Майдан і журналісти: "Сердобольные стервятники"



Колеги, можете починати витягувати з-за пазух каміння...

От вже, воістину, що людям трагедія, то журналістам можливість попідтягувати рейтинги. Теракт, страшне ДТП, звіряче згвалтування, розгін демонстрації... Вони як стерв"ятники тут як тут. 

Звичайно, суспільство має знати, що відбувається, і журналісти зобов"язані поінформувати громадськість. Але що моторошніша новина, що кривавіший фото і відео матеріал, то краще для його величності рейтингу, і не жаліючи ні пальців, ні клавіатури, ми з колегами поспішаємо випередити конкурентів. Накопати подробиць і розмазати людську трагедію тонким шаром на якомога більшу площу.

Співчуттся до людського болю приходить потім. Поки не оприлюднений матеріал часу на співчуття нема.

Ні, не подумайте, що нам не жаль, що ми бездушні. Вже потім співчуття вибухає тротиловим еквівалентом. Сльози і соплі розтікаються на шпальтах газет і сторінках інтернет-видань, рясним дощем виливаються на телеглядачів і радіослухачів. І це щиро, справді щиро, але і тут з думкою про рейтинг.

Чому я це пишу? 
Відколи розігнали Майдан, кількість переглядів новин вражає. Здається, що навіть вночі люди перестали спати і переселилися в інформаційний простір. 

Вчора під час збору ілюстраційних матеріалів до подій в центрі Києва, коли перебирала криваве відео, згадала повість улюбленого фантаста Айзека Азімова "Сердобольные стервятники". Стало гидко...

(С) Я   
02.12.2013

Компот і тортик

Заскочила якось "на вогник" до подруги, а та якраз товклася на кухні. Вже було наготовано всякої смакоти плюс ще купа всього мала приготуватися. Як порядна подружка я взялася їй допомагати. І поміж дегустаціями, розмовами і баняками/пательнями розжилася двома цікавими рецептиками.

Перший -- компот з базиліком.

Коли Ксю запропонувала його попробувати, дуже кортіло покрутити пальцем коло голови, але обмежилася великими очима. Однак цікавість один з рушіїв прогресу, таки вирішила  скуштувати. ВАУ!!! Дуже рекомендую!

На 3л води, 3-5 яблук білого наливу, кілька скибок лимона і жменька листочків синього базиліку. Воду довести до кипіння, закинути фрукти, за кілька хвилин базилік, вимкнути і дати настоятися. Смачно, ароматно і супер тамує спрагу. Особливо, якщо не додавати цукру :)

Другий -- кабачковий тортик.

Кабачок -- обов"язково в меню на весь сезон, просто якось не приходило в голову скомпонувати з нього тортик за принципом печінкового.

Ксю кабачки терла на картопляній тертці, відтак в масі було багато рідини, яку геморно відціджувати і треба додавати багато борошна. Мені подобається, коли кабачок відчувається на зубі :) Тому я його тру на буряковій тертці (з найбільшими отворами) і зньго віддушую зайвий сік

Кабачки потерти, відцідити рідину, посолити поперити, додати яйця, борошно. маса повинна бути трошки рідша, ніж на кабачкові оладки. Далі, на пательні пекти як звичайні млинці. В оригіналі перекладалися готові млинці майонезом з часником. Майонез не дуже люблю, тим більше вліті.

Тому свій тортик перекладала кремом: сир/фета 50/50 часник, кріп і чуть кефіру, щоб не був густий.

В іншому варіанті кремом була грецька страва дзадзикі: грецький йогурт (продають в сільпо), потертий на дрібній тертці огірок (сок відтиснути), кріп, часник, сіль, ложка оливкової олії

Можете навіть не сумніватися, що домашніх з кухні вдалося вигнати лише тоді, як з"їли останній шматочок тортика.

Буду рада, якщо посмакує і вам


Шукаю жінку. Шлюбні оголошення-2

Як і обіцяла  тепер до вашої уваги шлюбні оголошення чоловіків. ))) Це ще гірше, ніж "не потребую спонсора і не хочу ним бути"lol

Мужские брачные объявления российских дореволюционных газет конца ХIХ — начала ХХ веков

«Унтер-офицер желал бы сочетаться брачными узами с девицей, имеющей свой капитал. Свадьба на счёт невесты.»

