ПВК «Є.Н.Г.Т.» - бандити, які беруть участь в бойових діях


22:37 01 липень Київ, Україна



Російські приватні військові компанії за останнє десятиліття встигли взяти участь в різних конфліктах по всьому світу. Військові експерти вважають, що Росія все частіше використовує найманців в ролі дешевої робочої сили для участі в бойових операціях. Російські ПВК часто діють спільно з місцевими ополченцями, "волонтерами", злочинними угрупованнями, які лояльно ставляться до Росії.

ПВК офіційно залишаються незаконними відповідно до російського законодавства. Кримінальний кодекс РФ прямо забороняє громадянам створювати або брати участь у збройних формуваннях, не передбачених федеральним законодавством. За найманство, а також вербування, підготовку, фінансування або матеріальне забезпечення найманців передбачено покарання у вигляді тюремного ув'язнення.
Читати далі за посиланням: https://myc.news/ua/rassledovaniya_/chvk_enot__bandity_uchastvuyushie_v_boevyh_dejstviyah?fbclid=IwAR2oQhVfbhkW4KBxpbL-NsbLeFyd0AbI5c0gnSp-Mq9WRt6Ku4YJ7bG2Gic

Перехват разговора куратора рф с командиром артбатареи днр

Мясо дэнеэровское активизировалось и обстреливает подконтрольные Украине населенные пункты (Авдеевка, Марьинка, Красногоровка), при этом гебельспропаганда раши говорит об обратном, ну а чему тут удивляться, если россияне для провокационной «картинки» даже свои позиции обстреливают, то что уже говорить об этих перекручиваниях правды с ног на голову… Раша умеет показать на белое и сказать что это чорное!!!


Реформа СБУ від М.Безуглої не відповідає світовим стандартам


Реформування Служби безпеки України нібито по «західним лекалам», при якому спецслужба позбавляється більшої частини своїх повноважень і штату співробітників, несе ризики для безпеки країни на тлі агресії РФ.

Про це заявив, зокрема, і лідер партії «Національний корпус», засновник полку Азов Андрій Білецький.

На думку Білецького, а також низки провідних науковців-правників, в реформі СБУ є явні мінуси, через які відомство не буде ефективно працювати в українських реаліях:


  1. Розробці закону про СБУ, як і інших законів сфери безпеки, повинен був передувати всебічний аналіз загроз безпеки України. З розрахунками, моделюванням і прогнозом. На підставі цього аналізу і повинна відбуватися побудова відповідних органів. Таким аналізом не можна вважати ст. 19 Стратегії нацбезпеки України, яка була затверджена президентом 14 вересня 2020 року.

Разом з тим, ст. 45 згаданої Стратегії визначає досить широке коло завдань, які повинні вирішити спецслужби, правоохоронні і розвідувальні органи для забезпечення безпеки держави. Тобто, під ці досить місткі завдання повинні бути сформовані відповідні здібності цих органів, в тому числі і СБУ.


  1. Найефективнішим механізмом контррозвідувальної діяльності є створення агентурного апарату. Саме він дає можливість ефективно вирішувати завдання контррозвідки. Для довідки: в СРСР, в умовах «холодної війни» з Заходом, в КДБ була «негласна рознарядка» — в середньому мало бути 1 джерело на 5 осіб трудового колективу. Один офіцер КДБ керував, в середньому, 10 джерелами. Тобто, навіть якщо відійти від цих кількісних показників радянської практики, чисельність СБУ в умовах «гарячої» війни з РФ має бути хоча б в півтора рази більше, ніж запропоновано.


  1. Передача Служби військової контррозвідки (ВКР) в Міноборони України (МОУ). Безглузда ідея. Уявімо собі, що зараз у Тарана була б в підпорядкуванні власна контррозвідка. Це було б просто зведення рахунків.


  1. За основу моделі реформування СБУ взяті західні країни. Але більшість з них є членами НАТО, а ті, які ні, оточені країнами НАТО.

