Чия б корова кричала... Про любов СРСР з Гітлером

Добірка матеріалів про факти й масштаби співпраці сталінського СРСР з Гітлером. Буде поповнюватися.





Відео спільного сталінсько-гітлерівського святкування спільного знищення ними Польщі, яке було здійснено у відповідності до  підписаного Пакту.

Без слів, під музичку. https://www.youtube.com/watch?v=kqTSkwkwLFM
Українською мовою. https://www.youtube.com/watch?v=HCoxdH44BZw


Далі - про те, як СРСР допомагав гітлерівській Німеччині обійти обмеження з розвитку військової сили, накладені на неї Версальським договором.


Рівняємось на Європу? В Європі не так!


Цей матеріал не планувався як інтерв'ю для публікації. Була просто розмова поміж колегами. Але життя показало що варто цю інформацію поширити публічно. З технічних причин, протягом кількох днів після опублікування може бути внесено деякі правки та доповнення.

Рівняємось на Європу? В Європі не так!

Розмова з Міжнародним секретарем об'єднання профспілок вуличних торгівців StreetNet International,  представником Union de Profesionales y Trabajadores Autnomos, Іспанія

Під гаслами євроінтеграції урядовці намагаються запровадити умови, які не змогли запровадити Янукович-Азаров. Останні були змушені поступитися людям, які вийшли на протест проти олігархічного, антиконкурентного Податкового Кодексу. Теперішня влада обіцяє бути більш наполегливою.

Мова йде про спробу накинути дрібним підприємцям, що працюють на єдиному податку, обов’язок кожен продаж здійснювати через касовий аппарат. Наслухавшись тверджень промоторів цього безглуздя, українські підприємці вирішили звернутися до колег з Європи та розпитати їх, як ця система працює там. Наразі ми продовжуємо збирати інформацію, але вже є матеріал, яким готові поділитися.

Іспанія. Дамо слово Міжнародному секретареві об’єднання профспілок вуличних торгівців StreetNet Internationalпредставнику іспанської Union de Profesionales y Trabajadores Autnomos, Цезареві Гарсія Арналові, який погодився відповісти на запитання коллег з Вільної профспілки підприємців України.

Що ми дізналися з цієї розмови:

1.   Використання касових апаратів в Іспанії не є обов’язковим.

2.   Використання касових апаратів в Іспанії поширене, хоча й не є обов'язковим.

3.   Люди використовують касові апарати у своїх інтересах, щоб їм було зручно вести облік своїх товарів та грошей, обслуговувати споживачів.

4.   Приховувати доходи від оподаткування з використанням кассового аппарату навіть зручніше, ніж без нього.

5.   В Іспанії також є єдиний податок та внесок на соціальне страхування.

6.   Контролювати сплату єдиного податку значно зручніше, ніж сплату податків на загальній системі. А ідея контролювати доходи підприємців, що працюють на спрощеній системі,  не виглядає розумною.

7.   Влада визначає ставки єдиного податку, виходячи не з даних обов’язкового обліку, а зі спостережень, враховуючи різні критерії, які впливають на можлиівість підприємця заробити.


Цезарю, ти говорив, в Іспанії в роздрібній торгівлі користуватися касовими апаратами не обов’язково. Яким чином держава в Іспанії контролює, скільки заробив підприємець і скільки він має заплатити податку?

Касові апарати призначені для використання людьми, які надають послуги кінцевому споживачеві. В багатьох випадках ідеться про копійчані суми виручки. Наприклад, кофі-бари, продавці газет, таксі… Або вуличні торгівці. Не можливо відслідкувати доходи, коли є багато-багато-багато-багато продавців з дрібними доходами. Тому вони платять так званий «монотакс» (єдиний податок - авт).

Тобто, єдиний податок в Іспанії існує.

Так.

За якими критеріями надається право працювати на єдиному податку?

