Обираймо обличчя Західної України :)

Поговоримо про інші вибори :)
Зазвичай у більшості країн є "національна алегорія"  - досить часто жіночій образ, який асоціюється у громадян та чужинців з образом цієї країни. У Франції, для прикладу, це Маріанна. Є алегорії також  у частин світу (з їх скульптурними зображеннями можна ознайомитися на готелі "Жорж" у Львові) - чому ж не може бути алегоричного образу частини України?
Отже, яка з жінок на Вашу думку уособлює образ Західної України?
Пропонуються варіанти:

5%, 2 голоси

3%, 1 голос

11%, 4 голоси

19%, 7 голосів

46%, 17 голосів

5%, 2 голоси

3%, 1 голос

8%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ера Стабілізації

отаке наснилося lol

Сонячним ранком чотирнадцятого числа весняного місяця Нісана у відкриту колонаду між двома крилами палацу Великого Ірода Радянського стражі вивели до Головної Шибениці високого чолов’ягу з мішком на голові. Чолов’яга напевно готувався до промови, бо з під мішка долинало якесь бурмотіння про акцепт.. універсал.. дорожню карту.... Кремезний кат у наглухо зап’ятому до самого коміру чорному плащі з чорною спецназівською балаклавою на обличчі делікатно під лікоть підтримав вступаючого на табуретку клієнта, акуратно накинув петлю, дбайливо підтягнув вузол і відступивши на пару кроків оцінив картину.

Картина була напрочуд мальовничою. На фоні сірого палацового фасаду виблискувала лаком Головна Шибениця - подарунок закарпатських майстрів своєї справи. Потужні бруси з мореного карпатського дуба прикрашало гуцульське різблення, в якому домінували трипільські мотиви, а потужний гак, чимось невловимо нагадував пальму Мерцалова. Найяскравішим і найвитонченішим витвором комплексу була мотузка спільної роботи майстрів Харцизького та Одеського канатних заводів - сині та жовті пасма пеньки грайливо перепліталися зі сталевими (для міцності) нитками, своїми лініями нагадуючи складний та звивистий політичний шлях клієнта. Не випадала з ансамблю і табуретка - подарунок кримської інтелігенції, виданий з фондів Бахчисарайського палацу на підставі рішення Кримського Обкому КПРФ.

Але домінантою був клієнт! Поставний, у елегантнтному гранатовому костюмі від Brioni з унікальною, дбайливо добраною червоною краваткою і помаранчевим носовичком, який удавано-недбало стірчав з нагрудної кишеньки. Картину трохи псував мішок з чорного кашеміру на голові у клієнта, але то вже була данина європейській традиції - треба ж чимсь заткати рота тим європейським недоброзичливцям. Зрештою, елегантно перехоплений довкола шиї клієнта синьо-жовтою зі сталевим проблиском удавкою, він нагадував старовиний гаманець, здавна званий на Московщині калитою.

Вдарив перший дзвін на дзвіниці Михайлівської церкви. Восьма. Кат витягнув з кишені пульт і натиснув червону кнопку. Бахчисарайська табуретка гулькнула десь у глиб київських пагорбів. Клієнт спочатку невдоволено тіпався на мотузці, а потім заспокоївся. "Уфф" Нарешті якась стабілізація..." - тихо прошелестіла відлітаюча Душа.

Кат підійшов, поправив краватку, яка вибилася з під піджака клієнта, яж раптом побачів, що якась капосна пташка капнула на його улюблену туфлю. "Говорят это к счастью!" - подумав про себе кат, витягаючи з кишені вишиваний поліський рушничок і протираючи їм туфлю. - "Умеют же, казлы, хорошую вещь сделать, когда хотят." -  ховаючи до кишені згадку від вчорашнього клієнта. - "Вот и вышивали бы себе по селам, а то демократия, выборы... Вон до чего эта демократия доводит!"

