Зеленський озвучив імена нового командування Генштабу ЗСУ. ВІДЕО

12:50 29 липень Київ, Україна
Сьогодні, під час робочого візиту на Житомирщину, Володимир Зеленський представив громадськості нових головнокомандувачів ЗСУ. Ними стали Залужний Валерій Федорович, Шаптала Сергій Олександрович і Мойсюк Євген Георгійович.
"Користуючись нагодою, я у вашій присутності також хочу окремо привітати з призначеннями і представити вам нових командирів в нашому війську. Це головнокомандувач Збройних сил України генерал-майор Залужний Валерій Федорович, начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Шаптала Сергій Олександрович, і заступник головнокомандувача ЗСУ Мойсюк Євген Георгійович", - сказав Зеленський.
"Ви всі чудово знаєте цих людей, знаєте, що це дійсно потужні бойові офіцери, найголовніше - патріоти України, які мають досвід, відвагу, великий авторитет серед наших військовослужбовців. Я дякую попередньому керівництву Генерального штабу ЗСУ та впевнений, що новопризначене буде нарощувати отриманий бойовий досвід, перехід української армії на стандарти НАТО, і разом з Міністерством оборони України створить належні умови для всіх наших українських захисників", - додав президент.
В ході візиту на Житомирщину Зеленський привітав військових з п'ятою річницею Дня Сил спеціальних операцій.
"Щоб дати об'єктивну оцінку цим рокам і вашому значенню для нашого українського війська, я хочу нагадати один дуже відомий вислів:" складні часи народжують сильних людей, а надзвичайно складні часи народжують Сили Спеціальних Операцій"", - заявив він.
Президент зазначив, що "ССО є наймолодшим і сучасним видом військ в Україні".
"У 2020 році ССО першими перейшли на типову структуру штабів армії країн НАТО і тісно співпрацюють з партнерами в формі взаємних візитів, тренувань, обміну передовим досвідом, при цьому окремі підрозділи повністю інтегровані з силами ССО НАТО", - повідомив Зеленський.
Він відзначив 140-ий центр ССО, який першим в історії України отримав сертифікат, як підрозділ, що має право бути залученими до виконання завдань у складі НАТО.
Також Зеленський в ході візиту в Житомирську область у четвер, 29 липня, оголосив про підписання законів про збільшення чисельності ЗСУ та про національний опір.

Ще 300 млн виділить РФ на «пошуки» питної води в Азовському морі



20:51 25 липень Київ, Україна
У Криму планують провести чергову розвідку Азовського дна в пошуках прісної води. Для цього планують виділити 300 млн рублів. На жаль, в Кремлі впевнені, що видобуток води з морського дна увінчається успіхом. Однак весь процес схожий на виділення "дотацій" на забезпечення чергових чиновників.
Після перекриття Північнокримського каналу, окупаційна влада не надто поспішала вирішувати проблеми з водопостачанням півострова прісною водою. Водосховища були ще повні, загарбники були впевнені, що легко вирішать проблему, яку не могли вирішити багато поколінь до них. За сім років окупації, Росією виділялися багатомільйонні дотації на вирішення проблеми, які, по всій видимості, ділилися між чиновниками. "Їжа" для пропагандистів у вигляді звинувачення української сторони в події і нові маревні ідеї для пошуку води на півострові - ось все що було конвертовано з виділених коштів.
Однією з таких ідей став пошук підводних джерел прісної води під дном Азовського моря. Про це в Кремлі і адміністрації Криму говорили не раз. Спочатку було виділено 70 млн рублів на пошук, тепер додали ще 300 млн рублів.
Абсурдність ідеї полягає не в наявності води під морським дном, а в її якості. "Щоб Крим функціонував нормально, необхідно пустити воду по Північнокримському каналу з Каховського водосховища. Все інше - це казуїстика і вибивання грошей з народу. Північнокримський канал забезпечував півострів водою на 80%, тобто головна витрата каналу була 300 кубометрів на секунду, що дуже багато. Оскільки цієї води немає, то і замінити її нічим", - говорить старший науковий співробітник Інституту водних проблем РАН Юрій Медовар. Він же додає - "Є варіант поставити систему опріснення, але вони теж не дають досить чисту воду. Хороші системи опріснення виготовляються в Ізраїлі, що дуже дорого. При цьому будь-яка система опріснення забирає дуже велику кількість електроенергії, з якою в Криму теж проблема. Ще хотіли побудувати акведук і гнати воду з Дону, але у нього теж не вистачає резервів".
Необхідно також додати, що Аксьонов ще на початку червня оголосив про непридатність знайденої води під дном Азовського моря, навіть для використання її в технічних цілях.
Виходить, що дощі, які пройшли над Кримом, подарували додатковий час окупаційній владі, щоб нажитися на проблемі кримчан і в підсумку так нічого і не вирішити.

