і знов про знищення продуктів

ПІДБІРКА ФОТОЖАБ і ПРИКОЛІВ
у7
у8

у5

Постійне посилання на вбудоване зображення

Постійне посилання на вбудоване зображення






пиво+віскі = 110 років )))

110-річна Агнес Фентон з штату Нью-Джерсі стверджує, що їй вдалося прожити так довго завдяки щоденному вживанню алкоголю протягом останніх 70 років.

Добова алкогольна "норма" бабусі сягає трьох стаканів пива та однієї стопки віскі. Така алкогольна "дієта" довгожительки пов’язана із тим, що кілька десятків років тому лікарі діагностували у Фентон доброякісну пухлину, і для того, аби вона розсмокталась порекомендували пити пиво.

Проте, останнім часом лікарі наполегливо рекомендують жінці зав’язувати з алкоголем, адже з віком у неї значно знизилася потреба в їжі. Окрім алкоголю жінка не відмовляється від смаженого, що містить багато холестерину. Зокрема, улюбленою стравою Фентон, пише Buzzfeed, є курчачі крильця.

Загалом, у довгожительки Агнес Фентон не має жодних серйозних проблем зі здоров'ям. У бабусі, не зважаючи на вік, чудовий зір та слух. Тому Агнес досі проводить свої дні за читанням газет та прослуховуванням радіо.

110-літня Фентон зацікавила вчених з New England Centenarian Study. Ця організація зорієнтована на вивчення особливостей людей старших ста років.

Тому, протягом останніх п'яти років бабуся бере участь у геронтологічних дослідженнях. У значній мірі це пов’язане із тим, що Агнес Фентон відноситься до виняткових шестисот жителів Землі. За статистикою із семи мільярдів планети лише близько 600 (один з десяти мільйонів) доживає до 110 років.

http://24tv.ua/news/showNews.do?110richna_babusya_rozpovila_sekret_dovgolittya_viski_i_pivo&objectId=599702&tag=kuryozi

а Ви чистите свої мобільні?

Науковці показали, скільки бактерій міститься на поверхні звичайного смартфону.   У багатьох випадках це бактерії відносно безпечні і "чіпляються" за поверхню від дотику брудних поверхонь або немитих рук. Але  деякі  бактерії можуть стати збудниками серйозних захворювань, серед яких харчове отруєння і навіть сепсис.
Мікроби на телефоні_1
Після триденного експерименту, під час якого студенти університету Суррея вивчали рівень забруднення на мобільних телефонів, науковці виявили цілий перелік небезпечних інфекцій, які оточують гаджети, зокрема, золотистий стафілокок, який може стати причиною важкого харчового отруєння. 
Крім того, науковці прийшли до висновку, що на поверхні телефону може знаходитися більше бактерій, ніж в туалеті.

Басков в шоці! ))))

Росія заборонила імпорт зрізаних квітів з Нідерландів через присутність в них карантинних організмів.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Федеральну службу з ветеринарного і фітосанітарному нагляду РФ (Россільгоспнагляд).

"Россільгоспнагляд запропонував національним організаціям з карантину та захисту рослин країн Євросоюзу повністю призупинити фітосанітарну сертифікацію голландських зрізаних квітів для поставки в Росію", - йдеться в заяві.

Поки заборона стосується тільки квітів, вирощених на території Нідерландів, на транзит квітів ця міра не поширюється, зауважив Алексєєнко. Також розглядається можливість заборони імпорту квітів ще з 7 країн ЄС.

Цікаво ж виглядатимуть букети з польових квітів на урочистих церемоніях?!

фотографії що дивують випуск №10

Розове озеро, Сенегал

Рапсові поля в Люпінге, Китай

В безкрайніх лісах, Росія

Голубий став, Хоккайдо, Японія

Пустеля в Намібії, Африка

запущено сервіс онлайн реєстрації б/у авто

IT-волонтери разом з керівництвом ДАІ та МВС запустили на порталі iGov нову послугу - реєстрацію авто з пробігом у міжрайонних МРЕВ .https://igov.org.ua/service/159/general

Як це працює:

- Ви заповнюєте коротку форму на сайті iGov (попередньо скориставшись входом через BankID). Там же ви обираєте бажані час і дату візиту МРЕВ.
- Вам на email приходить рахунок для оплати, який можна оплатити в будь-якому банку заздалегідь.
- На призначений час ви під'їжджаєте в МРЕВ з авто і необхідним пакетом документів. Там проходить огляд авто, перевірка документів і, нарешті, видача нових номери і техпаспорта .

