Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Бюрократичний зашморг суспільного договору

 Бюрократія і громадяни є антагоністами. Це аксіома. Не лише в Україні, а в будь-якій країні світу. Цей антагонізм закладений в саму природу цих багатовікових стосунків. Громадяни є замовником, бюрократія – виконавцем. Як зауважив прем’єр Російської Федерації своєму українському колезі на останньому раунді газових перемовин: «Продавец всегда хочет продать подороже, покупатель – купить подешевле». Так і тут. Громадяни і бюрократія знаходяться по різні боки суспільного прилавка.  В сильних демократіях виконавець змушений добросовісно дотримуватись інтересів замовника. В іншому випадку прокуратура, яка виконує функції служби захисту прав політичних споживачів, неминуче притягне порушника до відповідальності. Складніше в країнах, де прокуратура виконує прямо протилежні функції.  Проте навіть в розвинутих демократіях бюрократія є монополістом, нехай і тимчасовим. Ви можете змінити провайдера суспільних послуг на іншого, але зазвичай чекаєте доки закінчиться дія кількарічного контракту.  Інколи, коли провайдер суспільних послуг починає надто грубо порушувати умови суспільного договору, громадяни розривають договір достроково. Після цього у бюрократії залишається два шляхи: визнати суверенне право громадяниу і піти, або, брутально порушуючи права політичних споживачів, ігнорувати їхню імперативну вимогу. Як наслідок другого варіанту, суспільні відносини втрачають ознаки договірних і перетворюються на конфліктні. Замість замовника і виконавця виникають дві команди по перетягуванню каната.  Безумовно, якщо громадяни починає тягнути канат синхронно, жодна бюрократія цьому протидіяти не здатна. На жаль, далеко не всі громадяни долучаються до цього процесу. За рахунок цього бюрократія, як більш організована команда, перемагає. Сьогодні в Україні переважна більшість громадян на своїй шкірі відчуває конфліктну природу стосунків з бюрократією. Вони щиро хочуть, щоб команда бюрократії програла. Але при цьому собі вони відводять роль вболівальників.  Вони з величезною цікавістю стежать за процесом перетягування канату. Активно коментують техніку та зусилля тих небагатьох, хто вгризаючись в багатостраждальну українську землю, хоча б на кілька сантиметрів відсуває тотальний програш.  Є погана новина. В цьому змаганні не вийде бути спостерігачем. Цей програш – не буде програшем тих, хто тягне цей канат. Це буде наш спільний програш.  Особливо тому, що це не перетягування канату. Це - перетягування зашморгу. blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/acba/a39162

"Cиняки и остальные". имхо примирительное

  • 16.06.11, 14:10
 

Синяки и остальные. ИМХО примирительное.

В двух злоехидных ИМХО я изложил свое (и не только свое!) отношение к тем, благодаря кому страна оказалась в нынешнем ее положении. Как и следовало ожидать, вони было много. Вполне предсказуемой и с ожидаемой стороны. Так много, что решил не продолжать. Хотя тема.. Ах, какая тема... .
Некоторые абиделись до такой степени, что стали обсуждать мою профпригодность. Можно было бы и не реагировать, но все-таки отвечу, не ради "вин-мишелей" нежно-ранимых, а ради тех, кого искренне уважаю. 

[ Читати далі ]

"Синяк как таковой" или "трактат о синюшной срани" - часть 2.

  • 16.06.11, 13:59
 

"Синяк как таковой" или "Трактат о синюшной срани" - часть 2.

"Менталитет Синяка" - неоконченный анализ.

Какой там, нх, скажете вы, может быть менталитет?.. Менталитет - это примат высшей нервной деятельности! А в отношении к человеку - это наличие мировоззрения, которое, в свою очередь, подразумевает способность учицца, мыслить-думать, предугадывать-прогнозировать: типа, а что будет, если вылить себе на голову полведра говна и пойти на дискотеку? Система взглядов и оценочных суждений в рамках "синяк среди людей"... . Ну,.. понятно.
И будете не правы... . Не совсем правы... . В общем правы, канешна, но не совсем.... . Не толерантно правы. Нюансы, мля....
[ Читати далі ]

"Синяк как таковой" или "трактат о синюшной срани"

