готель на передовій

На пропускному пункті Бугас біля Волновахи Донецької області бійці АТО облаштували “п’ятизірковий готель”, який назвали “Криївка-Гуцульський”. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Алекс Гливинський.
 “Почуття гумору не залишає наших вояків на фронті. Просто на пропускному пункті Бугас (біля Волновахи) прикордонники із Західної України облаштували п’ятизірковий готель “Криївка – Гуцульський”! Ще й написали – “перевірено Ольгою Фреймут”. Насправді, це бліндаж для укриття, але хлопаки підійшли до його облаштування творчо. Ми – непереможні! Слава нації!” – написав журналіст.

Джерело: http://patrioty.org.ua/voyaki-na-peredoviy-oblashtuvali-p-yatizirkoviy-banderivskiy-gotel-fotofakt/

африканські котлетки )

Перш ніж скаржитися на сосиски і ковбасу з сусіднього супермаркету, варто згадати, що є такі місця, де про подібну їжу навіть і не чули. Щоб отримати необхідну кількість білку, жителям східної Африки доводиться робити котлетки... з мошок, яких так багато в окрузі, що із-за них не видно сонця.
Питательные котлетки, сделанные из местной мошкары.

Щороку під час сезону дощів трильйони мошок заповнюють повітря в окрузі озера Вікторія. Це озеро знаходиться на території Танзанії, Кенії і Уганди, і близькість води забезпечує досить велику кількість поселень. Проте час від часу люди ділять свої поселення з величезними роями мошва, яка в прямо сенсі заповнюють собою увесь простір.

Рой мошкары над озером Виктория.

Мошек так много, что они заслоняют солнечный свет.

Мошок стає так багато, що вони перетворюються на своєрідну хмару, яка здалека легко можна прийняти за дим від пожежі. Комахи притягають зграї птахів, у яких настає справжнє свято живота, - їжа сама залітає в дзьоб, навіть старатися не потрібно. Але і люди не б'ють байдики - вони теж збирають мошок, щоб потім підсмажити їх на вогні в чудові чорні котлетки. Комах так багато, що упіймати їх не складає ніяких труднощів: базікай в повітрі каструлею - ось тобі і м'ясо", що розмазало по стінках ".

Мошек ловят кастрюлями.

Из раздавленных мошек делают котлетки, которые поджаривают на огне.


фотографії що дивують випуск №9

Царство королевских пингвинов в долине Солсбери-Плейн, остров Южная Георгия.

Северное сияние.

Тропический парк «Сады у залива» днем, Сингапур.

Патагония, Аргентина.

Наарден, Нидерланды.

а як ви боретесь з спекою?

Спека дошкуляє! Вирішив пошукати в тирнеті методи бороьби з нею. Ось що нарив, можливо і Вам пригодиться. Моєте свої методи - пишіть в коментах. umnik

постіль у морозилці

Найбільше спека дошкуляє, коли збираємося в обійми Морфея. Заснути майже нереально. Пропонують запакувати постіль у поліетилен й покласти його на деякий час до морозилки. А перед тим як лягти у ліжко, прийняти прохолодний душ. Спершу ідея видалася неадекватною, але перевірили. Так, постіль і справді прохолодна. Звісно, згодом нагрівається. Причому досить швидко. Заснути не встигли. Тож охолодження постелі – зайві рухи й марно витрачений час.

пляшка з льодом й вентилятор

Ті, хто вже випробував цей спосіб, кажуть, допомагає. Отже, суть полягає  у тому, що вентилятор треба спрямувати на якийсь холодний предмет, наприклад, пляшку із замороженою водою. Сам по собі вентилятор просто ганяє розігріте повітря, але не охолоджує його. А якщо потік цього повітря потрапляє на пляшку, то воно стає прохолоднішим. Випробували. Дволітрової пляшки льоду виявилося замало. Принаймні біля самого вентилятора таки прохолодніше, але у кімнаті температура суттєво не змінилася. Взяли більшу пляшку – на 5 літрів. ефект більш відчутний. Але щоб стало справді краще, дійшли до висновку, треба таких пристроїв щонайменше два.