[ Далі більше ]

Хочу заміж. Шлюбні оголошення

Є речі які з плином часу не міняються. Ті давні шлюбні оголошення такі самі часом смішні як і нинішні)

Женские брачные объявления российских дореволюционных газет конца ХIХ - начала ХХ веков из собрания профессора и доктора филологических наук В.П. Скобелева 

"Очень интересная барышня (блондинка, с темными глазами) со средствами; желает выйти замуж. Только за обладающего хотя бы одним, но очень крупным достоинством." 


[ Читати далі ]

Далі будуть оголошення чоловіків)

Пиріг з цвітної капусти

така смакота, що родину годі вигнати з кухні, їдять навіть діти, і припрошувати не треба ))

готую його у трьох варіантах, розкажу про всі.

тісто однакове для всіх: 4 яйця, збити зі склянкою молока, сметани чи кефіру, сіль, цукор за смаком. дрібка білого свіжомеленого чи товченого у ступці перцю, зелень кропу, мука, чайна ложка без вершка гашеної оцтом соди, можна замінити порошком для печива. все разом вимішати до густини сметани, чи як на оладки )

1. головку цвітної капусти 1 кг+ розібрати на суцвіття. закинути на 2-3 хвилини в підсолений окріп, так щоб не зварилися, а чуть змякли. Форму змастити маслом, посипати манкою чи сухарями, викласти в форму цвітну капусту, залити тістом і в розігріту духовку 150-180 градусів, приблизно на півгодини, посипати тертим сиром і ще на 10 хв в духовку.

2. суцвіття нафарширувати (пардон за тавтологію) мясним фаршем, можна з часничком, можна з дрібно порізаною цибулькою. Далі все як у першому варіанті: у форму, залити тістом, запхати в духовку.

3. суцвіття нафарширувати смаженими з цибулею грибами і твердим сиром. гриби і сир різати дрібними кубиками. -//-

Смачного! mmmm

Горіховий спас

Сьогодні Третій Спас, в народі Горіховий чи Хлібний.

На свято треба чимось смачненьким нагодувати домашніх ))

У мене сьогодні зелені і горіхові булочки і горіхові (в оригіналі фісташкові) біскоті.


для булочок базове дріжджове тісто, а далі
1. додаєте подрібнені блендером кріп і зелену цибулю, можна петрушку. вимішуєте, формуєте булочки, або хлібець, дати підрости,змазати жовтком і в духовку.
2. подрібнені грецькі горіхи, я ще додаю кмин, але то на любителя )) далі то саме що в п.1.

рецепти тіста і час випічки не пишу, бо у справі з дріжджовим тістом ніколи не орінтуюся на годинник )

ну і чогось солоденького до кави )

тут даю оригінальний рецепт, але випробуваний mmmm  Єдине, що я не люблю фісташки, тому горіхи використовую або грецькі або лісові



Фисташковые бискотти


80 г фисташек, 200 г сахара, 275 г муки, 3 яйца, 1 ч. л. разрыхлителя, ч.л. соли, 112 г тертого черного шоколада, 2 ч. л. слив. масла, 35 г какао-порошка, 1 ч. л. экстракта ванили.


Взбиваем муку, 150 г сахара, соль, разрыхлитель. Добавляем фисташки, шоколад. Взбиваем яйца, масло, какао, ван. экстракт. Соединяем мучную, яичную смеси. Противни устилаем пергаментом, посыпаем сахаром. Тесто делим пополам. На противне формируем 2 полена 4x30 см. Посыпаем сахаром. При 180оС выпекаем 20 мин. Остужаем на противнях 30 мин. Режем полена на кусочки по 2 см толщиной. Выкладываем на противень, выпекаем 20 мин. при 150оС. Охлаждаем на решетке.

ВСІХ ЗІ СВЯТОМ!

Ну і СМАЧНОГО!

Тортик

Дуже мені хотілося кавового суфле з полуницею. скажете збочення? може й так... але ж яке смачне...
На вихідні приготувала, домашні були щасливі.

Значить так:
В 200 мл молока заварити 2 столові ложки кави, процідити, вистудити, залити холодною кавою 25г желатину
пакет сметани, жирність на ваш вибір, збити з 2 столовими ложками цукру чи пудри. Рекомендують пудру, я чудесно даю собі раду і з цукром, крем від того не страждає. якщо сметана нежирна або використовується йогурт можна додати загущувач для сметани, щоб маса була пишніша.

