Профіль

victor_M

victor_M

Україна, Миколаїв

Рейтинг в розділі:

Чи буде білий прапор?

Після перемовин з Януковичем, опозиція створила новий орган Народну владу, і збирається ще створювати нові урядові органи, а також збирає підписи на проведення референдуму(який в вересні намагалися провести комуняки, якщо мені не зраджує пам’ять).

Тимчасові органи опозиції, які ще не є легітимними, не можуть видавати закони, бо їм люди ще не дали влади, оскільки, не було зібрано підписів.


Вчора на віче, опозиціонери давали дуже яскраві обіцянки(оскільки отримати від коментарі про зустріч з Януковичем не вдалося), підемо разом під кулі, обіцяли попереджувальний страйк, ініціативу підтримали, Житомирська, Львівська, Київ, Черкаські і ще декілька областей. Результат є тільки у Львівській області де призначений владою Сало пішов у відставку.

Мене цікавить, тільки одне, що планує робити опозиція, якщо ймовірніше за все влада відмовиться виконувати умови опозиції. Вести народ під кулі, то це взяти на себе відповідальність, за все, бо якщо опозиція прийме рішення вести людей проти Беркуту, то почнеться кровопролиття.

В принципі і у владі немає як таких шляхів, по виходу з ситуації, оскільки навіть ввести надзвичайний стан(НС) дуже важко. НС підписує указом президент, і повинна затвердити ВРУ протягом 2-х днів, тобто, у опозиції навіть в найгіршому випадку буде 2 дні(якщо ВРУ проголосує).

Далі НС вводиться на певній території, якщо НС ввести на території Києва, то необхідно ввести всі війська України туди. В Києві населення 3 млн. чол. офіційно, і зараз напевне там 6 млн. чол. неофіційних. Яку кількість війська необхідно, щоб забезпечити спокій на всіх вулицях? Армія не піде, бо їй в цьому році виділили ще менше грошей, ніж в попередніх, залишаються тільки силовики, у яких є гроші, але не має тої кількості, яка б могла це зробити.

Далі ПРИПИНІТЬ ПАНІКУ З ПРИВОДУ ВІДКЛЮЧЕННЯ ДОСТУПУ ДО МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ і мобільного зв’язку. Київ найбільший бізнес центр України, і офісів ПР там не менше ніж опозиції, якщо не більше, і якщо якийсь холдинг втратить багатомільярдну угоду(зі сторони ПР), то радості у ПР не буде.


Крім того, якщо вимкнуть доступ до мережі інтернет, то стане банківська система, бо НБУ знаходиться в Києві, і всі коррахунки будуть заблоковані, а це значить, що стануть підприємства, організації, заморозиться рух товарів, і взагалі виникне колапс, при чому відсутність мобільного зв’язку тільки погіршить ситуацію.

Виходить, що зараз йде гра нервів, у кого першого вони здадуть, той і програє. При чому опозиція після 2-х місячного пасивного стану намагається щось робити, що можна було зробити за перші дні після першого розгону майдану(стільки часу втрачено((( ). Якщо все вдасться, то що? Далі потрібно, щоб армія, і Беркут перейшла на сторону народу, і тільки тоді у опозиції є можливість отримати владу, і без виборів. Домовлятися про чесні вибори з тими, хто їх купує, все одно що: «відпустити серійного маніяка, якщо він пообіцяє, я більше не буду». 


Точка повернення пройдена

Висловлюю свої співчуття близьким, та друзям загиблих активістів на Майдані


Якби влада змогла заспокоїти людей, ще до подій 30 листопада, то цього всього не було. Не було б смертей!, крові, диктаторських законів. Вирішити все може тільки одна людина розчерком пера, але в неї немає гідності, щоб визнати свої помилки, і є багато жадності, для того щоб піти з такого гарного місця роботи.

Вихід для депутатів з ПР, це вийти з фракції, прийти в раду відмінити закони 16 січня і висловити недовіру президенту. Відповідальність на смертях, які відбулися на євромайдані лежить тільки на владі.

Відступивши сьогодні люди мають розуміти, що ми отримаємо нову Україну, без інтернету, свободи думки… Ми будемо як північна Корея, тільки в середині будуть українці.


Термінові переговори затіяні Януковичем, це запізніла реакція, на те що відбувається в країні, шкода, що немає онлайн трансляції, бо так хоча б можна було дізнатися, що очікувати від майбутніх 24 годин. На довше вже й ніхто не планує…

Сьогоднішні події показують, що життя людини для влади ніщо, а тому ймовірність силового розгону майдану стає всі більше реальною.

