Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Добра порада від росіянина

  • 13.08.14, 13:31
280 порожніх КАМАЗів

Відправити 280 КАМАЗів з гуманітарною допомогою для південного сходу - це приблизно те ж саме, що спочатку пограбувати, потім зарізати, а потім сісти біля лікарняного ліжка і дбайливо дати попити водиички. Це все одно що вдарити на вулиці по голові дубиною, а потім співчутливо підкласти під голову тужурку й довідатися, чи не паморочиться голова.

Оцінити масштаб біди на Донбасі важко, але зрозуміло, що там іде війна. А на війні людям доводиться не солодко. Їм дійсно потрібна допомога, тому що на війні вони опиняються без найнеобхіднішого. Але найкращою гуманітарною допомогою, яку може надати моя країна сусідній Україні - це не 280 КАМАЗів з продуктами, одягом і ліками. Набагато корисніше було б направити туди 280 порожніх КАМАЗів. А потім завантажити у них всю зброю, яку ми туди відправили й усіх наших людей, яких ми туди явно або таємно направили. І врочисто повернути все це на батьківщину. І тим самим врятувати і їх власні життя, і життя тисяч українських солдат - а головне - жителів Донецької та Луганської областей.

Кожного дня на всіх існуючих каналах нам показують кадри бомбардування й обстрілу, поранених і загиблих. І це дійсно так. Принаймні, це є правдою досить часто. І воєнна операція української армії в цьому сенсі така ж безпощадна, якою була воєнна операція російської армії у Чечні. Тому що сепаратизм неможливо перемогти за допомогою стрілянини з танків у межах міста й бомбометання по населених пунктах. Але можна усунути причину, через яку конфлікт не тільки не затухає, а постійно розгорається з новою силою. І причина ця не у Києві й не в Донецьку. Ця причина знаходиться якраз там, звідки виїхали 280 гуманітарних КАМАЗів. Ця війна почалася з вигаданих фашистів і жидо-бандерівців, з вигаданої загрози російським у Криму, з проведеного за тиждень референдуму й анексії чужої території під прикриттям фантастичної брехні. Ввійшовши у смак, ми вирішили відхапати собі ще й Донбас. 

Вигадали маріонеткові республіки, підготували й озброїли з голови до п'ят армії сепаратистів під командуванням наших громадян і почали дико обурюватися, чому це Україна замість того, щоб із захопленням вітати заколот, вирішила його придушити! І після цього почалася справжня війна, в якій у нас уже немає шансів стати переможцями без прямого воєнного вторгнення. А без підтримки Росії у цих ополченців немає шансів на якийсь тривалий і успішний опір. Підтримуючи їх, ми підтримуємо й продовжуємо війну. А підтримуючи війну, ми збільшуємо дійсні, реальні страждання звичайних людей, які виявилися її заручниками. Тому єдине, чим ми можемо допомогти - це порожні КАМАЗи, які приїдуть на Україну й вивезуть звідти війну.

Антон Орех, оглядач "Эхо Москвы".

москальська "гуманітарка" - це груба провокація

  • 13.08.14, 11:13
В гуманитарке РФ находятся радиомаяки для провокационного обстрела конвоя из «Града»?

Об этом корреспонденту УНИАН сообщил глава общественной организации Гражданская инициатива «Права справа» Дмитрий Снегирев. По его словам, данную информацию ему предоставили источники, близкие к самопровозглашенной «ЛНР».

«Как стало известно из достоверных источников, в машинах, везущих гуманитарку из России, спрятаны радиомаяки для наведения огня систем «Град». При заходе в Луганск данный караван будет обстрелян спецназом ГРУ России, а ответственность будет возложена на Нацгвардию Украины», – сказал Снегирев.

Он также сообщил: «12 августа в Краснодоне состоялось совещание боевиков, на котором обсуждался момент прохождения каравана с гуманитарной помощью и наличия в нем систем радионаблюдения (маячков). Совещание вел офицер российского ГРУ с позывным «Николай». В совещании принимало участие 8 человек».