викресліть із списку деякі продукти

У спекотну погоду не вживайте сало і мед. Вони змушують ваш організм нагріватися, тим самим погіршуючи ситуацію. Не варто вживати алкогольні напої, солодкі газовані води, пиво, каву.

акваріум замість кондиціонера.

якщо у вашому офісі або квартирі немає кондиціонера, поставити на стіл акваріуми, можна навіть без рибок, тому що головне в таку спеку - постійні випари в непровітрюваному приміщенні. Зволожувати повітря можна і як за допомогою спеціального зволожувача, так і використовуючи звичайний спрей. Розпорошуй воду без ароматизаторів кожні 40 хвилин

рослини у поміч

Добре допомагають рослини з великим листям (наприклад, бегонія або фікус):

якщо їх облити водою, вони будуть довго залишатися вологими і вгамують жар.

 

спати на гречці

Мова йде про подушку. Рядять спати або взагалі без неї, або на тій, що набита гречкою. Річ у тім, що звичайна подушка утримує тепло, через що спати на ній просто нестерпно. Те саме стосується й матраців. У декотрих селах Центральної України досі влітку сплять на таких собі матрацах, наповнених соломою.


старий добрий душ

якнайчастіше приймайте душ, причому не прохолодний, а теплий, майже гарячий. Відразу після душу завдяки контрасту буде відчуватися прохолода. А ще час від часу розчісуйтеся мокрим гребінцем.

 

втікаємо від спеки босоніж

Медики рекомендують при найменшій можливості роззуватися й ходити босоніж. Зрозуміло, не по розпеченому асфальту, а по траві. На ступнях знаходиться велика кількість точок, що відповідають за внутрішні органи. Коли людина ходить босоніж, відбувається вплив на ці точки. У результаті, поліпшується циркуляція крові, підвищується загальний тонус організму й навіть починається оновлення клітин.


7 цікавих фактів, про світ і Україну

1. Як і більшість країн Європи, Україна – країна немолодих людей
Середній вік у Європі
Середній вік у Європі

2.Ми ще й шмалимо, як паровози

За кількістю викурених в рік сигарет на 1 людину Україна – теж серед, так би мовити, лідерів: Росія, Білорусь, Греція …

Де курять найбільше у світі

Де курять найбільше у світі

3. За кількістю туалетів – ми в Європі :)

Відповідно до визначення ВООЗ і ЮНЕСЕФ, відсутність доступу до санітарних благ – це коли у населення немає доступу до каналізації, або можливості знищити тверді відходи, немає доступу до добре обладнаних туалетів, або вигрібних ям. В Україні таких першочергових зручностей немає у менш як 5% населення. Чого не скажеш про деяких наших сусідів. Навіть дивно, як же так.

Доступ до санітарії

Доступ до санітарії

4. Хоч більшість наших співгромадян – українці, Україна досить багатонаціональна
Карта етнічної різноманітності

Карта етнічної різноманітності

5.Ми – емоційно закрита нація
Де люди більш-менш емоційні

Де люди більш-менш емоційні

6. Тільки половина українців вважає, що їх люблять

На карті відображена частка людей, які вказали, що відчувають, що їх “дуже люблять”. Але подивімося ще раз на питання: “Частка людей, які відповіли, що відчували себе дуже коханими вчора”. Ми віримо, що українці – це люди, які відчувають себе дуже коханими сьогодні!