поки збивалася сметана, желатин набух, можна його запхати в мікрохвильовку чуть підігріти, щоб розчинився. Вилити в сметану, акуратно вимішати ложкою від дна миски вгору, щоб не надто порушити пишність крему.

На цьому етапі можна  суміш вилити в форму і поставити в холодильник до повного застигання. До речі, в такому варіанті цукру мабуть можна додавати більше, орієнтуйтеся на власний смак. І давати менше желатину. Нижче поясню чому.

А можна зробити як я -  поставити миску в холодильник щоб сметанно-желатинова суміш почала стягатися, а тим часом збити  в круту піну два білки з двома столовими ложками цукру.

Білки збивають сильно охолодженими, з дрібкою солі і лимонної кислоти. спочатку в піну без цукру, а потім досипають цукор )

В охолоджену чуть загустілу сметану, акуратно помішуючи, щоб не втекли бульбашки, вести білки. Білки додають пористості і легкості десертові, але потребують досить багато желатину, бо інакше торт розповзеться. З меншою кількістю желатину, суфле краще викладати в порційні формочки і так прикрашати.

Готову масу викласти у форму. Силіконова не потребує ніякої підготовки, всі інші краше або змазати олією, чого я не люблю, або застелити плівкою чи пергаментом.

Зверху прикрасити. Я прикрашала полуницею і м"ятою. Зверху заливала безбарвним желе для торта



Ледь встигла сфотографувати і навіть не встигла зрізати желе, яке розтеклося довкола по тарелі. ))) За півгодини 28-сантиметрового торта ніби ніколи й не було lol

Таке суфле можна прикрашати і наповнювати якими завгодно ягодами, фруктами. До моєї улюбленої полуниці чудово пасує ванільне чи бананове суфле. А запропоноване кавове можна залити шоколадом.

А ще на дно торта можна випекти чи використати готовий бісквітний корж.

Вдалих вам експериментів drink tort

за жисть...

У меня в житті є принцип - ні про що ніколи не шкодувати. Все, що зроблено, сказано, все, що відбулося мало статися і перемотати час назад неможна, а відтак шкода часу на жалі.

Але деколи стається щось, що потім мучить, муляє, довго згадується, викликає сором і відчуття, як після удару піддих. І є жагуче бажання стрибнути назад в часі і все виправити, зробити інакше... Бажання таке сильне, що усвідомлення невідворотності не допомагає...  Так само як і усвідомлення того, що повернувшись назад, я з 79%-вою імовірністю вчиню то саме (ну чи не абсурд то...)

А у вас таке бувало? Як ви з тим боролися? 

Свинина, смажена з цибулею

Захотілося свіжини. Смаженої з цибулькою і з вареною картоплею.Такої, як мама готує. Смак і запах дитинства.  Кілька днів мене переслідував запах і вчора нарешті дійшли рученьки. Процес не фотографувала, тому фінальна фотка здерта з нету.

Тим, хто фанатично рахує калорії, непритомніє при словах жир, сало, холестерин lol  триматися звідси подалі.

Щоб не давати окремо сала, взяла відразу жирне м"яско. Має бути свіже і бажано, щоб не стояло в холодильнику. Смажена свіжина не може не бути жирною, дієтичне м"ясо то з іншої опери.  Кусок свинячого  ошийка порізати на кусочки, приблизно 3х3 см. Хто любить дрібніше -- можна різати, але не рекомендую. Кількість продуктів спеціально не вказую, кожен орієнтується на роти, які збирається нагодувати. ) Із спецій у страву йде лише сіль і свіжомелений чорний перець.

Мясо викласти на розпечену сковороду без жиру, оскільки ошийок жирний і сальце скоро почне підтоплюватися. На великому вогні, помішуючи дати м"яскові швидко припектися, зробити менший вогонь, посолити, поперчити і накрити кришкою. Готувати так хвилин 10. Тим часом порізати півкружальцями цибулю. Орієнтуйтеся на свій смак, але рекомендую побільше. Через 10 хвилин кришку зняти, дати випаруватися рідині, і знову на великому вогні смажити 1-2 хвилини додати цибулю і довести до готовності.

Подавати з відвареною картоплею. Картоплю можна перед готуванням порізати на четвертинки. Хоча набагато смачніше варити невелику цілу і вже готову на тарілці розламати на кусочки виделкою і полити жирком з м"яса mmmm можна притрусити зеленню




Істи з зеленою цибулькою. На стіл обов"язково поставити холодну горілку (дітям не наливати)

Смачного