Щойно подивився віче, за участю усіх трьох лідерів, і дійшов висновку, що переговори так і залишилися переговорами, на умови опозиції Янукович не пристане за жодних умов.

Є питання по самій опозиції, чому не давали коментарі журналістам, і вийшли до людей, а ж через годину після закінчення переговорів? Невже радилися що казати, щоб свої ж не побили?

Далі по результатах, хоча кого я обманюю, з результатів, це створити новий нелегітимний орган, Народну Раду України, і зробити її легітимною через деякий час(зі слів Олега Тягнибока на народному віче 22.01.14), тобто, в найближчі дні опозиція не збирається все закінчувати. А скоріше буде готуватися до проведення референдуму, чи створення місцевих рад з подальшим проведенням референдуму, або виборів, що по суті буде те саме.


Далі Кличка хочуть зробити президентом євромайдану, але я думаю, що прав в нього від цього більше не стане, оскільки, євромайдан має статус громадської організації, а тому президентство з майдану на інші підприємства, міста, чи села не переходить.

Тому сьогоднішній день залишив більше питань ніж відповідей. Хто буде відповідати за смерть людей? Чи буде розгін майдану? Що мав на увазі Кличко, коли казав, що завтра підемо у наступ?

 

Страйку бути

Сьогодні сталася подія, яка вже давно мала б відбутися, було створено Всеукраїнський страйковий комітет.


Про це повідомляє опозиціонер Олександр Бригинець на своїй сторінці у Facebook. Всеукраїнський страйковий комітет очолив народний депутат від партії "УДАР" Сергій Каплін. Заступником обрано голову Конфедерації вільних профспілок Михайла Волинця.

За інформацією депутата, до складу комітету увійшло кілька депутатів, керівництво Конфедерації вільних профспілок, Незалежної профспілки гірників, Профспілки працівників освіти і науки, Профспілки медичних працівників, Профспілки залізничників, крім того, представники Профспілки підприємців, профспілки "Захист справедливості", Незалежної профспілки гірників - шахтарів-інвалідів, представники студентських страйкомів низки навчальних закладів та інші профспілкові та громадські організації.

Нарешті сталося, страйкові комітети з’явилися. «Краще пізно, ніж ніколи», саме так можна охарактеризувати діяльність опозиції. Всі звинувачували опозицію у пасивності, схоже, що не все так запущено як здавалося, і один з механізмів все-таки вдасться запустити.


Навіть якщо страйк охопить тільки Київ, резонанс буде великий, оскільки, як тільки стануть поїзда, тролейбуси, не будуть працювати лікувальні заклади і т.д., то це тільки підживить настрій людей, які після 20-го січня настроєні дуже радикально.

Думаю, якщо страйк буде в найближчі дні то від нього буде користь, якщо ж ні, і його опозиція перетворить на свою пасивну тінь, то швидше вибори настануть ніж опозиція щось зробить.

Також варто відзначити, що саме УДАР бере участь у створенні його, значить Кличко вже себе президентом бачить, бо в останні дні тільки його видно на першому плані.

Якщо Кличко вдасться організувати страйк, хоча б у місті Києві, то його рейтинг в обличчях революціонерів підвищиться на декілька відсотків, а в сьогоднішній час це досить велика цифра.


Також, з цього можна зробити висновок, що опозиція повністю розкололася, і спільних дій від них не дочекаєшся.

Також цікаво, чого це не зробили раніше, наприклад на початку грудня, коли люди готові були, але не було організації… якщо зараз буде відвідна організація, то думаю страйк буде, за один день все підприємство не звільнять, а чим більше там людей працює, тим більші шанси на те, що страйк можна легко організувати і людям за це начальство не зможе нічого сказати.

Доцільно було б зібрати інформація, про те які підприємства готові вийти на страйк, саме підприємства, бо окремі люди нас не цікавлять. Якщо весь парк не виїде з депо, то це помітять, а якщо тільки один тролейбус, то йому зроблять заміну.

Події сьогоднішнього дня

Прогнозувати сьогодні події, справа дуже невдячна, оскільки, ситуація змінюється що години, і що хвилини, але є факти, які дають можливість, хоч і до поверхневого, але аналізу.


Янукович доводить, своїми рішеннями, що йому не потрібна підтримка Заходу, і для виборів у нього є адмін. ресурс, гроші РФ, і відповідне законодавство(особливо виборче). В горе-опозиції підтримка народу, заходу(після вчорашніх подій, вона для мене горе-опозиція).

