хочу сюда!
 

Людмила

41 год, рак, познакомится с парнем в возрасте 40-50 лет

М'ясо не примножує життєву енергію

                                                          Два голодних студенти сидять у гуртожитку й на останні гроші випивають.                                                               Раптом  один говорить: 
                                                          — Чуєш, звідки це шашликами запахло? 
                                                         — Дурню, зніми муху з цигарки!


Продовження, див. http://blog.i.ua/community/1272/1649226/

 В 1977 році в Сполучених Штатах була опублікована доповідь, присвячена питанням здоров'я і харчування. Ця доповідь набула широкої популярністі під назвою Доповіді Макговерна - по імені сенатора Джорджа С. Макговерна.

   У ті роки медицина в США активно розвивалася, але кількість хворих (особливо тих, які страждають онко- та серцевими захворюваннями) росла ще швидше. Зрештою в Сполучених Штатах витрати на охорону здоров'я збільшилися настільки, що американська економіка опинилася на межі кризи. І тоді в Сенаті створили спеціальний комітет на чолі з сенатором Макговерном. Члени цього комітету зібрали статистичні дані, що дозволяють судити про зв'язок харчування і здоров'я і, спільно з провідними медиками і дієтологами, вивчили причини швидкого зростання захворюваності в США. Результати роботи комітету, а також використана статистика увійшли в Доповідь Макговерна, який зайняв 5000 сторінок.

   Доповідь Макговерна красномовно свідчила, що причиною цілого ряду хвороб є неправильне харчування. Дослідження говорили про те, що, якщо американці хочуть бути здоровими, вони повинні інакше харчуватися.

   У той час у Сполучених Штатах була популярна калорійна їжа з високим вмістом білків і жирів (наприклад, жирний біфштекс на обід). Білки важливі для організму як основний будівельний матеріал. Саме тому продукти тваринного походження вважалися дуже корисними - причому не тільки спортсменам і дітям, але і літнім, а також фізично ослабленим людям.


   У Доповіді Макговерна цю помилку було спростовано. Там же була запропонована ідеальна система харчування - японська дієта епохи імператора Генроку (1688-1703), основу якої складали гарніри з круп і сезонних овочів, морські водорості і невелика кількість риби, що служила джерелом протеїнів.

   В результаті японської системою харчування зацікавився весь світ.

   Поширене твердження «Нема м'яса - немає і мускулів» - вигадка найчистішої води. За доказами далеко ходити не треба, в природі їх предостатньо. Невже ви думаєте, що лев, яскравий представник м'ясоїдних, володіє видатною мускулатурою? Насправді, у травоїдних - таких, як коні і олені, - м'язи нітрохи не гірше. Козирі хижака лева - несподіванка і короткий блискавичний кидок, він не здатний довго переслідувати здобич. Лев знає - в затяжний гонці з травоїдними шансів у нього немає.


   Безсумнівно, споживання великої кількості білків тваринного походження прискорює розвиток організму і, ймовірно, є головною причиною акселерації. Однак саме тут і криється небезпека. Адже м'ясо прискорює не тільки розвиток, але і процеси старіння.

У Японії вважається, що обличчя людини є дзеркалом його життя. Стан здоров'я і життєвий досвід накладають на риси обличчя помітний відбиток, крім того, по основних лініях обличчя можна скласти уявлення про особистість.

   Загальний вигляд шлунка і кишечника також дозволяє судити про здоров'я. Стінки шлунка здорової людини гладкі, рожевого кольору, на них не проглядаються кровоносні судини; слизова оболонка шлунка прозора і блищить, коли на неї падає світло ендоскопа. Здоровий кишечник теж рожевий, дуже м'який, з великими рівномірними складками. У дитинстві шлунок і кишечник ідеальні, але надалі їх стан обумовлено харчуванням і способом життя людини.


   У хворої людини шлунок, якщо можна так висловитися, «прищавий», - іншими словами, подекуди запалений і покритий здуттями. При атрофічному гастриті слизова оболонка шлунка стоншується і тоді кровоносні судини проступають на поверхню. Організм намагається компенсувати недостатню товщину слизової оболонки шлунка, і як наслідок, на деяких його ділянках утворюються ущільнення. Стінки нездорового кишечника втрачають еластичність, через що на них утворюються додаткові складки; подекуди кишка звужується так, ніби її стягнули аптечною гумкою.

   Якщо ви запропонуєте людині, яка «невидимо хвора» (іншими словами, вже не здорова, але ще не відчуває фізичних нездужань і болю), відмовитися від м'ясної їжі - вона, швидше за все, відмахнеться від ваших слів або ж спробує довести вам, що не може жити без м'яса. Справжня причина такої «глухоти» до корисних порад полягає у відсутності необхідної інформації: люди просто не знають про існування «м'ясної» пастки.

   Крім того, людей, за великим рахунком, хвилюють лише ті зміни у власному організмі, які видно неозброєним оком. Так, якщо у людини випадає волосся або на обличчі з'являються зморшки, вона починає панікувати і витрачає багато часу і грошей на те, щоб хоч щось виправити. Якщо ж мова заходить про зміни в її кишечнику, він вона тільки знизує плечима, мовляв: «Не болить - ну й добре». Тільки потім, коли хвороба виявляється повною мірою, вона шкодує, що навіть не спробувала її уникнути.