Монотакс прийнято для низки професій. Наприклад, це таксі, кофі-бари або вуличні торгівці та інші. Критерії дуже складні. Чиновники обраховують в кожному випадку, яку суму коштів ви можете заплатити податків. Це залежить від розміру вашої торгівельної площі, від того, чи маєте ви людей, які працюють разом з вами… У випадку з кофі-баром визначають, чи маєте ви столи, стільці… Чи маєте ви кухню… І вони мають підрахувати, виходячи з кількох критеріїв. Влада розуміє, що якщо Ви маєте більше торгівельної площі, то ви можете заробити більше грошей. Якщо з вами працюють інші люди, то ви можете заробити більше грошей. Якщо ви маєте вантажівку, багато столів та стільців, то ви можете заробити більше грошей. Отже, це залежить від матеріалу, це залежить від торгівельної площі, це залежить від кількості працівників, і також це залежить від того, скільки електрики ви споживаєте. І кожні три місяці ви платите певну суму, яку для вас визначили. Наприклад, вам належить платити 200 євро кожні три місяці. І це не залежить від того, скільки ви заробили. Більше ви заробили чи менше, ви платите одну й ту ж суму податку. Бо дуже складно визначити, які у вас насправді доходи та видатки. Рівень єдиного податку визначається щороку новий. Він залежить від ціни на електрику. Якщо ви витрачаєте більше або менше електрики, ви платите більше або менше єдиного податку. Це складно. Можливо, я надішлю вам закон про єдиний податок в Іспанії. Там є багато інформації щодо багатьох професій.

Цезарю, і кожна професія має визначений для неї єдиний податок?

Так. Не всі професії, але багато які мають єдиний податок. Інші професії мусять платити податки з різниці між доходами та видатками. І в такому випадку ви мусите вести бухгалтерський облік. В такому випадку значно краще мати касовий апарат. Але це не обов’язково! Ви можете вести ваш облік вручну. В окремих випадках обов'язково треба мати касові апарати.

Яка сума доходу в Іспанії визначена як максимально можлива для того, щоб мати право працювати на єдиному податку?

Так, є ліміт доходу. Цей ліміт дуже високий для вуличних торгівців. Це, якщо не помиляюся, 150 000 євро на рік.

О, це дійсно висока сума.

Так, висока. Але, наприклад, така ж сума – для транспортників. Для транспортників вона не дуже висока. Для транспортників вона дуже низька. Бо коли ви маєте велику вантажівку, у вас може виходити понад 150 000 євро на рік. Отже, це добре для вуличних торгівців, але іноді не дуже добре для інших професій.

Дуже легко, коли ви не мусите вести облік. А владі байдуже, маєте ви касовий апарат чи ні, бо ви маєте можливість приховувати виручку (за наявноті КА - авт). Якщо ви маєте обов'язковий РРО, ви можете свої продажі реєструвати або ні (Пробивати чи не пробивати по касі). Якщо чиновники хочуть мати контроль, то вони контролюють апарат. Але до аппарату можна ввести або не ввести дані. Легше приховувати виручку з касовим аппаратом. Є багато цифрових додатків, що, коли ви вводите виручку, одна її частина іде прямо в чорний облік. Коли інспекція приходить і ви даєте інформацію про ваші продажі, ви показуєте лише продажі по-білому, але не показуєте продажі по-чорному! Отже, в такому разі легше мати подвійний облік. З цієї причини іспанський уряд не робить обов'язковим використання касових апаратів.

Більше того, в нашому випадку, тобто, коли мова йде про вуличних торгівців, звичайною справою є купувати товар без чека. Ви маєте гроші, і ви купуєте те, що плануєте продати. Завичай ви не просите накладної. Тому контролювати дуже складно. Інша справа - коли ви маєте велику компанію, коли ви маєте купувати все з накладними. Якщо ви маєте накладну на куплений товар, влада може  перевірити, скільки товару ви купуєте і скільки товарів ви продаєте. Вони можуть підрахувати. Ось чому в таких випадках ви мусите вести облік. Але у випадках з кофі-шопами, вуличними торгівцями або таксистами… Дуже важко дізнатися, скільки пасажирів перевіз таксист. Тому легше встановити єдиний податок.

А чи відомо, в який спосіб фахівці від держави встановили, які обороти мають підприємці? От в Україні чиновники кажуть, що вони мають ввести касові апарати для того, щоб побачити, які продажі у підприємців. Мовляв, ми не знаємо, скільки ви заробляєте, і потрібні касові апарати, щоб легшее було вас контролювати.