Кат ще раз глянув на абсолютно спокійного клієнта. "Странный он был человек, вроде в институте учился, а так и не усвоил главного понятия: если противсіх - это значит против нас. На что расчитывал?" - пробурмотів тихенько кат, прямуючи з дитячою щирою посмішкою неквапною завгарівською ходою до службового входу у палац.

У колонаду відкрили доступ попам, пресі і посполітим.
Починався третій день Ери Загальномалоросійської Стабілізації.

Є ще нормальні люди в Україні!

Напевно вперше за півроку прочитав щось розумне про політику і політиків в Україні.
Просто, без пафосу, злісті, образ... Респект Олександру Морозову.

Якби й виборці керувалися таки здоровим глуздом, а не симпатіями і антипатіями, які побудовані на уявних образах кандидатів, може би й не було у нас такого рейваху у країні. Вольтера ж ніхто не читає :)

Я особисто знаю приблизно рівну кількість достойних людей як з БЮТ, так і з партії регіонів. Приблизно однакова у них кількість мерзотників і відвертого баласту.

Я не можу зрозуміти, чому нормальні люди з цих двох впливових організованих структур не можуть сісти і домовитись про правила гри?

Якщо не можуть вони, то чому не можуть домовитись їхні куратори - Ахметов, Коломойський, Пінчук та ін.  Вони ж-то люди зовсім не дурні. ? Інстинкт самозбереження ж не відрубало?
Вже час цикнути на цуценят, які явно загралися як "Бобік в гостях у Барбоса" і з себе паньство траскають.

Ну, й народ може про політику менше базікатиме, а більше замислюватиметься над тим, як би більше грошей заробити, а не вкрасти під патронатом депутатів усіх рівнів :)

Хахли єфрейтора Ющенка

"Исключительной разрушительной силы оружие"
(© Председатель КГБ СССР Ю.В. Андропов)
Ну, от і сталося як гадалося! "Їхня Україна" показала своє щироукраїнське обличчя - обличчя дешевих тупих зрадників.
Цікаво, про що думали ці "професійні українці"? І чи спроможне таке бидло взагалі на процес мислення? От перелік цих "патріотів": Аржевітін С.М, Білозір О.В, Бут Ю.А, В’язівський В.М, Геращенко І.В, Григорович Л.С, Гуменюк О.І, Давиденко А.А, Джоджик Я.І, Довгий С.О, Каськів В.В, Кендзьор Я.М, Кириленко В.А, Клименко О.І, Костенко Ю.І, Кріль І.І, Круць М.Ф, Кульчинський М.Г, Ляпіна К.М, Мойсик В.Р, Оробець Л.Ю, Палиця І.П, Парубій А.В, Слободян О.В, Стойко І.М, Ткач Р.В, Тополов В.С,
    Ні, я не для того, щоби ви всяке "добро" пам’ятали (ви взагалі чули, щоб ці люди зі списку колись зробили щось корисного?), а щоб ви через рік подивилися, чим вони будуть через рік-другий, щоб знати за яку вони ціну продалися. Про переконання тут не йдеться, які переконання можуть бути у бидла? Бидло для того й створене щоб його годували, а потім на м’ясо здавали.
    Чому я так гостро? Тому, що прийнятий закон (і підписаний Перзидентом протягом 24-х годин - що то йому пороблено, що він не проспав і на роботу не спізнився) фактично повністю відміняє вибори як такі. Якщо ці "нововведення" розповсюдяться на всі вибори (а прецедент вже створено!), то ми офіційним "демократичним" шляхом отримали феодальну систему довічного панування депутатів усіх рівнів. Лишиться тільки доповнити конституцію правом успадкування державних і виборних (до 2010року) посад.
    Хоча, про що це я? Хіба баранам потрібні вибори? Ще десь у 90-х роках минулого сторіччя покійний Олександр Кривенко сказав щось таке (точність не гарантую, бо відтворюю з пам’яті): "Переважну більшість населення України складають дві приблизно рівні за чисельністю групи, представники яких відрізняються лише тим, що в одних в голові замість здорового глузду національна свідомість, а у других - партійна дисципліна"... Нічого не змінилося за 20 років
Тількі замість одної партії з’явилася сотня партійок, керованих більшими і дрібнішими фюрерочками (чи то пак провідничкАми по-нинішньому).
Поскільки кількість політичної волі, мудрості і досвіду управління в Україні лишилася на тому самому рівні, що був за часів СРСР, то кожна з партій згрубша отримала тільки по 1% цих чеснот. Тож годі сподіватися якоїсь мудрості чи порядності від тих партійних лідерів - не було де взятися. Як говорить польська народна мудрість - "Два півдупки - то є дупа, два півдурка - то є група (тобто партія)" 
    Одною з таких партій є ющенківська "Їхня Україна", яка не має ні ідеології, ні програми, ні розуму, а як показують останні події, то й совісті також не мають. Я вже не говорю про дисципліну, хоча їхній лідер ніби в армії служив... До речі, я так і не зрозумів - де В.Ющенко проходив військову службу? Сам він каже, що в прикордонниках дослужився до єфрейтора. Але ж прикордонники - це Пограничные войска КГБ СССР! Єфрейтор КГБ - це круто! Зрозуміла тепер його поведінка  у 2004 році та наступних роках.
    Пригадайте статтю 27 листопада 2004 року на "Обкомі" - "Оранжевый цвет предательства", яка починається словами: Среди миллиона украинцев на Майдане Независимости нашелся один хохол – Виктор Ющенко. Яке обурення вона тоді викликала! Але усі наступні події тільки підтвердили, що автор таки мав рацію.
Тільки одна цитата з тої статті (нагадую, написано 27 листопада 2004 року):
"Дальше? А дальше проигравший свою судьбу (по воле Ющенко) украинский народ будет тупо повторять слова Винниченко – о том, что украинскую историю невозможно читать без успокоительного."

