Мангал-меню ресторації «Сажа» зачаровує киян і гостей столиці

Чи це магія, чи приголомшливий талант Шефа на чолі команди кухарів, однак результат говорить сам за себе: варто лише одного разу завітати в ресторацію та зосередитися на стравах із мангалу, як ви станете частим гостем закладу!

«Сажа» — це атмосферний ресторан у лісистій зоні поблизу Києва. Головний його акцент на стравах на вугіллі: це і європейська, польська, і наша рідна українська кухня. Тож розробці мангал-меню тут було приділено особливу увагу. І справедливо сказати, зусилля вартували того: що не страва, то шедевр!

Стейк лосося просякнутий ароматом деревного вугілля — це поєднання ніжного виразного смаку з неперевершеними нотками димку.

Каре ягняти з мангалу — це не лише еталон соковитості, насиченого смаку й вишуканої подачі. Це незрівнянна насолода, дозволити собі яку можна з нагоди якогось свята або ж просто на вечерю, і тоді день справді завершиться красиво.

Шашлик. Куди ж без нього! З телятини, індички, курячого стегна і, звісно, ошийка свинини. Який би ви не обрали, матимете добрячу порцію насолоди! Зі скоринкою, а всередині суцільна ніжність.

Легендарний люля кебаб… У меню «Сажі» маємо не один його різновид, а кебаб із баранини та з індички. Подається з лавашем, цибулькою і зеленню.

До речі, про лаваші. Додаємо сиру, зелені й томатів, відправляємо на гриль — маємо легку і ніжну закуску, що чудово гармонує з м’ясом і може бути самостійною стравою.

Ну й звісно, що овочі гриль. Такі у «Сажі» також подають з мангалу, завчасно добряче замаринувавши в ароматному соусі з травами.

Тож годі зволікати й розбурхувати апетит, змальовуючи в уяві такі смачні й запашні страви. Завітайте до ресторації «Сажа» та влаштуйте собі таку трапезу, що вразить у саме серденько!

«Сажа» ресторація на вугіллі.
+38 (097) 012-32-43
с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 16


Особливий банкет в особливій ресторації: «Сажа» запрошує!

Душа бажає свята? Але ж де видовища, там і хліб має бути. Тому вибираючи заклад для проведення незабутнього свята, важливо врахувати всі нюанси. Довіритися в цих питаннях команді ресторація «Сажа» — влучне рішення!

До послуг наших гостей кілька приміщень, кожне з яких відрізняється особливою атмосферою та розраховане на різну кількість гостей.

Основна зала ресторації «Сажа» вміщує 150 гостей, тут вдосталь простору для шикарного весілля, гучного ювілею чи неповторного корпоративу. З нагоди таких заходів часто планують розважальну програму — в основній залі абсолютно комфортним буде провести виступ артистів, влаштувати запальні танці та й навіть організувати яскраву фотозону.

Якщо велелюдний формат свята не для вас, то маємо затишний і відокремлений від основних локацій будиночок. Його родзинка — в наявності каміна. Розрахований цей простір із атмосферою «як вдома» на 25 гостей, тож для свята, де всі свої, підійде ідеально! Хіба можуть бути якісь сумніви, коли зміна пори року йде до того, що потріскування вогню в каміні та компанія найрідніших людей у визначну дату закарбовується в пам’яті найтеплішими душевними спогадами. Поруч облаштовано дитячу зону, тож за сімейним форматом відпочинку зі смачним банкетом — вам сюди!

Однак зручні і затишні локації — це не єдина перевага ресторації «Сажа». Ми підкорюємо з першого погляду виразним інтер’єром, з першої порції тими стравами, що опиняються на вашому столі! Традиційні рецепти української, польської, європейської кухонь оцінять найвибагливіші гурмани. Маємо і меню фламбе, і страви з мангалу, і вишукані м’ясні та рибні наїдки. Якщо прагнете продегустувати польських фляків чи запеченої карпатської форелі — вам знов-таки до нас!

Гастрономічне задоволення, уважний підхід до всіх забаганок гостя та зручні й красиві зали — це все водночас робить ваш банкет у ресторації «Сажа» особливим! Приїжджайте в гості, знайомтеся з інтер’єром, меню і адміністратором — і ваш вибір стане остаточним на користь душевної ресторації з яскравим колоритом.