Ні, так важче!

Так, але вони цього не знають! (Сміємося)

Хвилиночку. Але йдеться не лише про контроль заробітку кожного підприємця. Як визначити адекватний рівень єдиного податку взагалі? Іноді звучить, що єдиний податок занизький. Однією з причин, чому уряд хоче ввести касові апарати, є те, що він хоче дізнатися, скільки підприємці заробляють, щоб вирахувати, який встановлювати єдиний податок.

Щож, тоді потрібні переговори, щоб встановити єдиний податок і забути про касові апарати. Бо дуже дорого купувати їх. Вам необхідно налаштування, електрика… В Іспанії звичайне явище, коли на торгівельних місцях немає електрики. А ще погода, коли торгівля відбувається надворі. Також вам потрібне підключення до інтернету. В нашій країні воно залежить від місця - це жахливо! І я думаю, це жахливо скрізь по світі.

А найважливіше – дуже легко надати некоректну інформацію про ваші доходи. Адже це залежить від того, вибиваєте ви чеки на апараті чи ні. Якщо всі вуличні торгівці проб'ють чек на одну операцію, а на іншу ні, і на ще іншу ні, ще на іншу так, і знову ні, то урядовці отримають висновок, що єдиний податок дуже високий, бо багато вуличних торгівців не заробляють багато грошей.  Тому я вважаю, це дурна ідея. Це моя думка. І можливо, краще вести переговори, щоб працювати з вищим єдиним податком, який залежав би від торігвельної площі, від місця, від міста і так далі.

Ми домагаємося переговорів через протести.

Зрозуміло. Якщо ви маєте ідею, скільки ви платили б, то, можливо, ви провели б переговори з урядом. Тому, що касові апарати, я думаю, складно впровадити в цій справі. До того ж, може бути, що одного дня ви працюєте в одному місці, а іншого дня – в іншому місці. І дуже складно для таких працівників носитися з касовим апаратом і знаходити електроживлення…

А в Україні влада хоче примусити працювати через касові апарати навіть кур'єрів інтернет-магазинів. 

Ой… Це не обов’язково. Обов’язково лише видати покупцеві чек. Зазвичай вони мають маленькі машинки, щоб видати вам чек. Як підтвердження того, що ви отримали товар, а вони доставили товар вчасно. Іноді з ціною, іноді ні. Але зазвичай кур'єри не приймають готівкових грошей. Зазвичай ви платите наперед. Іноді можна прийняти готівку. Ви даєте їм гроші, а вони дають вам лише чек. Але вони тримають гроші в себе. Вони не возять у своїй вантажівці касового апарату. Зазвичай це дуже великий апарат. Отже, вони мають дати вам лише чек. Але часто кінцевий покупець не просить чека, і йому його не дають.

Тобто, ці чеки ніяк не фіскальні і немає жодної онлайн-звітності. От в нас також видають чеки. Припустимо, інтернет-магазин продає якусь техніку, і покупець мусить мати гарантію. Йому видається чек, виписаний від руки, зі штампом продавця. Чек може бути виписаний на місці або ще на складі чи в офісі, касовий апарат тут ні до чого.

А як щодо вартості касових апаратів в Іспанії? Які мінімальні, Максимальні, середні ціни?

Я не готовий зараз сказати про мінімум та максимум… Хоча, можу за 10 хвилин зробити дослідження. Мабуть, я надішлю вам прайси на касові апарати, щоб ви побачили. Хвилинку! Може, ми будемо з вами мати бізнес у цій ситуації? (сміється)

Отже, я надішлю вам прайси на касові апарати в Іспанії і закон про єдиний податок в Іспанії для вуличних торгівців. І ви будете мати інформацію для переговорів з владою.

Добре. Будемо дуже вдячні.

А чи визначає держава в Іспанії перелік фірм, у яких підприємці можуть купувати касові апарати?

Ні.

Ні?

