Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Зрада на найвищому рівні

  • 09.10.14, 22:00
Командир батальйону «Дніпро-1» назвав винних у трагедії під Iловайськом
Илья Скибинский 09 жовтня 2014, 19:50
 898
Командир батальйону «Дніпро-1» назвав винних у трагедії під Iловайськом

Командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза поділився своєю інформацією про подробиці оточення українських військовослужбовців під Iловайськом, що призвело до величезних втрат через дії командування.

Цю новину передає «Преса України». 

Береза вважає, що для оцінки подій під Iловайськом необов'язково мати доступ до секретної інформації, а досить використовувати при аналізі загальнодоступні факти. Комбат зазначив, що станом на 23 серпня місто було практично повністю зачищено, а тi терористи, що залишилися в живих, готові були бігти. 

В цей же час сектор «Д» у Амвросіївці захищав кордон і керував діями того угруповання генерал Литвин, який просто дезертирував, оскільки наказу відступати йому ніхто не давав, що можна перевірити офіційним запитом в Міноборони. Береза закликає шукати винних не серед бійців, які після зради генерала втратили бойовий дух, а карати за зраду безпосередньо командування.

«Далі - ну уявімо, що у нас немає генерала Литвина, і не було його ніколи. Але у нас є Генеральний штаб і генерал Муженко. Є Головне розвідувальне управління, Прикордонна служба, якою керує ще один Литвин. І керує нею з 2001 року. Уявляєте, яка в нього повинна бути напрацьована мережа агентурних даних та інформаторів за цей час? Однак жодної інформації про підготовлюваний захід російських військ їм озвучено не було», - пояснив «ефективність» командування Береза.

Комбат зазначив, що керівництво Генштабу зобов'язане було після появи 20-тисячного угруповання російських військ на важкій техніці доповісти міністру оборони, щоб той довів до відома президента.

«Міністр оборони, знаючи про вторгнення, повинен прибути до президента, як до Верховного Головнокомандувача, і доповісти: пане президент, Російська Федерація почала Третю світову війну. І вибачте - ніяких парадів не треба проводити, треба захищати свою землю. Потрібно всі війська направити на те, щоб витіснити російські війська з території нашої країни. Хто це зробив?», - сказав Береза.

Варто відзначити, що керівництво Міноборони категорично спростовують версію своєї провини у трагедії під Iловайськом, намагаючись звалити відповідальність на окремі частини, які залишили після втечі командування свої позиції.

З кого почати люстрацію???

  • 09.10.14, 21:51
Екс-беркутівець Садовник переховується в Криму
Марго Клаус 09 жовтня 2014, 20:22
 584
Екс-беркутівець Садовник переховується в Криму

Екс-беркутівець Дмитро Садовник, якому інкримінують розстріл демонстрантів на вулиці Інститутській, швидше за все переховується в анексованому Криму. Таку інформацію кореспондент Преси України отримав від високопоставленого працівника правоохоронних органів. 

Зокрема, джерело повідомляє, що підозрюваний у розстрілі активістів Майдану Дмитро Садовник цілком ймовірно відсиджується в Криму. 

 "За наявними даними, він (Садовник) втік до Криму й наразі перебуває там", - заявив співрозмовник. Ймовірність того, що Садовник справді втік до Криму, за словами співрозмовника, дуже висока.

Нагадаємо, 3 жовтня командир роти спецпризначення "Беркут" при ГУ МВС України в м. Києві Дмитро Садовник, якого звинувачують у причетності до розстрілу 39 учасників мітингу на Майдані, безслідно зник. Він не з’явився на чергове судове засідання, на якому мали розглядати його справу. Конвою, який прибув забрати підозрюваного у справі, ніхто не відчинив дверей. 

19 вересня суддя Печерського районного суду м. Києва змінила Садовнику запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт. Підсудному видали браслет із радіомаячком, за яким мали відстежувати його перебування. Проте Садовник якимось чином зумів позбутися маячка, залишив його вдома, а сам, тим часом, гайнув у невідомому напрямку. 

