Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

актуальне зауваження

  • 08.10.14, 19:45
Коли влада у руках сук - сообаяче життя у всіх

партія рецидивістів в усій красі

  • 08.10.14, 19:02
На виготовленні підручників Табачник «заробив» понад 2 млн. гривень, - СБУ
Марго Клаус 08 жовтня 2014, 13:20
 548
На виготовленні підручників Табачник «заробив» понад 2 млн. гривень, - СБУ

Проти колишнього міністра освіти і науки України Дмитра Табачника відкрите кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою). Новину повідомляє Преса України. 

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України почала розслідування кримінального провадження щодо екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника. 

До цього призвели незаконні дії Табачника, зокрема привласнення керівництвом Державної наукової установи "Інститут інноваційних технологій і змісту освіти", Державним спеціалізованим видавництвом "Освіта" та власне самим екс-міністром бюджетних коштів на суму 2,76 млн грн. Махінації з коштами були провернуті в процесі виготовлення підручників за державним замовленням.

Як повідомили у Службі безпеки України, провадження було відкрито ще 19 червня 2014 року за даними економічної контррозвідки Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області. Матеріали розвідки були передані до Генпрокуратури. Зараз триває досудове слідство. 

Крім того, слідчий відділ Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області 17 вересня цього року почав кримінальне провадження за ч.5 ст.191 КК України за фактом привласнення та розтрати 24,4 млн грн. бюджетних коштів колишнім першим заступником голови Держінформнауки Борисом Гриневим та генеральним директором Державного науково-дослідного центру "Фонон" і НПК "Наука" Сергієм Ларкіним.

Ще про цапів відбувайлів

  • 08.10.14, 16:26
Великі чиновники шукають цапа відбувайла, - військовий комісар про Іловайськ
Марго Клаус 08 жовтня 2014, 12:54
 753
Великі чиновники шукають цапа відбувайла, - військовий комісар про Іловайськ

Івано-Франківський обласний військовий комісар Ігор Павлюк запевняє, що факт зловживання алкоголем комбата «Прикарпаття» - для нього велика несподіванка. Про це він розповів кореспонденту Преси України. 

За словами Ігора Павлюка, в той час, коли він ще формував територіальний батальйон «Прикарпаття», він не володів інформацією про те, що призначений комбат Віктор Комар має пагубну звичку – пристрасть до чарки.

"У мене не було інформації, що комбат "Прикарпаття" зловживає алкоголем. Ніхто з бійців батальйону не перебуває на обліку в наркодиспансері. Це перевірено", - запевнив Павлюк.

Крім цього, військовий комісар додав, що перед тим, як відправити будь-який батальйон на Донбас, всі бійці проходять спеціальну перевірку від Міноборони на готовність і здатність виконувати бойові завдання на фронті. Така перевірка не оминула стороною і батальйон «Прикарпаття». Більше того, всі до одного бійці перевірку пройшли. Саме тому, на переконання Павлюка, претензії треба пред’являти міністерству оборони і тим, хто безпосередньо тестував бійців. 

Також Павлюк прокоментував претензії головного військового прокурора Анатолія Матіоса щодо того, що що військовий комісар Івано-Франківської області не знайшов іншої техніки для відправки військових, окрім шкільних автобусів. Павлюк, у свою чергу, порадив знайти "тербатальйон, який би мав іншу техніку". "Я утримаюсь від коментарів. Великі чиновники шукають цапа відбувайла", - заявив Івано-Франківський обласний військовий комісар.

Нагадаємо, Анатолій Матіос раніше звинуватив тербатальйон "Прикарпаття" у тому, що він став першопричиною трагедії під Іловайськом.

Нові цапи відбувайли

  • 08.10.14, 08:47
В Украине нашли стрелочников. Экс-министры обороны дружной компанией сядут за решетку08.10.2014 08:28 / by kater
183236

Как сообщает УКРОП со ссылкой на panarmenian.net , несколько бывших министров обороны Украины с 1996 года стали фигурантами уголовного производства о подрыве боеготовности украинской армии, которое находится в производстве военной прокуратуры Украины.

Как сообщил замгенпрокурора Украины — главный военный прокурор Анатолий Матиос, их обвиняют в «подрыве боеготовности армии».

«Военной прокуратурой было открыто уголовное производство по факту ненадлежащего исполнения служебными лицами полномочий — руководящим составом министерства обороны Украины и генерального штата вооруженных сил Украины, которые подписывали документы, обоснования представления в органы законодательной власти, кабинету министров, которые привели к тому, что у нас на бумаге было шесть бригад (по состоянию на весну 2014 года), из которых удалось собрать четыреста человек», — сказал Матиос, сообщает телеканал «Звезда».