«Сажа» ресторація на вугіллі.
+38 (097) 012-32-43
с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Петропавлівська, 16


Чекай або шукай: пиво Правда ексклюзивно на кранах Punkraft

Флагманський бар крафтового пива Punkraft кидає виклик своїм любим гостям: тут вигадали своєрідний квест для поціновувачів «правдивого» пива. Якщо ви з їх числа, запасайтеся азартом і уважністю до меню Punkraft на Untappd — пригода розпочинається!

Полювання на ексклюзив від театру пива «Правда» триває у Punkraft близько тижня і ще стільки ж продовжуватиметься. Львівські мануфактурники постачають на крани Punkraft два свіжозварених смаки, які якщо і промайнуть в інших закладах України, то нескоро та й навряд взагалі. Ці два крафта позиціонуються як ексклюзивні й інтрига полягає в тому, що у барі не повідомляють точно дату підключення кегів до кранів.

Хто має шанс засмакувати їх першими? Звісно, що постійні гості закладу, хто в день візиту побачить пиво в меню або на сайті. Занурюйтеся в інтригу, відслідковуйте оновлення розливного крафту, заходьте в бар за будь-якої нагоди і тоді — хочете ви того чи ні — але вичікування розбурхає ваш апетит!

Які ж такі смаки вартують аж настільки прискіпливої уваги до себе?

Перший — то імперський стаут, витриманий у бочці з-під бурбону протягом 8 місяців. Зі складним, насиченим ароматом, де вгадується і кава, і ваніль, і, безумовно, нотки бурбону, в дерев’яних бочках з-під якого пиво дещо «пожило». Смак солодовий і збалансований, розкривається тією ж кавою, а ще карамеллю й шоколадною гірчинкою.

Другий — це традиційний німецький Berliner Weisse, витриманий у дубовій бочці з-під червоного вина Каберне Совіньйон протягом 333 днів. Звісно, що в його смаку вгадуються винні нотки, а от інтенсивний аромат розкривається фруктовою кислинкою.

Щоб не пропустити жодне пиво з вище описаних, радимо погортати меню Punkraft просто сьогодні. Й резервуйте столик на найближчий вечір — буде й пиво, й до пива!

вул. Ігорівська, 14А
+38 (050) 4240024


Бар Punkraft та амбіційна броварня Дідько заколабилися

Крафтова культура України невпинно розвивається, і в тому процесі задіяні як колоритні й амбітні невеликі броварні, так і бари по всій Україні, де це пиво виставляють на крани й у холодильники, і воно таким чином досягає свого споживача. А споживач то все смакує, зацікавлюється, прагне нового й максимально непересічного.

Так народжуються колаби. Це коли, наприклад, команда одного бару знаходить немало спільних інтересів із пивоварами крафтової броварні: сидять, потягують якийсь топчик, і тут бінго! А чи не створити нам спільно щось таке… щоб аж дах знесло! І створюють.

Так народилося пиво Never Again від амбіційної київської броварні Дідько та флагманського бару Punkraft, що вже не перший рік збирає поціновувачів крафта на Подолі.

Never Again — це вельми достойна спроба хлопців у Double Pastry Sour, це неймовірний кисляк із ароматом цедри та присмаком свіжості, він кисло-солодкий, а ще цілющо-тонізуючий. Він народився із лаймів та м’яти. Великої, непристойно гігантської кількості лаймів, які спочатку чавили на сік, а потім кришили на цедру, а потім то все замішували й підсилювали м’ятою.

Задумувалося все як шалений експеримент на тему мохіто, а допоки процес над лаймами тривав, хлопці потихеньку приговорювали: «Ніколи знову… Ці дрібні крихітки у такій кількості… Ніколи знову не зв’яжемося з ними!»

Втім, хто знає… Хто знає, чи стане лайм повторним випробуванням для крафтярів із Дідько та Punkraft, але в чому впевненість існує, то це в абсолютному захваті від новоствореного сауеру. 100% варте уваги!