Путін буде до кінця боротися за владу в Росії

19:19 28 липень Київ, Україна



Цикл розслідувань штабу ФБК (Фонд по боротьбі з корупцією) показує, що Володимир Путін готовий задіяти весь адмінресурс, щоб залишитися при владі. Вся влада в країні, по суті, належить йому одному. І якщо у витоків президентства Путіна народ вірив в нього, як в єдино правильного лідера і рятівника, то зараз чинного президента підтримує або піддане жорсткій пропаганді населення, або зацікавлені в цьому чиновники і силовики.
Отруєння Олексія Навального очікуване. Навіть в штабі ФБК говорили про те, що рано чи пізно замах на його життя мав статися. Однак він вижив, повернувся в Росію і був заарештований і засуджений до реального терміну. Всі докази, та й сама справа не витримувала жодної критики, проте, як відомо, російські суди не відрізняються чесністю.
У розслідуваннях Навального «Справа розкрита. Я знаю всіх, хто намагався мене вбити» і «Я подзвонив своєму вбивці. Він зізнався», опозиціонер показує, як багато було задіяно людей, щоб стежити за ним і отруїти. Всі вони є держслужбовцями. Відповідно, їхня діяльність оплачується з бюджету країни, який поповнюється з податків, оплачуваних рядовими громадянами.
Все це робилося для того, щоб змусити замовкнути людину, яка почала розповідати правду про злочинну групу біля "керма" Росії. Відмінною рисою Навального є надання конкретних доказів на підтвердження своїх слів.

Саме страх, що народ повірить в розслідування опонента Путіна, змушує Кремль йти на відчайдушні дії. Ситуація в Росії нагадує ситуацію в Білорусі, де без допомоги підконтрольної державі ЦВК, чинний президент вже не може залишатися легітимним.

Незважаючи на розмови пропагандистів Кремля і на промови самого Путіна про безстрашність Росії перед рештою світу, президент РФ все ж відчуває страх. Боязнь власного народу, який виходить на демонстрації, протести, мітинги, підштовхує його використовувати силовиків для залякування людей, усунення політичних опонентів.
Нинішній режим в Росії тримається на страху народу і нескінченному обмані кремлівської влади. Приклад долі Навального показовий і повинен послужити для інших охочих піддати обґрунтованій критиці Володимира Путіна. Але методи, які використовує президент РФ, щоб "заспокоїти" народ, підтверджують, що він і сам його боїться.
https://myc.news/ua/specproekty/putin_budet_do_konca_borotsya_za_vlast_v_rossii?fbclid=IwAR3FKfFJHe7rFBKUOqMcN2vSIiVQB0oae4vUbZ5u7UECsxg2SxWz48gqGGM

Президент назвав децентралізацію однією з найуспішніших реформ

15:17 28 липень Київ, Україна



У процесі децентралізації, крім успіхів, проявилися і недоліки, тому щоб виправити недоліки, необхідно провести аудит після завершення другого етапу реформи.
Про це сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30", повідомляє його пресслужба в середу, 28 липня.
"Сьогодні реформа місцевого самоврядування - одна з найуспішніших реформ, яка продовжує реалізовуватися в Україні. У той самий час вона і одна з найтриваліших", - зазначив глава держави.
Але, за словами Зеленського, в процесі децентралізації виявилися не тільки успіхи, але й недоліки, які спочатку були непомітні.
"На моє переконання, після завершення другого етапу децентралізації нам просто необхідно провести детальний аудит, і перш ніж перейти до наступного етапу, треба виправити допущені помилки і прорахунки", - підкреслив президент.
Він зазначив, що робота над цим триває в рамках Конгресу місцевих і регіональних влад, який поступово стає аналітичним інструментом для допомоги в процесі децентралізації, майданчиком для дискусій з представниками виконавчої і законодавчої гілок влади.
https://myc.news/ua/politika/prezident_nazval_decentralizaciyu_odnoj_iz_samyh_uspeshnyh_reform?fbclid=IwAR1wMQvk2jOGnmO-wAdbEwKdih1OOOHe-9prKCXQ7yzULwr9tTpRKLlGj9c

Відеопривітання президента з річницею хрещення Київської Русі

11:28 28 липень Київ, Україна





Володимир Зеленський записав вітальне відео, адресоване українському народу, в якому він згадав історію хрещення Київської Русі-України.

