Профіль

УПА живе !

УПА живе !

Україна, Миколаїв

Рейтинг в розділі:

Останні статті

дивізія Ваффен СС «Галичина»

У березні 1943 бригаденфюрер СС Отто Вехтер,який прихільно ставився до українців,попросив дозвіл на формування поліцейського полку "Галичина",Гімлер підтримав його і запропонував збільшити полк до дивізії . Українці на переговорах з Вехтером наполягали на виконанні таких умов : Дивізія повинна бути українською у складі німецької армії (а не німецькою зформованою з українців) Дивізія має формуватися у складі Вермахту , а не СС , оскількі в такому випадку частини "Ваффен- СС" не мали духовної опіки над солдатами,що мало велике значення для українців; Дивізію повністю моторізують і нададуть їй всіх видів зброї , включаючи танки; Дивізія в цілому та її окремі частини не можуть використовуватися проти українського народу. 12 березня 1945 німці прийняли рішення про формування Української Національної Армії, до якої увійшла і дивізія "Галичина" 25.04.1945 дивізія склала присягу на вірність Україні. За знайденими документами ,підрозділи дивізії "Галичина" не брали участі у каральних операціях військ СС.

УПА - Герої України

585 000 тисяч військ НКВД було стягнуто до Західної України для боротьби з УПА , це на кілька порядків перевищувало кількість загонів УПА. Для боротьби з повстанцями доходили до випалювання лісів , отруєння озер та криниць. Після війни , досвід проведення операцій УПА , активно вивчався і викладався за кордоном. У США досвід УПА викладають курсантам військових академій

Оун-Упа Війна на два фронти

30 червня 1941 року , один з провідників ОУН за 8 днів після початку війни оголосив Акт відновлення української держави.

Бої УПА тривали до 1961 року , а останній партизан УПА вийшов з лісу тількі у 1991 році,після отримання Україною незалежності. Люди які поклали своє життя саме за незалежну Україну є  пасинками для власної Батьківщини.

Люмпени у театрі

Червоне бидло ніколи не бачило ночних сорочок , вирішило що це такі собі особисті вечерні сукні для відвідування театру.