За цей рахунок планують побороти корупцію:

- Кожен крок у процесі реєстрації матиме чіткий таймінг. Зараз вимагання хабарів (через "вирішував") йде за те, щоб швидше "проштовхнути" заявку. Без грошей можуть змушувати чекати і день, і два.
- Ще один привід вимагати гроші у громадян - нібито відсутність номерних знаків чи бланків для техпаспортів. У майбутньому ми зробимо облік логістики цих сутностей, але зараз, принаймні, ці причини відмови будуть фіксуватися і стануть предметом аналізу.
- Тепер реєстраційні збори можна буде оплатити заздалегідь в будь-якому банку. Хто стикався, напевно, дивувався комісіям 60 грн за платіж 300 грн в "місцевих" банках в МРЕВ.
- Розділяється бек-офіс і фронт-офіс. Тобто люди, які будуть приймати рішення, не будуть фізично перетинатися з громадянином.
- Після завершення процедури ми шлемо громадянину форму, в якій він зможе оцінити якість обслуговування, а також подати будь анонімний сигнал (а перші кілька сот клієнтів ми особисто будемо обдзвонювати по телефону).

Як система буде еволюціонувати:

- Зараз в цю систему потрапляють тільки ті громадяни, які подають заявку через Інтернет. У майбутньому через систему повинні проходити всі, навіть якщо прийшли в МРЕВ без попередньої Інтернет-реєстрації.
- Створимо систему обліку номерних знаків та бланків техпаспортів. Це в перспективі дозволить в тому числі вибирати номерний знак заздалегідь (можливо, за окрему плату за особливі номери).
- Інтегруймося з системами з перевірки авто на обтяження
- Можливо, зможемо прибрати етап перевірки паперових документів за рахунок переведення всього в електронну форму з накладанням ЕЦП або інтеграцією з реєстрами.
- Через 1-2 тижні дамо можливість оплачувати послугу через Інтернет-еквайринг в кілька кліків (зараз відправляється квитанція, яку можна оплатити в звичайному Інтернет-банку). До речі, поки не проведемо нормальний тендер серед банків, комісія банку там буде нульова.
- Можливо, зможемо зробити друк бланка заздалегідь, і взагалі дамо можливість отримувати номер і техпаспорт віддалено.

саранча атакує рашку

Ставропольський край атакують полчища сарани. Боротьба йде і на землі, і з повітря, але протистояти велетенським зграям шкідників, які пожирають гектари посівів на своєму шляху, хімікати не можуть. Такої міграції комах в регіоні не було останні 30 років.

Про це в повідомляють кремлівські ЗМІ.

У трьох регіонах Росії введений режим ЧС із-за жахливого нашестя сарани. Комахи несуть загрозу сільському господарству. Знищені тисячі гектарів посівів. На Ставропольї сарана є присутньою відразу в декількох видах, проти яких не діють хімікати. Сарана мігрує в різні регіони півдня Росії.
Також в трьох районах Челябінської області оголосили надзвичайний стан.

Синоптики радять росіянам почекати похолодання, яке знищить сарану. Проте, коли може прийти похолодання в місцевому гідрометцентрі не знають. Зараз регіон страждає від жари. "Проблема серйозна, є ризик втрати урожаю. Мінсільгоспу необхідно впродовж короткого проміжку часу, за два-три дні, підготувати пропозиції, що ми можемо зробити, щоб мінімізувати риски", - прокоментував ситуацію губернатор Челябінської області під час традиційної наради.

На відео знятому очевидцем Marcus Macerinus можна спостерігати як хмари комах буквально закривають небо і вдень і вночі.


ПТРК "Стугна" - аналог американської Javelin

Декілька днів тому, Порошенко заявив, що Україна потребує від Заходу 1 240 протитанкових ракетних комплексів Javelin для протидії російській агресії.

