Буде, як в Італії?

Цього тижня епідемія перейшла 2500 рубіж. За вчора виявили 2836 нових хворих на Ковід-2019. А наступного тижня, очікую понад 3000. І це при тому, що деяких хворим ставлять діагноз грип або ГРВІ.
Цікаво, буде як в Італії (вибіркове надання медичної допомоги)? По радіо розповідали, що заповненість ліжок у інфекційних і загальних підготовлених ліжок становить 66%.

Українська дискотека 69

"Для танців треба двоє. Але можна й самому."((с) радіо)
Чергова дискотека, у якій зібрав 5 новинок (в тому числі, одна пісня в іншому реміксі).

З третім вересня!

Цього року — актуальний мем.

На Шансоні поставили аж у 0 годин. Мабуть чекали.

Попив чайок...

Ніколи не скражися, що нудно, бо пригоди самі знайдуть... По радіо вже рідше розповідають про епідемію, тож вирішив перед тим, як приступити до роботи, подивитись скільки захворіли. А оскільки батько вчора ліз до компа, вирішив не залишати його без нагляду. Ну шо, намічається спека, пити хочеться, тому заварив чайку. Думаю, поки будут пити на кухні, батя щось наклацає і скаже, що воно так і було. Тому взяв чай до себе. І все б нічого, але один необачний рух — і чайок на клавіатурі і столі. Краще б на себе вилив. Бо помитися легше, ніж відтерти стіл і клавіатуру. Тепер стіл і клавітура полунично-вершкові. lol

Солодкий соус

Новинка — соус кисло-солодкий з манго. На перевірку виявилось, що там не лише манго, а й абрикос. Причому, абрикосового пюре більше, ніж манго. Та й тропічним фруктом не пахне. Відчувається лише запах і смак імбиру. Сам соус не кисло-солодкий, а солодко-солоний, не гострий. Схоже на варення з імбіром та чорним перцем, а не на соус. Не сподобався.


Трансформери

  • 31.08.20, 18:54
Й так люблю на щось заморочитись, а під час карантину — тим паче. Наприклад, на трансформерів. Бо наліпки з жуйками в 90-х були, а колекцію сучасних кіношних трансформерів разом ніхто не збирав. Тож вирішив зібрати зображення майже всіх кіношних трансформерів та техніки, на яку вони перетворюються — наскільки це було можливо. Назбиралося аж 85 роботів з 6-ти фільмів про трансформерів. Причому деякі показані у фільмах буквально кілька секунд.

Сама кіноепопея себе вижила. Про нові фільми не чутно. Та й кажуть, що Майкл Бей вже не буде продюсувати фільми про трансформерів. А якщо і будуть стрічки, то найймовірніше — рімейки.

Ну а для початку, деякі факти про роботів з кіноепопеї "Трансформери".
• Всі роботи поділяються на дві групи: автоботів (позитивні персонажі) і десептикони (негативні). Вони відрізняються обличчями (у автоботів вони антропогенні, у а десептиконів грізні і страшні) і кольором очей (у автоботів — блакитні, у десептиконів — червоні).
• Є підгруппи роботів. У десептиконів це конструктикони (будівельні роботи) і розвідники (трансформуються у однакові машини).
• Більшість роботів для маскування перетворюються на одну альтернативну форму — транспортні засоби або техніку. Але, як і у мультсеріалі, є роботи, що можуть трансформуватись у дві альтформи. В фільмах таких роботів чотири: автобот Drift (трансформується у автомобіль і вертоліт), а також деспетикони Dropkick (автомобіль і вертоліт), Shatter (автомобіль і літак) і в одній із генерацій Megatron (танк і зореліт).
• Є роботи, які ні у що не перетворюються (наприклад, Canopy). Або роботи, альтернативна форма яких невідома.
• Також є роботи, які внаслідок пошкоджень і втрати деталей не можуть трансформуватися у техніку.
• Є стародавні роботи-трансформери, що мають альтернативні форми у вигляді динозаврів.
• Деякі окремі трансформери при перетворенні об'єднуються (Skids і Mudfap на початку фільмів трансформувалися у половинки фургончика).
• Існують розділені роботи, що вважаються частинками одного робота, а також об'єднуються у одну спільну альтернативну форму.
• На відміну від мультсеріалу, роботи можуть змінювати альтернативну форму скільки завгодно.
• Як і у мультсеріалі, роботи однієї групи можуть об'єднуватися у одного гігантського робота. Правда, у фільмах така група роботів лише одна (у мультику більше).
• На відміну від мультяшних трансформерів, кіношні можуть змінювати альтернативну форму (і, відповідно, вигляд робота) скільки завгодно. Наприклад, Bumblebee у 5-ти фільмах перетворюється 6 або 7 разів.
• В трансформерах є жіночі персонажі: Shatter, Arcee, Chromia, Elita-1.
• Трансформери мають клонів. Наприклад, конструктикони. Зокрема, Trench є клоном Scrapper, який змінив альтернативну форму (але при цьому схожий) і перейшов від десептиконів до автоботів. Або Long Haul і Payload. Чи Demolishor і Scavenger.
• Деякі роботи були створені науковим інститутом. Надодачу кілька роботів утворилося від дії каменю-трансформіуму.


Китайське крісло

Вирішили не обмежуватися некомплектним холодильником — купили ще крісло, бо робоче і неробоче місце незручне. Так ось, пробували збирати. Але прикрутити спинку до сидіння не вийшло. Мама сказала, що в мене руки ростуть не з того місця. Однак виявилось, що отвори в сидінні і спинці не співпадають. Взагалі! 3 з 4-х! Як?! Як так можна робити?! Чи це зараз всі роблять такі меблі.

Батько поки примірявся ледь не розгубив гвинти. Коротше, "весело".

Що цікаво, товар вже скінчився і в гіпермаркетах такої моделі вже нема. Але "Richman: не купляйте. Бо це "Poorman". Китайське лайно.
А ще краща порада — купляйте вже зібрані. Бо здається, що зараз всі халтурять.

Чим ближче до шкільного року

Чим ближче до шкільного навчального року — тим більше дітей на вулицях. Ще тиждень тому їз не було надворі, а зараз гуляють.Воно й зрозуміло, бо через день, а може й завтра, розпочнеться навчання у школах, ліцеях і гімназіях. На літо, мабуть, вивозили на дачу або в село до дідусів-бабусь. Інакше міграцію не поясниш.

Цікаво, як навчальний рік позначиться на епідемії? Хоча 2500 хворих стопудово буде на наступному тижні. Навіть не сумніваюсь.

Лісова прогулянка

Сходив у ліс. Як же класно побути на самоті! Правда, постійно озирався: стрьомався, що будуть гасати на квадріках, мотиках або джипах. Схоже на паранойю. Але зустрів лише кілька бігунів, собаководів і на конях. В принципі, багато народу ближче до міста. Чим далі, тим менше людей. На віддаленні 1 км майже нікого нема. Хіба шо, як став відлити, почув, що хтось іде.

Що цікаво, назад відстань здавалась меншою.

Ну і пару фоток.
Квартали не лише перенумерували, а й де-інде замінили квартальні стовпи.