І знову спогади

       Ще в епоху Кучми було діло:
      Один чоловік балотувався до районної ради. Справа була в селі на 1200 голосувальщиків.
В кандидатах було 6 осіб, з них треба було обрати - 3.
Чоловік, який балотувався, до подання своєї кандидатури, на протязі багатьох років допомагав людям. Він і паї для соцсфери виходив, і документи до паїв активно всім допомагав зробити, і підказував людям як вирішити ту чи іншу справу в суді, або в інших інстанціях. Багато людей звертались до нього за порадою. Грошей жодного разу ні з кого не взяв, а люди звикли, і лише дехто віддячував бутильком молока, або куском свіжини. Отже він наївно полагав, що має право подати свою кандидатуру в депутати районної ради, бо хотів офіційно відстоювати інтереси своїх односельчан. 
      Підійшов день виборів. І настав ранок після підрахунку голосів. Комісія сухо констатувала факт про обрання в депутати осіб А, Б, В. І як нам було тоді дивно взнати, що цей чоловік зайняв 4 місце і не пройшов у депутати. Він не те щоб розстроївся, просто було  дуже дивно і прикро, що наче б то мав право бути обраним, мав підстави видвинутись і мав шанси бути обраним..... Але не склалось. Ну що ж так то й так.
      Пройшло трохи менше року і чоловік з сім'єю їде жити в інше місто. Чутка про його від'їзд вже поширилась селом. Перед від'їздом йде він по селу, а люди так сумно зітхають: "куди ж ти їдеш? хто ж нам тепер щось підкаже і захистить нас? хто допоможе?". "У вас тепер є депутати, яких ви обрали :)" - каже їм його дружина..... "Так ми вже звертались до них, вони нічого не слухають"
      Нещодавно якось долетіли новини з того села... "Весело" у них там тепер.
      А ще згадала слова одного зі своїх керівників, людини, яка багато років керувала установою і вже багато різних людей побачив. Коли мене підставили колеги, за мою ж доброту, після загальної розмови, він залишив мене і говорив як батько зі мною. І кінці розмови сказав "Запомните, люди, за редким исключением,  добра не помнят"
      І от я з того моменту живу з цими словами. З одного боку хочеться вірити, що всі люди гарні, а з іншого постійно підтверджуються ті слова unsmile 
      Скоріше б вже закінчився цей передвиборчий бруд :( 
 

     

Просто спогади і роздуми

      Дивлюсь я на всі розмови, стьобання над кандидатами, якісь умні рассуждєнія і згадую Майдан, але ні, передмайдан, 2013 рік. Ні, не грудень, коли студенти стояли, а взагалі з початку року.
Згадую як наші хлопці і дівчата в мізерній меншості виходили на протести. І це у нас, в ригівському регіоні. Хто думає, той зрозуміє, що це мало тоді означати і які наслідки несло за собою.
      Головних активістів постійно викликали на розмови до міліції, постійно наглядали убоповці і служба повище, навіть супроводжували додому, після закінчення мітингів. Потім були гучні справи, відкриття кримінальних справ, які тягли за собою не один рік ув'язнення. Багато людей, в той час, обходили нас десятою дорогою, але де хто, від кого ми навіть не  очікували, дуже допомагали, розуміючи небезпеку...
І от згадую один з допитів, який проводив підполковник ****:
Розмова і допит взагалі вівся російською мовою, я теж поважаючи співрозмовника відповідала російською, але до опрєдєльонного моменту. Так от:
- Скажите, пожалуйста, вы не  заметили что поведение вашего сына стало странным?
- В смысле? Что вы имеете ввиду под странным поведением?
- Ну вот например, мама его друга (який теж йшов по цій же справі) сказала, что около года назад ее сын начал общаться на украинском языке. (Це було промовлено голосом і поглядом удава Каа з Мауглі)
У мене ступор і падають шторки omg Одразу і не могла щось відповісти...
- А що у нас в країні Україна заборонено говорити українською мовою??? То ж можу сказати Вам, що мій  син з народження говорить українською, тому що його батьки, бабусі-дідусі, прабабусі-прадідусі говорили українською. То які ще питання з цього приводу? А от до вас у мене є питання, якщо у вас такі питання виникають, то на яку країну працюєте ви?
Шторки вже впали у слідчого.... - Спасибо!

