Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Какая битва стала решающей

  • 14.05.13, 21:54

Кто внес больший вклад в Победу – Барклай-де-Толли или маршал Жуков, какая битва стала решающей – на Чудском озере или Куликовская, и почему Австралия до сих пор принадлежит Венгрии, хотя в войне победили мы.

http://tvrain.ru/articles/kakaja_bitva_stala_reshajuschej_vo_vtoroj_mirovoj_vojne_na_chudskom_ozere_ili_kulikovskaja-343150/

Актуально.

  • 14.05.13, 19:50
"Кругом неправда і неволя,
Народ замучений мовчить.
І на апостольськім престолі
кабан годований сидить" Т. Г. Шевченко

Біда з отою "По-бедою"

Тема не є смішною, але таки розпочну з анекдоту, бо тут важлива думка закладена:
В школі під час уроку йде коридором Вовочка і зденервовано каже сам до себе поміж матюками:
- Мать-перемать: ну де тут розум! Де логіка?!
Вовочку перестріває директор і грізно питає, що трапилось?
- Та я під час уроку напердів сильно,- відповів Вовочка.- Ну вчителька мене і вигнала з класу, а я від того в шоці: де тут розум, де логіка?!
- Правильно зробила, бо ти, Вова, не вмієш поводитись в колективі.
- І ви те саме! Я - то я! А у вас всіх де розум, де логіка? Мене на свіже повітря вигнали, а вони там в класі всі моє бзділово нюхати залишились.
Всі ілюстрації тут http://blog.i.ua/user/2675316/1218791/#p2

По темі святкування 9-го травня Дня перемоги я вже досить написав і не маю жодного бажання щось продовжувати, але кожен раз відчуваю 9-го травня, наче мене замкнено в тому самому класі, звідки тільки що вигнали Вовочку...
Ну не можу я спокійно дивитись по телевізору, як генерал-ветеран отої Великої Вітчизняної приймає в себе вдома у Києві якогось ветерана з Вермахту, який чесно каже, що воював власне тут на Україні проти Червоної Армії. Тема взаємопримирення для мене зрозуміла, але коли той німака сує конверт з грошима нашому ветерану-генералу (!) ВВ і той бере, ще й дякує перед телекамерами - ну тут я в шоці більшому за Вовочку! Де перемога?! І де переможці?!
Причому той німець спокійно оповідає, що опікує таким чином над більше десятка ветеранів ВВ. Уявляєте?! А тепер спробуйте уявити зворотню картину: наш ветеран ВВ їде на 9 травня до Берліну, шукає там ветеранів з Вермахту і роздає їм грубі конверти з грошима, бо як же має ставитись переможець до нещасних переможених... Картина нереальна!
Тому намалюю картинку реальну: пошукайте карту Європи станом на 1941 рік і подивіться зайняту територію Третім Райхом та його сателітами, а тоді пошукайте карту станом на 2013 р. і погляньте на кордони Євросоюзу - картинки схожі надзвичайно, ще й  Англія в додачу! А хто домінує в Євросоюзі? Та сама Німеччина!  Як і в світовій економіці це найпередова, найбагатша і найпотужніша країна, що і потрібно було німецькій нації під час Другої світової війни! Що тут можна коментувати? Це є перемога чи ні?
Карту сучасної Російської Федерації станом на 9 травня 2013 р. з картою СРСР  та окупованих радянськими військами країн Європи і світу на 9 травня 1985 р. (можна і 1945-го) я не рекомендую нервовим переможцям співставляти - надто вже образлива картинка виходить. Про сучасний економічний і світовий потенціал РФ теж краще промовчати, бо тут лідерство тільки по кількості мільярдерів, але аж ніяк не по економічним і соціальним показникам. Тому краще їм просто попишатись своєю перемогою-"победою" чи тим, що від неї лишилось. Парадик, концертик, "сто грам" і ух! - перемога! Є! Ах які ми славні переможці! Веселуха!
Пригадую гасло з російського сайту по темі ВВ, яке звучало так: "Не отдадим нашей победы!" - і стало цікаво: а що хтось її відбирає? Кому вона такою потрібна? Пишаєтесь своєю перемогою - ну то й пишайтесь, а для людей розумних ясно, що переможці і перемога не можуть виглядати так, як наведено вище. Все це є маразм і убожество! Що, до речі, гарно зафіксовано в російській мові, де слово "перемога" має за основу слово "біда" з додатком префікса "по-", тобто "победа" означає як "після біди", "була біда і скінчилась", "лихо минуло". А чи минуло? Хіба те, що є зараз - це не біда? Таким є свято Перемоги?! Де розум? Де логіка? Можливо вона у тій фразі, яку висловив один російський державний керманич (Путін В.В.): "Русский народ - это народ победителей!" І в тому справді є якась дивна логіка: якщо переходити від одної біди до іншої, тобто "от беды к новой беде" то постійно будеш знаходитись в стані "по-беде" отже і автоматично:  "по-беди-телей"...
Сумнівна логіка, як і в темі поширення "георгіївських стрічок" з прив'язкою до перемоги у ВВ, або бутафорна реконструкція і тиражування так званого "прапора перемоги". І жодній логіці не піддається зрозуміти те, що якогось милого з тим всім хламом всілякі "победители" так вперто пруться до Львова? Може варто на 9-те травня міняти назву з "Львів" на "Берлін"? Бо розум і логіка того вимагають. Інакше то щось абсолютно ідіотське! Львів від німецьких військ звільнили поляки, тобто загони Армії Крайової, а радянські війська зайняли місто без бою і жодного пострілу, бо навіть керівників АК репресували втиху... То чий і який героїзм тут у Львові вшановують 9-го травня?.. Розум?.. Логіка?..
На цьому закриваю тему Дня перемоги 9-го травня, тому що безглуздо допитуватись: де ж тут розум чи логіка?- у тих, які якраз і щасливі з того, що не знають і знати не хочуть про розум і якусь там логіку. Прикро інше: вони до того всіх розумних примушують... Ну просто: "Хто ще не записався в ряди Колисниченко і Бондаренко?! Ставай, як вони! Ставай кращим від них!" Неприємно так жартувати, але ж смердить...
Від себе я закликаю навпаки ставати розумними і послідовними, з тверезою логікою у тому, щоб шукати і дошукуватись правди. Хто шукає правду - завжди її знайде. Я в тому певен. Особисто я всі два роки служби в Радянській армії провів, маршируючи під пісню "День победы" О.Пахмутової, але це просто якісна бутафорія і мало зачіпає душу, тому що по-справжньому для мене день перемоги відтворено у пісні "Враги сожгли родную хату..." у виконанні Марка Бернеса. З художніх фільмів про війну визнаю тільки "Они сражались за Родину", а все інше є бутафорія, рідко коли якісна, як "Иди и смотри". З письменників рекомендую двотомник Константина Симонова "Разные дни войны" (дневник писателя), а ще обов'язково читайте твори Виктора Некрасова. Тут ви знайдете і розум, і логіку, як і зрозумієте, що таке честь і совість. Зрозумієте, що протягнути ворогу руку можна як знак примирення, але ніяк не за конвертом з грошима, бо це принизливо і огидно, особливо для переможця. Але яка перемога, такі і герої...
Не маю бажання когось судити і осуджувати, але маю бажання висловити власні думки і враження. Війна - це завжди зло! Завжди! Для всіх, а тому вічная пам'ять і шана всім полеглим у Другій світовій війні всіх країн і народів. Амінь.