"Князь Володимир зробив цивілізаційний вибір. І через тисячу років після нього Україна є демократичною державою, територією свободи і поваги, де існує релігійне різноманіття і міжконфесійна злагода", - сказав Зеленський.

https://myc.news/ua/obshestvo/videopozdravlenie_prezidenta_s_godovshinoj_kresheniya_kievskoj_rusi?fbclid=IwAR3ufI11ALzy5hdI0_mCeWQIMBvDmbvPHi2jeaz_AE0vx-PFNnEFQ9ezSOk

Трійка лідерів по довірі українців:Зеленський,Тимошенко,Бойко

13:39 27 липень Київ, Україна



За рівнем довіри українців лідирує Володимир Зеленський.
Про це свідчать опубліковані 27 липня результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Главі держави довіряють 45% громадян. При цьому 52% опитаних заявили, що не довіряють президенту.

На другому місці рейтингу нардеп, лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко - їй довіряють 31% респондентів, не довіряють 68%.

На третьому - співголова парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко - 27% і 57% відповідно.

Слідом йде п'ятий президент України і лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко - 26% і 72%.

Прем'єр-міністру України Денису Шмигалю довіряють 18% опитаних, 51% - ні. Ще 28% не знають його.

Опитування проводилося з 23-го по 25 липня серед громадян старше 18 років по всій Україні, крім окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Всього опитано 2500 респондентів методом телефонного інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 2%.

Литва, «Роснафта», підставні особи: як Путіну вдається обходити

05:14 24 липень Київ, Україна



Агресія Росії проти України в 2014 році призвела до того, що Європейський Союз, а також США ввели проти Росії секторальні і персональні санкції. У зв'язку з цим, ніякі світові компанії або держави не можуть торгувати з РФ в багатьох напрямках, інакше на них буде накладено великі штрафи.

Незважаючи на регулярні повторення Путіна, що Росія в змозі обійтися без торгівлі з Європою, що економіка країни розвивається завдяки імпортозаміщенню, насправді якість російських товарів залишає бажати кращого, так само як і асортимент продукції.

Тому, в Кремлі намагаються придумати, як обійти введені проти РФ санкції, щоб закуповувати необхідне, якісне обладнання в Європі.

У цьому Путіну допомагають його вірні соратники, які, використовуючи низку підставних компаній, нещодавно доставили до Криму, для Таврійської і Балаклавської електростанцій, фільтраційне устаткування німецької фірми Inge GmbH.

Дві нові ТЕС (Теплоелектростанція) в Криму було наказано побудувати Кремлем в 2014 році. Мета будівництва - знизити основне навантаження на передавальні мережі. Таврійська ТЕС побудована і встановлена в Сімферополі, Балаклавська ТЕС - в Севастополі.

Провівши розслідування, стало відомо, що будівництвом займалося чотири компанії підрядника. Одна з них - «Воронеж-Аква». Ця компанія займалася постачанням очисного обладнання. Згідно з публічними даними, компанія отримала за будівництво 62 млн євро.

Слідом в справу вступають компанії посередники. «Run Engineering» - литовська компанія, яка займається підготовкою і обробкою води. Вона виступила посередником у постачанні обладнання для кримських ТЕС. У цьому ланцюзі очисні водні фільтри виробляла чеська компанія «Lavimont Brno». Нею до певного моменту володів Милослав Вимр. Однак з 2016 року, викупивши контрольний пакет акцій, власниками «Lavimont Brno» стали Повилас Мядякша і Дмитро Котенко. Це директори тієї самої «Run Engineering».

Необхідно відзначити, що «Run Engineering» була віддана в 2014 році. Її засновником стала Алія Аліакбярова, проста співробітниця непростої компанії «Воронеж-Аква». А ось директором нової "литовської" компанії став Повилас Мядякша. Тут вже стає зрозуміло, що «Run Engineering» - це звичайна підставна компанія, яка була створена в період введення перших санкцій проти Росії.

