Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Чернобль -25 лет тому.

  • 22.04.11, 15:51


Ну вот и прошло  25 лет . Что изменилось?  Распался СОЮЗ!  Закрыли ЧАЭС!  Европа пообещала помочь и слегка помогла. Выделила средства для стороительства ХРАНИЛИЩА  . За те же деньги  построила Хранилище., правда сейча не знают, что с ним делать. И вот снова *ТОРЖЕСТВА* и снова торжественное выделение ФИН. ПОМОЩИ  на строительство *своего проэкта* УКРЫТИЯ. На которое Украине прийдётся  ежегодно направлять десятки млн. евро. (самостоятельно)

Но самое интересное *НАШ* президент за ранее прочувствовал ситуацию и поселился не далеко - Новые ПЕТРОВЦЫ *МЕЖИГОРЬЕ* Наверное, что бы* ТЩАТЕЛЬНЕЕ*  КОНТРОЛИРОВАТЬ *ПРОЦЕСС* а возможно из солидарности

Обратите внимание на лозунг на здании - ПАРТИЯ ,,,,, СИЛА НАРОДНАЯ НАС К ТОРЖЕСТВУ КОММУНИЗМА ВЕДЁТ


 Но лозунг далеко, а вот предупреждение у глаз  ГОРОД ОСОБОГО РЕЖИМА!  ВХОД СТРОГО ПО *ПАРТ БИЛЕТАМ*!!!

А народ пусть работает!





 

Основні союзники олігархів - НАТО і СРСР

  Олександр Данилюк Основною перепоною на шляху від олігархії до республіки, орієнтованої на забезпечення потреб всіх громадян, є розрізненість та чвари між самими громадянами. Ці чвари штучно інспіруються та підтримуються на рівні постійної публічної дискусії підконтрольними олігархам ЗМІ. Вступ до НАТО, стосунки з Росією, мовне питання, ставлення до тих чи інших історичних постатей – ось лише деякі з тем, що дозволяли впродовж довгих років уникати консолідації громадян навколо спільних проблем – рівня корупції в країні, неефективного державного управління, знищення цілих галузей економіки, жахливого стану системи охорони здоров’я, несправедливої системи оподаткування та, що найголовніше, відсутності стратегії розвитку держави. Навіть сьогодні, перебуваючи в епіцентрі "реформаторської" активності влади, ми не отримуємо відповіді на прості запитання: ЧИМ і КОЛИ ці "реформи" мають закінчитись. Натомість влада свідомо провокує суспільство на обговорення інших, більш комфортних для неї тем. Провокує, встановлюючи пам’ятники Сталіну, заперечуючи Голодомор, або вивішуючи на державних установах прапори СРСР. Влада навмисно минулим відвертає нашу увагу від сучасного та майбутнього. Публічними сварками про те, чи був Голодомор геноцидом, вони намагаються відволікти нас від того Голодомору та геноциду, який вони розпочали сьогодні. Найбільший цинізм цієї ситуації полягає в тому, що самі можновладці не є носіями тих конфліктних ідей, якими вони розділяють громадян. Яскравим прикладом, який це повністю підтверджує, є ставлення Партії регіонів до співпраці з НАТО. Перебуваючи в опозиції, представники ПР щороку блокували трибуну парламенту в знак протесту проти спільних Україна-НАТО військових навчань "Сі Бриз". Проте, як тільки Янукович став президентом, всі протести припинились. Військові кораблі НАТО безперешкодно почали заходити до Севастополя, не зустрічаючи жодних перепон не лише з боку влади, а й з боку мешканців міста. Це ще раз доводить, яке місце в системі життєвих проблем пересічного севастопольця займає це питання. Я переконаний, в тому, що у пенсіонерів у Львові та Донецьку абсолютно однакові проблеми. Так само як абсолютно однакові проблеми у студентів Києва і Сімферополя, або лікарів Вінниці та Луганська. Однакові проблеми у підприємців Луцька та Харкова. Проблеми представників тієї чи іншої соціальної групи – стану – не можуть залежати від місця проживання, оскільки забезпечення їхніх потреб регулюється однаковим недолугим законодавством, спільним на всій території нашої держави. І втіленням цього законодавства займаються однаково некомпетентні та корумповані чиновники.

