Профіль

УПА живе !

УПА живе !

Україна, Миколаїв

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Батурин

2 листопада 1708 р. московські війська під командуванням Олександра Меншикова захопили Батурин, вщент зруйнували оборонний замок і саме місто з особливою жорстокістю винищивши його жителів за підтримку гетьмана І. Мазепи. Столиця гетьманщини з усіма державними установами, з палацем гетьмана і церквами , які він збудував стали жертвами вогню і московського варварства. Москвини спалили і бібліотеку Мазепи і його колекцію зброї , рівної якої важко було знайти у цілій Європі і все те що за 20 років Мазепа зібрав у Батурині. Так Петро І наказав відплатити українському народові за його волелюбність і прагнення самостійності. За деякими свідченнями загинуло до 12 тисяч чоловік , москвини не щадили нікого , ні жінок , ні дітей.

Приватна переписка

Arabeika1

Бисмарк
Будь яка домовленість з Москвою не варта того паперу на якому вона написана. Фраза вырвана из контекста. Но, по сути, верна. Не отрицаю. Полная цитата приведена в описании моего канала. Тоже Бисмарк: "Могущество России может быть подорвано только отделением от неё Украины... необходимо не только оторвать, но и противопоставить Украину России. Для этого нужно только найти и взрастить предателей среди элиты и с их помощью изменить самосознание одной части великого народа до такой степени, что он будет ненавидеть всё русское, ненавидеть свой род, не осознавая этого. Всё остальное — дело времени."
Надіслати: DmytriyViktorovich ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Автор "Geschichte der Ukraine" ще у 1796 році писав : "Як це сталося , що ті горді,вільні козаки опинилися у московськом ярмі ? Яким чином Московщина змогла накласти кайдани на козаків,на націю, яка була пострахом Туреччини, Польщі,татар і самої ж Московщини ? Як це сталося , що місце вільно обраного Гетьмана зайняв московський губернатор ? "
Надіслати: Arabeika1 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arabeika1

Re:Geschichte der Ukraine
Всё понятно. Вопросов и желания беседовать с вами нет.
Надіслати: DmytriyViktorovich

Державотворення .Ірина Фаріон

Кожна партія - це система ідеологічних цінностей і переступ через ці ідеологічні цінності називається політичним рубіконом і якщо ти долаєш цей політичний рубікон, ти перетворюєшся на самовбивцю. Найважливіша якість суспільства є тоді , коли змагаються різні ідеологічні цінності .

Конституція Орлика

Під час воєнних подій 1708—1709 рр. і поразки шведсько-українських військ під Полтавою Орлик залишився на боці Мазепи й разом із ним відступив на територію Туреччини, у Бендери. Тут отаборилось і запорозьке військо. Після смерті Івана Мазепи 5 квітня 1710 р. там же відбувся акт обрання гетьманом Пилипа Орлика та козацької старшини. Цього ж дня було проголошено "Конституцію прав і свобод Запорозького війська". Ця конституція стала вищою точкою політичного мислення українців у ХVIII ст., бо фактично проголошувала в Україні незалежну республіку. Це була одна з перших державних конституцій у Європі. Як відомо, конституцію США схвалили й прийняли 1787 р., Франції та Польщі — 1791 р., у Російській імперії спроби створити конституцію були тільки в першій чверті XIX ст., але закінчилися трагічним повстанням декабристів у 1825 р. Конституцію України одразу після її прийняття визнали уряди Швеції та Туреччини. Вона й сьогодні вражає своєю актуальністю й високим правовим рівнем. Учені й політики нині небезпідставно вважають, що, втіливши ідеї її натхненника І. Мазепи, вона як державний акт республіканського спрямування на 80 років (!) випередила ідеї Французької революції. Українська Конституція стала реальною моделлю вільної, незалежної держави, яка б засновувалася на природному праві її громадян на свободу і самовизначення.

Замах на Хрущова

Маловідома сторінка з історії УПА . Коли СБ УПА була здійснена спроба ліквідувати М,Хрущова .

ОУН . Служба безпеки

Їж , або тебе з'їдять. Це закон джунглів. На початку другої світової війни Україна у складі СССР опинилася затиснутою у лабета між двох звірячих режимів - націскою Німеччиною та Совєтським Союзом. У цих умовах щоб вижити і бути спроможною чинити опір ОУН створює свою Службу Безпеки.

Іржаве золото

Чи ржавіє золото  ? Зазвичай ні , але тількі не те золото що у російських банках :)