Кому голодовка,а кому пикник или-как пикетировали ВГА Славянска




    Как известно, 5 августа бывший городской голова Славянска Вадим Лях назначен главой Славянской городской администрации.

    Но не всем понравилось такое назначение.

     Против Ляха развернула настоящую “войну” ОПЗЖ, а житель Славянска Фридон Векуа в этот же день объявил голодовку на ступенях исполкома: “до тех пор, пока Ляха не уберут с должности”.
    Наверное, не все готовы пожертвовать своим здоровьем для такой “голодовки”. Потому что не много нашлось желающих поголодать вместе с местным патриотом, который в горячие весенние и летние дни 2014 года старался помочь городу, чем мог. Точнее нашлось – аж никого! Зато откуда-то взялись люди из других городов, где вероятно всё в порядке? Они прямо-таки рьяно поддержали Фридона, мол, молодец, всё правильно делаешь – голодай, держись!
    В передовиках такой группы поддержки оказался житель Доброполья Донецкой области Сергей Кошуков (известный депутат Добропольского горсовета от Блока Петра Порошенка, сейчас «Европейская солидарность»). В своём выступлении 5 августа он открыто поддержал голодовку Фридона: “Вы обманули нас, друзья! Фарид с двух часов дня объявляет бессрочную голодовку, он ставит палатку возле исполкома, с ним будут ветераны рядом”.
    Рассчитывал голодующий, что к нему присоединятся. Но нет, лишь слова, ведь группе поддержки не до голодовки, а тут ещё на пороге выходные, пикник. Поэтому, вполне естественно выглядит факт, что сам Кошуков голодать не собирается, поскольку 7 августа устроил пир-пикник со своими друзьями-побратимами (Четверев, Чирин, братья Вороновы и другие) на территории пляжного комплекса “Варадеро”, где расположен реабилитационный комплекс  – кемпинг “Патриот” для избранных участников АТО/ООС.
    Ну, теперь догадались, что было дальше? Всё правильно, когда узнал о субботнем пикнике Фридон, он не то, чтобы расстроился, скорей наоборот, -просто прекратил “бессрочную” голодовку, анонсированную Кошуковым. Как говорится, друзьям и врагам на зло, которое бывает разным.



СБУ викрила масштабну схему розкрадання бюджетних коштів в Одесі

Служба безпеки України в Одеській області заблокувала діяльність масштабного міжрегіонального конвертаційного центру.

Ділки майже 10 років «обслуговували» десятки підприємств реального сектору економіки та низку державних і комунальних компаній. «Сприяли»  мінімізації податків, формуванні фіктивного податкового кредиту та привласненні цільових державних коштів. Лише у 2020 році через їх махінації з ПДВ держава втратила понад 600 млн грн.

Як виявило слідство, зловмисники реєстрували фіктивні комерційні структури на підставних осіб. Вдалося виявити понад 50 підприємств, через які здійснювали махінації.

Для привласнення державних грошей використовували поетапну схему. Спершу оформляли «липові» фінансово-господарські операції з фіктивними підприємствами. На їхні рахунки переводили «оплату» за зобов’язаннями. А вже звідти зловмисники знімали готівку.

До того ж, оперативники спецслужби встановили, що ділки також надавали «послуги» і зі створення схем формування безтоварного податкового кредиту.

За попередніми підрахунками, загальний обсяг незаконно сформованого ПДВ лише у 2020 році перевищує 600 млн. грн.

Завдяки діяльності центру у 2019-2021 роках не дійшла за призначенням частина бюджетного фінансування, виділеного для реалізації цілої низки важливих, у тому числі і стратегічних проєктів.

Ось лише деякі з них:


  • реконструкція причалу Одеського морського порту;

  • модернізація обладнання виробничої фірми з ремонту та технічного обслуговування суден;

  • постачання унікального обладнання на підприємство енергетичного машинобудування, що має стратегічне значення для економіки та безпеки України.