Крім того, «успішність» західних спецслужб в період активізації Росії після 2008 року викликає великі сумніви. Численні політичні вбивства (замахи), вчинені російськими спецслужбами на території Європи, підриви складів в Чехії, політична корупція європейських чиновників і лідерів громадської думки, підживлюється РФ. Зокрема, це яскраво видно на прикладі реалізації Кремлем проекту “Північний потік — 2”, коли європейські чиновники відверто корумпувалися російськими спецслужбами та лобіювали російські інтереси в ЄС.  Все це навряд чи є прикладом успішної роботи західних контррозвідок — прикладом, який слід беззастережно переймати.

Також, слід мати на увазі, що досить значна кількість західних спецслужб мають ті повноваження, яких Мар’яна Безугла так хоче позбавити СБУ. Наведемо лише деякі приклади з того, що є у загальному доступі.


  1. Кадрова проблема. Зрозуміло, що високий вступний конкурс в академію СБУ обумовлений, головним чином, бажанням випускників якомога швидше придбаний ними адміністративний статус. Тому реформа СБУ в контррозвідку нового типу повинна полягати у виведенні зі штату всіх її співробітників і повного кадрового перезавантаження (чимало чесних і досить професійних співробітників звільнені в запас, в тому числі з керівного складу). Відбір повинні здійснювати особи, які мали реальне відношення до контррозвідки і здатні оцінити роботу як рядового співробітника, так і керівного складу. А все дуже просто. Приходиш в будь-яке оперативне управління і знайомишся з трьома речами в роботі підрозділу контррозвідки: кількість і якість агентурного апарату, інформація, отримана від нього, і його реалізація, а також витрати оперативних засобів. Ось і вся формула оцінки якості роботи. Приблизно те ж і стосовно підрозділів Оперативно-технічних заходів (ОТЗ).


  1. Про демілітаризацію. Незрозуміло, чому СБУ, яка здійснює контррозвідувальне забезпечення військових формувань, повинна бути демілітаризована. Статус військовослужбовця набагато вагоміше в суспільстві, ніж держслужбовця, і цей статус дає більше пільг. Крім того, військовослужбовець не працює, а проходить військову службу в межах таких правових понять, як «військова дисципліна», «військовий обов’язок» і «військова присяга»; його життя і навіть вільний час, регламентовані статутами (а не тільки КЗпП — 18.00 — «море на замок»). Статути мають чіткі трактування своїх положень і накладають відповідні зобов’язання і відповідальність.


  1. Звичайно, в умовах нашої бюрократизації та корупції СБУ збереже за собою право попереднього слідства за статтями, що належать до компетенції контррозвідувального органу. Особливо, в умовах, де-факто, війни. Позбавлення цих функцій не дозволить СБУ діяти оперативно і вести повноцінну розробку виявлених потенційних джерел іноземних спецслужб.

Що стосується плюсів…. їх просто немає. Влада пішла на досить ризикований крок, реформувавши Службу безпеки України, який може послабити Україну в умовах зовнішньої агресії.

Крім того, як ми вже показали, досить значна кількість національних контррозвідок провідних країн НАТО мають ті повноваження, яких Мар’яна Безугла хоче позбавити СБУ.

https://cometa.news/bignews/reformuvannja-sbu-vid-mar-jani-bezugloi-ne-vidpovidaie-svitovim-standartam/?fbclid=IwAR2jewZpfUxL50GH8N9NorQQX68s6pIFpHtR3pSPdK_vU9UrmVaRX_oIVZQ

Сьогодні тобі було б 45...

Ти був завзятий поцик і любив випити. Любив командувати, але так і не дійшов маршем до Британії.
Дехто думає що тебе забрали ангели... Я теж думаю що тебе забрали "ангели", але провели вони тебе в пекло, гучно.
Захерченко, тобі могло б бути сьогодні 45ть. Але тебе розхерячило по кафе "Сєпар", іронічно жартує доля. Погодься.
Його забрали ангели, але сам він був далеко не ангелом.
Поширь та передай друзям.