Он назвал ряд фигурантов дела, среди которых бывшие министры обороны Украины Александр Кузьмук, дважды занимавший пост главы оборонного ведомства и впервые вступивший в эту должность 11 июля 1996 года, а также Владимир Шкидченко, Евгений Марчук, Анатолий Гриценко, Юрий Ехануров, Михаил Ежель, Дмитрий Саламатин, Павел Лебедев. Кроме того, обвиняемыми являются и несколько начальников генштаба.

Матиос сообщил также, что расследуются 56 уголовных производств по факту уклонения от военной службы, 500 военным объявлено подозрение и избраны меры пресечения, среди них 32 человека арестованы. «(Заведено) 222 производства относительно 3 078 военнослужащих», – цитирует военного прокурора Корреспондент.

Между тем, президент Украины Петр Порошенко заявил о невозможности каких-либо договоренностей о перемещении линии госграницы Украины.

«Государственная граница является ключевым элементом суверенитета, территориальной целостности Украины. Никаких торгов, никаких договоренностей о якобы передаче или перемещении госграницы быть не может», – сказал он. По его словам, сейчас происходит процесс создания надежной линии обороны в зоне проведения АТО, выполняется задача президента по созданию «санитарной зоны», чтобы защитить страну от проникновения разведывательно-диверсионных групп, пишет Форбс.

Вместе с тем в отношении «посадки» экс-министров, следует отметить, что министры обороны Украины и начальники генштабов не являются  такими уж самостоятельными фигурами, всегда над ними были президенты, премьер-министры и Верховная рада. В предвыборном угаре многие обещали отменить и строковую службу и сокращали финансирование армии  и т.п. А теперь за бывшие провалы в сфере  обороноспособности страны, потерю Крыма   ответят как всегда  стрелочники, пускай и более высокого ранга.

Дволикість Старої Курви

  • 08.10.14, 08:23
Не дивлячись на санкції Німеччина віддає у власність РФ найбільше газосховище західної Європи
Володимир Сагайдачний 08 жовтня 2014, 08:14
 169
Не дивлячись на санкції Німеччина віддає у власність РФ найбільше газосховище західної Європи

Газосховище, що розташоване в німецькому місті Редені та є найбільшим на території західної Європи вже в цьому році стане власністю Газпрому. Передає новину Преса України, посилаючись на прес-службу компанії Wintershall, що є дочірною фірмою концерну BASF.

Угода на передачу німецьких газосховищ у власність найбільшого газового монополіста, російського «Газпрому» не потрапила під санкції заходу, що були введені проти Росії 12 вересня.

"Мова йде тільки лише про реалізацію договору", - цитує слова прес-секретаря видання.

Передача підземного газосховища у власність Газпрому є наслідком домовленостей 2013 року між російською газовою компанією та німецьким концерном BASF , що був затверджений Єврокомісією. В рамках даних домовленостей в обмін на три газосховища Німеччини Росія надасть компанії Wintershall , що є дочірним підприємством BASF доступ до розробки одного з найбільших газових родовищ західного Сибіру.

Актуальне

  • 07.10.14, 19:27
За Литвиним тягнеться і контрабанда, і корупція, і зловживання – Недзельський
Наталка Колошук 07 жовтня 2014, 15:13
 854
За Литвиним тягнеться і контрабанда, і корупція, і зловживання – Недзельський

Колишній голова Державної прикордонної служби Микола Литвин повинен бути судимим за знищення прикордонної служби тому, що він вчинив багато правопорушень за час головування у прикордонслужбі вважає полковник запасу військової розвідки Петро Недзельський. Новину передає «Преса України».

Недзельський вважає, що за час керівництва Литвина у Держприкордонслужбі було безліч порушень: «За Миколою Литвиним тягнеться цілий шлейф звинувачень - і контрабанда, і корупція, і зловживання. Тих підстав, які були озвучені, цілком достатньо не тільки для того, щоб зняти його з посади, але для того, щоб віддати його під суд»

Більш того, полковник військової розвідки вважає, що Литвина треба судити за його дії, вчинені на посаді голови Держприкордонслужби: «Його давно треба було віддати під суд як людину, яка зруйнувала прикордонну службу, перетворила її у мафіозну структуру, яка працювала виключно на клан Литвиних».

За словами Недзельського, його перша зустріч з майбутнім генералом армії відбулася ще в 1992 році. У той час Недзельський обіймав посаду начальника відділу кадрів соціально-психологічного управління.

«До мене після закінчення академії Леніна приїхав підполковник Литвин - той самий майбутній прикордонник, - з клопотанням призначити його в прикордонні війська. Я підписав. Тобто я дав йому, так би мовити, путівку в життя», - каже полковник.

