Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

РПЦ предлагает развивать благопристойные ночные клубы

В Русской православной церкви высказываются за появление большего числа благопристойных ночных заведений.

 "Это концепция клуба для людей, которым интересно читать, говорить, думать, общаться", - заявил глава синодального Отдела по взаимоотношениям Церкви и общества протоиерей Всеволод Чаплин в интервью 3-му каналу.

"На самом деле ночной клуб - это не обязательно место, где царствуют разврат, пьянство и наркомания", - отметил священник.

По его словам, многие молодые люди ночью не спят, и "надо на них ориентировать какие-то места в городе, где можно было бы в это же время - в два, три, четыре, пять ночи - иметь возможность для серьезного общения, чтения, неспешного разговора, для того, чтобы выпить чаю".

По мнению отца Всеволода, в таких заведениях можно было бы ограничить торговлю алкоголем, в частности, исключить крепкие спиртные напитки.

"Поверьте мне, в такие места люди ходят и будут ходить, поэтому, когда говорят, что любой ночной клуб - это обязательно либо бордель, либо наркопритон, либо место для скопища алкоголиков, это испорченный взгляд", - цитирует представителя Русской церкви Интерфакс.

 


10%, 3 голоси

0%, 0 голосів

77%, 23 голоси

3%, 1 голос

10%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Думал янукович о народе, так же, как козел об огороде

  • 23.04.11, 14:39
 

Думал Янукович о народе,
Так же, как козел об огороде.
(грустний расказ от морди ліца главного гєроя) 

- Думи мої, думи мої, лихо мені з вами!
Ше й народ нєблагодарний обклада х...ями,
А я ж так уже стараюсь для цього народу, -
Навіть мову його вивчив, через пень-колоду.
Став від дум тих проклятущих, як Обама чорний,
Бо не знаю, як придумать ше якісь рєхворми.
Шоб піднять пенсійний возраст і не мать мороки, -
Ми пошльом пєнсіонєров на чотири боки,
А якщо живі ще будуть від рєхворм Тігіпка,
Значить нація вкраїнська - ого-го! - ще кріпка!
Ціни збільшить також треба, і піднять податки,
Бо не будем же ми тратить на це власні статки.
- Пусть народ бєрьот лопати, да і валіт в полє, -
Так сказав наш Заратустра - Кровосісь Мікола, -
- Ето вам нє тралі-валі, і нє фіглі-міглі, -
Распустілісь, ніщєброди, - хватіт уже скігліть...
- Хоч важка ти, Мономаха президентська шапка, -
Я шапки люблю з дитинства. - Так і знайте! Крапка! 

Дожилася Україна до такого стану,
Що її якісь бандити мають, як путану,
Та я так скажу вам, люди, - що когось і вразить, -
Їжте те, що вибирали, - хай вам повилазить.


© Ahuhunehoho

Страсті й пристрасті

  • 23.04.11, 14:30
 

Сьогодні Страсна П’ятниця, а вже завтра депутати ломануться в різноманітні церкви з кошиками наперевіс. Не відставатимуть від них й міністри. А попереду звісно ж Янукович на білому гелікоптері. 

Стоятимуть вони в церкві сумирно, потупивши очі, тримаючи в руках свічечку. Їх уста ворушитимуться ледь помітно й майже невловимо й годі буде второпати, чи то промовляють молитву, чи то підраховують бариші від майбутніх оборудок. 

Взагалі то цікаво, які ж думки снують там, під черепною коробкою владних мужів. Чи є там смиренність, чи є там покаяння? 

А каятися їм не перекаятися, бо ж певно не існує жодної з десяти Божих заповідей, яку б вони не порушили. Особливо це стосується заповіді «Не вкради!». 

Та якщо їх послухати, то вони такі набожні, що мало не святі, то ж всім іншим громадянам держави годі й рівнятися до них. Тільки молитися й радіти, що в нас такі депутати й урядовці. 

Чи може навпаки – вони усвідомлюють свою гріховність й наввипередки сповідуються своїм духовникам? Наприклад Янукович кається в фальсифікаціях, Литвин у підступності, Чечетов в брехні, всі разом взяті в обдиранні українського народу. 

Втім, навряд чи. Швидше за все вони переконані, що депутатські, міністерські й президентські посвідчення, це свого роду індульгенція, котра разом з недоторканністю відпускає всі гріхи й піднімає над плебсом, котрий там борсається внизу в болоті гріховності. 

Вони стоятимуть завтра в різноманітних церквах, опустивши додолу очі й виношуючи плани власного збагачення за рахунок нашого збідніння. 

Ми бачитимемо їхні губи, котрі беззвучно щось там шепотітимуть, певно випрошуючи у Бога ще більшого багатства для себе й своїх близьких, й впадатимемо в гріх. В гріх ненависті, порушуючи другу з Двох Головних Заповідей Любові: «Люби свого ближнього, як себе самого». 

Та хіба їх можна полюбити? 

© R`n`R

Відставка Табачника як сатисфакція за «погіршення життя»

  • 23.04.11, 12:23
 
Відставка міністра освіти Дмитра Табачника вже найближчим часом розглядається владою як тактичний хід для зняття частини невдоволеності українців «погіршенням життя вже сьогодні».

Про це пише Олексій Мустафін у свіжому числі «Дзеркала тижня. Україна», повідомляє УНІАН.

Разом з тим відставку прем`єра Миколи Азарова відкладено до вищої точки кипіння в суспільстві, відзначає автор.