Богдан Гордасевич
м. Львів 

"Беркут"

  • 13.05.13, 14:06
Чи можна назвати "Беркут" - ОЗУ ?

ГПУ припинила слідство у справі Щербаня, - Власенко

  • 13.05.13, 13:03
Reuters

Генеральна прокуратура 26 квітня призупинила слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня.

Про це стало відомо "Українській правді" з власних джерел.

Крім того, це підтвердив на брифінгу у понеділок адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко

Формально, підставою для зупинення стало незадоволення запитів про юридичну допомогу до Чеської республіки та США.

"13.03. 2013 підготовлено та 25.03.13 у порядку глави 43КПК України до компетентних органів Чеської республіки направлено запит про надання правової допомоги у кримінальному провадженні № 42012000000000006.

Окрім цього, 05.04.2013 підготовлено у порядку глави 43КПК України у зазначеному кримінальному провадженні також направлено запит про надання правової допомоги до компетентних органів Сполучених Штатів Америки.

Враховуючи те, що на виконання запитів про міжнародну правову допомогу компетентними органами іноземних держав вимагає досить тривалого часу, а тому є необхідність і передбачена законом можливість зупинення досудового розслідування до завершення процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва та отримання міжнародних матеріалів", - сказано в постанові Степана Божила.

 
 
 

Йдеться, скоріше за все, про допит Олександра Тимошенка та Павла Лазаренка, якого Генпрокуратура намагається допитати вже кілька років.

Водночас ця постанова ніяк не вплине на допит Петра Кириченка, запланований на 15 травня.

"15.04.2013 у порядку ст.. 225 КПК України слідчому судді Печерського районного суду міста Києва направлено клопотання про допит Кириченка П. М. під час досудового розслідування у судовому засіданні в режимі відео конференції, яке слідчим суддею задоволено. Проведення цієї слідчої дії неодноразово переносилось з незалежних від органу досудового розслідування причин. Зокрема, чергове судове засідання призначено на 15.052013", - сказано в постанові Божила.