По мнению Снегирева, косвенным подтверждением готовящейся провокации является отказ российской стороной на арендование Красным Крестом машин. Также, по его словам, подтверждением того, что намечена провокация со стороны России свидетельствует проведения совещания полевых командиров боевиков и наличие отряда спецназа ГРУ из 18 человек, который прибыл накануне и размещается в здании государственной налоговой инспекции (ГНИ) г. Краснодона.

Кроме того, в Луганске, которому непосредственно предназначается этот груз, отмечена активизация боевиков, которые ведут обстрел зеленого коридора и всячески препятствуют выезду жителей города из осажденного города, отметил Снегирев.

Как сообщалось, ночью колонна грузовиков после перегона из подмосковного Наро-Фоминска вошла в Воронеж и направилась в Белгород.

Все новости: http://news.meta.ua/cluster:37959132-V-gumanitarke-RF-nakhodiatsia-radiomaiaki-dlia-provokatsionnogo-obstrela-konvoia-iz-%D0%92%C2%ABGrada%D0%92%C2%BB/


Чи почує москальський патріархат голос українського світу???

  • 13.08.14, 11:04
Звернення Прем'єр-міністра України до Собору Єпископів УПЦ
  • Арсеній Яценюк

Всечесні Владики!

З нагоди початку роботи Собору єпископів Української Православної Церкви прийміть вітання і запевнення в тому, що Уряд України і надалі послідовно відстоюватиме принцип свободи совісті та захищатиме фундаментальні права людини.

Ваш Собор відбувається у час, коли український народ став на захист своєї Вітчизни від зовнішньої агресії і терористичних нападів, коли щодня за наше майбутнє гинуть на полі бою кращі сини і доньки України. У ці дні суспільство звертається до Церкви за духовною підтримкою, за зміцненням в надії, за благословенням на опір ворогу.

Громадськість очікує від своїх церковних проводирів жертовності та моральної досконалості, патріотизму, виважених, але рішучих дій заради згуртування суспільства, звільнення наших земель від окупантів і повернення українців до мирної творчої праці.

На вас, єпископів, які зібралися в Києві з цілої України, покладається особлива місія – обрання нового Митрополита Київського, який продовжуватиме справу тих Київських митрополитів, які мріяли бачити нашу країну незалежною і квітучою, а її Православну Церкву – єдиною і гідно представленою у Вселенському Православ’ї.

Бажаю Отцям Собору рясних Божих благословень, глибокої мудрості і високої відповідальності.

Семенченко має рацію, москальська задниця має засвербіти

  • 13.08.14, 10:54
Порошенку радять створити штаб партизанського руху
  • Семен Семенченко

Командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко дав українській владі декілька порад, як відбити у агресора бажання воювати в Україні.

Про це він написав у Фейсбуці.

«Президент України міг би створити Центральний (а краще Національний) штаб партизанського руху), а потім би спокійно і методично, НАПОКАЗ проводив би заходи з підготовки населення до партизанської війни. І склади зі зброєю, і масові навчання ополчення в містах, і курси снайперів і саперів тощо. І люди були б зайняті справою, припинили б нервово учитуватися в новинну стрічку. І упевненість у своїх силах з'явилася б, і агресор десять разів подумав би перш, ніж брязкати танчиками біля кордонів», - підкреслив він.

Читайте також: Путінський «гуманітарний конвой» вирушив із Воронежа

Семенченко також вважає потрібним створити спецпідрозділи з боротьби з диверсантами і терористами. «Які мають право превентивно діяти не лише на своїй території. Усе. Гасіть світло. Далі будь-яка агресія невигідна. Град може «випадково» вибухнути, труба розколотися, а пузатий «яструб», мирно відпочиваючи в набитому накраденим у держави добром, десь в європах або селігері, просто десь «загубитися», - відзначив комбат.

Вірити москалям - бути лохом

  • 13.08.14, 10:33
Російська колона може бути відволікаючим маневром – екс-радник Путіна

Екс-радник російського президента Андрій Ілларіонов допускає, що РФ може використати «гуманітарний конвой», який рухається в бік Харківської області, для прикриття руху колон на Донбас.

Про це він заявив у ефірі Громадського ТБ.

«Зараз увага прикута до колони, яка прямує через Воронеж у Харківську область. Ніхто не знає про такі ж, або схожі колони, які, можливо, зараз прямують до Луганської та Донецької областей», - припускає Ілларіонов.