Ні. Ви можете купувати які хочете. Китайські чи іспанські – які хочете. Це ваша справа. Але, як я вже сказав, мати їх не обов'язково. Зазвичай люди купують їх тому, що вони дозволяють не тільки берегти гроші. Їх використовують також, щоб контролювати склад і таке інше. Тепер це більше комп'ютери, ніж касові апарати. Наприклад, у ресторанах. Це великі апарати, які контролюють замовлення кожного стола, меню кожного стола і таке інше. Але маленькі магазини – хто має касові апарати, хто ні. Це не проблема. І, авжеж, ви можете купувати їх де хочете.

Цікаво було б знати, яку частку від доходу іспанського підприємця становить єдиний податок.

Як я вже сказав, це залежить багато від чого... Я думаю, це десь 30-35%.

А як у вас організовано сервіс для касових апаратів?

Є технічний сервіс, куди ви дзвоните, якщо ваш апарат зламався. Деякі фірми надають абонентське обслуговування. Це коли ви платите певну суму на рік, і люди приходять за вашим дзвінком та обслуговують ваш апарат без додаткової оплати. Але тільки за вашим викликом, коли ви маєте якісь проблеми. Якщо ви не хочете такого сервісного контракту,  то телефонуєте лише коли маєте проблеми, тоді технік приходить, оглядає, ремонтує, виставляє рахунок і ви платите.

З Цезарем розмовляли голова Київської міської організації Вільної профспілки підприємців України Леонід Тонковид та організатор StreetNet International по Європі і Азії Оксана Аббуд

Зупинимо розкол України! Загальноукраїнська акція 2 липня!

Ні мовному закону! Зупинимо розкол України! Загальноукраїнська акція 2 липня!
Дмитро Пилипець | 1 липня 2012 11:12

Ні мовному закону! Зупинимо розкол України! Загальноукраїнська акція 2 липня!

КИЇВ http://vk.com/mova02 https://www.facebook.com/events/240633106048848 

ПРИХОДЬ ПІД ВЕРХОВНУ РАДУ 2 липня о 10.00 (з боку комітетів, вул. Грушевського 18/2) і скажи депутатам, щоб ЗАЙНЯЛИСЬ ДІЛОМ, А НЕ ЯЗИКОМ!

13.00 — в усіх обласних центрах України біля облдержадміністрацій

Прийдіть і приведіть друзів та родичів. Важлива кожна людина!

Кнопкодави з Партії Регіонів вирішили будь-що прийняти провокаційний законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики».

Його прийняття призведе не до захисту мов меншин, як бреше влада, а до нищення української мови, розколу країни, мільярдних витрат з бюджету і величезного розростання бюрократії. Регіонали хочуть поділити українців за мовами і зіштовхнути лобами. За задумом влади, це змусить людей забути про нечесне збагачення купки обраних на тлі зубожіння мільйонів, небачену корупція, політичні репресії, міжнародну ізоляцію України.

5 червня депутати з фракції Партії регіонів та «тушки» проголосували за законопроект «Про засади державної мовної політики» в першому читанні.

2 липня Погоджувальна рада фракцій Верховної Ради формуватиме порядок денний сесії Верховної Ради на тиждень і вирішуватиме, чи вносити до нього законопроект Ківалова-Колесніченка. Тому в цей день ми маємо бути під будинком Комітетів Верховної Ради і сказати головам депутатських фракцій, що законопроекту «Про засади державної мовної політики» не має бути в сесійній залі.

Мешканці інших міст – хто може, їдьте до Києва. Хто не може – виходьте 2 липня на протест у Вашому місті.

Залиште вдома, все що нас роз’єднує – різницю в мові і вірі, партійності чи походженні. Беріть державні прапори і виходьте на захист єдності нашого спільного дому – України. Наш обов’язок – зупинити небезпечну провокацію і відстояти громадянський мир!

Українські та зарубіжні експерти в один голос закликали не приймати законопроект Колесніченка-Ківалова. Проти виступили Національна Академія Наук, Всеукраїнська Рада Церков, Верховний комісар ОБСЄ, профільний комітет парламенту й навіть міністр фінансів нинішнього уряду. Сотні громадських об’єднань, вчених, діячів культури застерігають невігласів з Партії Регіонів схаменутися і не кидати країну у вир громадянського протистояння.