Так до чого це я? НІ, любі мої, не до питання мови! Я апріорі глибоко поважаю всіх людей, не дивлячись на мову і національність, але звичайно до пори до часу. Я пишу це до того, що цей таваріщ вже нафталіне свої мешти, гладить шнурки і зав'язує краватку... Вони чекали цього часу довгих 5 років! І нарешті дочекались! Як ви думаєте яка буде їх поведінка тепер? Бєлой і пушистой? НІ, вони будуть з остєрвєнєнієм відіграватись за всі упущєнниє возможності, за догани, які отримали тоді (бо відкривали фабриковані справи), за пониження у званнях, за нашу тодішню перемогу над ними... 
Але ж, все... ставки сделаны, господА, ставок больше нет uhmylka
 

І я хочу порулити!

А що? Їм можна, а мені ні?
На днях кажу чоловікові: 
- Мені так хочеться сісти за кермо і отак з вітерцем гайнути. car 
     Давай я сяду і поїду по місту, а потім в сусіднє місто поїдемо. Так як я колись в дитинстві любила з гори на вєліку, з вітерцем.
 Чоловік на мене так злякано подивився shock і каже:
- Так ти ж не вмієш їздити за кермом, і правил дорожнього руху не знаєш. 
Я кажу:
- Ну і що, що не знаю? Ти ж будеш поряд сидіти podmig Будеш мене консультувати, а я рулювати  uhmylka
   Всі колись навчаються, і я навчусь. 

Щоправда скажу Вам чесно, я навіть не розумію що там за чим вмикається, чи ключем повертати спочатку, чи газувати, де там та педаль тормозу  crazy Ну то нічьо, там же на зустріч якісь люди будуть їхати, вони ж теж щось підкажуть smile. Потім, правда, згадала як я навіть з вєліка літала nevizhu що і коліна збиті були, і лікті зчесані, та і пару парканів обіймала, поки таки навчилась по-людські їздити на велосипеді parik  

Хто хоче зі мною? Сідайте прокатну podmig 

                          


Бахус як символ міста і блогер і.юа ))

     Почитала замітку нашого блогера мандрівника visnyk  http://blog.i.ua/user/3593109/2260296/   і згадала символ міста Зелена Гура - Бахус. Скоріш за все ми не всіх і бачили, але ті що попали в кадр цікаві рєбята lol

Це головний Бахус. Самий великий в центрі головної площі міста



А далі маленькі, розташовані навкруги. Дивлюсь зараз на цих Бахусів і вони мені нагадують деяких наших блогерів prostite lol
Останній так точно Віскарик dada

А це може Змієлов, шукає істину? blind


А це ми всі, сидимо біля моніторів і чекаємо цікавих заміток podmig zombobox lol


Що це? Може роздуми про політику? Чи розмови про Азовське море? Хто це? look help


Може це примарні клони? look двуликі такі, в чомусь липкому сидять whosthat



Скозо4ник пише нам свою цікаву казочку cat



Аскольд розповідає про свою буремну молодість podmig lol


А це певно деякі блогери так готуються сісти за комп, щоб вести діалог "на рівні" nevizhu lol


Це блогери, які полюбляють мандрувати, а потім нам розповісти про свої цікаві мандри smile applause


А це наш Віскарик, сів перепочити після трудів і випити прохолодної джерельної водички 


P.S. замітка створена у п"ятницю виключно як жарт і не несе політичного тексту і підтексту, отже політичні склочні плювки буду видаляти.

Це було минулим літом, в середині января ))

         Случилось это в такую же новогоднюю ночь, как сегодня, года полтора назад…
       Сидів я в теплій хатці, дивився у вікно і згадував свою буремну молодість.


       Спочатку я був малим бешкетним кошеням. Вже не згадаю з яких причин, але чомусь я недолюблював рулони туалетного паперу. Головне, що простий сірий папірчик мене не цікавив, а от той благородний, м"якенький і біленький мене просто бісив і я не міг пройти мимо і не потріпати його.



      А ще в молодості я був безстрашний. Мені навіть море було по коліна. Сніг скажете ви? Так сніг це та ж вода, а для мене така купа снігу це і є море cat    



     Взимку я зустрів сусіда, ми з ним добре товаришували. Як бачите з мого погляду, в цьому дуеті я був заводилою.


      Коли настала весна, я відчув потяг природи і став ходити до сусідніх дівчат.



       І от знову настала зима, як і рока півтора назад, а може й більше, я вже не дуже орієнтуюсь своєю котячою пам"яттю. Вирішив я згадати молодість і побігти прогулятись


       Але поглянувши, що там твориться я передумав 


        і вирішив, що краще як в таку ж новорічну ніч, як півтора роки назад помурчу під теплою ковдрочкою 



і помрію про ту білу кралечку, яку бачив місяць тому, коли пробігав сусіднім перевулком



Новорічного настрою! elka  Хай мрії збуваються! cat 
       

Весна, весна, весна прийде!