Сьогодні день переговорів, я пишу думки в обід, а переговори будуть в вечері, тому стаття може втратити актуальність, ще до публікації.

Скоріше за все що переговори не відбудуться, або відбудеться формально, прийдуть потиснуть руки, декілька годин поговорять, в поки, що невідомому форматі і розійдуться радитися. Далі наступний день, виходять в публікацію закони «Про диктатуру», люди знову протестують, масові заворушення, знову парламентарі збираються. До речі зборів має  бути як мінімум 3, якщо не станеться нічого екстраординарного.

Далі, яка б опозиція не була слабка, але засудити за репресії нікого не повинні, бо для чого тоді опозиція, якщо влада, що хоче, те й робить?

Радикальний пакет опозиції:

 1. Негайні дострокові вибори президента та парламенту.

2. Зміни до закону про вибори президента (найболючіша норма - три члени дільничної комісії можуть підписати протокол і він стає легітимним ) та переформатування ЦВК.

3. Відставка Кабміну Азарова і формування перехідного уряду. Зміна Генпрокурора та спікера ВР.

4. Покарання Захарченка не лише відставкою.

5. Скасування усіх ручних законів та повна амністія усіх учасників революційного протистояння.

 

Зрозуміло, що вже перший пункт не задовольнить Януковича, а значить, це тільки підтверджує варіант розвитку подій з трьохденними переговорами.

Дуже шкода Київ, оскільки за цих три дні він перетвориться на поле бою, у людей увірвався терпець, жертви є, були і будуть, а значить пакет треба буде доповнювати на ходу.


Як на мене, то перший пункт, мав би бути переформатування ЦВК, бо останні довибори показали, що з грошима РФ, Янукович виграє будь-які вибори, а відтак плакали надії опозиції на президентські вибори.

Далі бажано, щоб після переформатування ЦВК провели одночасно і президентські і парламентські вибори, тоді більшість і президент будуть в «одній команді».

І ще одне дуже важливе але опозиція не має права на помилку, оскільки, тепер народ може перестати довіряти і їй також, і скоро революція буде дійсно без політиків.


«Бунт на кораблі»

Після вчорашніх подій, які сталися у ВРУ стає ясно, що в Україні не відбулася революція, а відбулося повстання, яке швидко придушили, і тепер влада готова, до наступних подібних реакцій з нашої сторони.


Наше повстання(уже можна його так називати) не було ефективним, в тому плані, що ми не мали планів діяльності, рухалися в більшості випадків на осліп, і мали як це не дивно пасивних лідерів, які відверто не могли правильно зробити акценти на тій чи іншій діяльності.

В більшості випадків опозиція тільки констатувала факти, але не намагалися їм протистояти, в принципі вчора це теж відбулося.

Прийняті закони вказують на те, що події, 1-го грудня вже законні, а тому люди самі винні що вийшли на майдан(трактуючи закони влади).

Стало ясно, що влада свого не відпустить мирним шляхом, але заклики Луценка про штурм влади вважаю поспішними, і на даному етапі не допустимими. Якщо ми підемо на штурм, то влада з сьогоднішнього дня може приміняти зброю, а це значить, що необдумані вихідки можуть закінчитися криваво.


А від так, ні про який штурм не може йти мова, максимум це чергове віче, на якому має бути обговорений подальший план дій, і створення плану дій на найближчі півроку-рік, оскільки раніше змін не відбудеться. Вибори це тільки шанс, яким опозиція може і не скористатися, як це було з відставкою уряду, і іншими голосуваннями в ВРУ.

Але і це ще не все, сьогодні стало відомо що вбито регіонального керівника Уманської ПР. Як на мене, то скоро такі випадки не будуть поодинокі, якщо зробили це раз, зможуть і повторити, а тому регіонали мали б вести себе обачніше, оскільки, якщо проти людей приміняти зброю, то люди і самі можуть її примінити, а це вже громадянська війна, найгірше з усіх сценаріїв що могли бути.

Думаю, зараз необхідно шукати собі прибічників… у ПР, якщо Богословська вийшла то і інші члени ПР це зможуть. Такі міграції середині ПР, це буде локальна перемога, яка вплине на результат усієї компанії, яка вже триває дуже давно, але поки, стався тільки обмін Доній на Богословську.


Опозиція має за наступні дні зробити, щось екстраординарне, тільки для того, щоб змусити регіоналів засумніватися у своїх діях. Я не знаю, що саме, але потрібно щось робити, якщо страйк, то це має бути одночасно, і бажано щоб розпочалося з Києва і встали всі бюджетні підприємства. Тоді держава перестане виконувати свої функції, а це вже щось.