Уже в 2017 році власником «Run Engineering» стає кіпрська компанія RLA-Aviation LTD. У 2019 «Run Engineering» "змінює" господаря, але не країну "прописки". Тепер вона належить офшорній кіпрській компанії Nestan Ltd, якою володіє громадянка Марина Кармишева з подвійним громадянством. Вона вже була помічена в корупційних схемах Сечіна, в яких були задіяні офшорні кіпрські компанії:

Сама Кармишева з 2003 року працює на групу «Регіон» Сергія Сударикова, який також був замішаний у скандалах за участю Сечіна. РІч в тому, що Судариков і Сечін досить близькі знайомі. Також, у групи «Регіон» і «Роснаіти» є кілька спільних проєктів. Наприклад, група «Регіон», використовуючи «Московський кредитний банк» і «Бізнесконцепт», володіє частиною активів в сервісі швидких платежів «Елекснет». Іншим співвласником сервісу є «Сибірська Інтернет Компанія», яка належить «Роснафті». А в 2017 році співвласником «Елекснет» була все та ж кіпрська компанія «RLA-Aviation», що офіційно належала Кармишевой.
До речі, за даними єдиного російського комерційного реєстру, «Воронеж-Аква» також, фактично, належить «Регіону», будучи у нього в заставі.

Як вже стало зрозуміло, група «Регіон» має вкрай сумнівну репутацію. Вона інвестувала в проєкт канатної дороги між Росією і Китаєм, а також співпрацює з Віктором Медведчуком, який також відомий, як "кум Путіна".

Також «Московський кредитний банк» (входить до групи «Регіон»), має в заставі частину активів «Інвестнефтетрейд». Власником компанії був Сергій Невський, який володів англійським підприємством «QHG Trading». Саме через «QHG Trading» «Роснафті» вдавалося успішно продавати свої продукти за кордон. У 2017 році Сечін уклав контракт з англійською компанією на 5 років. Цікаво, що в 2020 році Невський зник на 10 днів, а пізніше з'ясувалося, що він був заарештований за підозрою в дачі хабаря. Іронія в тому, що ще до звинувачення, через два дні після зникнення, власником «QHG Trading» стала Марина Кармишева, а управління «QHG Trading» перевели на її кіпрські компанії - «Inversos Ltd» і «Nestan Ltd».

Цікаво, що англійська «QHG Trading» в 2020 році стала сьомою за обсягами торгівлі російською нафтою компанією. А загальний заробіток підприємства в 2019 році склав 5,4 млрд фунтів стерлінгів. Однак Марину Кармишеву ніхто зі світової преси навіть не бачив, хоча вона, за логікою речей, повинна займати не останнє місце серед найбагатших людей Росії.

До речі, на сайті RLA Groupe йдеться, що компанії QHG Trading, Nestan Ltd, Nestan Trading AG, Run Engineering і Lavimont Brno входять в єдину групу.

Як сказав один з керівників «Run Engineering» Повилас Мядякша: "Я бачив Кармишеву декілька разів в житті і абсолютно не знаю. Я рядовий співробітник і не зобов'язаний знати. Я не уявляю, що вона за людина".

Проте ще в 2018 році «Run Engineering» змусила звернути на себе увагу литовських чиновників. Вся річ в тому, що компанія поставляла в Росію "товари подвійного призначення". Це товари, що використовуються в загальногромадянських промислових цілях, але при цьому мають властивості, які можуть бути використані при створенні озброєння. Тому в грудні 2018 року «Run Engineering» була позбавлена експортної ліцензії, втім, це не завадило компанії і далі постачати товари, імовірно, що призначаються для Криму. Уже в суді з'ясувалося, що за кілька днів до заборони, литовська компанія відправила в російську «Воронеж-Аква» фільтраційні мембрани dizzler. Їх повинні були встановити в ультрафільтраційне обладнання Run Aqua-UF, фірмою виробником якого була німецька компанія «Inge GMBH».

Якщо придивитися, то у відеоматеріалах, присвячених звітам про виконану роботу на кримських електростанціях, можна побачити німецьке обладнання від компанії «Inge GMBH»:
Природно, як і весь російський уряд, Повилас Мядякша на суді заперечував дійсне. Директор литовської «Run Engineering» стверджував, що після заборони на експорт, компанія ніякого обладнання в Росію і тим більше в Крим не поставляла. А також, в стилі своїх господарів, у відповідь він звинуватив суд в політичному рішенні про "заборону на експорт".