FGM-148 «Джавелін» (Javelin — «дротик») — американський переносний  протитанковий ракетний комплекс  (ПТРК). Призначений для ураження бронетехніки, захищених об'єктів на землі, а також об'єктів у повітрі, що переміщуються з відносно невисокою швидкістю та висотою (гелікоптери, БПЛА). Перший серійний ПТРК третього покоління. Розроблявся з 1986 року компанією «Javelin Joint Venture». Прийнятий на озброєння армії США в 1996 році. Успішно використовувався в Іраці. Постачається на експорт.

Вартість однієї такої протитанкової ракети сягає 50 тис. доларів США. Київським КБ"Луч", розроблений аналог - ПТРК "Стугна". Вона здатна вразити ціль розміром з аркуш формату А4 з відстані 5,5 км. І коштує такий комплекс, вдвічі дешевше американського аналогу.

Далі пропоную переглянути обидві ракети в дії.



В.Якушев про "аватарів" у війську

В армії я зробив цікаве дослідження: ми не одинокі у всесвіті. Пам’ятаєте захоплюючу кінострічку «Аватар»? У фільмі люди, керуючи тілами аборигенів, досліджували іншу планету, а потім навіть воювали разом з ними проти інших, поганих людей.

Влад Якушев. Фото: criminal.in.ua

В українській армії теж є аватари! Служу я недавно, але, в силу своєї професії, побував у кількох військових частинах, і завжди поміж людських облич траплялися химерні маски: морда червона, зір розфокусований, з рота слина тече.

Аватари приїжджають до війська п’яними і примудряються залишатись у такому стані практично весь час, до самої демобілізації.

Коли аватара призивають, він, дізнавшись день і час, коли треба явитись з речами у військкомат, розпочинає довгий та ґрунтовний процес прощання з друзями та знайомими. А як же інакше? От він, майбутній герой, який іде на смерть, за свободу та незалежність своєї батьківщини! З таким всі хочуть випити, підбадьорити. І починається: «Давай, давай, наливай…».

У процесі проводів аватар гордо сидить на почесному місці, обіцяє зубами загризти всіх сеперюг та ногами розкопати російські танки. За кілька днів безпробудної синьки аватар, у рідких випадках сам, а здебільшого за допомогою колег по чарці, з’являється на призивний пункт. З собою він має неабиякий запас спиртного, бо мусить випити з майбутніми побратимами!

Відібрати в нього алкоголь неможливо, адже пляшки заховані між особистих речей, і законодавство не дає права працівникам військкомату ритись у сумках, бо в нас демократія, вільна країна, а кожен аватар дуже гостро реагує на порушення прав людини.

«Я на смерть іду!», – кричить мобілізований. – «Що ти мені заборониш? Ти, криса тилова!!!».

Стан алкогольного сп’яніння не є приводом для демобілізації, і аватара грузять у поїзд або автобус. Як правило, у транспорті вже сидить один, або кілька аватарів, які раді бачити особу свого роду-племені. Знову п’янка, в яку намагаються втягнути і звичайних українців – землян.

Риторика в аватарів досить переконлива. Наприклад, мало хто втримається відмовитись випити після тосту: «Давай за нашу перемогу!». Це ж гарантований конфлікт із майбутнім звинуваченням у сепаратизмі або шпигунстві на користь Російської Федерації! Землянин погоджується, і незабаром теж синіє та відрощує хвіст.

Отже, п’ємо за Україну, та нашу перемогу, а на ділі виходить, що за здоров’я Володимира Путіна.

Ватага аватарів, які прибули в частину – справжня проблема для офіцерів. Аватар проявляє чудеса винахідливості у питаннях пошуків спиртного. Перелізаючи через паркани або чіпляючись за борти техніки, яка виїжджає, аватар відправляється в місто, звідки його приносять місцеві жителі чи привозить міліція. Він ніколи не був на війні, але впевнено розповідає про вісім підбитих російських танків і вимагає свої «100 грам за збитий».

Через паркан він впрошує місцевих купити йому горілки, бо він, як Шаріков з відомого твору Булгакова, контужений «на колчаковських фронтах» і не може заснути, доки не вип’є.