Читайте також: Штати пропонують перевірити, що криється під «гуманітарним конвоєм» Росії

За його словами, згода на отримання «гуманітарної допомоги» від Росії легалізує проникнення через кордон вантажівок із будь-чим всередині.

 «В ситуації бойових дій відкриття кордону агресорові, який буцімто везе гуманітарну допомогу, неприпустимо», - вважає Ілларіонов.

«Прощання з моїм Миколою», - Тетяна Чорновол

ВОЛЯ або смерть – ми вибирали на Майдані. УКРАЇНА або смерть – у війні з Росією.



В Борисполі о 12.00 відбулось прощання з моїм Миколою. В каплиці, що біля могили Чубинського (автор нашого Гімну). Микола його так його гарно виконував, так щиро. Він вірив в ті слова всією душею.

Він був справжнім. Він не був вояком у фейсбуку, він не думав про піар чи політичну кар'єру. Він просто воював за Україну, за свою землю, адже він народився і прожив більшу частину життя на Донбасі. Він мріяв звільнити від сепаратистів і москалів рідну Горлівку.

Він не просто вважав це обов'язком кожного справжнього чоловіка, він вірив, що такий шанс дається раз на тисячу років, що його покоління робить ВИБІР бути Україні чи ні.

ВОЛЯ або смерть – ми вибирали на Майдані. УКРАЇНА або смерть – у війні з Росією.

Він вірив, що якщо критична маса українців, кожен для себе зробить цей вибір на користь останнього, то, щоб не було, якою не буде важкою ціна, Україна зрештою переможе. З аморфної маси, що так-сяк трималася вкупі, нарешті постане справжня Україна. Країна, де патріотизм, служіння своїй країні, гідність – норма. Де над тими, хто хоче бути корисний для держави не сміються, як над дурниками. Хоча сміються як правило каліки. Моральні та розумові. Бо без своєї держави, ми, українці, завжди були "скотом на убой"...

Ми були з Миколою однодумці. Він мене підтримував, навіть, коли мені доводилося ризикувати життям. Він був такий, хто вважав, що заради країни можна пожертвувати всім.

І це при тому, що він мене сильно кохав, всі 12 років нашого спільного життя. Який він був щасливий, коли я вижила після замаху. Як він ходив за мною на Майдані, як тінь. Він мене не зупиняв, але, як при цьому боявся за мене. Я знала: він вирішив, якщо смерть, то загинути першим...

Я знала, як він мучився, а після Майдану в мене стало таке страшне життя, що не було часу, можливості та сил вибачитися-пригорнути. Я так перед ним винна...

Він загинув, бо це – війна. Він загинув, бо був світлим і справжнім. Під снайперським вогнем він кинувся витягати пораненого Світляка. Він ставився до своїх обов'язків командира по-особливому, він вважав, що відповідає за кожного. А мого Миколу став витягати Роман (Сокіл), який взяв на себе обов'язки командира. Сокіл тягнув його за ноги та отримав кулю в живіт, зараз бореться за життя. Така наша чота...В ній найкращі.



Я теж була в ній... Світляк мене навчив чистити мій автомат. Я чистила і кулемет Миколі. Всі сміялися. А мені хотілося чимось бути корисною. Бо я розуміла, що присутність близької людини це тягар для командира. Я обіцяла бути ззаду, як в Маріуполі.

Я не могла не бути з ним, з ними. Я тікала з Києва, з уряду, коли була найменша можливість. Ми були однієї крові. Я тільки серед них почувала себе цільною. Мені було з ними, як рідними людьми. Вони були найкращі, бо, коли людина робить вибір собою пожертвувати заради країни, в ній проявляються найсвітліші людські якості, підлості відходять на другий план. В уряді – навпаки...

А коли він загинув – мене не було поряд... Я усвідомлювала, що він на війні, що він може загинути, але я так молила, щоб я була поряд, якщо це станеться. Я зараз питаю себе: а може я би допомогла? Ми були ангелами охоронцями один одного. Я порятувала його в Черкасах (в часи Майдану), він врятував мене 19 лютого.