Згідно з отриманими даними, «Run Engineering» відправила в Росію обладнання, пов'язане з фільтрацією води, 59 разів після того, як у компанії була відкликана ліцензія на експорт. З 59 разів, 6 разів була відправлена модель Run Aqua-UF. На кордоні її виявили і затримали литовські прикордонники. З проханням прокоментувати ситуацію, компанія відправила лист у відповідь, в якому відмовлялася: "За наявними у нас даними, ні на які об'єкти, згадані в запиті, ніяке обладнання, вироблене нашим підприємством, не поставлялося".
https://myc.news/ua/rassledovaniya_/litva_rossneft_podstavnye_lica_kak_putinu_udaetsya_obhodit_evropejskie_sankcii

Після них – "хоч потоп"



Росія продовжує збільшувати кількість окупаційних військ у Криму. Як повідомляють російські ЗМІ, нещодавно міністр МО Росії Сергій Шойгу розпорядився ще наростити угруповання російських військ в окупованому Криму. Військові нібито будуть допомагати постраждалим від повені. Зрозуміло, що така «допомога» - лише привід для збільшення війська на окупованій території.

Прикриваючись то «загрозою з боку України», то «допомогою населенню» до Криму постійно прибувають нові військові підрозділи. На зараз кількість російських військовиків вже перевищує 40 тисяч. Багато хто везе за собою сім’ї, дружин, дітей. Тому загальна кількість таких «гостей» півострова набагато перевищує офіційні дані по військовикам. І всі вони п’ють, миються, готовлять їжу безконтрольно використовуючи запаси води. Що вже казати про витрати на технічне обслуговування техніки та ту шкоду, яка завдається окупаційними військами природним багатствам півострова. Ну не може загарбник по своїй природі відповідально ставиться до збереження водного балансу півострова. «Після нас – хоч потоп». Хоча у останні дні ця фраза набула нового сенсу і насправді відповідає об’єктивній ситуації на півострові.

Але стихія останніх днів не може забезпечити Крим питною водою. Вона принесла лише чергові збитки багатостраждальному окупованому півострову. Засуха що трансформувалася у катастрофічні дощі та потопи руйнує водну інфраструктуру Криму, яка і без природних катаклізмів знаходиться у відверто катастрофічному стані. За роки окупації прокремлівська влада півострова ігнорувала поступове погіршення стану водних магістралей. Окупанти не звертають увагу на те, що дуже багато водоймищ приймають в себе каналізаційні стоки. Через зростаюче населення Криму їх стає більше, а на побудову нових очисних споруд та реконструкцію старих коштів у так званої «влади» не знаходиться. Природа не встигає відновлюватися. Але федеральні гроші в Криму або розкрадаються, або йдуть на відверто пропагандистські цілі.
https://censor.net/ru/blogs/3278340/pslya_nih_hoch_potop

Путінська концепція історії




12 липня на офіційному сайті Кремля опубліковано статтю Володимира Путіна «Про історичну єдність росіян і українців», яку він обіцяв написати в ході щорічної прямої лінії 30 червня 2021 року. У цій статі він розвиває свою улюблену популістську тезу про те, що росіяни і українці насправді - один і той же народ. С самого початку агресії «довічний» зайняв звичну для нього публічну позицію «я – не я, і хата – не моя!». «Іх там нєт!», «Право на самоопределение», «защита русского населения» та інші «дитячі відмазки» постійно лунають у офіційних виступах Путіна та набридлій усім кремлівській пропаганді. Цього разу Путін «розродився» на цілу статтю, де спробував довести, що українці – це ті ж самі росіяни. Ну, практично, ті ж самі. Зважаючи на те, що реальних аргументів цієї тези про «єдність» знайти неможливо, Путін пустів у хід різноманітні псевдоісторичні дитячі фантазії, намагаючись видати їх за потужні наукові міркування знавця. Але інфантільна псевдологіка Путіна виглядає непереконливо, місцями, смішно, місцями - страшно!

Як може бути людина такою лицемірною?! "Стену, возникшую в последние годы между Россией и Украиной, между частями, по сути, одного исторического и духовного пространства, воспринимаю как большую общую беду, как трагедию. Это прежде всего последствия наших собственных ошибок, допущенных в разные периоды", - пише людина, яка напала на Україну. Яка вкрала Крим у «історично єдних українців»! Схоже на те, що розв’язання кривавої війни на Донбасі для Путіна є простою помилкою?! Та чи не забагато помилок допускає людина, яка вважає себе «довічним володарем Кремля»?!!

Стаття Путіна "Про історичну єдність росіян і українців", вочевидь, адресована, в першу чергу, українському населенню. Про це каже той факт, що стаття опублікована на двох мовах - російською та українською. Усім зрозуміло, що цей «опус» - це частина інформаційної кампанії Кремля, запущеної у відповідь на активну і систематичну пропаганду офіційного Києва та одностайну позицію на підтримку інтересів суверенної України, яку демонструють лідери демократичного світу. Крім того, публікація спрямована на додаткову легітимізацію повернення Криму і активної позиції Москви по відстоюванню «інтересів російськомовного населення на Донбасі».