Коли в аватара закінчуються гроші, він клянчить їх в тих солдат, які сильніші за нього, та вимагає від слабших, пише додому листи і просить гроші на форму, їжу, медикаменти, бо підлі військові нібито його обманули і нічого не дали. На той час форма, яку видала держава, може бути продана чи поміняна на горілку.

Найгірше, що командування частини не має жодного важелю впливу на пияка. Поставити аватара в наряд неможливо, бо практично весь час він перебуває у непритомному стані. Розмовляти немає сенсу, бо на завтра він навіть і не згадає, хто і що йому говорив. Бити не можна. Військова прокуратура не втрутиться, доки він не натворить чогось більш серйозного, ніж лежання у калюжі власного блювотиння. Посадити його на гауптвахту? Аватар винахідливий! Він дзвонить журналістам і заявляє, що це командир зводить з ним рахунки. Коли я ще був «на гражданці», мені дзвонив один такий. Я, палаючи праведним гнівом, прилетів у частину і дізнався, що «герой» за два тижні примудрився влаштувати три бійки, переплутати навчальний клас з туалетом, та заснути під військовим УРАЛом, який, коли рушав, дивом не розчавив йому ноги.

Відправити аватара в АТО? Це однозначно, що підписати цій людині смертний вирок, більше того, через такого пияка можуть загинути інші люди, може опинитись під загрозою військова операція. Військові фіксують, коли і за яких обставин загинула людина. 70% загиблих у тій чи іншій мірі були під впливом алкоголю!

Але аватар не боїться смерті і щиро впевнений, що ворожі кулі мають від нього відскакувати. На всі спроби пробудити його совість, аватар відповідає: «Я сюди не просився! Не подобається, то я розвертаюся і їду додому».

Прошу зауважити, як змінилась риторика аватара з моменту приходу на призивний пункт і зараз, коли він прослужив кілька тижнів.

Що робити? Дійсно відправити його додому? А що тоді скажуть інші бійці, які чесно несуть службу? Вони також залишили свої сім’ї, роботу. Вони підуть під ворожі міни, а п’яничка поїде у рідне село, чи місто, де його зустрінуть як героя?

У Львові я вже бачив такого красеня, який у камуфляжі підходив до нічних клубів і нібито збирав гроші на білет додому. Мовляв, ви тут гуляєте, а я там за вас кров проливав, то дайте, не скупіться…

Зараз у 14-й бригаді випробовують новий спосіб боротьби з аватарами. Керівництво пише лист матерям алканів, в якому розповідає про подвиги їх синів. Копію листа відправляють в органи місцевого самоврядування, додавши фотографію прибульця у непритомному стані.

Навряд чи це вирішить проблему, оскільки, зазвичай, аватару наплювати, що про нього думають. І все ж, такий лист не дозволить хизуватись вдома своїми військовими «подвигами».

Я б взагалі зробив в інтернаті сайт, де виставляв фото наших «синіх» друзів. Шкода, що це наразі не можна зробити. Подібна сторінка стане невичерпним джерелом натхнення для російської пропаганди.

Аватар – яка влучна назва! Це тіло, яке думає, що він патріот України, а насправді лялька, від якої Росії більше користі, ніж від армії найманців та диверсантів. І це не перебільшення. Кошти на утримання аватара, користі від якого ніякої, держава витрачає? Так! І, наприклад, каска, яку загубив аватар, могла б врятувати життя якомусь бійцю. Моральний стан підрозділів, у складі яких є алкани, падає? Факт! Авторитет армії в очах цивільного населення знижується, коли люди бачать такого «бійця»? Безперечно. Тепер скажіть, яка диверсійна група могла б завдати стільки шкоди Україні?

В яскравому кіно із назвою «Аватар», хвостаті аборигени списами та стрілами трощать космічний флот ворогів. Але тут не кіно і підбити російський танк пустою пляшкою з-під горілки, неможливо. Щодня на фронті гинуть солдати. Можливо, хтось з них залишився б живим, якщо б поруч опинився тверезий побратим.

Влад Якушев

http://zik.ua/ua/analytics/2015/07/28/viyskovyy_shchodennyk_zustrich_z_avatarom_611157