Газ, але який?

 
Маю вуйка в Польщі – файному місті Кракові. Колись він жив тут, на Бродівщині, недалеко від давньоруського городища Пліснесько, що згадується у найдавніших літописах. Та примхи політиків- вершителів доль народів примусили переселитися його до Польщі.
Коли був молодший, то приїзджав кілька раз, навіть племінника з собою привозив, щоб той подивився на місце, де була хата його батьків.
Сам вуйко тоді мав намір подивитися на стару черешню у саді – спогади юності, коли сусідська дівчина рвала черешні, а вуйко, тоді ще юнак, тримав драбину і під спідницю сусідці заглядав..
Зараз вуйко з цьоцею старі, вуйко незрячий – наслідок операції на серці, цьоця теж нездорова – до нас уже не приїдуть, мушу я до них. 
От взимку наладую торбу добрих цукерок , і вйо!
[ Читати далі ]

Украинская повестка Дня гнева #DayOfRage


В стране на грани "закрытия" десятки городов и сел

История пошутила над Украиной. Государственную независимость страна получила на излете эпохи традиционных государств. Глобализация безжалостно трансформирует миссии и самый смысл национальных суверенитетов. Власть утратила монополию на предоставление управленческих и социальных услуг, но украинским властям об этом забыли доложить. Поэтому они вдохновенно притворяются эксклюзивно нужными своим гражданам.
Вмешиваясь во все процессы, связанные с получением прибыли, чиновники в то же время дезертировали из секторов социальной ответственности власти, которые являются наиболее значимыми для общества, превратив государство Украина в главную угрозу для страны Украина.
С действиями властей уже все более или менее понятно – воровство, взятки, разбазаривание природных и инфраструктурных ресурсов, присвоение национального богатства…
Результаты «державного» бездействия оценить сложнее из-за отсутствия представления о том, что же собой представляет Украина как целостный объект управления. Страну никто не изучает. Даже плановую перепись населения в этом году отменили – не сумели организовать и вместе с тем побоялись ее реальных результатов.
К сегодняшнему дню государство, в частности, оставило большую часть сферы качественных медицинских и образовательных услуг, умудрившись кардинально увеличить их стоимость и снизить качество благодаря массовой коррупции.
Те украинские граждане, у которых есть такая возможность, просто бегут из страны. Из примерно 46 млн. населения Украины минимум 6 млн. трудятся за границей. В десятку наиболее значительных источников поступления конвертируемой валюты в Украину входят средства, легально пересылаемые трудовыми эмигрантами своим родственникам.
В нарушение закона, прямо запрещающего двойное гражданство, получение паспортов других стран при сохранении украинского становится массовым. Наиболее популярными в этом плане являются страны Евросоюза, а также Израиль, Россия и банановые республики.
[ Читати далі ]

Попечитель гомосеков и террористов гундяев едет в украину

  • 22.04.11, 13:01
 
То ли цинизма стало больше, то ли я его просто стал замечать, то ли и то и другое…
Аферисты разных мастей уже не знают на чем себя пиарить.


В Украину в очередной раз приезжает благословитель всех президентов-дегенератов Гундяев. Едет он петь молебны, едет продвигать свои бредовые лицемерные идеи в Украине, едет зарабатывать себе очки и деньги на лжи и маразме. 

www.unian.net/ukr/news/news-432427.html

Кому нужен этот пиар-молебен с пиар-благословениями и с пиар-поездками? «Пудрить» неселению мозги? Да, на это кремлевская пропаганда сильна. 

Уверовавшие в Кирилла украинцы ликуют и волают в адрес Гундяева «спаси господи», абсолютно не понимая, что ницость, подлость и преступность никакого отношения к праведности не имеют. 