В яких країнах люди відчувають себе коханими

В яких країнах люди відчувають себе коханими

7. Україна – досить релігійна країна

Частка людей, які називають себе переконаними атеїстами

Частка атеїстів

Частка атеїстів

прохання про допомогу бійцю АТО

   “Друзі, знову прошу про допомогу для Героя. Молитовну та фінансову! Вчора в інституті нейрохірургії прооперували Миколу Барановського-( це вже п’ята, але не остання операція)”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук Віра Тимошенко, передають Патріоти України. 
   Захисник з 30-ї бригади ЗСУ.Ця операція пройшла завдяки небайдужим людям, які допомогли знайти лікаря. І він погодився так терміново прооперувати Нашого Захисника. Минулого тижня Микола разом з дружиною Людою поїхали на консультацію до районної лікарні. ( Перед цим чоловік намацав, а потім дружина помітила за вухом “пластину”, котра вже прорвала шкіру – видно на фото. Це- результат попередньої операції в одному з українських госпіталів.Так ось… лікар райлікарні порадив дружині “мазати вавку йодом.І воно заживе! …????) Крім нестерпних головних болей та запаморочення у Колі погіршився слух і зір. Микола – не скорений духом, але втомлений такими чисельними складними операціями. Але він стійко терпів біль і байдужість наших горе-лікарів. Дружина Людмилка ледве вмовила свого вбитого горем чоловіка лягти знову на операційний стіл. Дякуючи Господу, лікарям та небайдужим людям, чергова операція вже позаду.Величезна подяка від себе особисто та від родини Героя журналісту газети “Факти” Віолеті К., котра оперативно допомогла знайти потрібного лікаря. 
   Позавчора Коля ледве ходив по палаті.Йому важко було говорити. Далося в знаки тяжке поранення голови, довготривале лікування та така реабілітація, нервове напруження (ми до останньої години не були впевнені на всі 100,що Воїна прооперують так швидко. Бо зволікати вже не було часу.Пластина не тільки за вухом наробила шкоди. Вона нависла над очима- зсунулась зі свого місця.) Миколу дуже втомив переїзд від дому з Новгород-Волинського до столиці у маршрутному таксі. Родина ледве зводить кінці з кінцями. Адже вдома- двоє малолітніх діток. Люда зараз не може ходити на роботу. Вона доглядає чоловіка і порається з дітьми. То ж найняти авто і доїхати без напруження родині так і не вдалося ( Чоловікові дуже важко було їхати по розбитих українських дорогах). Вони не просили ніякої допомоги.Чесне слово! Та пройти осторонь такого горя, просто неможливо.
   Люди, цей чоловік вирвався з “іловайського пекла”, він бачив десятки смертей. Багато його побратимів загинули там – на Сході, відстоюючи Незалежність та суверенність України та боронячи від ворога і наші з вами домівки. Тому дуже прошу вас- не залиште у біді Захисника України. Попереду в Миколи – ще одна (вже шоста дуже дорога операція. Адже титанову пластину треба буде придбати за власні кошти). Для сім”ї Героя тисяча євро ( по курсу)- це непідйомна сума. Але впевнена, що разом ми допоможемо Захисникові повернутись до нормального життя. Не соромтесь перерахувати 10 або 20 гривень.Саме стільки коштує 1 банан або кілька яблук. Але саме ці кілька гривень – дуже багато для такої гарної справи. Адже всі ми в неоплатному боргу перед Захисниками. Нижче – картковий рахунок Героя. Ми з подругою вже встигли фінансово підтримати Миколу. Вірю, що так зробите і ви. Герою Слава і низький уклін. Колю, вірю, що все буде добре!Твоя кохана Берегиня завжди поруч із тобою.А ми всі разом допоможемо тобі вийти зі скрутного становища. 
   Дякую кожному за небайдужість. А ще прошу поширити інформацію (якщо не ви, то знайомі зможуть її побачити і хоч трохи допомогти Захисникові). Ваші молитви і фінансова допомога дуже необхідні Миколі. Кошти потрібно зібрати в стислі терміни- за місяць-півтора планується ще одна операція з пластики черепа Героя. 

Номер картки: Приват Банк 5168757243144344 Барановский Николай Викторович
ran2

Українські копи, як Вам?


а ось, що пишуть в соцмережах )




а хто вже реально стикався з ПОЛІЦІЯНТАМИ???