«Я дуже здивувався, коли дізнався, що Микола Литвин став генералом, потім - генерал-полковником і навіть генералом армії. Дивлячись на його диплом з марксистсько-ленінською філософією та історією КПРС, я задавався питанням: як він прикордонну вівчарку відрізнить від кімнатної болонки? Він абсолютний дилетант», - резюмував Недзельський.

Нагадаємо, що нещодавно голова Держприкордонслужби України Микола Литвин був відправлений у відставку в рамках реорганізації прикордонної служби. Таку заяву зробив 3 жовтня президент Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю у Львові.

лугандонам почало доходити

  • 07.10.14, 19:19
Жителі Донбасу готові на будь-які компроміси з Україною заради миру, - Бекешкіна
Олег Мисько 07 жовтня 2014, 17:33
 868
Жителі Донбасу готові на будь-які компроміси з Україною заради миру, - Бекешкіна

Результати останнього соціологічного опитування на Сході свідчать про те, що жителі Донбасу готові на будь-які компроміси з Україною заради миру.  Бекешкіна повідомила, що найбільшу підтримку отримала пропозиція щодо виведення Збройних сил України з території Донбасу.

Про це повідомила директор фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна, передає новину "Преса України". 

"Заради миру згодні на будь-які компроміси на самому Донбасі 55%, у Східному регіоні - 40%, Південному  - 31%  і зовсім неприйнятною є така позиція у Західному регіоні, де на це згодні лише 11%, та Центральному -17%... Тобто є істотний поділ в суспільстві у сприйнятті того, які компроміси можливі. Тут залежність досить проста - далеко чи близько відбуваються військові дії. Чим далі від військових дій, тим більше безкомпромісності. Чим ближче - тим схильність до компромісів більша", - зазначила Ірина Бекешкіна.

"За винятком збільшення повноважень місцевої влади у нас немає консенсусу з приводу того, які компроміси є прийнятними. І, звичайно, спиратися в цьому, в першу чергу, треба все-таки на громадську думку жителів Донбасу. Але треба, щоб і Донбас чув решту України", - зауважила директор фонду.

Найбільшу підтримку отримала пропозиція щодо виведення Збройних сил України з Донецької та Луганської областей. 

"Це дуже контроверсійна позиція. Це основний компроміс, якого хотіли б жителі Донбасу - більше половини. Але це абсолютно неприйнятно для Західного регіону - на це згодні лише 4,5%, не прийнятно для Центрального - 12%, не зовсім прийнятно для Південного - 19% і навіть для Східного - третина", - констатувала соціолог.

Нагадаємо, що директор соціологічної служби центру Разумкова Андрій Биченко повідомив, що українці ще не вирішили, що далі робити з окупованим Донбасом. 

Генпрокуратура знайшла цапа відбувайла

  • 07.10.14, 19:10
Генпрокуратура звинуватила в трагедії під Іловайськом батальйон «Прикарпаття»
Олег Мисько 07 жовтня 2014, 19:02
 253
Генпрокуратура звинуватила в трагедії під Іловайськом батальйон «Прикарпаття»

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що першопричиною трагедії під Іловайськом став 5-й батальйон територіальної оборони "Прикарпаття", який залишив свої позиції.

Про це заявив головний військовий прокурор, заступник генпрокурора України Анатолій Матіос, передає новину "Преса України".

"Вони (батальйон "Прикарпаття. - Ред.) вчинили злочин, бо стали першопричиною масового ефекту доміно у зоні Іловайська ", - сказав Матіос, додавши, що вони стояли під Амвросієвкою.

Він повідомив, що батальйон "Прикарпаття" з 326 військовослужбовців прибув до місця несення служби у травні. "Служили-служили і зробили те, що зробили, - залишили місце несення служби, оголили фланг і поїхали через всю Україну зі штатною зброєю на шкільних автобусах", - нагадав Матіос.

Він розповів, що 5-й батальйон територіальної оборони тричі не виконав наказ командування.

"Сідаємо на гелікоптер - командувач Сухопутних військ, я, мій перший заступник - летимо у Кіровоград, Знам'янку. Посадили в полі вертоліт, ідемо до них. Вони перекрили дорогу - мені соромно це говорити, квантунська армія: дехто п'яний, босі, озброєні до зубів, з бойовим комплектом гранат на поясі, направили РПГ на вертоліт, і старший лейтенант Прочук, якому ми оголосили підозру, віддав команду стріляти", - розповів головний військовий прокурор. 

"Можливо, я занадто емоційно говорю. Але органи місцевого самоврядування Івано-Франківської області роблять з них героїв. Я не хочу сказати. що там всі є дезертирами, завжди є поводир і завжди є ті, хто йде за поводирем", - зауважив він.

Нагадаємо, що під час виходу з-під Іловайська керівник сектору «Д» генерал Литвин, кинувши зброю, важку техніку і підзвітних йому людей, ганебно втік з небезпечного району.