У межах слідства проведено одночасно 24 обшуки в офісних приміщеннях «конвертаційного центру» та за адресами мешкання учасників схеми. Вилучено:


  • понад 2 млн грн готівки;

  • 123 печатки підконтрольних підприємств та їх уставні документи;

  • електронні ключі та оргтехніку із сформованими документами, що підтверджують протиправну діяльність;

  • первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи ділків.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Викриття протиправної діяльності проводилось за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.


https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-vykryla-masshtabnu-skhemu-rozkradannia-biudzhetnykh-koshtiv-v-odesi-tilky-za-rik-na-fiktyvnomu-pdv-derzhava-vtrachala-ponad-600-mln-hrn?fbclid=IwAR1NuSXo_QpCBsTA2_vtLBUOTWUp4gy6DwV943SPWxQLh--30FiM-erkpKw

Наслідки повені і робота комунальників в Криму


21:17 04 серпень Київ, Україна
Так звана влада Криму, а також політики в Кремлі стверджували, що завдяки минулим дощам в кінці червня, початку липня, водна криза на півострові була частково вирішена. Деякі водосховища і справді були заповнені дощовою водою до граничного рівня. Однак селеві потоки з гір і стоки з північних районів Криму призвели до забруднення води.
Як стало відомо 3 серпня, в Феодосії стався спалах ротавірусної інфекції. Лікарні переповнені, лікарі не можуть впоратися. Високу температуру часто важко збити. Серед постраждалих як дорослі, так і діти.
Причиною виникнення ротавірусу може бути, в тому числі брудна вода або їжа. Експерти вважають, що всьому виною неочищена дощова вода, яка потрапила у водогін, а також сам водогін, який вже давно перебуває в аварійному стані.
Незважаючи на попередження експертів про забруднення води, в Кремлі вирішили не зупиняти туристичний потік до Криму.
Про небезпечні інфекції, які потрапили в водопостачання, попереджали ще в кінці червня, після перших дощів. Однак зараження можна було уникнути.
Про те, що трубопровід Феодосії, Сімферополя, Севастополя, а також інших міст Криму знаходиться в критичному стані і повинен бути відреставрований в найкоротші терміни, говорили ще до початку літнього сезону. Однак гроші на його ремонт виділили тільки зараз.
Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін підписав указ про виділення 2,3 млрд рублів на реставрацію систем водопроводу в Сімферополі, а також тунельного водоводу на ПБК. Однак для нейтралізації інфекції у воді цього недостатньо. Також незрозуміло, що робити іншим містам Криму. Втім, до них черга дійде нескоро, якщо, звичайно, в якомусь із міст не спалахне нове вогнище епідемії.
Незважаючи на небезпечну епідеміологічну ситуацію, в Кремлі не припиняють пускати туристів до Криму. Російські туристи витрачають дорогоцінні запаси води, необхідні кримчанам на майбутнє. Адже як показала практика, дощі є дуже небезпечним засобом для поповнення запасів води, а інше джерело водозабезпечення російська влада знайти не в змозі.

Росія продовжує мілітаризацію півострова


19:45 05 серпень Київ, Україна
Глобальна мілітаризація півострова триває. Країна-окупант має намір перетворити Крим на одну суцільну військову базу. З цим можуть бути пов'язані свідомо провальні спроби Кремля забезпечити водою кримчан. Адже в зв'язку з нестачею ресурсів для виживання, місцеве населення поступово почне залишати півострів, тим самим залишаючи його для потреб російських військових. На користь цієї теорії говорить розміщення Росією ядерної зброї на території півострова Крим.
Нарощування озброєння в Криму необхідно, скоріше, для залякування західних країн. Такої думки дотримується більшість політичних експертів. Таким чином, Путін намагається укладати угоди з ЄС і США.
Проте Росія встигла зарекомендувати себе, як країна-агресор з непередбачуваним характером і мілітаризація півострова може нести реальну загрозу.