"Інші слідчі дії, проведення яких необхідне і можливе, виконані", - вказано в документі.

Постанова вже вручена Тимошенко 30 квітня увечері, так щоб максимально уникнути розголосу перед травневими святами.

Крім того, Ренат Кузьмін вилетів до Німеччини, щоб провести там зустрічі у справі Тимошенко, на 14 травня в Берліні була запланована його конференція у праві Щербаня. Але наразі прес-конференція скасована.  

Як вважають співрозмовники "Української правди", цей документ є свідченням того, що президент Віктор Янукович красиво відступає, щоб мати можливість підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Як відомо, західні лідери, в тому числі, в останні дні єврокомісар Штефан Фюле, зробили заяви, що помилування Луценка не є достатньою умовою для підписання угоди, і Україні потрібно покінчити з вибірковим правосуддям.

Водночас президент загнаний в глухий кут як у переговорах з Росією, яка фактично вимагає здачі в полон, так і відсутністю грошей у бюджеті.

Гроші може дати ЄС та МВФ, але їхня умова – Тимошенко.

Про помилування Юлії Тимошенко, як того також вимагає Захід, поки не йдеться. Очевидно, що не є бажаною її участь у виборах президента у 2015.

Однак президент Віктор Янукович начебто вже готовий відправити лідера "Батьківщини" на лікування до Німеччини. Проблема одна – цього не хоче сама Тимошенко.

ГПУ поки не коментує свою постанову.

Янукович предстал в образе Полишинеля, пытаясь обмануть Запад

  • 13.05.13, 11:57

 Этот идиоматический оборот часто  употребляется для обозначения любого "секрета", который всем известен. На самом деле, его смысл несколько уже. Он действительно обозначает всем известный, хотя и скрываемый,  факт, но, при этом,  скрываемый с анекдотически неуклюжей тщательностью и известный прежде всего тем, от кого его скрывают в первую очередь. Полишинель-это исковерканный русской транскрипцией персонаж итальянской комедии масок Пульчинелла. Пульчинелла- неловкий плут, все время пытающийся кого-то обмануть с помощью простодушных хитростей,  которые очевидны как хохочущим  зрителям, так и обманываемым персонажам комедии.

Украинские власти предстают в образе Полишинеля в своих попытках обмануть Запад относительно преследований Тимошенко. Уже с самого начала украинские Полишинели с удивительной  наивностью не понимали, что преследование политика, отставшего от Януковича на выборах в пределах статистической погрешности, априори всеми будет воспринято, как политические  преследования. Без особенно  убедительных доказательств никакой не предвзятый  человек не поверит, что судьи и прокуроры, назначенные Януковичем, садят его главную политическую соперницу не из политических соображений. Более того, в этих условиях, даже если бы на Тимошенко и накопали б какой-то криминал, было бы довольно трудно убедить международную общественность  в ее вине. Для этого нужно было бы, по крайней мере, скрупулезно соблюдать все ее процессуальные права, не закрывать большую часть процесса для телетрансляций и т.д. А в данном случае, когда ни обвинение, ни суд  даже не смогло сформулировать в чем ее преступное действие состоит, фарсовый ход процесса железно укрепил Запад во мнении, что Тимошенко просто преследуют за ее популярность, как политика.

Новые хитрости, придуманные властью с целью исправить негативное впечатление, оставленное на Западе  "газовым процессом",  производили впечатление намеренного идиотизма. Наши Полишинели почему-то решили, что если они пооткрывают на Тимошенко еще много новых,  точно также высосанных  из пальца  уголовных дел, то количество перейдет в качество (чувствуется марксисткая подготовка товарищей!) и Запад, наконец, им поверит.  Видимо, какой-то мощный ум и знаток Запада присоветовал им открыть дела о неуплате налогов и убийстве. Типа, Запад это обязательно проглотит. У них там на Западе с этим строго. Как и естественно было ожидать,  Запад воспринял эти действия, как признаки того, что у украинского Пульчинеллы крыша окончательно поехала.  А публичная активность на Западе Р.Кузьмина, его письма в Спортлото Сенат США и Обаме это впечатление закрепили. Западу привычно иметь дело с разными безумцами у власти. Один северокорейский Пупс чего стоит!

Продолжая попытки все-таки надурить Запад, какие-то умники генерируют все новые и новые аргументы, поражающие своей глупостью. Вот недавно Азаров, а затем и Кожара привели один и тот же могучий довод, видимо, разработанный в недрах АП.  Тимошенко, оказывается, должна сидеть потому, что миллионы людей поддерживают решение суда. Интересно, они у них спрашивали? Референдум что ли провели. А Виктор Федорович по аналогичной причине не должен сидеть? Вместе с Азаровым.  Или еще одна гениальная разработка Полишинелей: Тимошенко нельзя помиловать, почему-то,  пока не закончатся суды по остальным делам. Пусть ходит на суды и докажет свою невиновность, а тогда, дескать, подумаем. Все эти изобретательные бредни на Западе уже никто не слушает, и каждый раз монотонно продиктовывают одно и тоже требование- немедленно освободить Тимошенко и восстановить в правах.