  • 16.06.11, 01:22
 

"Синяк как таковой" или "Трактат о синюшной срани"

Это первая и робкая попытка анализа психиськи и социально дегенеративного, парадоксально непростого, поливариантного явления – "синяка". Дегенеративного типа подвида Homo soveticus marginalis, определившего своим блядским выбором "развитие" страны на несколько лет (может, и меньше, даст Бог…). 
Итак, что же такое "синяк" в его примитивной, постыдно-обнаженной сущности? Исконной ипостаси, такскать. В архетипе, мля.
Синяк (далее без кавычек, оно это гордое имя заслужило!) – это прочно утвердившееся в народном политическом просторечии название избирателя Партии Регионов (они же – рыги, пээрасты, "голубые" и пр. – извините, хороших названий нет…) или, проще говоря, Идиота, голосовавшего "за Инуковича". Их, идиотов синюшных, удручающе много. Избытошно и тошно. 

Итак, приступим к классификации. 
[ Читати далі ]

Держава і "боротьба" за щастя народу.

  • 15.06.11, 19:59
 Як правило, й у новинах, й на форумах перемивають кістки якимсь окремим проблемам.
А чому б не спробувати охопити одразу всю державу, й спробувати створити хай й спрощену, але загальну картину? Імхо багато політиків пламєнно боряться за щастя народу, навіть не задумуючись над речами, про які піде мова далі... А може й задумуюцця, але гадять навмисне, роблячи вигляд наївних заблудших овечок. 

Дуже багато років всі вирішують, як там нам розбудовувати державу, реформувати її, ну й т.п., а от у мене проскочила думка – нафіга вона нам, держава та? Тим більше, що останні роки в нас посилено забиваєцця за допомогою засобів масової дезінформації теза про те, що окремий „індівідум” це набагато краще, потужніше, ніж колектив, й майстерня-гараж куди краще, ніж заводський цех... 

Отож, думки... Коли допустити, що ми потомки абізян, то що змусило протолюдей збиватися в племена? Відповідь як на мене очевидна: намагання гуртом підвищити безпеку й збільшити шанси на виживання кожного. Коли історики не брешуть (такий шанс все ж існує, хоч і маленький ), одним з найстрашніших покарань було вигнання з племені. Зрозуміло чому – шаблезубі тигри будуть раді свіжині. 

[ Читати далі ]

Сьогодні Івану Миколайчуку виповнилось би 70 років

 

Колись давно ти мене трохи зобидив, Іване. Заставив мене, молодого, трохи дурнуватого, зате дуже міцного і впевненого омиватись сльозами. На людях. Схлипувати, шмаркатись і ковтати. Я плакав від твоєї вигадки про вавілон ХХ. 

З роками мене все сильніше і сильніше тягне у ту твою казку, Іване. Я давно розучився плакати від життя. Але боюсь через це перестати бути людиною. Я знову інколи плачу від твого ВАВІЛОНА ХХ. І залишаюсь людиною. Я вже не можу без тебе, Філософе. 

Я тільки до сих пір не знаю, чому мене душать сльози. Може від заздрощів, що не маю і крихти такого таланту, як ти. А може від радості, що колись не розминувся з тобою. Не знаю. А ти вже не підкажеш. Бо залишився назавжди у своєму ВАВІЛОНІ ХХ. 
[ Читати далі ]

Сьогодні Сонце, Місяць і Земля вишикуються в один рядок

  • 15.06.11, 12:13
Сьогодні, 15 червня 2011 року,  о 22.30 почнеться повне місячне затемнення.
Воно продовжиться 1 годину і 40 хвилин. І мешканці України зможуть спостерігати за ним.
Особливо затемненням помилуються жителі Харкова.

Дане затемнення досить рідкісне явище.
Подібне до нього можна було спостерігати лише у 2000 році.
Характерним для нинішнього місячного затемнення є ще й те,
що сьогодні й повний Місяць настає приблизно у той самий час.



Отже, астрологи кажуть, що саме в такий час добре позбуватися шкідливих звичок
і всього, що встигло набриднути: стосунків, речей, неприємностей.
Для цього запишіть на клаптику паперу все, що вам набридло,
і спаліть під час затемнення і повного Місяця.
Закопайте попіл, і забудьте про все шкідливе у вашому житті.