Може я би допомогла? В нього поранення було в ногу, він стік кров'ю, далеко від мене, за тисячу кілометрів...

А ще він зі мною попрощався. А я ні...

О п'ятій ранку він мені прислав СМС: "Штурмуємо Іловайськ. Зв'язок пропадає, тому не хвилюйся. Я тебе люблю".

Я його прочитала тільки вранці. Написала відповідь: "Тебе люблю дуже. Тримайся". А потім дивлюся, ще СМС. А в них, що він... загинув Виходить я вже мертвому писала...

Я примчалася в Урзуф на ту дачу Януковича, яку ми разом захоплювали, ще в травні. Вона стала базою для батальйону "Азов". Вона стала нашим домом. Я забігла в кімнату, де жила наша чота. Його речі – акуратно складені...

Він був такий акуратний, розумний і грамотний. Він завжди перевіряв мої тексти на помилки. Він завжди мав проблему з працевлаштуванням через мою журналістську діяльність.

Я напередодні йому навіть не подзвонила. Я була морально вбита і зла. І вирішила йому не дзвонити. В той день я поїхала в Конча-Заспу і дізналася, що ворог України Юрій Іванющенко продовжує будувати "Нове Міжгір'я" в Конча-Заспі, за яке мене вбивали в грудні.

Уявляєте "Нове Міжгір'я" будується нині!!! І це той Юрій Іванющенко, який організовував ескадрони смерті, який запустив маховик сепаратизму на Донбасі. Він продовжує будувати хороми, а мій чоловік загинув...

Але не даремно, не даремно, не даремно!!! Наша Україна є і буде!!! Його жертовність, його кров буде прикладом, наснагою для найкращих. На його крові і крові інших, хто зробив свій ВИБІР і пройшов дорогою до КІНЦЯ, Україна переможе зараз, і буде триматися в майбутньому! Так, як наша незалежність постала на крові вояків УПА! Він був з тих клітинок організму України, які борються за виживання не лише прямих нащадків, а за майбутнє всього роду.

За майбутнє, в якому будуть, звісно, жити не тільки гідні українці, а і підлі, споживачі життя, кати і злодії – ті, які грабують країну, поки інші за неї гинуть, будуть завжди, така правда життя.

Проте наша справа дати шанс гідним. Тому все це не даремно. Герої живуть не даремно. Геройство, самопожертва не буває даремним. Ніколи. Ні в якій ситуації. А що може бути даремніше і гидотніше ніж життя "на туалет", навіть якщо це золотий туалет в Міжигірї чи Монако.

Мій Микола!!! Моє Сонечко!!! (він називав мене – "кунічка", а дітей, так смішно, -"чебуречками"). Я не знаю, як мені далі... Пробач мені. Я тебе люблю.


 Тетяна ЧОРНОВОЛ



УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 641/2014

Про нагородження М.Березового орденом «За мужність»

За особисту мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності Української держави, постановляю:

Нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня БЕРЕЗОВОГО Миколу Вікторовича – міліціонера батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов» Головного управління МВС України в Київській області, рядового міліції (посмертно).

Президент України Петро ПОРОШЕНКО

11 серпня 2014 року

http://www.president.gov.ua/documents/17957.html



Микола Березовий кинувся рятувати «Світляка» і загинув
      
13.08.2014

У Борисполі поховали Миколу Березового, громадського діяча і чоловіка уповноваженої з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол. Він загинув 10 серпня у бою під містом Іловайськ на Донеччині. Провести у останню путь ще одного героя прийшли родичі, побратими з батальйону «Азов», політики та громадські діячі.

 Командир 2-ї чоти, 3-ї сотні батальйону «Азов» Микола Березовий родом із Горлівки кинувся захищати Донбас добровольцем ще у травні. А о п’ятій ранку 10 серпня він надіслав СМС своїй дружині – уповноваженій з питань антикорупційної політики, журналістці Тетяні Чорновол: «Штурмуємо Іловайськ. Зв’язок пропадає, тому не хвилюйся. Я тебе люблю». Як виявилось згодом, це повідомлення було останнім. Він кинувся рятувати пораненого «Світляка» Андрія Дрьоміна і отримав снайперську кулю сам.