Вже 7 жовтня о 19:30 у барі Punkraft відбудеться презентація-дегустація несамовито-лаймової колаби Never Again. На розливі біля кранів — Євген Більченко, засновник і натхненник броварні Дідько. Хлопці запрошують резервувати столи, вмощуватися зручніше і на барі також — буде душевно, весело і трохи п’яно.

Не можна виключати, що пиво залишиться й на наступні дні, але це неточно… Так само неточно, як і те, що хлопці цей рецепт більше ніколи не повторять. Втім, маємо те, що маємо: треба поспішати жити, пити і тусити тут і зараз. Тому завітайте!

P.S.: У прагненні до експериментів Punkraft невпинні, тож обіцяють іще більше колаб із крафтовими пивоварнями, готовими до того. Тож далі буде. Слідкуйте за новинами ;)

вул. Ігорівська, 14А

+38 (050) 4240024


МАУП — лідер з академічної мобільності в рейтингу U-Multirank

Міжрегіональна Академія управління персоналом у 2021 році представлена в міжнародному рейтингу університетів U-Multirank, який реалізується Європейським центром розвитку вищої освіти в консорціумі з рядом дослідницьких організацій, як от Consortium for Higher Education and Research Performance Assessment.

МАУП не просто включена в цю міжнародну систему багатовимірного ранжування вищих навчальних закладів з властивою йому прозорою оцінкою їхньої діяльності. МАУП лідирує в Globally Top Performing Ukrainian Universities, де представлені 25 учасників у розрізі 10 індикаторів, що вимірюють різні сторони продуктивності ЗВО, і займає перше місце з академічної мобільності серед університетів з усього світу.

При вимірі студентської мобільності U-Multirank враховує кількість як вступників, так і тих студентів, що вибувають. Так створюється всебічне уявлення про те, наскільки різноманітним є склад студентів у різних країнах і в різних вишах.

Міжрегіональна Академія управління персоналом пишається міжнаціональним культурним середовищем, яке вдалося створити в студентському містечку МАУП. У корпусах легко зустріти студентів з-за кордону, а міжнародні події і візити іноземних гостей для нас - норма. Для студентів і викладачів МАУП наука і вища освіта є інтернаціональними та відкритими для здорової конкуренції, завдяки чому і знаходиться місце міжнародному академічному обміну.

До того ж, Академія спільно з кількома європейськими ЗВО розробила і не перший рік успішно реалізує освітні програми, що відкривають перед українцям шлях до вищої освіти в Європі.

І притому U-Multirank — це зовсім не зведена таблиця на основі узагальнених індикаторів і репутації навчального закладу. Це найбільший і максимально інклюзивний рейтинг, що демонструє розмаїття можливостей для здобуття вищої освіти по всьому світу крізь призму п'яти основних показників: Teaching+Learning, Research, Knowledge Transfer, International Orientation і Regional Engagement.

На думку авторів рейтингу, Міжрегіональна академія управління персоналом — це вищий навчальний заклад із величезною кількістю предметів і освітніх програм, в тому числі й таких, що адаптовані іноземними мовами. До того ж, у МАУП максимально високий показник Regional Engagement, що видно на діаграмі нижче.


Бути кращим і бути лідером для МАУП — не вперше. Але кожне таке визнання радує особливо! І безумовно, це чудова можливість запросити абітурієнтів: «Приєднуйтесь до лідерів — відкривайте себе в МАУП!»

(044) 490-95-05, (044) 494-47-47.

Відкрийте себе в МАУП!

http://maup.com.ua


Майстер-клас із приготування авторських бургерів від Punkraft

Хіба можна не любити бургери? Їх існує таке розмаїття… Такий політ фантазії можна застосувати, щоби зібрати власний, авторський рецепт… Поєднати з доречним напоєм, провести неперевершений вечір і за готуванням як розвагою, і за поїданням як насолодою.

Якщо ж взятися за справу під фаховим керівництвом професійного шеф-кухара, то результат, безсумнівно, вийде приголомшливим. Тож має сенс долучитися до майстер-класу з приготування бургерів від Шефа бару Punkraft Романа Руденка.