Ви вже закупили заспокійливе на 10 років наперід? Ні?

Тоді прийдіть 7 лютого і проголосуйте!

Проголосуйте проти проти хахлов єфрейтора Ющенка і їхніх хазяїв!
Проголосуйте за той невеличкий шанс, який нам надається мабуть востаннє, бо терпіння Провидіння не є безмежним

А якщо не проголосуєте, то "с малоросса какой спрос?"
Станете хахлами-єфрейторами, бо як говорить українська мудрість: Хахол без лички, як буряк без гички.
Правда в тій самій радянській армії було ще й інша приказка:
"Краще мати доньку проститутку, ніж сина єфрейтора"
Вибирайте!

У VLN-2010 новий спонсор

Фірма BF Goodrich, яка протягом останніх 8-ми років була головним спонсором VLN (чемпіонат з кільцевих автомобільних перегонів на витривалість на Нюрбургрінзі-Нордшляйфе), не продовжила спонсорський контракт з організаторами чемпіонату на 2010 рік.

Новим спонсором серії стала німецька фірма з Гамбурґу "Premio Reifen + Autoservice" (Premio Шини + Автосервіс), яка підтримує мережу з понад 240 сервісних центрів для вантажівок у Німеччинв, та майже стількі ж у Польщі, Росії, Узбекистані, Казахстані, Туреччині, Чехії, Угорщині та Словаччині.

Як відомо, цього року у німецькій серії VLN візьмуть участь як мінімум дві команди, в яких виступатимуть українські автогонщики.

Це німецька команда "Чорний Сокіл" (Black Falcon), де виступатиме Андрій Лебідь, та українська команда Tsunami RT на Porshe 997 GT3 Cup у складі Андрія Круглика (Київ), Олександра Гайдая (Одеса), Олексія Басова (Москва) та Міхаеля Шратца (Німеччина). Автомобіль підготовлено німецькою командою Steam Racing, власником якої є Міхаель Шратц.



Як відомо, команда Tsunami RT на Porshe 997 GT3 вдало виступила 13-16 січня цього року в гонці 24 години Дубаї, посівши 8-е місце в абсолюті, що є найвищим досягненням для українських пілотів у 24-х годинних гонках за всю історію.

