хочу сюди!
 

ajnbybz :)

60 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 58-68 років

Пошук

Стрічка заміток за місяць

Шутка юмора

  • 29.12.18, 08:51
 - Куме, а чом кажуть, що російська мова не милозвучна?
 - Най воно так і є!
 -Ге, а Ви знаєте як по російські буде дупа?
 - То як?
 - Рецессія!
 - Звідко знаєте?
 - Так он їхній цар сказав, що завдяки санкціям їхня єкономіка у рецессії!

Ах, єслі би молодість знала...

...єслі би старість могла....

2018й

2018й рік закінчується. І хоча до настання Нового року ще залишилось декілька днів, нічого такого незвичного чи цікавого не заплановано — так що можна робити традиційні підсумки року.
Можу зазначити, що в цілому це непоганий рік.

- Закриття фотохостингу Яндекса змусило переписати і впорядкувати фотоархів, частково залити на Флікр. Але потім і він зіпсувався. Тому довелося шукати інший хостинг і по-новій редагувати дописи. Добре, що нове місце краще. Однак бажання щось публікувати поменшало.

- В плані подорожей і прогулянок рік був цікавим. Вилазок було багато. Хоча хотілося більшого.
Здійснив давні бажання — з'їздити на насосну станцію в Халеп'я, полазити по підземеллям ДОТу 179, дійти до недобудованого заводу на Троєщині, подивитись репетицію параду військової техніки, пройтися по парку Муромець. При цьому повертався в місця, де бував раніше. Тому іноді було відчуття дежавю.

- Обзавівся новим компом. Тільки не купив, а зібрали.

- Погода в 2018му була аномальною. Ні, засилля спеки не було. А от зима затрималась аж до квітня, і розпочалася в середині листопада. Виходить, зима тривала 4 з половиною місяці! І навіть влітку було холодно. Дощі заливали рясно. Так де пресловуте глобальне потепління?!

- В фінансовому плані і по зайнятості з'явилась хоч якась стабільність. В повній мірі взявся за роботу на дому (фріланс). Сподобалось більше, ніж робота в офісі. Хоч і не вистачає реального спілкування.

- Активно шукав друзів. Як не дивно, завести нові знайомства можливо. Інша річ — наскільки відносини будуть тривалі. Бо однодумців мало. Особливо, коли специфічні погляди на життя та інтереси.

- В сім'ї поповнення — родина брата обзавелася дитиною. Так що в мене тепер є племінник. А мама і батько стали бабусею і дідусем за статусом, а не тільки за віком.

- Вибрав сімейного лікаря. Хоча знайомий профільний лікар кращий, ніж незнайома лікарка-терапевт. Медреформа — профанація. Ні щеплень, ні нормальних консультацій не дочекаєшся. Ще більше спонукають до самолікування.

- Закрили аналогове телебачення. Закінчилась традиція слухати серіали і програми по радіо. Тепер треба або дивитись по тєліку, або дивитись на Youtube.

- Пригод було багато: переплутали електричку та ледве не заїхали далеко; ледве не запізнився на електричку і не зірвав вилазку; вперше проїхався в Київ на таксі.

- Сподобалося робити мікси танцювальної музики (похвалитися тут, чи ні?). Хоча раніше не розумів музичний "нон-стоп".

Були і інші знакові події. Наприклад, запуск розвозки до супермаркету.
А в цілому, 2018 — цікавий, хоч і складний, рік.

Две большие разницы

  • 29.12.18, 08:35
Рождество 7 января начинают праздновать в Украине, Беларуси, Раисси, Молдове, Сербии, Черногории, Грузии и частично Казахстане. Имеется в виду массово.
А что еще общего у этих стран?
Я вообще-то не о религии, а о дате. Ведь дату празднования соблюдают все – и там, где Рождество 25 декабря, и там, где 7 января.
Соблюдают дату и те, кто верит и ходит в церковь, и те, кто не верит, но любит побухать праздновать.
– А что тут такого, каждый празднует, когда хочет.
Да-да, конечно.
Но я не о календарях. Тут, мне кажется, _среди_прочего_, важна корреляция с Новым годом.
Католики и протестанты – то есть все западные страны – отмечают 25го, и основной зимний праздничный ресурс у них уходит на двадцать пятое.
Затем через неделю отгуливают новогоднюю ночь – и второго января выходят на работу.
Всё – год окончен, последнее Рождество осталось в прошлом году, выныриваем из загула, выбрасываем елочку и начинаем как бы с чистого листа.
Новый год, новый месяц, новые будни.
Как это происходит у тех, кто празднует Рождество 7 января, думаю, все в курсе.
До 31 декабря у всех идут авралы, дэдлайны, покупки и предновогодняя лихорадка.
Затем до второго всё останавливается в загуле и на это уходит основной праздничный ресурс. Потом пара дней на передышку и снова – покупки, еда, традиции и загул.
Второй основной зимний праздничный ресурс.
Начало года размыто. Календарное начало года – работа, будни и дела – всё это откладывается на ту дату, которая удобна отдельному индивидууму. Год начинается с загула и выходит на уровень рабочих будней постепенно, к середине января.
Я ни на что не намекаю, но мне кажется, дата Рождества, _среди_прочего_, сильно влияет на «биоритм» года.
На первый взгляд, разница между «рождествами» всего две недели. Но если сравнить уровень жизни стран «25го декабря» и стран «7го января», то видно, что две недели – это не так уж и мало.