Флагманський бар крафтового пива Punkraft славиться не лише широченним асортиментом ексклюзивних смаків хмільного, а й віртуозно приготовленими бургерами. У кращих традиціях барної культури Шеф закладу Роман Руденко у свій час розробив унікальні рецепти легендарної американської страви.

Наразі в меню бару представлені такі позиції, як американський класичний бургер, бургер із яловичиною та соусом-віскі, панк-бургер із брискетом і бургер із філе міньйон, а ще надзвичайно популярний серед постійних гостей закладу «Бургер від Баті», саме так на кухні називають Шефа. Тож фірмовий бургер від Шефа Punkraft своєю родзинкою має куряче стегно су-від, а ще в ньому соуси блю та вітелло, а ще цибулевий попкорн, а ще… Краще дегустувати, одним словом!

Але ж дегустувати — це досить простий шлях до гастрономічної насолоди. Інша справа — приготувати бургер, увібравши всі-всі поради професійного кухара та віртуоза кулінарних процесів Романа Руденка. Не проґавте можливість попрацювати на професійній кухні з Романом, що серед іншого є членом Асоціації шеф-кухарів України та номінантом кількох кулінарних премій.

Вже у вівторок, 28 вересня, Шеф Punkraft буде готовий поділитися професійними лайфхаками і запрошує небагато, десь 5-6 щасливчиків на кухню закладу. Разом із Романом ви приготуєте бургери, а після продегустуєте їх. Компанію фірмовій страві на столі складуть крафтові джерки та келих відповідного до страв пива. А на фудпейрингу в Punkraft знаються!

Тривалість заходу — 1,5 години.
Початок — о 19:00, 28 вересня.
Вартість участі — 450 гривень.

Покваптеся долучитися до цієї події — резервуйте собі місце, щоб зануритися в гастрономічну феєрію.

вул. Ігорівська, 14А
+38 (050) 4240024


Oktoberfest у Києві — де випити крафту, як не в Punkraft

Легендарний Oktoberfest родом із Мюнхена вже незабаром нестиметься повсюди, ми так за ним скучили… Адже минулоріч заходи переважно скасовувалися.

У 2021 ж Октоберфесту бути, і у флагманському барі крафтового пива Punkraft зокрема!

Флагманом крафту в столиці Punkraft називається не дарма. Тут 24 крани розливного пива, дві третини з яких відводиться під локального виробника, а третина — під краще з кращого імпорту. Варто лише придивитися до холодильних камер у барі, і ви залишитеся враженими розмаїттям сортів у пляшках і банках — понад 180, і вони постійно оновлюються. Ротація стосується і кранів: щотижня по четвергах ставлять новеньке.

Oktoberfest у Punkraft розпочинається 18 вересня. Це буде непересічний захід, себто не просто свято пива, елів, лагерів і всіляких стаутів. Так, по сортах вам тут підкажуть і розкажуть, але основна фішка закладу в тому, що пива стільки, що за один вечір ви можете потішити себе фруктовим або томатним гозе, ледь втримати стріху від поєднання хмелю зі смаком лакриці чи ароматом ванілі, а як наважитеся, то розділіть із друзями одну пляшку пива на всіх, втім якогось визначного — досить дорогого, імпортного, ексклюзивного. Punkraft — це заклад, куди приходять за враженнями, де пиво смакують і дегустують, а ще поєднують із фантастичними стравами від Шефа закладу Романа Руденко.

Чим планують вразити гостей Oktoberfest у Punkraft? Оскільки свято походить із Мюнхена, то родзинкою меню від Шефа Руденко стають мюнхенські ковбаски. Куряче м’ясо в їх основі заграє особливими барвами — спеції та майстерність кухаря мають значення. Так само важливо, що стане фоном, гарніром до страви. Звісно ж, це тушкована капуста! За авторським рецептом Романа Руденко. Переповідати смак не має сенсу — варто завітати і скуштувати.

Мюнхенські ковбаски з капустою за фірмовим рецептом Шефа в ексклюзивній подачі опиняються на вашому столі за 20 хвилин з моменту замовлення. Вага — 300 грам. Вартість — 185 гривень.