Але дивлячись на нашу трійцю, мене турбують великі сумніви, що щось станеться, скільки шансів втратити за останні 2 місяці вони за останні декілька років не мали, а тому перспективи так і залишаються у тумані.

Події у ВРУ

Сьогодні у ВРУ був прийнятий бюджет, як завжди з бійками, криками, блокуванням загалом з усім тим, без чого не може жити наш парламент. Мені здається, що я вже й не згадаю, коли бюджет приймався тихо, спокійно і без бійки.


Все вийшло надзвичайно швидко, поки заблокований жінками з опозиції Рибак, був у себе в кабінеті, Калєтнік, проявивши швидкість достойну супермена відкрив голосування провів його, зробив кілька важливих рішень, і ухвалив бюджет країни за 5 хвилин. Що й казати, швидкість прийняття документа, за яким буде жити вся країна рік просто вражає(.

Тепер, що робила опозиція? Питання саме по собі дуже важливе, оскільки, опозиція більше всіх кричала, про те, що бюджет поганий(що в принципі відповідає дійсності, про це навіть комуністи говорили), але нічого не спромоглися зробити, для того щоб попередити його прийняття!


На місці опозиції потрібно робити щось більш радикальне ніж просте блокування Рибака, при чому його заблокували а віце-спікера ні, невже не знали, що він також може відкрити засідання? Тут можна сказати про 2 речі, або дійсно не знали, або блокування проводилося спонтанно і не сплановано.

Також мене цікавить, чому опозиція не проводила громадських слухань, або не розробила свого проекту бюджету, вона ж опозиція вона має бути альтернативою уряду, тому в неї, має бути альтернативний проект бюджету. Але чомусь цього я не помітив і заяв з цього приводу у опозиції не було.


Можна як завгодно довго лаяти регіоналів(оскільки є за що), але при такій пасивній опозиції, ми будемо боротися за Вітчизну ще не відомо скільки, і таке враження що стоятимемо на місці.

Де той лідер, що приїхав би до ВРУ на білому коні і сказав: «Хлопці, пішли громить!». Такого лідера немає, і ще невідомо скільки не буде, а тому, і боротиметься український народ сам з собою.


Чи може бути черговий розгін майдану?

В пресі з’явилася інформація, що регіонали в чергове збираються розганяти майдан, деякі сайти навіть написали про танки). Я не знаю, чи буде розгін чи люди через деякий час самі підуть, але власні думки з цього приводу маю.


Саме по собі стягнення працівників внутрішніх військ до Києва(коли на навчання стягують армію до кордону, ніхто ж не пише що завтра війна), не є загрозою Майдану, скоріше тут журналісти штучно розігрівають атмосферу, оскільки, новини про майдан, люди читають з особливою увагою, а особливо ті хто має родичів чи друзів на майдані.

Яку вигоду отримає ПР від розгону майдану? з цього потрібно починати взагалі все обдумування, оскільки, якщо перед якимись важливими зустрічами розганяти майдан доцільно, то зараз я не бачу в цьому жодної вигоди для ПР я не бачу.

Якщо подивитися з іншої сторони, то будь-який силовий варіант розвитку подій на руку опозиції, оскільки в цьому випадку вони будуть жертвами, а таких у нас люблять. Особливо, якщо врахувати останню тенденцію подій з побиттям Чорновіл, а потім Луценка.


Також варто відзначити, що попередні «розгони» майдани були перед великими подіями міжнародного характеру, а сьогодні подій немає, навпаки, регіонали ще й свій проплачений, бюджетний антимайдан звозять, а мені здається, що раніше вони або звозили, або розганяли, одночасно цих операцій не проводили.

Далі варто відмітити те звідки йде інформація, не від людей, як це було за попередніх суміжних подій, а з ЗМІ, що само по собі дивно, і схоже на те, що тема роздувається штучно.


Напевне найважливіше що є зараз для країни це бюджет, і опозиція блокує його прийняття, хоча проект від ПР не вселяє надії, але потрібно вже йти на консенсус, або розробляти власний проект. Думаю, що зараз опозиція намагається виграти час, для того, щоб зробити нормальний проект бюджету, ну або варіант проекту, який би їх влаштовував. Оскільки тих показників, які мали ПР, після підписання договору з РФ опозиція не мала, через те думаю, що їх проект сильно відрізнявся від проекту ПР. 

Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна