Класний ремікс-2

Дана пісня і в оригіналі непогана, а тут ще й танцювальний ритм зі зміненою мелодією.


Лісове озеро і ліс (відеоверсія)

Оскільки до фотохостингів нема довіри, вирішив переходити або хоча б дублювати все на відео. Тому ось, відзняв весняний ліс. Фотоогляд показував вчора. А сьогодні — відео.


Лісове озеро і ліс

Прогулявся по лісу. Заодно заглянув до лісового ставка. Там були не лише жаби, а й черепахи.
Ну і краєвиди чудові.

Ква-ква

У жаб зараз шлюбний період (а що ж ще може бути?). Квакають так, що чутно  на пів ставка. І виглядає це доволі незвично.


Ще одна парковка

Потакання автомобілізації триває. Цього року біля заводу зробили невеличку парковку. А нещодавно почали облаштовувати ділянку вздовж паркану. В принципі, нехай. Це краще, ніж ставити авто на дорозі. Просто дивно: 10 років нічого не будували, а тут захотілось. Але цікавіше те, що тротуар звузили.

До речі, заводські розвозки вже не ставлять на дорозі, а відстоюють у інших місцях.

Нова парковка.

Всі ждуть весну

Нова пісня від "ТНМК", про глобальне потепління. Відеокліп вийшов чудовий. А ще існує нецензурна версія і прикольний ремікс.


Російське побєдобісся vs День пам'яті та примирення

"ОдесСа: люди нескончаємим потоком...", "Наші прєдкі скражалісь за вялікій СССР" — схоже російське побідобісся все одно проривається в український ефір. Скоріше б їх закрили у чебурнеті. Але от цікаво, в переможеній країні люди багатіші і живуть цивілізованіше, ніж у "переможців". Про те, що сруські не можуть відрізнити фашизм від нацизму вже давно зрозуміло. А при словах "могьом повторить" треба нагадати, що без військової допомоги німці не зупинилися в біля Волгограду, а дійшли б до Далекого Сходу. Скільки радянських воїнів загинуло взагалі ніхто не рахував. А нащо — "вєлікій і могучий" Союз, "баби народять",як казав Жюков. Ну шо ж, у Мертвертчуків, Мурляєвих та інших теж повинно бути свято. Нормальні люди не святкують війну і розвінчують пропагандистські міфи, а згадують загиблих воїнів і проти повторення світової війни.


Запитання з налаштування

Навздогін до попередньої теми. Розбираюся з налаштуваннями.

Що це означає? Мала потужність?

Дивує задвоєння папок.

І ще кілька запитань:
Для рингтонів необхідна спеціальна програма, чи можна нарізати самому?
Чи є у даній моделі вбудований FM-модуль? На одних сайтах пишуть, що є. На інших, що нема. Застосунок для його виявлення чомусь не можна знайти у GooglePlay, а з компа він є.
Чи можна встановлювати Гуглокамеру (чув, що на процесорах Mediatek вона глючить).

Колишній і новий смартфони

Ех, збирався написати такий пост про попередній смартфон, бо вже звик до нього. Думав, що покладу в коробку і буду інколи вмикати і згадувати. Але виявилось, що у новому апараті відсутнє радіо. Як так вибирав? Може переплутав з іншою моделлю? Скоріш за все, радіо є лише у смартфонах початкового рівня (наприклад, ті ж Realme C-серії, або Nokia G10/G20), але оскільки смартфони купую не так часто, "знижувати планку" не став і вибрав середньобюджетну модель. Думав, що радіоплеєр можна доставити окремо. Однак застосунки пропонують лише онлайн радіо (не кажучи про те, що для кожної радіостанції потрібен окремий застосунок).

Отже, не вийде покласти на полицю Люмію, бо без радіо ніяк. І це ще при тому, що я користуюсь ще кнопковим телефоном для певних задач. Ось і вийде, що в користуванні буде аж три(!!) апарати. Цікаво, в когось теж так?

Microsoft Lumia 640XL Dual SIM (2015) vs. Realme 6 (2020). Так само, купив застарілу модель. Бо новинки поки не завозять. Та й вони не набагато кращі, за минулорічні. Тому модель 2020-го року.


Як змінюється мода. Корпуси стали довшими і вужчими. На мою думку, співвідношення сторін у сучасних смартфонах занадто витягнуті.

Ну і щоб не плодити замітки, напишу про порівняння. Прогрес звичайно є, але не все так однозначно.

Не піддається логіці

Батько не піддається логіці. У нас на підвіконнях плантації цибулі, а він купив на базарі пучок зелені. Питаю: "Навіщо?" Відповідає: "Думав, що буде краще". А чому мало б бути гірше? Якщо не хоче брати цибулю на нашій з мамою території, то в його кімнаті теж є цибуля. Але найдивніше, що купив і не їсть. Навіщо тоді переводити харчі і тринькати гроші?!

Така сама історія періодично трапляється з оселедцем. Купив нещодавно. І знає ж, що я засолений оселедець не люблю, а мама не їсть солоного. Причому купив такий, що розлазиться. Але оскільки давно не куштували такого, то спробували. Однак у нас з мамою від нього потім боліли животи і був розлад шлунку, а він не захотів доїдати. Хоча що йому боятися — він і цвяхи може перетравити, і суп прокислий, і солоні огірки з молоком — без наслідків. А зіпсований оселець, який же сам і купив (бачив же, що купляв), не захотів їсти.

А раніше, коли обробляли дачу, одного року вродили огірки. Так він додумався купити в магазині. З мамою кажемо: "У нас своїх купа!", а воно ще купило. І не міг пояснити, навіщо.

Брат батька підтримує і теж не хоче розуміти таких дивацтв. А у мене інший принцип: "Купив — жри. Не хочеш жрати — не купляй!" Бо розкидатися харчами — це безглуздо і економічно недоцільно.