Крім того, заклад славиться меню згідно найліпших традицій барної культури. Шеф старанно працює над тим, щоби гості щоразу відкривали для себе нові смаки, зокрема, й згідно всіх правил фудпейрингу, надзвичайного поєднання страв із напоями. Бургери, тако, стейки, розмаїття холодних і гарячих закусок, що так просто їсти безпосередньо руками. Мінімум виделок, just finger food, тому що це історія про свободу, невимушеність і руйнування стереотипів. 

Welcome to Punkraft!
Oktoberfest тут стартує 18 вересня і триватиме до 5 жовтня.

вул. Ігорівська, 14А
+38 (050) 4240024


МАУП оголошує додатковий набір на магістратуру

Триває додатковий набір в магістратуру до Міжрегіональної Академії управління персоналом!

  • З 20 вересня до 18 жовтня 2021 року.

  • За денною формою навчання.

  • На всі актуальні спеціальності закладу.

Переглянути перелік доступних спеціальностей можна за посиланням. 

Вартість навчання вказано за посиланням.

Подати документи для вступу онлайн й отримати знижку 20% на навчання можна тут.

З усіх додаткових питань звертайтеся, будь ласка, за контактними даними.


Осінні знижки до 20% на найкращі вази!

Час оновити інтер’єр оригінальними вазонами від Maison Decor! Адже у вересні в нас діють знижки до 20% на величезну кількість товарів! Сезонні пропозиції шукайте в розділі «Акційні товари», а гарні вази з несуттєвими вадами — на сторінці «Розпродаж».


Ми впевнені, що у нас ви знайдете ту саму вазу своєї мрії за низькою ціною. Можливо, це буде золотистий керамічний «Бутон троянди», зелена підлогова ваза «Листя» або металева підставка для квітів «4 скляні колби». Вся акційна продукція вироблена легендарним європейським брендом SHISHI, який гарантує якість і естетику кожного вазона.


Зробіть свою осінь яскравіше разом із Maison Decor!


Maison Decor

ул. Каменская, 128 (ЖК "Метрополия")

(095) 369 78 99

https://maisondecor.com.ua/



Освітні програми МАУП акредитовано іноземними агентствами

Якість освітніх послуг МАУП відтепер визнано не лише українським, а й іноземними агентствами із забезпечення якості вищої освіти. Підтвердженням відповідності освітніх програм Академії міжнародним стандартам є акредитаційні сертифікати європейських агентств, співпрацю з якими розпочато і неодмінно буде продовжено.

Розмаїття освітніх програм МАУП було і залишається надзвичайно широким. Втім, приводом для особливої гордості стають ті з них, що акредитовані іноземними акредитаційними агентствами та агентствами із забезпечення якості вищої освіти, які видають сертифікати про акредитацію освітніх програм, що визнаються в Україні. 

Акредитаційні сертифікати європейських агентств Academic Information Centre (Латвія) і Agency for Science and Higher Education (Хорватія) вже надано одинадцятьом програмам МАУП за спеціальностями «Право», «Психологія», «Туризм» і «Комп’ютерні науки». До того ж, тривають акредитаційні процедури ще по чотирьом магістерським програмам за спеціальностями «Управління персоналом і економіка праці» та «Публічне управління й адміністрування».

Пишаємося здобутком і розказуємо абітурієнтам і решті зацікавлених, у чому полягає суть цього досягнення.

Акредитація освітніх програм: нові часи — нові виклики

Користуючись популярністю серед українських студентів та абітурієнтів, ми стабільно прагнемо вдосконалювати якість освітніх програм, розвиваючи їх і актуалізуючи відповідно до сучасних викликів.

Чому освітні програми потребують оновлення? Будь-яка освітня програма зазнає сприятливих і шкідливих впливів у відповідності до тих процесів, що відбуваються як загалом у суспільстві, так і в окремо взятій системі вищої освіти. А оскільки та ж сама пандемія та стрімка зосередженість освітніх закладів на дистанційних методах навчання протягом останніх років стає загальним трендом, то й еволюція освітніх програм МАУП сягає нових рівнів. Наразі Академія створює та висуває на акредитацію такі освітні програми, яким притаманний колосальний потенціал з огляду на сучасні реалії та у відповідності до існуючих вимог — як українського Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, так і закордонних акредитаційних агентств, акредитаційні сертифікати яких визнаються в Україні згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 554-р.