Ще так далеко до зими і до морозів.
Навіщо сповіді сумні, навіщо сльози.
Ще так далеко до весни або до літа.
І може хтось, але не я...
Подарить квіти.  boyan Співає ТІК

В цьому році встигли заквітувати Хризантемки, але ж стрімко впав сніг, а їх не хочеться зрізати. От і спостерігаємо обійми зими з осінню.




А нам зима вже подарувала квіточки


І я вже посадила зимовий вітамінний сад-город 
таким він був тиждень назад


А такий він тепер. Дуже люблю зелений часничок mmmm



А це просто зимове фото. Там з правого боку, біля кущика стоять під снігом подопитні кролики angel  http://blog.i.ua/community/6944/2248263/


Лагідної вам зими! snegurka  

Що за дивина? про яйки...

      Цікаве явище - два жовтки в яйцях. Пам"ятаю в дитинстві хтось пригостив нас сільськими гусячими яйцями і мама їх зварила. Розрізала навпіл, а там, в одному з яєць 2 жовтки. 


Я завжди думала,  що така анамалія може бути за рідким виключенням і лише в гусячих яйцях. 


Коли ми жили в селі, тримали гусей жодного разу таких двійнят не попалось. А в курячих яйцях тим більше. І от останнім часом є навіть сорт яєць ХХL, які повністю двожовткові. То ж думаю: що це? look Кури вже ГеМеОшні? parik  аномалії в природі? death  спадковість?  cat cat

       Почала читати, що до чого:

Курячі яйця ми їмо часто, але деколи в магазині можна придбати незвичайні екземпляри – з двома жовтками. Птахівники і ветеринари в один голос стверджують, що це незвичайне явище, у зв’язку з чим виникає питання, чому в яйці два жовтки.

        З біологічної точки зору це пояснюється одночасним дозріванням двох яйцеклітин. Разом вони проходять весь цикл і разом з білком потрапляють в шкаралупу.

Знести яйце, в якому два жовтки, може будь-яка курка, але тільки в певний життєвий цикл. У більшості випадків це молоді несучки, у яких цикли поки не встановилися. Більшу частину двожовткових яєць вони відкладають у перші два тижні кладки.

Статистика говорить про те, що курячі яйця з двома жовтками зустрічаються нечасто. Із загальної їх кількості на птахофабриках вони складають всього один відсоток.


 Яйця, в яких відразу два жовтки, вважаються аномалією. На доказ фахівці наводять такі аргументи, як рідкість їх появи і нежиттєздатність. Як правило, пташенята з них не вилуплюються, а якщо і виводяться, то живуть недовго.

Вважається, що курки, які несуть двожовткові яйця – високопродуктивні несучки. Причому ця здатність переходить у спадок.

Є й інша думка.

Причина яєць з двома жовтками – далеко не юний вік курки, неправильне годування, неналежний догляд, а також запалення яйцепроводу.    


До недавнього часу яйця з двома жовтками вважалися нестандартними, вибраковувались і перероблялися в яєчний порошок. Сьогодні це затребуваний продукт, що обумовлено наявністю двох жовтків, відповідно, вага та кількість корисних речовин.

Визначити двожовткове яйце дуже просто. За розміром воно набагато крупніше, має довгасту форму і тонку шкаралупу, а за смаком нічим не відрізняється від звичайного.


Так що ж це за явище? Тим більше, останнім часом їх навіть продають окремо. Тобто вже завідомо знаючи, що вони всі двояйцеві umnik

А яка ваша думка? 


6%, 2 голоси

3%, 1 голос

6%, 2 голоси

3%, 1 голос

16%, 5 голосів

44%, 14 голосів

16%, 5 голосів

6%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Дай куснуть

Короче нахлинула хвиля спогадів. То одна чудасія, то інша. І згадалась одна історія.

Був чудовий літній сонячний день. Ми всі, звичайно, на канікулах. Вийшли гуляти на вулицю, сидимо, хто на лавочці, хто просто на траві, хтось намагається зловити метелика, хтось стрибає за кониками. Сидимо такі без азарту, знаєте, як ото зійдеться дітвора, і ще нічого путнього не придумала, так собі «Коля пєл, Боріс молчал, Ніколай ногой качал…» І тут йде баба Ольга. Йде, несе повну сумку чогось, йде в піднесеному настрою і швиденьким шагом. А поперед баби Ольги біжить, підстрибує Андрюха.  Андрюха – худюще, білобрисе хлопченя, з примурзаною пицькою, в землистого кольору труселях, але безмежно щасливе. Навіть очі блищать від щастя. Біжить, аж  в’ється навколо своєї баби Олі.  І викрикує аж підспівує, дивлячись в сторону дітвори: а нам баба щось смачне купила, а нам баба щось смачне купила. Вона пенсію получила і щось купила. Ура, ура, зараз я щось буду смачне їсти.