https://www.facebook.com/donauvto/posts/2844152915848976

ООН звернула увагу на присутність російських найманців в Африці

21:50 30 червень Київ, Україна



Численні правопорушення в Центральноафриканській Республіці давно обговорювалися в ООН. Однак з кінця 2020 року в країні зросла присутність російського контингенту.
Починаючи з 2018 року, Росія відправляє в африканську країну "інструкторів" і найманців, як допомогу правлячому режиму в боротьбі з незаконними формуваннями. Насправді, як вважають західні політологи, присутність росіян необхідна для захисту компанії Lobaye Invest SARLU, заснованої в 2017 році в ЦАР. Організація веде на території країни гірничодобувний промисел. Це можливо завдяки підтримці Росії правлячого режиму ЦАР. Паралельно охорони компанії, "інструктори" і найманці відвойовують нові території, раніше захоплені африканськими угрупованнями.
З приходом до влади нового президента Фостен-Арканжи Туадери, не без допомоги Кремля, кількість російських військових, а також військової техніки, збільшилася. В ООН заявляють, що стурбовані не тільки захопленням Росією ресурсів, скільки тими порушеннями, які допускають найманці.
На засіданні Ради Безпеки ООН, спецпредставник ООН по ЦАР Манкьор Ндіайе висловив серйозну стурбованість присутністю російських найманців і особливо їхніми діями щодо мирного населення. Ндіайе зазначив, що армія ЦАР, група ПВК Вагнера, а також філія групи Вагнера - Sewa Security Services, порушують права людини шляхом сексуального насильства і тортур.

Росія, де заперечують існування і причетність ПВК Вагнера до Кремля, не заперечує присутність в ЦАР своїх військових. Однак, за заявами уряду РФ, російські військові присутні на континенті в ролі інструкторів і більшість з них - цивільне населення. Проте в доповіді комісії ООН задокументовані порушення, в тому числі і російськими "інструкторами".

На засіданні Ради Безпеки ООН також була присутня російська сторона. Заступниця постпреда РФ в ООН Анна Євстигнєєва заявила, що російські "інструктори успішно підвищують професійний рівень центральноафриканських силовиків, не беручи при цьому участі у військових операціях проти незаконних збройних формувань".
Той факт, що в ООН почали піднімати питання про присутність російських найманців і про дії російських "інструкторів", говорить про ймовірні дії західних країн на захист населення ЦАР в найближчому майбутньому. Порушення прав людини на африканському континенті не повинно залишитися безкарним.
https://myc.news/ua/za_rubezhom/v_oon_obratili_vnimanie_na_prisutstvie_rossijskih_naemnikov_v_afrike?fbclid=IwAR0HswNIy79vLwvTExIylMQiZ3NdghZcVw8B27j4bnBzdYuoy6a4pzPAX9g

Чи здатна наявна система закупівель «Укроборонпрому» задовольнит

04:22 29 червень Київ, Україна



З моменту створення в 2010 році концерн «Укроборонпром» пережив низку реформ і реорганізацій, і в цей час стоїть на порозі чергової реформи, за своєю концепцією повинен розділити 116 підприємств на шість спеціалізованих холдингів: бронетанкові, радарні системи, морські системи, високоточне озброєння, боєприпаси і спецхімії, а також авіаремонтні підприємства.

Зазначені холдинги зможуть виробляти озброєння і військову техніку відповідно до спеціалізації та в надалі самостійно реалізовувати їх на внутрішньому і зовнішньому ринках під управлінням державної керуючої компанії. За результатами реформи повинні з'явитися корпоратизовані підприємства з державною формою власності, які зможуть на рівних з іншими постачальниками брати участь в процедурах державних закупівель щодо забезпечення потреб оборони через відповідні електронні майданчики.

Разом з тим, механізм закупівель товарів, робіт і послуг на підприємства концерну реформувався значно повільніше, зокрема, остання суттєва зміна сталася на початку 2020 року, з появою внутрішнього наказу, який зобов'язав підприємства концерну проводити тендери на електронних майданчиках. До 2020 року закупівлі відбувалися за прямими договорами з постачальниками без застосування конкурентних процедур, що створювало досить широкі можливості для зловживань.

Проте зобов'язання публікації відомостей про закупівлі на «Prozorro» мало що змінило в звичному для підприємств алгоритмі придбання необхідних товарів і робіт, оскільки закупівлі проводяться відповідно до положень відомчого наказу, а не закону України «Про державні закупівлі», про що прямо зазначено в конкурсній документації, опублікованій відповідними замовниками.