Міжнародна акредитація — це висока оцінка, втім і фактор розвитку

Нову систему акредитації ЗВО в Україні створено лише нещодавно. З 2019 року вона має унікальний механізм для удосконалення наявних та затвердження нових освітніх програм, втім як будь-що нове для максимальної дієвості система забезпечення якості вищої освіти потребує часу. Іноземні ж агентства цей шлях розвитку й адаптації вже лишили в минулому, тож видані ними акредитаційні сертифікати стають для закладів по всьому світу запорукою успішного функціонування освітніх програм.

Міжнародна акредитація у жодному разі не вказує на зразкову бездоганність освітньої програми. Скоріше, саме цього на папері раніше прагнули українські ЗВО. Тепер же, згідно з новими вітчизняними та стабільно вкоріненими за кордоном вимогами, очікування наступні: сучасна програма формує освітнє середовище та культуру комфорту, спільного професійного розвитку, соціальної взаємодії та відповідальності. І саме так залишиться вдосталь простору до невпинного вдосконалення процесів і процедур її реалізації, а значить, триватиме подальший її розвиток.

Безперервність освіти на всіх рівнях як запорука її якості

Висока якість освіти є чи не основною цінністю для МАУП. І нові глобальні виклики, як то світова пандемія, і цілком очікуване оновлення процедур і критеріїв акредитації не стають перепоною для подальшого втілення цілей і місії Академії: забезпечувати безперервність і незаперечну якість вищої освіти, підвищувати цифрові компетенції, творчі здібності та моральні якості молодих професіоналів у різноманітних галузях в Україні.

Освітні програми, акредитовані закордонними агентствами, як от AIC в Ризі (Латвія) чи AZVO в Загребі (Хорватія), якраз і є успішними кейсами, що втілюють собою принцип безперервності освіти на всіх рівнях. Такі освітні програми мають потенціал до розвитку, вдосконалення, змін у відповідності до актуальних викликів. Наводимо детальний перелік програм, що заслуговують на увагу українських студентів, і намагатимемося стабільно його розширювати.

У латвійському AIC (Academic Information Centre) МАУП дотримано відповідних процедур і отримано акредитаційні сертифікати для наступних програм:

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Хмельницькому інституту МАУП ім. Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Херсонському інституті МАУП.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Волинському інституті МАУП ім. В’ячеслава Липинського.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Одеському інституті МАУП.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Житомирському інституті МАУП.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Право» в Центральноукраїнському інституті МАУП у Кропивницькому.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Психологія» в Дніпровському інституті МАУП.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Психологія» у Львівському інституті МАУП.

У хорватському AZVO (Agency for Science and Higher Education) МАУП дотримано відповідних процедур і отримано акредитаційні сертифікати для таких програмам:

  • Бакалаврська програма за фахом «Туризм» в Інституті міжнародних відносин і соціальних наук МАУП у Києві.

  • Бакалаврська програма за фахом «Комп'ютерні науки» в Інституті комп'ютерно-інформаційних технологій і дизайну МАУП у Києві.

  • Програма PhD за спеціальністю «Право» в Інституті права ім. князя Володимира Великого в Києві.

Ще чотири освітні програми МАУП перебувають у процесі акредитації іноземними агентствами, процедури мають завершитися в найближчій перспективі:

  • Магістерська програма за спеціальністю «Управління персоналом і економіка праці» в Одеському інституті МАУП.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Управління персоналом і економіка праці» в Центральноукраїнському інституті МАУП, Кропивницький.

  • Магістерська програма за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в Чернігівському інституті МАУП.

  • Програма PhD за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в Інституті міжнародних відносин і соціальних наук МАУП, Київ.

Отримані документи адміністрація МАУП подала на розгляд до Національного агентства із забезпечення якості освіти, і відповідно, було прийнято рішення про внесення сертифікатів про акредитацію в Єдину державну електронну базу з питань освіти.

Відкрийте себе в МАУП!

(044) 490-95-05, (044) 494-47-47.

http://maup.com.ua



Страницы:
1
2
3
4
5
6
7
8
237
предыдущая
следующая