Блохарики

Мурзік заходить у гості лише щоб поїсти. Через спеку не лишається вдома. Але при цьому приносить бліх. Кожного дня по 3 штуки ловлю. Кицька вже змучилася, не знає куди тікати. А ще ж спека. Мама видумляє: то миття підлоги з олією ялівця, то з лавандою, то натирання. Мені здається, що то все фігня, аби вважалося, що щось робиться. Самі розбіжуться. Питання лише в тому, де Мурзік їх збирає.

"Ах, обмануть його не важко, Зе сам обманюватись радий"

Присвячується зізнанню Зе в тому, що він "злив" найманців ЧВК "Вагнер" Лукашенку. Ай-яй-яй! Ну як тут не згадати.

"Ах, обмануть меня не трудно.
Я сам обманываться рад...
Здав вагнерівців Лукашеску,
Але ні в чом не віноват".

Шалена спека

Поки скаржились на прохолодний травень вжарив червень. Опівдні температура за бортом сягає +36, в кімнатах цілодобово тримається в межаж +29 - +30,5. Вночі не набагато легше: опівночі аж +27. Скоріше б зима!

Студентські запасники

Знову переривали полиці. Тому довелося провести ревізію, щоб не викинули те, що треба. Повикидав деякі конспекти з університету, які навряд чи знадобляться; чорновики, роздруківки. Як завжди, знайшли купу цікавинок: стару газету, радянські зошити (чисті), шкільні шпаргалки, порожній нотатник для телефонних номерів.

Ну і картинка для привертання уваги — кольорові мілки. Ними я таки користувався. Хоча вони майже цілі.


Фоткав теж на смартфон.

Острівець небезпеки

Технології, які запозичуємо з-за кордону, реалізуються абияк. В країнах роблять звуження дорог на під'їздах до населених пунктів. А у нас, на "Великому крадівництві" можуть зробити тільки так. На зменшення швидкості воно ніяк не впливає.


Розрекламовані снеки

Захотілося спробувати розрекоамовані злакові снеки, які повинні добре втамовувати голод. На перевірку виявилось, що вони схожі на кукурудзяні трубочки з начинкою, тільки більш широкі. І це не дивно, бо у складі теж є кукурудзяна крупа, до якої додано борошно з різних злаків. Хіба що добре просочена соняшниковою олією.
А найцікавіше — у складі немає цукру! Тому на смак вони універсальні: можуть бути і першою стравою, і десертом.

А що ж начинка?

Щось пісня сподобалась-31

У п'ятницю пісня про п'ятницю. Шукав її два тижні — плейлисти з радіостанцій були чомусь неповні.
Запальна пісенька. Так і хочеться танцювати! Недарма, вона пов'язана з ТікТок. Ще й відеоряд прикольний.


Прикольна трансляція

Вчора натрапив на прикольну трансляцію зустрічі Байдена і ліліПутіна. Декілька годин показували палац і подвір'я палацу, де нічого не відбувалось. rofl
В чаті жартували, мовляв, хоч пташок послухаєм. Який сенс транслювати закриті перемовини?

Звичайно, після кількох годин сюжет був цікавіший: один секьюріті ледве не перечепився на червоній доріжці, вихід двох президентів (Байден виїхав на лімузині, а Пу пошкандибав із свитою пішки lol ).

Світ смартфонів

Дивуюся деяким виробникам смартфонів, які примудряються за півроку випустити з десяток(!) нових моделей. Спостерігаю за новинками Realme (хоча у нас продають лише минулорічні моделі), так у них серія смартфонів складається з трьох моделей: навороченої (з процесором Snapdragon), базової (з процесором MediaTek), спрощеної (гірші камери і екран з меншою кількістю точок). А ще перейменовують китайські версії, додаючи у глобальний варіант NFC, Плей маркет і більшу частоту дисплея. Є моделі, які мають однаковий дизайн задньої кришки і блоку камер, але відрізняються оформленням — написами, розміщенням написів, смужками. Таке враження, наче нові моделі смартфонів збирають за принципом конструктора і тому вони схожі один на одного за характеристиками і можуть мати однаковий або схожий дизайн.