Повідомлення про те, що окупанти збирають або вже зібрали ядерну зброю на півострові, зробили глава МЗС України Дмитро Кулеба і міністр оборони України Андрій Таран. А представник Головного управління розвідки МО Вадим Скибицький в лютому 2021 року доповів, що окупанти виявили цікавість до об'єкта «Феодосія 13». Цей об'єкт був побудований ще в 50-х роках минулого століття за наказом Сталіна і був надсекретним. Він розташований між Феодосією і Судаком. На ньому вже зберігалися ядерні боєголовки, аж до ядерного роззброєння України згідно з Будапештським меморандумом.
Однак російський військовий експерт Павло Лузін вважає, що розміщення ядерних ракет - не більше ніж частина інформаційної війни Росії. З його слів, Кремлю необхідно, щоб Захід і Україна тільки думали, що атомні заряди розміщені в Криму. "Їх просто нікуди навішувати там", - помічає Лузін, маючи на увазі носії.

У той самий час керівник військових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук заперечує.
Експерт переконаний, що Росія вже доставила ядерну зброю на півострів. Однак мова йде не про стратегічні, а про тактичні заряди. Такі боєголовки може нести не тільки флот, а й авіація, а також артилерія далекого радіусу дії.
Хай там що, все говорить про те, що Кремль нарощує і продовжить нарощувати військову міць в Криму. Розуміючи, що півострів не в змозі напоїти і прогодувати таку велику кількість людей, Росія, ймовірно, пожертвує місцевим населенням, шляхом тиску гуманітарним лихом. Аналізуючи те, що відбувається, такий стан справ неможливо відкинути.

Водна криза в Криму зараз грає тільки на руку окупантам. Використовуючи силу пропаганди, Росія переконує місцеве населення півострова в тому, що Київ, а не Москва, винен в нестачі води. У той самий час "Кремль робить все можливе і навіть неможливе (пошук води під Азовським морем), щоб врятувати людей". Таким чином, деяка частина кримчан може бути успішно завербована в російську армію.
Можливо, під час планування анексії Криму, Росія передбачала перекриття Україною Кримського каналу, однак такий варіант був швидше на благо окупантам, ніж діяв проти них.

Крым: вода Шрёдингера


Не будет предисловий.

В принципе невозможно впечатлить читателя чем-то новым по поводу катастрофы с питьевой водой в оккупированном Россией Крыму: тема за годы оккупации изучена-исчерчена вдоль и поперек и оккупационными, и украинскими экспертами. Наличие проблемы признано всеми независимо от того, кто и какие выводы делает, причины называет и пути решения предлагает.

Пост не об этом.

Пост о том, что крымчан, абсолютно вне зависимости от отношения к событиям 2014 года, местные "власти" и демонстративно водят за нос дурят и буквально ставят на колени перед фактом: отныне вы никто и ничто, и звать вас никак.

И касается это в первую очередь бытового водоснабжения.

Потому что факты никуда не делись. А они говорят о том, что по состоянию на 2013 год из всей пресной воды, которая добывалась в самом Крыму, а также той, которая поступала на полуостров по каналу, на бытовые нужды населения использовалось лишь 10, от силы 15 процентов.

Остальная вода предназначалась в основном для нужд промышленности и сельского хозяйства.

И всем воды хватало с избытком.

Таким образом даже перекрытие Северокрымского канала Украиной практически ничего в домах крымчан изменить не должно было.

Но почему-то изменило.

Уже несколько лет весь Крым, практически за исключением лишь одного Севастополя, круглый год живет по графику водоснабжения. И не просто графика, а 2 часа в сутки грязной зловонной воды "на всё про всё".

Но весь ли Крым так живёт? Все ли в одинаковой мере делят бытовые неудобства?

И вот тут начинается самое интересное.

Крымчане внезапно обнаружили выросшие заборы с колючей проволокой, преградившие привычный доступ к морю и излюбленным зонам отдыха, обозначившие появление на полуострове новых хозяев жизни. Под ковш экскаватора пускают реликтовые леса и заповедные зоны, варварски уничтожается и перекраивается естественная береговая линия в интересах новых собственников, у самих крымчан по беспределу отбирается частная собственность.

Так вот там, за этими заборами, пресная вода есть. Да-да, оказывается, что она там в таком изобилии, что хватает не только на водоснабжение дворцов, но и на фонтаны и пятидесятиметровые бассейны с трамплинами, горками и частным аквапарками, и на КРУГЛОСУТОЧНОЕ обновление воды, потому что хозяева очень любят чистоту.

И даже на аквариумы с крокодилами.

