хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Нові смаки вермішелей і локшин швидкого приготування-4

Я вже збився з лічби кількості вермішелей і локшин швидкого приготування, які скуштував цього року. Напевно, з даною дегустацією, їх буде штук 30. Це новий власний рекорд! З'їдати "біч-пакети" в таких кількостях може бути шкідливо для здоров'я. П'ята дегустація вермішелей/локшин швидкого приготування повністю присвячена українській продукції. У ній нова марка вермішелей "Rooltick" і вже давно відомий "Rollton" з курячими смаками.
1. Дана дегустація представлена вермішелями: "Rooltick" зі смаком сиру, "Rooltick" зі смаком грибів, "Rooltick" зі смаком гострої курки, "Rollton" зі смаком курки, "Rollton" зі смаком гострої курки.

Смаки класичні. Ще й багато різновидів з куркою, аромат якої мене не приваблює. Однак дегустація мені сподобалась.

2. Торгова марка вермішелей швидкого приготування "Rooltick" від нового виробника "Куховар" (з Харківщини) раніше не зустрічалась у продажу. Це найдешевша вермішель швидкого приготування – на початку вересня минулого року вона коштувала 7,5 грн., тоді як конкуренти стартували з 8 — 9 грн.
Вага цих вермішелей лише 55 г., при нормі 59-60 г. Наїстися такою порцією неможливо.


3. Розпочну дегустацію з "Rooltick" зі смаком сиру.

4. Відмітною особливістю є наявність соняшникової олії. Причому не лише в приправах, а й у складі вермішелі.
Втім, підсилювачі смаку є не лише у приправах, а й у самій вермішелі.

5. Дуже здивувався, що всередині були не лише брикет вермішелі та приправи, а й окремий пакет з олією.

6. Олію в окремому пакетику раніше випускали всі виробники, а тепер це рідкість.

7. Правда, при вичавлюванні пакетика більша частина олії лишається на пальцях.

8. Приправа з олією на вермішелі.

9. Після запарювання відчувається аромат сиру середньої інтенсивності. Виглядає непогано, хоча зелені майже нема.

10. Вермішель тоненька. Звичайна. Але непогана.

11. Бульйон жовтуватий. Ароматний. Однак пересолений. Тому оцінив лише на 4.

12. Вермішель "Rooltick" зі смаком грибів теж повинен сподобатись.

13. Правильніше було б назвати не вермішеллю з грибами, а вермішеллю зі смаком грибів, адже їх немає у складі.


14. Інструкція з приготування. Для запарювання потрібно лише 200-250 мл. води.

15. Хоч марка й бюджетна, але всередині фольга.

16. Кількість компонентів така сама, як і у сирної вермішелі.

17. Брикет вермішельки.

18. Приготована грибна вермішель "Rooltick".

19. Вермішель солонувата. Не розвалюється. Аромат грибів слабкий. Якби аромат був насиченішим, оцінив би на 4, а так лише 3.

20. "Rooltick" зі смаком гострої курки. Класичний різновид, але торгова марка нова, тож все одно треба спробувати.

21. В пакетику приправи темно-жовтого кольору, чим відрізняються від приправ з іншими смаками.

22. Приправи пахнуть куркою зі спеціями. Класичний аромат. Запах середньої інтенсивності.

23. Гостра куряча вермішель готова! Зелені більше, ніж у вермішелей з іншими смаками, хоч спочатку здалось інакше.

24. Вермішель смачна (можливо тому, що настоялась).

25. Бульйон пересолений. В міру гострий. Відчувається аромат курки. І хоча вермішелі/локшини з курячим смаком мені не подобаються, Rooltick'у поставив 5.

26. Продовжує дегустацію звична вермішель "Rollton" вітчизняного виробництва, з класичними курячими смаками. Її не можна назвати новинками. Хоча упаковка, в порівнянні з 2015 р., змінилась. І саме зміна упаковки послугувала приводом для огляду.

27. Інгредієнти негострої і гострої курячої вермішелі схожі. Відмінності лише у пропорціях складників. А їх багато: є й томатний порошок, і гострий перець (хоч смак негострий), і навіть куряче м'ясо. Правда, не обійшлося без глутамату, інозінату та гуанілату натрію.

28. Вермішель "Rollton" зі смаком курки. Пишуть, що "на домашньому бульйоні". Коштує приблизно 8-9 грн.