Законопроект Ківалова-Колесніченка:

- це розкол країни на мовні анклави і провокація штучного конфлікту на всій території країни; - це витрати від 12 до 17 мільярдів гривень на рік на зміну табличок, бланків, дублювання документації в сотнях тисяч органах влади та установ. Ці гроші відберуть у хворих дітей і бідних пенсіонерів, у шкіл і лікарень. - це збільшення мінімум удвічі паперової бюрократії і пов’язаних з нею черг та поборів

АКЦІЇ В РЕГІОНАХ!!!

ВІННИЦЯ 2 липня 13:00 ВІННИЦЬКА МІСЬКРАДА (вул. Соборна 59) http://vk.com/event40370379

ДОНЕЦЬК 2 липня о 13:00 Донецька ОДА Пушкина бульвар 34, Донецьк vk.com/mova02_donetsk www.facebook.com/events/391710457543129

ЛЬВІВ 2 липня о 13:00 біля обласної адміністрації (вул. Винниченка) http://vk.com/event40490427

ОДЕСА 2 липня 2012 року о 13:00 біля будівлі ООДА http://vk.com/event40435743 www.facebook.com/events/405608539497596

ХАРКІВ 2 липня 13:00 біля Облдержадміністрації (Майдан Свободи) http://vk.com/event39456695 https://www.facebook.com/events/241105736007054

Також на 13.00 біля ОДА акції відбудуться в таких містах: Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград, Луганськ, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Черкаси, Чернігів

ЗАПРОШУЙТЕ СВОЇХ ДРУЗІВ, ЗНАЙОМИХ І ВСІХ, КОГО ТІЛЬКИ МОЖЕТЕ, НА ЗУСТРІЧІ В СОЦМЕРЕЖАХ!!!

ВІДЕО http://youtu.be/mQj0Anm5RGc

Зупинимо розкол України!

  • 01.07.12, 11:38
Ні мовному закону! Зупинимо розкол України! Загальноукраїнська акція 2 липня!
Дмитро Пилипець | 1 липня 2012 11:12

Ні мовному закону! Зупинимо розкол України! Загальноукраїнська акція 2 липня!

КИЇВ http://vk.com/mova02 https://www.facebook.com/events/240633106048848 

ПРИХОДЬ ПІД ВЕРХОВНУ РАДУ 2 липня о 10.00 (з боку комітетів, вул. Грушевського 18/2) і скажи депутатам, щоб ЗАЙНЯЛИСЬ ДІЛОМ, А НЕ ЯЗИКОМ!

13.00 — в усіх обласних центрах України біля облдержадміністрацій

Прийдіть і приведіть друзів та родичів. Важлива кожна людина!

Кнопкодави з Партії Регіонів вирішили будь-що прийняти провокаційний законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики».

Його прийняття призведе не до захисту мов меншин, як бреше влада, а до нищення української мови, розколу країни, мільярдних витрат з бюджету і величезного розростання бюрократії. Регіонали хочуть поділити українців за мовами і зіштовхнути лобами. За задумом влади, це змусить людей забути про нечесне збагачення купки обраних на тлі зубожіння мільйонів, небачену корупція, політичні репресії, міжнародну ізоляцію України.

5 червня депутати з фракції Партії регіонів та «тушки» проголосували за законопроект «Про засади державної мовної політики» в першому читанні.

2 липня Погоджувальна рада фракцій Верховної Ради формуватиме порядок денний сесії Верховної Ради на тиждень і вирішуватиме, чи вносити до нього законопроект Ківалова-Колесніченка. Тому в цей день ми маємо бути під будинком Комітетів Верховної Ради і сказати головам депутатських фракцій, що законопроекту «Про засади державної мовної політики» не має бути в сесійній залі.

Мешканці інших міст – хто може, їдьте до Києва. Хто не може – виходьте 2 липня на протест у Вашому місті.

Залиште вдома, все що нас роз’єднує – різницю в мові і вірі, партійності чи походженні. Беріть державні прапори і виходьте на захист єдності нашого спільного дому – України. Наш обов’язок – зупинити небезпечну провокацію і відстояти громадянський мир!

