Коломийка

З першого прослуховування сподобалось. Хоча, зазвичай, полюбляю інші стилі. Але цей трек атмосферний.


"Синдром відкладеного життя"

Взагалі-то я зараз дуже зайнятий (вкотре трахаюсь з редагуванням блогу), але оскільки зайшов сюди, напишу допис про сьогоденність. Випадково почув про термін, яким описується стан, коли все відкладаєш на "потім". Як казав Подерв'янський: "Деякі речі існують поза нашим розумінням до того, як ми придумали їм назви". Так ось, "відкладання життя на потім" називається "синдромом відкладеного життя". Зараз все відкладається до закінчення війни. Однак є деякі нюанси: що вважати закіченням війни? А якщо війна триватиме не один рік? Прогнозували, що війна закінчиться до початку літа і шо, закінчилася? І жити якось треба, бо час все одно йде.

Знайомі відкладають все до закінчення війни. Навіть зустрітись, щоб просто прогулятись не вдається. Про вилазки взагалі не йде мова. Навіть не хочу думати, коли можна буде продовжити сталкерство. Але дещо все таки дозволити можна. Дивлюсь, що на Заході країни люди спокійно подорожують. Інша річ — фінанси. Однак то окрема тема.

Я теж люблю відклати на "потім". Часто казав собі: "З наступного понеділка буду робити зарядку", "Наступного місяця почну шукати знайомства", "Навесні/влітку/восени поїду подорожувати". Але продовжував жити очікуваннями. Тепер все відкладається до закінчення війни.

Звичайно, для відкладання є логічні причини. Однак розповідають, що потрібно жити "тут і зараз" і робити хоча б те, що можна здійснити за нинішніх обставин. Наприклад, я зумів протриматись без музики мабуть місяць. Те саме стосується прогулянок. По магазинам все одно потрібно ходити. Що ще... Не відмовляти собі у смачненькому. Хоча зрозуміло, що не все, що хочеться, можна робити.

В соцмережах зустрічав опитування про плани після закінчення війни. А у мене особливих планів і нема. Звичайно, на думці є декілька місць, які хотів відвідати після закінчення пандемії. Аля я їх не відкладав би, якби не необхідність редагувати блог.

А ви як, відкладаєте справи до закінчення війни?

Редагування блогу

Один з блогів перестав відкриватись через проксі або VPN, тому неможливо було подивитись старі дописи. Довелося перезаливати фотки зі старих постів на інший хостинг, а потім вручну редагувати пости. Це кропітка праця, яка втомлює. Через проблеми з фотохостингом багато блогерів закинули блогерство або перейшли на відеоролики. А я вирішив поборотись. Хоча не впевнений в надійності фотохостингу imgBB. Ось вчора випадково(!) помітив, що знімок, завантажений декілька днів тому, перестав показуватись. "Сервіс недоступний". Засмутило таке явище. В результаті був змушений завантажувати той знімок ще раз. Колись зникали фотки і на Яндексі, і на Flickr. Можливо, без цього ніяк? Але ще більше засмутило формулювання "довге (а у деяких випадках, назавжди) зберігання фоток". А скільки "довго"? Почав замислюватись над доцільністю подальшого перенесення старих знімків.

Не зміг пройти осторонь

Не зміг пройти осторонь, побачивши у супермаркеті нові супи. Вітчизняні. Ще й ціна дешевша, ніж у польських.
Хоча засмутила наявність підсилювачів смаку і відсутність грибів у складі.


На полиці ще був цінник з курячим супом, але відповідного товару не було. Сподіваюсь, пізніше з'явиться, бо цікаво порівняти вітчизняні супи швидкого приготування із польськими. В усякому разі, налаштований на ще одну дегустацію.

Чи є ще інші види? Чи їх лише три?

Втретє на "Євробаченні"

Втретє на "Євробаченні" Україна здобула перемогу! А я вірив лише у 5-10 місце. Отак-от, здивували так здивували! Ще й представили новий відеокліп!
Вітаю з перемогою!


Казка для дорослих

Казка для дорослих про рашистського царя та його підданних від Станіслава Боклана.