Зазначений наказ, остання редакція якого відбулася 25.02.2021 року, на жаль, не передбачає дієвого механізму визначення відповідності постачальників кваліфікаційним критеріям в частині фінансової та технічної можливості виконання договорів і надання пакету документів щодо якості та походження товарів, серед яких вироби військового призначення, що використовуються для виготовлення та ремонту військової техніки, що надходить у війська, і беруть участь у відбитті збройної агресії в зоні ООС.

Внаслідок викладеного, мають місце окремі випадки поставки на оборонні підприємства контрабандних товарів, що ввозяться з Російської Федерації, товарів неналежної якості за завищеними цінами, про що свідчать регулярні повідомлення правоохоронних органів про виявлені протиправні схеми при виконанні  підприємствами «Укроборонпрому» державного оборонного замовлення. Зокрема, в поточному році правоохоронці виявили незаконну схему постачання контрабандних товарів військового призначення в один з бронетанкових заводів, в тому числі запчастин до танків, які були у вжитку і не відповідали технічним вимогам закупівлі, а також високоточних радіоелектронних виробів для комплектування систем ППО, ремонт яких здійснювався в рамках контракту з іноземними партнерами.

Негативні наслідки від такої діяльності виражаються в катастрофічних втратах оборонного бюджету, істотному погіршенню фінансового стану підприємств концерну, не кажучи про забезпечення бійців в зоні ООС обладнанням і технікою, що не відповідає експлуатаційним вимогам і, як наслідок, зниження обороноздатності держави.

Залишається сподіватися, що чинна команда концерну під час проведення реформи приділить велику увагу перегляду механізму закупівель і системі управління якістю при придбанні військових товарів на рівні єдиних стандартів для холдингів, наблизить закупівлі оборонної сфери до викорінення корупційних ризиків.
https://myc.news/ua/politika/sposobna_li_dejstvuyushaya_sistema_zakupok_ukroboronproma_udovletvorit_potrebnosti_oborony?fbclid=IwAR0FNvfwfXxE0c32BSl6iaWUlcLylPiBZ2mw-HItl9k17SYP4LKcjXgsa4k

СБУ затримала організаторку «референдуму» на Луганщині

Служба безпеки України розшукала й затримала організаторку антиконституційного «референдуму» щодо створення псевдоутворення «ЛНР». Жінка тривалий час переховувалась від правосуддя на території РФ. Втім, завдяки спланованій спецоперації, співробітникам СБУ вдалося ініціювати її приїзд на територію України, підозрювану затримано.

За даними слідства, зловмисниця брала активну участь у підготовці та проведенні у Попасній «референдуму» очолювала так звану «виборчу комісію». Вона підбирала кандидатури представників «дільничних комісій», координувала їхню діяльність, організовувала доставку бюлетенів та контролювала хід голосування. Після «голосування» зловмисниця забезпечила підрахунок голосів та відправлення заповнених «бюлетенів» до Луганська.

Після звільнення Попасної силами Антитерористичної операції, зловмисниця втекла до РФ і переховувалась там від слідства. Слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України) та оголосили у розшук.

Під процесуальним керівництвом прокуратури тривають невідкладні слідчі дії. Перевіряється причетність фігурантки до інших злочинів на шкоду державній безпеці.

Крім того, СБУ повідомила про підозру за ч. 2 ст. 110 КК України колишньому депутату міськради Золотого, який у травні 2014 року очолив «виборчу комісію» з проведення псевдореферендуму у місті.

Співробітники СБУ провели обшуки за місцем проживання підозрюваного і виявили чергові докази вчинення злочину: «бюлетені», які використовували для голосування під час антиукраїнського «волевиявлення».

Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у загальнодержавний розшук.

Наразі оперативні співробітники та слідчі СБУ встановили всіх ключових організаторів антиконституційного заходу у Попасній та Золотому Луганської області. Більшість із них уже отримали судові вироки.

З початку 2020 року на Луганщині Служба безпеки України розшукала і притягнула до кримінальної відповідальності 10 зловмисників, раніше оголошених у розшук за вчинення злочинів проти державної безпеки України.

https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-zatrymala-orhanizatorku-referendumu-na-luhanshchyni-yii-pidozriuiut-u-posiahanni-na-terytorialnu-tsilisnist-i-nedotorkannist-ukrainy?fbclid=IwAR2ez91DuO_gEUuMnOVDC_VEVjEVGSgHDGuKq-PtmJikM72rhj-1Sdc8C58

Підвищенню пенсійних виплат чорнобильцям - бути!Закон підписано!