К этим участкам тянутся новейшие инженерные сети водо- и электроснабжения, в то время как в Ленинском районе Крыма вследствие изношенности системы водоснабжения в грунт уходит до 80% всей перекачиваемой воды.

Той воды, что для обычных крымчан подается по графику, по два часа в сутки. Воды, которая хуже качеством той, которой новые хозяева жизни смывают в своих дворцах, построенных на отнятой у крымчан земле, свои унитазы в отделанных мрамором туалетах.

За примерами далеко ходить не надо. Просто погуглите фото крымского дворца кума Путина Виктора Медведчука или усадьбы одного из самых омерзительных пропагандистов Путина Дмитрия Киселева: их полным-полно в сети, как и усадеб остальных "особо приближенных к императору", которыми они кичатся друг перед другом в российских гламурных медиа.

Это еще не говоря о гостиницах и жилых комплексах, которые строятся за деньги окружения Путина, и на содержание которых не жалеют ни средств, ни крымских ресурсов. Это не учитывая прорвы той же воды, экспроприированной у крымчан на проживание/пропитание гигантского военного контингента, которым Россия нафаршировала полуостров чтобы "грозить НАТО", и 300 тысяч новоприбывших в Крым обитателей всевозможных дыр континентальной России.

И когда в очередной раз снова по трубам в квартирах крымчан зашипит и забулькает желто-бурая, остро пахнущая сероводородом жижа, с помощью которой предлагается и помыться, и приготовить еду, это и есть то, что тоненькой золотистой струйкой на их головы льется из-за высоких заборов с колючей проволокой.

Хотя и до сих пор кто-то считает это "божьей росой".
https://m.censor.net/ru/blogs/3281388/krym_voda_shrdingera?fbclid=IwAR1UtyoNPp05GE_xTnBkLuILSysj-xXIbj160_yZCxgeEivoBEKLY_L7GhA

СБУ викрила військового на зборі розвідданих для ГРУ РФ


12:46 06 серпень Київ, Україна
Співробітники Служби безпеки України запобігли передачі оборонних відомостей представникам російської військової розвідки.
Про це йдеться в повідомленні пресцентру СБУ.
"Департамент військової контррозвідки Служби безпеки України у взаємодії з УСБУ в Рівненській області викрили українського військовослужбовця на зборі розвідданих для військової розвідки РФ. Представників російської спецслужби цікавила інформація мобілізаційного характеру", - йдеться в повідомленні.
За попередніми даними слідства, до протиправної діяльності військового залучив його родич, який є кадровим офіцером збройних сил РФ. За завданням кураторів агент збирав секретну інформацію у сфері оборони нашої держави.
Для зберігання і переправлення розвідувальних даних за кордон він використовував віддалені сервери зберігання даних і месенджери.


Співробітники СБУ затримали зловмисника під час спроби незаконної передачі мобілізаційних відомостей.
Ворожому агентові оголошено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, планується обрання запобіжного заходу.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

"СОЛНЦЕПЁК" | Официальный трейлер (2021) | HD

Май 2014 года... Луганск. Цветущий край. Та весна выдалась особенно жаркой... Очередная сказка Путлера, который уничтожил этот цветущий край и забрал десятки тысяч невинных жизней..



https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=KxG6fFAFxDY&feature=youtu.be

ПВК Путіна в деталях:Звірства російської армії за кордоном


04:59 06 серпень Київ, Україна
У попередньому розслідуванні були названі деякі імена керівних представників ПВК «Вагнера». Також стало відомо, що угруповання не просто співпрацює з російськими МО (Міністерство оборони) і ГРУ, а й дислокується разом з ними на засекречених базах в Лівії. Таке "співробітництво", ймовірно, існує і в інших місцях проживання «Контори», наприклад, в Сирії, ЦАР, Україні.
Існує також думка, що по справжньому, ПВК «Вагнера» не існує. Це всього лише маскування для співробітників ГРУ і МО, проте прямих доказів цьому немає.
Проте вагнерівці, хоч і належать фактично Пригожину, діють на територіях, де присутні інтереси Росії. Вони також підпорядковуються Міністерству оборони РФ, нехай і не прямо. Отже, їхні дії - це дії російської армії. Тієї її сторони, яка не несе відповідальності згідно з міжнародним правом і може творити абсолютно все що завгодно.
Далі читати за посиланням: https://myc.news/ua/rassledovaniya_/sekretnaya_armiya_putina_v_detalyah_zverstva_rossijskoj_armii_za_rubezhom