Такі статті-«дороговкази» почали використовуватися Путіним ще під час виборної кампанії 2012 року замість «передвиборної програми». Згодом ті статті стали прототипом різних держпрограм і реформ. Мабуть, і зараз в статті закодований алгоритм політики Кремля щодо України на найближчі роки.

По суті вперше Путін системно виписав і своїм авторством затвердив нову офіційну концепцію історії взаємин Росії і України, російського і українського народів. До сих пір в Росії панувала декілька видозмінена радянська концепція цього питання - «два братні народи». Путін же пропонує зовсім іншу концепцію – «українці і росіяни - це один народ», «частину територій історичної Росії більшовики несправедливо передали Україні», «українців намагаються висмикнути з єдиного народу і перетворити їх в антиросійських» і т.д.

Тепер, мабуть, в рамках цієї концепції в Росії перепишуть підручники в школах і ВНЗ, почнуть знімати фільми, серіали, про неї говоритимуть багато по телевізору і на каналах в ютубі. І через ці канали, в свою чергу, нова концепція буде транслюватися і для українців та представників інших країн світу…

А ще стаття формує нові «червоні лінії», малювати які так полюбляє останнім часом діючий президент Росії. «Все хитрощі, пов'язані з проектом «анти-Росія», нам зрозумілі. І ми ніколи не допустимо, щоб наші історичні території, на яких живуть близькі для нас люди, використовували проти Росії. А тим, хто зробить таку спробу, хочу сказати, що таким чином вони зруйнують свою країну».

Таке висловлювання формулює одну з головних червоних ліній «страху Кремля» про власне майбутнє. Про той час, коли Україна, як рівноправний член, стане частиною колективної безпеки демократичного світу та ввійде до НАТО. Для Путіне цей факт означатиме повне руйнування примарних надій на відродження імперії. І він розуміє, що до цього все йде. Тому Путін заздалегідь готує собі підґрунтя для можливих заходів, в тому числі і військового характеру.

Хоча з іншого боку, вибір Путіним для своєї статті цієї теми свідчить про дефіцит виграшних сюжетів для сучасного Кремля. Останнім часом хмара тегів для виборчої кампанії у РФ виглядає стереотипно - Україна, Лавров, армія, Північний потік, цифровізація Росії. Руйнівна путінська політика останнього десятиріччя призвела до повною відсутності в російському інформаційному просторі позитивних, виграшних для російської громадськості, тем. Путіну знову і знову доводиться оперувати давно застарілими тезами про «хунту», «зовнішнє управління із США» і «фашизм» на Україні, лише посилюючи їх, що не вражає внутрішню аудиторію і не створює ніяких нових установок, які так потрібні Кремлю напередодні виборів. А велика кількість маніпулятивних технік в тексті вказує на те, що Путін та його оточення назавжди залишилися у смислах та сенсах початку століття. Без всякого натяку на прогрес та розвиток.

Кудрицький: в Україні вже усвідомили, що об'єднання з ENTSO-E то

На шляху до інтеграції з європейською енергомережею лишилося пройти ще три ключові кроки: отримати висновок про технічну готовність, сертифікувати «Укренерго» та пройти тест енергосистеми у ізольованому режимі

Кудрицький: в Україні вже усвідомили, що обєднання з ENTSO-E точно відбудеться

Україна в 2023 році готується стати частиною європейського енергетичного простору – cпільної континентальної мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Після синхронізації українські виробники електроенергії отримають доступ но нових платоспроможних ринків, а трейдери і споживачі – до нових постачальників з різноманітними умовами. Також зникне необхідність обмежувати імпорт з Білорусі та Росії, адже Україна фізично від’єднається від об’єднаної з ними енергомережі.

Як технічно відбуватиметься об’єднання, які завдання потрібно виконати Україні та які підводні камені можуть виникнути на шляху до синхронізації – розповів «Українській енергетиці» голова правління ПрАТ «НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.
Далі читати за посиланням: https://ua-energy.org/uk/posts/kudrytskyi-v-ukraini-vzhe-usvidomyly-shcho-obiednannia-z-ievropeiskoiu-enerhomerezheiu-tochno-vidbudetsia?fbclid=IwAR0bK-7SfxcQEXG-t-wwogMokLpLHTplwhroLqITCDRp1DqFgEjEJaTkZGI