    Особисто мене приховані зміни в організмі турбують куди більше, ніж зовнішні симптоми, адже саме ці зміни визначають загальний стан організму.

   Ті, які беруть на себе відповідальність за своє здоров'я і життя, розуміють, що для тих, хто хворий на рак, немає нічого важливішого правильного раціону, завдяки якому відсоток рецидивів цього захворювання знижується до нуля; тим же, хто просто «невидимо хворий», правильне харчування дозволяє виключити ймовірність хвороб як таких.

   Щоб повернути собі здоров'я і потім зберегти його, необхідно розуміти, які зміни відбуваються в організмі людини під впливом м'ясних продуктів. Найшкідливіше в м'ясі те, що в ньому немає клітковини, зате предостатньо жирів і холестерину. Від м'ясної їжі стінки кишечника ущільнюються. Це відбувається тому, що через відсутність клітковини обсяг перероблених харчових мас у кишечнику різко скорочується і товстій кишці доводиться докладати дуже багато зусиль, щоб звільнитися від такого вмісту. Її надмірна перистальтична активність сприяє нарощуванню гладких м'язів кишечника - вони товщають і збільшуються в об'ємі. Як наслідок, товста кишка коротшає, її внутрішня порожнина звужується. Тиск на товсті і звужені стінки кишечника посилюється. Оскільки разом з білками тваринного походження кишечник вбирає також і велика кількість жиру, навколо нього збільшується жировий шар, що призводить до ще більшого тиску на стінки товстої кишки. Через підвищений внутрішнього тиску слизова оболонка кишечника як би видавлюється і утворюються «кишеньки», так звані дивертикули (саме це явище називається дивертикулезом). В результаті проходження по товстій кишці навіть невеликих кількостей калових мас утруднюється; вони прилипають до стінок товстої кишки, скупчуються в дивертикулах і довго не виводяться з організму.

   Накопичилися в дивертикулах і в складках товстої кишки калові маси виділяють токсини, що провокують генетичні мутації клітин кишечника і утворення поліпів. У свою чергу поліпи можуть поступово рости і перетворюватися на ракові пухлини.

   Поганий стан товстої кишки веде не тільки до таких специфічних хвороб, як дивертикулез, поліпи і рак кишечника. Існує цілий комплекс так званих «захворювань способу життя», пов'язаних з нездоровим кишечником. Це і гіпертонія, і фіброми, і атеросклероз, і серцеві захворювання, і ожиріння, і рак молочної залози, і рак простати, і діабет та ін.

   Отже, приховані проблеми шлунка і кишечника повільно, але вірно руйнують здоров'я.

як приготувати м'ясо по французьки

М’ясо по французьки з грибами

Інгредієнти:

  • 300 гр. філе свинини
  • 200 гр. печериць
  • 150 гр. твердого сиру
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 3 ст. ложки майонезу
  • перець, сіль

Спосіб приготування:

Приготування м’яса по французьки з грибами починається з того, що гриби необхідно промити, нарізати шматочками і залити холодною водою. Свинину нарізати шматочками, розміром 10 на 10 сантиметрів, діаметром 1 сантиметр.Поперчити, посолити кожен шматочок, а потім викласти його на деко. Зверху на м’ясо викласти гриби, ще раз злегка посолити. Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями, після цього викласти зверху на гриби. У закінченні посипати кожен шматочок м’яса тертим на дрібній тертці сиром, а зверху смахать майонезом. Деко поставити в духовку і випікати протягом 25 хвилин, при температурі 200 градусів. М’ясо по французьки з грибами готове.

М’ясо в моєму житті

8%, 2 голоса

4%, 1 голос

71%, 17 голосов

4%, 1 голос

4%, 1 голос

0%, 0 голосов

8%, 2 голоса
Авторизируйтесь, чтобы проголосовать.
11

Комментарии

11.04.15, 01:56

А если увеличить междустрочный интервал?
Как думаешь, поможет?

    21.04.15, 07:30

    Я мясо не ем...вообще много кушать свинячее это дело !!!
    Вообще кто мясо есть часто болеют...белков в природе и без мясо много...

      Гость: Джокки

      31.04.15, 09:12Ответ на 2 от Nazar42

      я счас тоже не ем, пощусь. И прекрасно себя чувствую.
      А давно ты мясо не ешь?

        41.04.15, 09:12

        Щ' й як примножує !
        Та додае впевненності у байбутньому
        Надсилайте своє м'ясо мені , я врятую вашу енергію

          51.04.15, 09:20

          а что ж.. хорошая первоапрельская шутка

            61.04.15, 09:38

            По-ходу, нас готовят к тотальному подорожанию мяса.

              Гость: Bestvan

              71.04.15, 10:02

              всё должно быть в меру, даже яд в определённых дозах становится лекарством

                Гость: Стази

                81.04.15, 10:22

                и к чему тогда рецепт мяса по-французски?

                  91.04.15, 11:05

                  ем изредка
                  чаще в целях - успокоить окружающих

                    101.04.15, 11:08

                    МНЯСО

                      Страницы:
                      1
                      2
                      3
                      5
                      предыдущая
                      следующая