Президент доручив СБУ+МВС забезпечити захист білорусів в Україні


Президент Володимир Зеленський доручив Службі безпеки та Міністерству внутрішніх справ вивчити усі ризики і забезпечити захист громадянам Республіки Білорусь, які прибули в Україну в останній рік і яким може загрожувати небезпека у зв’язку з їхньою політичною або громадською діяльністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

«Кожен білорус, який може стати ціллю для злочинців у зв’язку зі своєю публічною політичною позицією, має отримати спеціальний і надійний захист. СБУ та МВС повинні відпрацювати чіткий алгоритм оцінки можливих ризиків, а також систему відповідей на ці ризики, щоб усунути будь-яку загрозу для людей», – заявив Зеленський.

Визначений перелік громадян Білорусі, щодо яких уже почали здійснювати заходи з оцінки ризиків, додаткового супроводу їхнього перебування на території нашої країни та охорони.

Це рішення ухвалене у зв’язку з отриманням правоохоронними органами інформації про можливі загрози для ряду білоруських активістів, а також через трагічну загибель Віталія Шишова – політичного активіста з Білорусі, який проживав в Україні. Кримінальне провадження розпочате за статтею 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

"Президент очікує всебічного розслідування всіх обставин загибелі Віталія Шишова, швидкої та повної перевірки інформації, а також регулярного й достатнього інформування суспільства представниками Національної поліції щодо прогресу слідчих у цій справі", - наголошується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня в Києві в парку знайшли повішеним громадянина Білорусі Шишова, який зник у понеділок, 2 серпня.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і перевірятиме всі версії, у тому числі версію вбивства, замаскованого під суїцид.

Білоруський дім в Україні заявив, що за Шишовим велося стеження.
https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3292049-prezident-doruciv-sluzbi-bezpeki-ta-mvs-zabezpeciti-zahist-bilorusiv-v-ukraini.html?fbclid=IwAR3dpFhuBx2CAthjt1Nd0nciXH-G21uN-wRqc5f4rKwYKTnCzbxmvFSflQc

"Стіна впаде": Президент зробив заяву про Донбас.



12:41 05 серпень Київ, Україна
Донецька і Луганська області ніколи не будуть частиною Росії, рано чи пізно "стіна" впаде, а тим людям, хто вважає себе росіянами, потрібно їхати і шукати собі будинок в РФ.
Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу Дом у четвер, 5 серпня.
Тих людей, хто вважає себе росіянами, Зеленський закликав їхати шукати собі місце в Росії. Однак це не означає, що хтось когось виганяє, підкреслив президент.
"Ще раз: батьківщина або гість. Я вважаю, якщо ти живеш на території окупованого Донбасу і, якщо ти вважаєш, що "Наше дело правое - нам в РФ, ми росіяни". Велика помилка залишатися жити на Донбасі", - заявив Зеленський.
За словами Зеленського, якщо житель вважає, що якщо ця земля російська і це буде краще для майбутнього його дітей і онуків, то нехай шукає собі місце в РФ.
"В ім'я своїх дітей і онуків вже потрібно їхати шукати собі місце в РФ. Без України на цій території цивілізації не буде", - додав президент.
Також Зеленський звернувся до українців на Донбасі.

"Якщо ти почуваєшся українцем і поважаєш прапор України. Поважаєш українську мову. Навіть якщо тебе не вчили в школі. Сам почитував книги. Якщо ти відчуваєш, що ти українець - будь там. Ця земля буде деокупована", - підкреслив президент.
"Це (Донбас - ред.) ніколи не буде російською територією. Просто ніколи. Неважливо, скільки буде окупованою. Це як стіна в Берліні. Це не має значення, в будь-якому випадку люди, історія скористаються моментом і стіна впаде. Якщо не домовлятися, все одно, скористаються моментом люди", - підсумував Зеленський.