[ Читати далі ]

Возлюби ближнего своего... если сможешь.

  • 22.04.11, 12:52
 
Иногда, когда мне совсем нечего делать, включен инет и хочется развеселиться, я посещаю страничку в ЖЖ моего любимого юмориста Миши Бродского. И если Мишина способность НЕ ТОНУТЬ известна практически всей стране, то Мишина способность выступать в роли мастера разговорного жанра с юмористическим уклоном, известна только узкому кругу посвященных, которые имели счастье лицезреть его перлы в его же собственном ЖЖ. 

[ Читати далі ]

Скандальна "Лівела" повернулася, бюджет втратить мільярди

 

Нафтотрейдерська компанія "Лівела" повертається на ринок.

Вищий адміністративний суд відмовив Державній податковій службі в перегляді Верховним судом рішення ВАСУ від 22 грудня 2010 року, яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ. Рішення оскарженню не підлягає, повідомляє "Коммерсант Україна" у публікації "Вперед у минуле".

У прес-службі Міненерго рішення суду не коментують. Високопоставлене джерело в міністерстві розповіло, що імпортер вже готується відновити ввезення палива в країну.

"До партнерів "Нафтогазу", які купують нафтопродукти, вироблені на Шебелинському ГПЗ і Лисичанському НПЗ, вже зверталися представники цього імпортера з пропозицією відновити постачання палива", - повідомив співрозмовник в Міненерго.

За його словами, якщо безподатковий імпорт відновиться, втрати бюджету цього року через зростання цін на нафтопродукти будуть набагато більші, ніж минулого.

Експерти вважають, що за відновленням безмитного імпорту нафтопродуктів може стояти прагнення Кабміну знизити ціни на паливо на ринку. Також є думка, що від повернення компанії "Лівела" на ринок нічого не зміниться.

Видання нагадало, що "Лівела" домоглася права на ввезення нафтопродуктів без сплати акцизу, ПДВ і ввізного мита в серпні минулого року через суди, посилаючись на закон, що діяв у країні ще в 1990-х роках. Компанія ввозила нафтопродукти з липня 2010 року по січень 2011-го. Податкова оскаржила це право, але в грудні минулого року ВАСУ відмовив їй у вимозі скасувати пільги. Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 році втратив близько 3 млрд грн. АМКУ в кінці минулого року почав розслідування ситуації з безподатковим ввезенням нафти і нафтопродуктів в Україні, яке поки не завершено. У п'ятницю Верховна Рада проголосувала за створення тимчасової слідчої комісії з розслідування ситуації з "Лівелою".


Джерело: Газета.ua

Lviv

Generated HDR - Tone mapped1

На улице не холодно, но свежо и светит солнце, на отшлифованную временем брусчатку падают мелкие дождевые капли, по которым мы идем и смотрим как город живет своей особенной жизнью. Заходим в небольшие внутренние дворики старых домов и наслаждаемся внезапно обволакивающей тишиной. А через несколько минут снова погружаемся в центр бушующего событиями города…

[ Читать дальше ]

Донецк уже не "миллионник"

  • 22.04.11, 11:03
 
В Донецке проживает 996 тыс. человек. Об этом на итоговой в текущем году пресс-конференции сообщил городской голова Донецка Александр Лукьянченко.

«По методике статистики и, если не брать прописку, студентов и так далее, то официально уменьшилось население города на 600 человек за 2010 год», — сказал он.

По словам мэра, «по сравнению с другими городами области это лучшая ситуация».

«Город Донецк будет при любых обстоятельствах…», — начал говорить Лукьянченко, но его перебил заместитель по гуманитарному блоку Валентин Лактионов, который завершил фразу мэра на украинском языке: «буде привабливим для жителів області».

Согласно информации городского головы, ежедневно в Донецк приезжает 124 тыс. человек на работу из окраинных районов и городов области.


http://novosti.dn.ua