Відео прибрали з Ютубу, тому ось тут можна знайти (дивитись з 4:28): https://www.youtube.com/watch?v=UtO7OUm_3zU

Про Євробачення-2022

За старою традицією (з 2016 поку) спостерігав за пісенним конкурсом "Євробачення". Цього разу дивився виступи в інтернеті, час від часу перемикаючись на коментатора від "Суспільного", щоб можна було почитати враження і отримати відповіді на свої запитання. Це було незручно, адже на першому каналі радіо замість "Євробачення" був об'єднаний марафон, однак так можна було оцінити не лише пісні та спів, а й виступи.

Перший півфінал здався слабкішим, ніж другий, у якому було багато фріків і непоганих пісень. Однак саме у першому півфіналі виступали "Kalush Orchestra". Ледве не прогавив їхній виступ. Що можна сказати..? Співали не зовсім ідеально. Було помітно, що хлопці нервувались. Втім, фальшивили й інші виконавці, тому на їх фоні "Kalush Orchestra" виступили непогано. Здивувався, звідки в гурті взявся фронтмен іншого гурту, "Сальто назад" — Саша Таб. Може поясните?
А ще був приємно вражений реакцією глядачів. Напевно, в цьому зіграла роль не лише пісня й виконавці, а й політика (деякі кажуть, що цей конкурс занадто політизований). Але як би то не було, участь України у "Євробаченні" видається дивом. Бо в 2015-му, через російсько-українську війну на Донбасі наша країна не приймала участь у конкурсі. Та й у цьому році виступ на "Євробаченні" був під питанням: спочатку через зловживання переможця — Аліни Паш, і її дискваліфікації, а потім через повномасштабну війну Росії проти України.

У першому півфіналі можна було проголосувати (не за учасника зі своєї країни). За правилами конкурсу, у півфіналах мають право голосу глядачі та слухачі з країн-учасниць півфіналу. Хоча вибирати було ні з кого. Більш-менш привернули увагу австрійці з танцювальним треком від співачки Pia Maria та ді-джея LUM!X, про якого знав раніше. Запам'ятались незвичні "Сабволкери" — виконавці у жовтих "вовчих" масках.

Ну а що про "Kalush Orchestra"? Вони таки пройшли відбір до фіналу. Правда, виступатимуть у першій частині. А це, кажуть, не дуже гарно. Мовляв, більше шансів на перемогу матиме учасник, який виступить в середині фіналу.

Другий півфінал видався цікавішим. По-перше, там виступали легендарні "The Rasmus". По-друге, там було більше пісень, які сподобались. Втім, з України не можна було голосувати.

В другому півфіналі сподобались виступи учасників від Мальти, Кіпру, Бельгії, Польщі. Але найбільше сподобалась драйвова танцювальна пісня "We Are Domi" від Чехії.

Представлення артистів було зроблене у вигляді показу виконавців з дрону на фоні пам'яток і міст Італії. Подумав, а що будемо показувати, якщо наша країна буде проводити конкурс? Зруйновані міста? Та й частина країни під рашистською окупацією. Хоча висловлюють припущення, що у разі перемоги "Євробачення" проводитимуть не в Україні, а у Польщі. Але для цього потрібно ще виграти. Шанси на перемогу у хлопців з Калуша є, але найбільш вірогідним видається потрапляння у проміжок між 5 і 10 місцями. А ви як вважаєте?

Про фінал, скоріш за все, не буду робити окремий пост. Можливо, напишу кілька рядків про справдження або несправдження своїх прогнозів.

Кульбаби

Чим більший стрес, тим більше звертаєш увагу на дрібниці, яким не надавав уваги, і радієш звичайним речам. Наприклад, цвітінню кульбаб.

Правда, збирався подивитись квітучі сакури. Але вони, мабуть, у іншому місці. Ну, нічого, буде стимул ще раз пройтися. Тим паче, погода зараз гарна. Навкруги все квітує. Краса! А якби не війна, було б ще краще.


Вусатий фанк

Не думав, що вусатий фанк ВІА 70-х в сучасній обробці може чудово звучати!

Прикольний трек

Прикольний трек! Неповторне звучання Даніеляна (DJ Dan Alien)! А скільки мелодій! А які чудові звуки бандури!
Про тривалість взагалі мовчу. Коли вперше побачив, подумав, що там два треки, а не один.