«Коли він отримав поранення, він просто доповів по радіостанції «Береза» – «трьохсотий» і сумирно перев’язав собі пов’язкою місце поранення і більше не видавав ні звуку, просто лежав як велетень, як герой. Побратими загрузили його під кулями. Автомобіль був обстріляний, пробили бак. Представника медичної служби поранили в руку. Хлопці зробили все, щоб врятувати життя Миколі. Ніхто не відходив, незважаючи на шалений снайперський вогонь з усіх боків, доки ми не почули наказ відходити. Коли ми відійшли, забравши інших поранених, я почув слова: «Береза» – «двохсотий», я не міг це сприйняти. Лише коли підвезли його тіло і накрили синьо-жовтим стягом, я повірив в те, що Миколи більше немає», – пригадав друг, доброволець «Азову» Микола Ляхович.

Попрощатися з Миколою Березовим на Книшовому меморіальному цвинтарі, де похований автор слів гімну України Павло Чубинський, прийшло близько сотні людей. Вздовж алеї стояла почесна варта. Хлопці у чорних балаклавах тримали прапори із символікою батальйону «Азов». До труни з рушником, фронтовою чаркою та хлібом з салом родина, побратими, народні депутати та громадські активісти несли купу вінків та оберемків квітів. «Він загинув у соняшниковому полі, принесіть йому соняшників», – просила у прощальному слові дружина.

http://www.radiosvoboda.org/content/article/26529299.html


67%, 12 голосів

33%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Вигріваємо гадюк на своїх грудях

  • 13.08.14, 06:20
На Київщині переселенці зірвали зі школи український прапор, агітуючи за перемогу "ДНР"
img

У селищі Ворзель Київської області переселенці з Донбасу зірвали з місцевої школи український прапор, розірвали його на шматки і викинули на площі

Про цей інцидент розповіла місцева жителька Ольга Почтаренко, передає Еспресо.TV з посиланням на «Факти і коментарі».

За її словами, міліції вдалося знайти «авторів» злочину. Ними виявилися неповнолітні хлопчики з переселенських сімей.

Крім того, жителі Ворзеля скаржаться, що неприємності трапляються і під час звичайних покупок в магазині. "Ці самі біженці, купуючи в магазині горілку та закуску, кидають дрібну здачу - п'ять, десять копійок - продавцям в обличчя зі словами: «Нате, заберіть на ваше АТО!», - розповідають місцеві жителі.

За словами очевидців, нещодавно стався кричущий випадок. «Дві жінки, паркові робітники, говорили про загиблих в АТО українцях, яких нещодавно поховали в сусідній з Ворзелем Бучі. Одна зауважила: «Шкода хлопців, а тут, серед біженців, скільки молодих здорових хлопців, які ховаються за їх спинами!». Так її ці самі «молоді і здорові» мало не вбили, так накинулися з стусанами та образами», - розповів пенсіонер, переселенець зі сходу.

Крім того, деякі з представників переселенців проводять незаконну агітацію сепаратизму. Зокрема, на залізничній станції знайшли безліч роздрукованих на принтері листівок, які агітують за «перемогу «ДНР».

Нагадаємо, в центральних і західних регіонах України люди все частіше стали скаржитися на поведінку переселенців із зони військових дій. Так, в Миргороді Полтавської області переселенці із зони АТО вивісили прапор терористичної організації «ДНР». Після чого місцеві жителі навіть зібралися на мітинг під стінами міської ради. А в сусідньому Шишацькому районі громадяни виявили чоловіка з Шахтарська, який місяць тому на камеру для путінської пропаганди палицею бив пораненого українського солдата і вимагав спалити того живцем. 

Про лелек і релігію

Якщо їхати по трасі “Київ-Дніпропетровськ”, то десь кілометрів за двісті є село, назву якого я навіть не пам’ятаю… Воно трохи збоку від траси. Двадцять дворів, магазин і закритий на замок клуб, от і вся інфраструктура…

В цьому селі живе старий самотній дід, якого, наскільки я зрозумів, односельці вважають слєгка “нє в сєбє”… Займається дід тим, що кожного дня виготовляє лелеку… Або з глини, або з дерева. Потім він їх фарбує в різні строкаті й яскраві кольори і виставляє у себе городі… Робить він їх наче б то на продажу, але це чисто “умозрітєльно”. Бо якісь туристи туди заїжджають вкрай рідко, а односельцям, як людям по-сільському прагматичним, ті лелеки сто лєт нахрен не потрібні …

Поряд на стовпі, коло діда, живуть і справжні лелеки. Вони якраз літали в небі і с удівлєнієм розглядали свої разноцвєтні копії, зроблені дідом. Тіпа, - а це ще шо за хрєнь така?...