Хто ж ця баба Ольга?  Жила у нас на вулиці сімя: мати – баба Ольга, її син Серьожка, дочка Наташка і два хлопчики (сини Наташки) Серьога і Анрюха. Всі дорослі в цій сімї любили випити. Ну звичайно там де це присутнє, дітям вже перепадає що перепадає.  Так і тут, коли баба отримувала пенсію це була радість для всієї сім’ї. Дорослі отримували випивку з закуссю, а дітям купували щербет, цукерки або печиво. Але як пізніше з’ясується делікатес був інший. Отже перша діюча особа – Андрюха.


Тепер перейдемо до другої діючої особи: Поряд з Андрюхиною сімєю жила інша сімя, значно протилежна Андрюхиній.  Бабуся, дідусь, мама, тато і теж два хлопчики. Дітям ні в чому не відмовляли, добре вдягали і кормили. Менший Стася був однолітком Андрюхи і вони часто грались разом по своїм віковим цікавостям, можна сказати, були приятелями.  Стася, на відміну від непосидючого і примурзаного Андрюхи, був завжди розчесаний, вмитий, одягнений в шортики і чисті сорочечки. Ходив спокійно і розважливо, посміхався сором’язливо і стримано.


Отже: продовжуємо ми сидіти і придумувати в що б цікаве погратись і тут з двору вилітає Андрюха. Точно як отой П’ятачок з повітряною кулькою. Але замість кульки у нього видніється щось в долонях. Підбігає він ближче. В руках у нього кусень білої паляниці, відрізаний через всю хлібину, намащений чимось білим і щедро посипаний цукром, який аж виблискує на вранішньому сонечку. І Андрюха з тааааким смаком і щасливими оченятами, відкусює від того шматка і з таким смаком насолоджується тією вкуснятіною.  Поряд сидить Стася і наче намагається заглянути в рота Андрюсі. Коли Андрюха пережувавши чергову відкушену порцію ковтає її, у Стасі виникає рефлекс ковтання і він ковтає слинки, аж сльози на очах виступають.

Стася питає: Андрюха, а что это у тебя?

-          Це хліб з маргарином і цукром, - з гордо піднятою головою, хизуючись, каже Андрюха

 

Стася  питає: а он вкусный?

 -          Ще який смачний, - облизуючи цукор на губах і відкусюючи на весь рот нову порцію смаколика, каже Андрюха

Не витримавши мук і наступивши на горло своєму вихованню (Стасю вчили не попрошайнічать), Стася з жалібним виглядом, тихенько, щоб не почув його старший брат, каже: Андрюха, дай куснуть! 

Андрюха, зміривши оком свій шматок хліба, повівши бровою, щось порозмислив. Наче аж розправив плечі, подивився снісходітєльно на Стасю і гордо простягнув до його рота смаколик.

Стася обережно, культурно куснув, почав жувати і почав кривитися, наче його заставили зїсти хто зна й що. Але із-за своєї інтелігентної вихованості він не хотів показати як йому не смачно і намагався жуючи посміхатись.

Андрюха з гордістю спитав: ну шо, класно? Дать ще куснуть?

Стася з острахом в очах, що йому прийдеться ще вкусити смакоти, аж руками замахав: нет, нет, Андрюха, больше не надо.

І Андрюха з радістю сів на траві безтурботливо доїдати свій делікатес. 



Хм...

    Нові Амазонки? look   

    

       В Словении 55-летняя генерал-майор Аленка Ерменц стала первой женщиной, которая возглавила Генеральный штаб.

        Президент Словении Борут Пахор поздравил Ерменц с назначением на новую должность. Он надеется, что Аленка сможет сделать армию страны лучше.
        Что известно об Аленке Ерменц? Генерал-майор Ерменц закончила Королевский колледж оборонных исследований в Лондоне и получила степень магистра международных отношений в Королевском колледже в Лондоне. 55-летняя Ерменц начала военную карьеру в 1991 году. Была заместителем командира Генерального штаба. В ноябре 2018 года она получила звание генерал-майора. Предыдущий глава Генштаба ушел с должности по решению руководства страны.