Українські та зарубіжні експерти в один голос закликали не приймати законопроект Колесніченка-Ківалова. Проти виступили Національна Академія Наук, Всеукраїнська Рада Церков, Верховний комісар ОБСЄ, профільний комітет парламенту й навіть міністр фінансів нинішнього уряду. Сотні громадських об’єднань, вчених, діячів культури застерігають невігласів з Партії Регіонів схаменутися і не кидати країну у вир громадянського протистояння.

Законопроект Ківалова-Колесніченка:

- це розкол країни на мовні анклави і провокація штучного конфлікту на всій території країни; - це витрати від 12 до 17 мільярдів гривень на рік на зміну табличок, бланків, дублювання документації в сотнях тисяч органах влади та установ. Ці гроші відберуть у хворих дітей і бідних пенсіонерів, у шкіл і лікарень. - це збільшення мінімум удвічі паперової бюрократії і пов’язаних з нею черг та поборів

АКЦІЇ В РЕГІОНАХ!!!

ВІННИЦЯ 2 липня 13:00 ВІННИЦЬКА МІСЬКРАДА (вул. Соборна 59) http://vk.com/event40370379

ДОНЕЦЬК 2 липня о 13:00 Донецька ОДА Пушкина бульвар 34, Донецьк vk.com/mova02_donetsk www.facebook.com/events/391710457543129

ЛЬВІВ 2 липня о 13:00 біля обласної адміністрації (вул. Винниченка) http://vk.com/event40490427

ОДЕСА 2 липня 2012 року о 13:00 біля будівлі ООДА http://vk.com/event40435743 www.facebook.com/events/405608539497596

ХАРКІВ 2 липня 13:00 біля Облдержадміністрації (Майдан Свободи) http://vk.com/event39456695 https://www.facebook.com/events/241105736007054

Також на 13.00 біля ОДА акції відбудуться в таких містах: Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград, Луганськ, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Черкаси, Чернігів

ЗАПРОШУЙТЕ СВОЇХ ДРУЗІВ, ЗНАЙОМИХ І ВСІХ, КОГО ТІЛЬКИ МОЖЕТЕ, НА ЗУСТРІЧІ В СОЦМЕРЕЖАХ!!!

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/mQj0Anm5RGc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Чим поганий законопроект "про засади державної мовної політики"?

Оскільки просто запрошення на акцію не всім достатньо, подаю матеріали, які можуть допомогти розібратися в плюсах і мінусах законопроекту

Власне законопроект:
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=41018
Деяка аналітика:
(Стаття і висновок Венеціанської комісії українською мовою)
(Стаття і посилання на висновок Венеціанської комісії мовою оригіналу)

Звернення студентів і викладачів Університету ім. Драгоманова

Інше запрошення




Треба вийти на захист Андріївського та історичного Києва взагалі

Дві картинки - це не тавтологія, а матеріал для поширення.

І ще є ось така новація. Соболєв повідомив про перенесення місця початку події.
Щоправда, недалечко.
Тих, хто прибуватиме на заявлене раніше місце, направлятимуть на Михайлівську.

Далі - цитую:
Друзі, МІТИНГ ПЕРЕНЕСЕНО НА МИХАЙЛІВСЬКУ ПЛОЩУ. У суботу, о 12:00, але на МИХАЙЛІВСЬКИЙ ПЛОЩІ.
Чому прийняли таке радикальне рішення за півтори доби до мітингу і в день роздачи листівок? Через те, що команда організаторів відчуває, що все більше людей приєднується та може прийти на мітинг. І перше рішення про місце, яке було ухвалено в день після руйнування будинків, тепер є небезпечним. Вже два дні команду організаторів мучили два страхи:
1. Ми витопчемо Старокиївську гору разом з щойно врятованою Пейзажкою;
2. На вузький і довгий асфальтованій доріжці, де поруч урочище, за будь якої штовханини може виникнути давка з жертвами.
Тому мітинг буде на Михайлівський площі навколо пам`ятника засновникам Києва. Завтра Anna Putova запостить банер про перенесення місця. Велике прохання до усіх друзів, особливо журналістів - повідомьте, за можливості, про нове місце.
На Володимирській та Старокиївській горі поставимо людей, які повідомлятимуть те саме. Координує справу Ян Медников.
У мітингу будуть чудові ведучі: Natali Sokolenko та Анатолій Векслярський"

Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
10
попередня
наступна