29. Як не дивно, "Rollton" теж трьохкомпонентний, оскільки містить олію в окремому пакетику. Причому, олія соняшникова.

30. Брикетик кривенький.

31. Олія пахне смаженою цибулькою.

32. Брикет вермішелі не розламав, але вона все одно запарилась.

33. Вермішель дуже сподобалась. Вона пружня, солонувата. Без "мильного" присмаку, хоча й зроблена з додаванням пальмової олії. І навіть без підсилювачів смаків.

34. "Домашній", як написано на упаковці, бульйон помірно солоний (що дуже добре). Аромат не дуже інтенсивний: курка і цибуля. І попри те, що не люблю курячі вермішелі/локшини, "Rollton" зі смаком негострої курки оцінив найвищим балом – 5.

35. Друга вермішель "Rollton" українського виробництва теж куряча. Але вже зі смаком гострої курки.

36. Вміст пакету схожий, хоча олія темніша, а пакетик з приправами іншого кольору.

37. Приправи пахнуть якимись спеціями. Типу пажитника чи коріандру з чорним перцем і помідорами. Схоже на карі.

38. Після залиття окропом з'явився темний коричневий бульйон, що сильно пахне прянощами.

39. Смачна, пружня вермішель. І дуже гостра від бульйону.

40. Смак гостро-пряний. Пекучо гострий і солодкий. Сіль взагалі не відчувається. Можливо, натрапив на браковану вермішель?

41. Нестерпно гострий бульйон. Таке враження, наче п'єш колу з спецією карі та пекучим перцем. Такий смак на рідкісного поціновувача. Гострий курячий Роллтон оцінив лише на 3. Хоча сама вермішель смачна.

42. До речі, тарілку так і не вдалося відмити.

Що у підсумку? Нова вермішель "Rooltick" непогана. Хоч вермішель простенька. У "Rollton" вермішель відмінна, але різновид з гострою куркою жахливий. "Rooltick" з аналогічним смаком виявився кращим.

"Rooltick", на мою думку, – непогана дешева вермішель. Хоча "Rollton" смачніший. Але треба брати до уваги конкретні смаки.

1

Коментарі

129.11.22, 10:28

Вермишель это вид итальянской пасты в форме червячков. Дословно так и переводится

    230.11.22, 19:15Відповідь на 1 від Манго

    Дякую за інфо.

      330.11.22, 19:17

      По чому ЗАРАЗ такі штуки? Бачив у новусі якусь чеську по 19 грн. Це ж дорого?

      Набрав днів на 5 пюрешок по 9–11 грн на випадок повної дупи (в комплекті до сухого спирту).

        42.12.22, 12:35Відповідь на 1 від Манго

        Вермишель это вид итальянской пасты в форме червячков. Дословно так и переводитсяВ "Глобусі Україні" на одній з радіостанцій була своя гіпотеза появи назви "вермішель": "Верь, Мишель".

          52.12.22, 12:39Відповідь на 3 від Nech sa paci

          По чому ЗАРАЗ такі штуки? Бачив у новусі якусь чеську по 19 грн. Це ж дорого?

          Набрав днів на 5 пюрешок по 9–11 грн на випадок повної дупи (в комплекті до сухого спирту).
          У фотозвіті написано.

          Для іноземної ціна нормальна. У супермаркеті бачив литовську в стакані аж за 34-37 грн. Оце дорого!
          А так, все залежить від упаковки, ваги і виробника. Упаковка стакан, іноземне або реекспортне походження, більша вага означають, що ціна буде вищою. Ну і локшини дорожче вермішелей.

            62.12.22, 12:55Відповідь на 5 від Makcімаліст

            Дякую. Якби були наші вермішелі-локшини по 14 грн, наприклад, то набрав би більше. А по 19 жаба давить (невідомо, чи згодяться).

              72.12.22, 13:52Відповідь на 6 від Nech sa paci

              Заради дегустації можна. Хоча ось мені шкода витрачати 34-37 грн. за 55 грамову локшину.

                82.12.22, 14:32Відповідь на 4 від Makcімаліст

                Это уже супер профи, мы простые, обращаемся к первоисточнику))

                  93.12.22, 08:35

                  З того, що я пробував, найкращі "Мівіна" і "Ролтон". Усе інше пластикове на смак

                    103.12.22, 10:19Відповідь на 9 від Ratzinger

                    От Мівіна якраз гірша.