06:54 01 липень Київ, Україна



Президент України Володимир Зеленський схвалив рішення Ради про підвищення пенсійних виплат учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, а також особам, які постраждали внаслідок неї. Відповідний закон був підписаний президентом вчора, 30 червня, а сьогодні він частково набуває чинності.
Про це інформувала пресслужба глави держави.

Так, закон "Про внесення змін до закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб" у вівторок підтримала Верховна Рада.
"Документом визначені мінімальні розміри пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв'язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Розміри такої пенсії для I групи інвалідності не можуть бути нижче 6000 гривень, для II групи інвалідності - 4800 гривень, для III групи інвалідності та дітей з інвалідністю - 3700 гривень", - йдеться в повідомленні пресслужби.
Крім того, закон вводить державну адресну допомогу для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, осіб, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їхніх наслідків, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, які внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

Відзначається, що документ набирає чинності з 1 січня 2022 року, крім тих його положень, наприклад, щодо мінімальних розмірів пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, які починають діяти з 1 липня цього року.

Як повідомлялося, відсьогодні п'ять мільйонів українських пенсіонерів почнуть отримувати підвищені пенсії.
https://myc.news/ua/politika/povysheniyu_pensionnyh_vyplat_chernobylcam___byt_zelenskij_podpisal_zakon?fbclid=IwAR1Zb9zsbwlXF0fD_fTXkeLGFjUjgYR1MzLB6FLj2wRs9stXeBXOFGxtxv8

Вірні збірній!


У Росії в будь-якому випадку будуть любити збірну з футболу і вболівати за неї. Про це 22 червня заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи програш команди в матчі з Данією в рамках Євро-2020. А що ще Кремлю залишається… Хоч яке, але воно своє…

На превеликий жаль для Кремля, ще більш гірким програш Росії футбольної зробила перемога футбольної України! Наші хлопці вольовою перемогою над збірною Швеції у 1/8 фіналу Євро 2020 довели всьому світу, що «Ще не вмерла України і слава, і воля!». Не дочекається Путін побачити «Україну на колінах». Ніде! Ні на полі футбольному, ні на полі бою.

Що тільки не робила кремлівська пропаганда напередодні початку футбольного чемпіонату для того, щоб хоч якось «зачепити» українських футболістів, збити їх з настрою та перешкодити переможному виступу на Євро 2020. Вони писали кляузи щодо форми, насміхалися, критикували і тролили... Замість того, щоб зайнятися допінговими скандалами, через які збірним Росії заборонено виступати на найбільших міжнародних змаганнях під своїм прапором, і без гімну, Кремль почав пред’являти нахабні вимоги щодо контурів кордонів України на ігровій формі гравців збірної України.

Зокрема, речниця російського МЗС Марія Захарова написала у соцмережах, що «українська футбольна команда на своїй формі приєднала територію України до Криму». За її словами, новою уніформою Україна створює «ілюзію неможливого», а гасло «Слава Україні! - Героям слава!» назвала «нацистським кличем».

«…приєднала територію України до Криму». Без слів… Адже це ж саме росіяни окупували нашу територію, а тепер ще посміли щось коментувати і щось ще рекомендувати УЄФА. Здоровий глузд та совість назавжди покинули Путіна та його оточення.

Дорекомендувалися… Ні однієї перемоги власної збірної вболівальники з Росії так і не дочекалися. Чисто «по-фанатськи» їх жалко. Людей. Нормальних вболівальників з Росії, Москви та Пітера, які вболівали за збірну України та яскраво святкували українські перемоги. Бо власних перемог їм так і не довелося дочекатись. Путіну не до розвитку футболу. Весь сучасний футбол Росії – це політичні гасла та фейкові досягнення. Хоча, чому тільки футбол… Путінська влада залишила від власної країни лише примару колись потужної держави. Фейкові перемоги у хворобливій підстаркуватій уяві давно підмінили реальне життя. Та й не можливе реальне життя у бункері, яким би коштовним він не був.