24 вересня Генпрокуратура відкрила провадження стосовно вказаного судді за ч.1 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) ККУ та подала апеляцію на судове рішення.

6 жовтня Апеляційний суд м. Києва скасував постанову Печерського райсуду про домашній арешт Садовника і задовольнив клопотання ГПУ про взяття його під варту.

Нагадаємо, зараз колишній беркутівець Дмитро Садовник оголошений в розшук.

Покидька можна буде обміняти на Надію

  • 09.10.14, 21:42
Сили АТО взяли у полон «шишку» ДНР
Наталія Світанок 09 жовтня 2014, 21:29
 274
Сили АТО взяли у полон «шишку» ДНР

Сьогодні вранці поблизу Дебальцеве українськими бійцями був затриманий заступник командира оборони самопроголошеної «ДНР».

Новину передає Преса України, посилаючись на повідомлення джерела.
 
Затримання «шишки» відбулося одному з крайніх блокпостів сил АТО поблизу Дебальцеве.

«Військові побачили підозрілу машину і затримали її. Через п'ять хвилин після затримання чоловік сказав, що він не там звернув, не туди заїхав», - розповів джерело.

Як з’ясувалося, заступник командира оборони «ДНР» є кадровим військовим Російської Федерації. З його машини вилучили два автомати Калашникова і шприци зі знеболюючим. 

Терориста поки не показують журналістам, оскільки з ним працює розвідка.

Відомо, що «заступник командира оборони ДНР» є громадянином Росії та народився в Омську.

Нагадаємо, нещодавно українські військові взяли в полон 25-річного Єгора Веселова з Костроми. Його родичі розшукують уже впродовж двох місяців.

Надіюся, отримає за заслугами

  • 09.10.14, 16:23
Екс-меру Слов'янська Н.Штепі оголошено підозру у сепаратизмі та тероризмі
Екс-меру Слов'янська Н.Штепі оголошено підозру у сепаратизмі та тероризмі

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Колишньому меру Слов'янська Нелі Штепі оголошено остаточну підозру. Найближчим часом матеріали справи будуть відкриті сторонам для ознайомлення. Про це УНН повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

"Вчора їй оголошено остаточну підозру у вчиненні злочинів, передбаених ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 258 - ІІІ КК України. Тобто, якщо спочатку розслідування її підозрювали тільки у посяганні на територіальні цілісність, України, то теперпо результатам розслідування їй оголошено підозру ще й у ч. 1 ст 258-ІІІ - створенні терористичної групи, або організації", повідомили в прокуратурі.

За інформацією відомства, Н.Штепа та її адвокати давати будь-які покази, чи підписувати будь-які документи відмовилися.

"Але, беручи до уваги, що слідством виконані вже всі необхідні і слідчі, і процесуальні дії, підозрювана і її адвокати будуть у встановленому законом порядку повідомлені про закінченння досудового розслідування і найближчим часом сторонам будуть відкриті матеріали кримінального провадження для ознайомлення", - додали у відомстві.

По завершенню розслідування відкриваються матеріали і вивчаються. Після цього буде підготовлений обвинувальний акт і його направлять до суду. Лише після ознайомлення прокуратурою області буде підготовлено обвинувальний акт, затверджений і направлений для розгляду по суті, повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, що Н.Штепу затримали в липні. Їй було оголошено про підозру у вчиненні дій, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без визначення застави.

Наразі вона перебуває під вартою.

Джерело: УНН

Фото дня вчорашнього

Американская бронетанковая бригада своеобразно поздравила Путина с днем рождения, сделав коллективную фотографию в двух километрах от границы с Россией в Псковской области во время учений.


Дні стер…

Хто це зробив?..
Якої днини?..
В минулім сивім
чи тепер
пониззя, бакоти й долини
залиті
річкою Дністер…
Так вже було й не раз
Проте
й донині
Стирає хтось
наміти-дні.
І я збираю
по краплині
Пізнання
істини сумні…
 
07.10.2014