То я в себе тоді питав, нащо дід щодня робить цих лелек, і відповіді щодо дідових мотивацій не находив…

А от недавно я пригадав, що колись їздив на Афон. Думаю, всі й так знають, але про всяк випадок уточню, що Афон – це гора в Греції і водночас автономна республіка православних монахів. На острові – 20 монастирів. Жінок не пускають. З тих міркувань, що це місце може належати лише одній жінці – Марії, Матері Божій… Кілька років тому Євросоюз в пориві боротьби за гендерну рівність, обіцяв дати якісь страшні і шалені гроші Афону для будівництва доріг (бо дороги там дійсно – абзац) в обмін на те, щоб допустили жінок. Але місцевий клір зійшовся, щось там пошушукався і сказав: ні!

Ну то таке… Поїхав я туди для того, щоб подивиться. Я, м’ягко говоря, не сильно набожний і ця поїздка мене цікавила скоріше в історико-культурному сенсі, а не в релігійному…

Спочатку я був в Руському Пантелейменовському монастирі. Там мене накормили вкусним і пітатєльним обідом, состоящим із ложки гречки, куска червоного буряка і кружки квасу… Після цього я ще раз переконався, що релігія – це “опіум для народа”…

Але вечеряв я вже в грецькому монастирі. І на вечерю давали смажену рибу барабульку, вино, хліб, мед, кавун і каву по-турецьки з якимись вкусними канхветами. То після цієї вечері подумалося, що не такий воно вже й опіум, якщо розібраться…

Але справа не в тому. В грецькому монастирі живе худий, старий і майже сліпий монах на ім’я Отець Георгій. Пояснюючи мені необхідність існування Афону він сказав таке: на цьому місці є двадцять монастирів. Більше ста молитв в день промовляється в цих церквах і кельях. У такий спосіб ми балансуємо добро на землі. Ми боремося зі злом і несправделивістю в світі своїми молитвами…

То тепер мені здається, що і той дід, з Черкаської області, який робить, на перший погляд, нікому не потрібних дерев’яних та глиняних лелек, також балансує якесь добро… Також якось по-своєму, бореться зі злом. Навіть коли про це ніхто не знає, включаючи і самого діда… Бо лелеки – це така штука, що вони сильні потрібні… І в небі, і на землі…


кабздировці відвоювалися

  • 12.08.14, 21:44
"Кадирівці" просять штаб АТО надати можливість відступити до Росії 12.08.2014 | 20:36 Мне нравится 14 Зі штабом АТО зв'язалися "кадировци" та попросили переговорів з приводу відходу до РФ. REUTERS На управління військами АТО по відкритих каналах зв'язку вийшли представники "кадирівців". Про це повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook. "Вони просять перемовин стосовно їх відходу на територію Російської Федерації", - йдеться у повідомленні. Як раніше повідомляв УНІАН, у Харкові бійці батальйону «Айдар» передали Генеральному консульству Російської Федерації двох російський найманців із Самари Євгена Сандакова та Бахтійара Перматова, які добровільно склали зброю. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНайманець із РФ, який здався: В угрупуванні немає ні завдань, ні документів - лише зброя Найманці наголосили, що не наважилися повертатися до Росії самостійно тому, що остерігалися того, що їх на російсько-українському кордоні розстріляють. Після спілкування з журналістами Сандакова та Перматова завели на територію Генконсульства Росії в Харкові. Бійці "Айдару" закликали громадян Росії, котрі прибули в Україну для участі в бойових діях, добровільно скласти зброю та повернутися додому.
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/950563-kadirivtsi-prosyat-shtab-ato-nadati-mojlivist-vidstupiti-do-rosiji.html