А завтра (16 червня) просто зранку почніть життя з нового аркуша в буквальному сенсі -
напишіть усе, що бажаєте, і всі ваші мрії на цьому новому аркуші -
 і почніть життя спочатку, живіть з радістю і з новими силами.

О, мало не забула:
Ниньки потрібно налаштовувати себе тільки на позитив!

Еще раз о БС - "Белой Стреле" ©




  На днях попалась мне на глаза заметка некоего Мальборо http://blog.i.ua/user/3366587/727497/  . Глаз мой задержался из-за скрина, на котором ясно был виден мой светлый лик lol  Ба, да это мой коммент Колобочеку, известному прощелыге и спамеру Хоз-С и бла-бла еще пару десятков ников, баненному не раз, но как птица Феникс, возрождавшемуся на портале, вконец ставшему, благодаря стараниям модераторов и неравнодушных к чистоте пользователей, сравнительно приятным и обходительным. 
  В этом камме я ему писал о БС, сообществе, созданном активными людьми, взявшими себе в правило при появлении материала, противоречащего Уставу портала и, вообще, этическим стандартам, сообщать об этом модераторам. Люди, которым мат служит для связки слов, это, как правило, субъекты неотягощенные интеллектом и, что интересно, это люди в большинстве своем очень грустящие о потере "великой родины" - СССР. Как раз, там, в совке, большом лагере народов, было "западло" сотрудничать с администрацией. Поэтому людей, сообщавших в органы, называли стукачами. Была даже категория, так наз. сексотов - секретных сотрудников. Во всем же мире, законопослушные граждане почитают за честь сообщать о непорядке, который может ухудшить жизнь сообщества. Можем вспомнить, как бдительность жителей дома в Рязани в 1999 году, сообщивших о подозрительных людях, помогла предотвратить взрыв жилого дома  http://www.corporation-kgb.org/?page=5 . Иногда же у модераторов просто не хватает времени на появляющихся, как поганки после дождя, многочисленных клонов. Нормальным пользователям, пришедшим на портал ради интересного общения и ведущим себя терпимо и уравновешенно, никто и ничто не угрожает. Визг же поднимают юзеры, сам смысл существования которых, в пакощении и создании мерзкой атмосферы на портале. Примером может служить недавняя "заметка" о сексе с трупом Степана Бандеры, выкладенная, именно так - выкладенная, юзером Молокоином http://narod.i.ua/user/4179326/profile/ . Спасибо модераторам, удалившим ее в тот же день. Но она уже перекочевала на просторы руснета (оно и понятно, там любят такие вещи, всем памятен фильм о сексе с Тимошенко и т.д. ). Интересующиеся подобным творчеством могут лицезреть ее  здесь http://udaff.com/read/creo/114228/  . И что, ТАКОЕ должно захламлять наш портал? У политкорректности должны быть свои пределы. Разговоры о демократии или стукачестве ведут, в основном, юзеры с рыльцем, мягко говоря, в пушку.
  Поэтому санация, а именно так можно назвать деятельность БС - "Белой Стрелы", является никого неущемляющей (из адекватных пользователей) и вынужденной мерой. В это сообщество принимают людей, которые себя показали, как неравнодушные борцы за нравственную чистоту на сайте. Зачем знать ворью какими методами полиция борется с ними? Думаю, ответ очевиден. Поэтому некоторая конфиденциальность просто необходима. С этим спорить кто будет? 
  И вот на днях юзер Нескорений32, бывший членом БС, сделал некоторые неблаговидные действия, вступающие с этим в противоречие. За что был исключен и из сообщества и из списка друзей. Осуждать его вряд ли стоит. Иуда Искариот за 30 сребреников сдал самого Христа (правда, потом повесился). Но вот орден Иуды этот самый Нескорений32 заслужил. За что и вручаем ему. Носи его с честью. Твой поступок заслуживает его. podzatylnik




*Предательство нельзя назвать грехом, потому что грех - это состояние. Но сам поступок можно и нужно назвать паскудством. Очень хорошо по этому поводу сказал патриарх Кирилл (лично мне неприятный, но неглупый человек, знающий о чем говорит podmig  - «В предательстве же всегда присутствует стремление причинить зло другому человеку и через это обрести некую выгоду. Именно поэтому предательство сопровождается лицемерием. Оно создает видимость благополучия, сохранения общности. Предатель никогда не говорит о готовности отказаться от взятых на себя обязательств; он демонстрирует верность и выжидает того момента, когда другой человек или другие люди будут переживать трудности, проявлять слабость.  А вот можно ли простить предательство... Ведь предавший однажды, предаст снова. И на второй раз, наверное, сделать это будет еще проще».