Итальянская комедия масок с участием Пульчинеллы всегда заканчивается одинаково. Надоевшего всем и утомившего всех Пульчинеллу палками прогоняют под хохот и аплодисменты публики. Ждём.    

http://emiliozk.livejournal.com/38955.html

Сюрприз для Януковича

  • 09.05.13, 17:41
surpriz sanktsii
 
Партия регионов, в бравом тоне комментируя решение ЕСПЧ по Юлии Тимошенко, переубеждает общество, что Европа довольна тем, как партия власти руководит в Украине и как воплощает свое видение развития страны. Для представителей власти в данный момент является нормой: лгать и выдавать ложные посылы обществу, сообщая, что Европейское сообщество не настаивает на прекращении политических преследований представителей оппозиции. Обманывая себя, они обманывают общество, заверяя, что выполняют требования ЕС для подписания соглашения, хотя (и представители ПР это очень хорошо также знают) основное требование – освобождение Тимошенко.

Янукович же больше всего боится появления Тимошенко на свободе. Поэтому власть через все средства массовой информации лжет о том, как Евросоюз реагирует на решение ЕСПЧ по Тимошенко и делает вид, что не знает, как Европа будет действовать дальше.

Тем не менее, первого мая этого года, в канун расслабления Януковича в Крыму, Financial Times публикует материал, в котором, во-первых, Янукович четко назван «авторитарным» правителем (что для мира значит - он уже преступник), а во-вторых, идет призыв к тому, что на Януковича пора оказывать прямое давление, применяя жесткий кнут, поскольку пряники он воспринимает как одобрение своих действий, а потому и не меняет своего поведения.

Также интересно, что, вопреки заверениям регионалов, международная деловая газета, издаваемая в 24 городах мира с общим тиражом до 360 тыс. экземпляров, сообщает о том, что в Украине происходят политические репрессии и что, упрятав Тимошенко за решетку, Янукович запустил механизм репрессий. Financial Times недвусмысленно сообщает своим читателям, что в Украине существует избирательное правосудие и что судебный процесс по Тимошенко был политически мотивированным.

И, что самое интересное, и как всегда неожиданное для регионалов, это то, что в статье красной нитью прописана рекомендация введение персональных санкций для Януковича и его окружения.

Конечно, бравые урко-рекетиры до последнего уверены, что их свободе и деньгам ничего не угрожает. Но стоит задуматься над некоторыми фактами. Первый - американский политический консультат Сэм Паттэн в интервью World Affairs довольно ненавязчиво рассказывает о том, что в действительности команда януковичей полностью завалила экономику страны, и если бы Янукович честно проводил выборы в 2015 году, то ему ничего не светит. Однако Янукович НИЧЕГО не делает честно. И на Западе это тоже уже усвоили. А потому следует обратить внимание на второй ненавязчивый факт: появление в Financial Times статьи о том, что персональные санкции – это единственное, что охладит горячие головы Януковича и его соратников.

Сложив воедино эти два момента, а также проследив за высказываниями европейских политиков, можно сделать довольно неутешительный вывод для Януковича: ему таки подрежут крылья, и сделают это также неожиданно, как и сюрприз на Ялтинский саммит, когда туфли из страусиной кожи уже начищены, а надеть их можно только в сортир.

Статья в Financial Times - это, скорее всего, ненавязчивое предупреждение, которое, естественно, власть Януковича может и проигнорировать. Да вот только дважды никто об этом говорить не станет. И есть вероятность, что фраза Остапа Бендера «Запад нам поможет» сейчас для народа Украины, вполне вероятно, станет куда реальнее в смене режима, чем слабые потуги украинской оппозиции.

И, кажется, что Портнову, Левочкину и многим другим, изображающих из себя серых кардинальчиков, пора думать - куда делать ноги. Вот только они должны понимать одну вещь: когда Бакай уехал в Россию, за ним не было грузного шлейфа очень скандальных историй, за которые смело сажают за решетку.

Учитывая же, что за реформами, приведшими к политическим репрессиям, стоят именно серые кардинальчики, ФИО которых знают все, то скрыться они смогут только по панамскому паспорту. Да вот пример Лазаренко показывает, что и тогда могут взять за жабры.

Так что – ждем осени. Вполне вероятно, что именно Запад нам и поможет, поскольку украинскому народу рассчитывать на спасение от узурпатора со стороны оппозиции – не приходится.

Лина ТЫХА,

«К и з»