А українці – молодці! Незважаючи на перешкоди та тиск, вони змогли довести свою спроможність та настрій на перемогу. Офіційна статистика УЄФА останнього матчу проти збірної Швеції доводить, що українці переграли опонентів за всіма показниками. У чесній та яскравій грі.

Наступна гра з Англією. Зрозуміло, що Путін її дивитися не буде. Він любить гратися модельками автівок. Але кремлівські посіпаки, ну хоча б частка з них, безумовно будуть сидіти біля телеекранів та спостерігати гру. За кого вони будуть вболівати? За Англію, чий есмінець чітко дав зрозуміти, на боці кого територіальна правда? Хто загарбник і у кого англійці повинні питати дозвіл на проходження корабля. Чи за Україну, сама форма якої говорить, чий насправді Крим і Донбас?

Путін хай грається своїми іграшками. Не бажано у такому віці і з таким станом психічного здоров’я перевантажувати себе гіркими для нього емоціями. Можливі негаразди.

Україна нехай переможе! Бажаємо їй успіху!

А можливими негараздами хай переймається той, хто на них вже давно заслуговує!

Слава Україні!

P.S. До речі, активісти ГО «АРДІС», зрозумівши за показниками гри збірної Росії, що величезних мільйонів, які витратив Газпром на збірну Росії недостатньо, для того щоб остання хоч якось проявила себе у грі, вирішили подарувати російським футболістам футбольного м’яча. Як кажуть: бери м’яч – і …!

Польща заявила про шпигунів з Росії

22:02 18 червень Київ, Україна



Шпигуни Кремля вкотре проявили себе. Цього разу під ударом опинилася Польща.

Минулого тижня стало відомо, що силами ABW (Агентство внутрішньої безпеки) Польщі 31 травня був затриманий громадянин Януш Н., який був звинувачений в шпигунстві на користь Росії.

Після затримання Януш не визнав своєї провини, проте 2 червня Окружний суд Варшави постановив заарештувати зрадника батьківщини і взяти його під варту на строк до 3 місяців.

В ході слідчих заходів було проведено обшук квартири обвинуваченого. У нього були знайдені і конфісковані 300 тисяч злотих, а також множинні накопичувачі інформації. Точної інформації, які саме файли знаходилися на флеш-накопичувачах - немає. Проте відомо, що основним завданням Януша було встановлення контакту з членами уряду Польщі, в тому числі з політиками з Європарламенту.

Він також повинен був вести свою діяльність на території інших країн Євросоюзу. Політики, які контактували з Янушем, надалі повинні були підривати позицію Польщі в ЄС. Як саме російський шпигун повинен був діяти, в прокуратурі поки не розповіли. Причина, через яку Януш Н. займався шпигунством на користь Росії - прихильність режиму Російської Федерації.

Варто відзначити, що це не єдиний випадок затримання російського шпигуна в Польщі за минулий місяць.

Все ті ж співробітники ABW затримали 43-річного чоловіка. Про це стало відомо 17 травня. За даними слідства, чоловік збирав інформацію про військових Республіки Польща. Інформація стосувалася, в тому числі і спільних дій з силами НАТО. На відміну від Януша Н., російський шпигун відразу визнав свою провину. За рішенням суду, йому було призначено тримісячний адміністративний арешт.

І в тому, і в іншому випадках, посади чоловіків не називаються. Однак можна припустити, що Януш Н. міг бути політиком, а другий шпигун, імені якого в AWB не назвали, міг бути пов'язаний зі збройними силами Польщі. Також не були названі імена громадян Росії, які курували роботу завербованих агентів.

Як і передбачалося, російські шпигуни в черговий раз були виявлені на території країни Євросоюзу. Агентурні мережі РФ стають все слабкішими, в зв'язку з чим їхня робота стає менш якісною. В майбутньому, безсумнівно, світу належить дізнатися про нові злочини Російської Федерації проти демократичних країн.
https://myc.news/ua/specproekty/polsha_zayavila_o_shpionah_iz_rossii?fbclid=IwAR3_yfAQ9FVbMlasynAICUbGxge6Rb5ayKI2-IFZDgYWoEEtBdfLsyiYvZA