Платон Васильев - Иуда Искариот, бросающий сребреники [1858г.]

Относительно же деятельности сообщества, не нарушающего ни один из пунктов пользовательских соглашений,  можно было бы дискутировать, но вряд ли в этом есть смысл - главное, результат. Пользователи типа Молокоина краснеют (кто бы сомневался в смысловом содержании этого цвета lol) и  не мусорят. А как известно еще из советских времен - "Чисто не там где метут, а там где не сорят"

У Польщі за хабар прикордоннику засуджено громадянина України

  • 15.06.11, 04:14
 

У Польщі до одного року ув’язнення умовно з випробувальним терміном два роки засуджено громадянина України, який намагався дати хабара польському прикордоннику.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив прес-секретар Надбужанського відділу Польської прикордонної служби Даріуш Сєніцький.

За його словами, прикордонники затримали 58-річного українця минулого тижня у пункті пропуску на кордоні України з Польщею «Гребенне - Рава-Руська».

Після рішення суду його відправили в Україну, відзначив Д.Сєніцький.

За даними польських прикордонників, українець, який задекларував іншу мету поїздки, ніж передбачала видана віза, намагався дати 200 євро хабара за те, аби його все ж пропустили через кордон.

Д.Сєніцький сказав, що суд також зобов’язав громадянина України виплатити штраф у розмірі близько 250 євро.

Прес-секретар зауважив, що українець у випадку правомірного отримання візи може відвідувати як Польщу, так й інші держави Шенгенської зони, оскільки його дані не були внесені у базу осіб, яким заборонено в’їзд.

Він також відзначив, що прикордоннику, який взяв хабар, загрожує автоматичне звільнення зі служби без права пенсії та кримінальна відповідальність.

http://vidgolos.com

У Сімферополі водій зламав щелепу даїшнику

  • 15.06.11, 01:53
 

У Сімферополі побили міліціонера, котрий чергував у своїй машині на перехресті вулиць Кірова та Горького, повідомляє газета Сегодня .

"У нас там тимчасовий пост – йде реконструкція пішохідної частини, проїзд заборонено. З боку вулиць Кірова під'їхав молодий чоловік, спробував звернути на Горького. Інспектор йому роз'яснив, що проїзд заборонено. Водій у відповідь почав хамити і вимагав пропустити його. Інспектор пробив машину по базі даних, виявилося, номери у неї чужі, а водій позбавлений права керування транспортним засобом. Почувши це, молодик ударив інспектора в обличчя. Наш співробітник не розгубився, застосував прийоми рукопашного бою і тут же викликав групу. Зараз нападник затриманий, інспектор ДАІ госпіталізований, він отримав нелегкі ушкодження. Може бути, перелом щелепи і струс мозку", - повідомив виданню співробітник прес-служби Кримського управління ДАІ Микола Астапов.

Зі слів очевидців, все сталося так швидко, що вони нічого не зрозуміли: "Я виходив з маршрутки. Він (супутник нападника) сидить у машині, а даїшник - у своїй, на водійському місці. Даїшник йому кричить: "Виходь сюди, чорт! "А агресивний стояв збоку. Хто кого вдарив, я не бачив. Потім понаїхало всяких вищих чинів і відвезли обох".

"Ніхто не нападав на даїшника. Ви б бачили, як він мене валяв, подивіться - вся футболка в бруді, - розповів молодий чоловік, який сидів з нападником в одній машині. - Мент скажений якийсь! Не винні ми ні в чому, це ментовське свавілля".

Назватися молодий чоловік відмовився. Підтримати його приїхали друзі. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Як повідомлялося, у Сумській області підозрюваний у крадіжці чоловік відкусив частину вуха слідчому.

http://vidgolos.com