На жаль, нема достовірних даних про плани героїв сезону VLN-2008 команди Racing Team Ukraine та інших українських гонщиків (Олексій Кікірешко, Валерій Горбань, Андрій Онистрат, Олексій Мочанов, Володимир Кондратенко) щодо виступів на Нюрбурґринзі в гонках сезону 2010 року. Але чутки про такі наміри є.

Інформація:
http://nordschleife.rally-klub.com
http://tsunami-rt.com

Фото: П. Скобленко, http://tsunami-rt.com

Татьяна, помнишь дни золотые?

Люба Тетясю! Так зверталися до Тетян І. Котляревський і Т.Шевченко.
В жодний спосіб не намагаючись стати поряд з ними, хочу звернутися з привітанням до усіх Тетян у День їх Ангела.
Любі Тетяни! Кохані, знайомі і просто Тетяни!
Вітаю Вас із Днем Ангела, бажаю Вам Щастя, Кохання і багато іншого всякого Добра!
Нехай Ваша Патронеса береже Вас від хибного шляху і веде до звичайного повного людського Щастя!
Хай щастить!kiss rose rose rose

Чому в Західній Україні не люблять В.Ф. Януковича?

Так само, як перед першим туром виборів я не міг зрозуміти чим Юлія Тимошенко гірша за інших кандидатів у президенти, так і тепер не можу зрозуміти чому в Західній Україні не люблять Віктора Федоровича Януковича?
Може тому, що у 2003 році разом з колегою М.Азаровим знизив мінімальний рівень заробітної плати? Ніби й порушення Конституції, але ж голова тодішньої верховної ради В.Литвин також не заперечував.. Та й виправляється, хоче той борг віддати (те що з дірявого кризового бюджету, то фігня, бо він у нас завжди дірявий).
Ну, біографія складна, з відбіленими чорними плямами, а у кого ті плями світліші? Навіть на сонці і то чорні.
Та й до церкви хлоп вчащає, аж за лоба його страшно.
Ну, там пару прізвищ письменників-поетів переплутав, так то ж якісь там іноземні писаки, про яких народ не не чув і не читає.

Так чому ж його не люблять (за нього не голосують) в Західній Україні?

9%, 5 голосів

42%, 23 голоси

5%, 3 голоси

4%, 2 голоси

16%, 9 голосів

7%, 4 голоси

16%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Міжнародний День "Дякую" (International Thank You Day)

  • 12.01.10, 01:24
Щойно дізнався, що вчора було саме таке свято tears
Не знаю, хто і коли вигадав таке свято і чому припадає воно на 11 січня. Але ідея не найгірша.
Принаймні ліпше, ніж якийсь там день професійного шахрая (політика, круп’є, наперсточника, депутата, мера, політолуха, соціолуха і т.ін - хай кожен собі обере до смаку).

Напевно, потрібне таке свято, щоб відволіктись від повсякденної метушні, гонитви за примарними сутностями.... зупинитись, озирнутися, придивитися і згадати тих, з ким вам було добре та тих, хто безкорисливо подарував Вам хоча б мить тепла, щастя, уваги, турботи чи співчуття і сказати їм всім тихо і щиро: ДЯКУЮ!

Отже, хоч із запізненням, хочу Вам всім подякувати за те, що Ви тут є; за ті коротенькі але дуже позитивні віртуальні контакти; за те, що ви з розумінням ставитесь, до того, що часом нема відповідей на Ваші щирі і доброзичливі коментарі; за Ваше напрочуд доброзичливе ставлення один до одного; за Ваші вражаюче несподівані думки та твори.

Дякую Вам усім!

Назустріч Виборам!

Колись у СРСР була така традиція: у всіх ЗМІ подавалися матеріали під рубрикою "Назустріч виборам". З того часу багато чого змінилося, щезла сама рубрика, змінилася термінолоґія, піднявся рівень лексичної культури українців.
[ Читати далі ]
Так от,
чому вони проти неї виступають?

0%, 0 голосів

20%, 2 голоси

0%, 0 голосів

10%, 1 голос

60%, 6 голосів

10%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.