За його словами, Президент Віктор Янукович міг оголосити про відставку М.Азарова ще 7 квітня у своєму посланні до парламенту. «Причому цього разу навіть сам Микола Янович (Азаров), скидається, був не проти. Принаймні, попередив про відставку своє оточення. І навіть запасний аеродром підготував. Значно скромніший, до речі, ніж посада голови Нацбанку, яку йому нібито обіцяли минулого року», - йдеться в статті.

Проте В.Янукович вирішив інакше. «Утаємничені, щоправда, подейкували, що відставку відклали на місяць і після травневих свят (М.Азарова) точно звільнять. Але з’ясувалося, що відбій пролунав надовго. І не тільки щодо Азарова. Весь економічний блок не збираються чіпати щонайменше до вересня. Недоторканними залишаються і віце-прем`єри - принаймні Андрій Клюєв, Борис Колесніков і Юрій Бойко», - пише автор статті.

Крім того, за його даними, після свят можлива ще низка відставок в уряді. Так, Ганна Герман може зайняти посаду міністра культури замість Михайла Куліняка, а Віктор Тихонов - залишити посаду віце-прем`єра.

Цілком ймовірна також заміна керівників Мінохоронздоров`я і Міноборони - Іллі Ємця й Михайла Єжеля, але тут не визначилися з наступниками.

«Утім, навіть ті, хто наполегливо рекомендують провести бодай косметичні перестановки, розуміють, що йдеться головним чином про демонстрацію. Імітацію діяльності. Здатну навіть політично стурбовану публіку зацікавити хіба що в разі звільнення Табачника. Про інших, мабуть, і не пригадають», - резюмує автор статті.


http://zaxid.net

Спасение утопающих

  • 22.04.11, 18:55
Спасение утопающих – дело рук самих утопающих. Лозунг старый, советский, но справедливый. Есть, кстати, старый анекдот про двух советских эмигрантов «одесской национальности», которые не овладели нужной специальностью, иностранным языком и живут теперь в Нью-Йорке на пособие. И вот сидят они на набережной Брайтона, бездельничают, а метрах в пятидесяти тонет коренной американец. Тонет и кричит: «Хелп, Хелп ми!». Потом пузыри и тишина. Мойша поворачивается к Изе и философски изрекает: «И шо? Сильно ему помог в жизни этот хваленый английский?» 

 Анекдот косвенно доказывает, что нужно спасать себя самому. Тонущему американцу, бегущему от тигра негру и беднеющему на глазах украинцу - всем. Раньше в суровых испытаниях была хоть какая-то логика. Мы все судорожно учились зарабатывать деньги, и вчерашний научный сотрудник оказался неплохим предпринимателем. А государство по мере сил нам в этом мешало. [ Читати далі ]

Янукович-1990: "Долой своеволие и безнаказанность чинуш!"

  • 22.04.11, 18:54
Сенсаційна знахідка - передвиборча програма нинішнього глави держави - члена Компартії, кандидата в депутати Єнакієвської міськради. Не можна читати без брому: "Полным и безраздельным хозяином продукта труда должен быть его производитель, а не вышестоящий орган, не финансист и сборщик налогов"...




Из программы кандидата

Из всех вопросов, которые предстоит решать, главным считаю утверждение прав человека и их утверждение законом.

Долой своеволие и безнаказанность чинуш от административно-командной системы! Долой произвольное толкование закона бюрократами, твоими непосредственными начальниками, судом, прокуратурой, милицией. Закон - превыше всего!

Закон, принятый самим народом, поэтому мудрый и строгий, обязан беречь и защищать человека от первого его вздоха до последнего. От права на рождение равными в своем достоинстве через достаточную сеть роддомов, других медицинских учреждений, до права на достойные похороны по воле или завещанию.

Право на счастливое детство - это право на становление; обретение и утверждение твоей личности в обществе, поддержание достоинства.

Культуру и воспитанность - в программы школ, техникумов, ПТУ, институтов. Спорт, дворцы, кружки по интересам, библиотеки - в полное распоряжение подростков, юношей и девушек - молодежи.

Право на достойную жизнь обеспечивается на протяжении всей жизни трудящегося и его семьи всеми видами социальных благ, которые необходимы для нормального проживания, питания, поддержания здоровья и благосостояния, право должно распространяться на случай потери здоровья, инвалидности или наступления старости.

Считаю необходимым в Законе о собственности главный акцент сделать на то, кто будет распоряжаться результатами труда.

Полным и безраздельным хозяином продукта труда должен быть его производитель, а не вышестоящий орган, не финансист и сборщик налогов, не тот, который никогда не дышал воздухом нашего города-труженика и даже в глаза его не видел.

А эти глаза рассказали бы, что хозяева выплавленного металла, добытого угля, кокса, цемента, бетона прекрасно понимают необходимость отчисления части своих средств на оборону, медицину, образование, благоустройство города, но никогда не поймут, почему за их счет содержатся миллионы официальных нахлебников.

Проблем в городе много. Такие, как разработка и реализация комплексной программы оздоровления экологической обстановки в городе (в том числе перепрофилирование ЕКТИКа, закрытие аглофабрики и другие); улучшение медицинского обслуживания; обеспечение жителей гарантированным теплом, оказание помощи предприятиям торговли и быта с целью обеспечения жителей города и поселков продуктами питания, товарами и различными услугами.

Это далеко не все вопросы, которые необходимо решать будущему обновленному Совету и народным депутатам, ставя во главу всего - заботу о человеке".

Опубліковано в газеті "Енакиевский рабочий" 13 січня 1990 р.

15%, 2 голоси

15%, 2 голоси

0%, 0 голосів

69%, 9 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Західні інвестори заявляють про небувалий корупційний тиск

  • 22.04.11, 17:36

Західні інвестори рапортують про небувалий корупційний і фіскальний тиск. Багато з них готові бігти з країни і розповісти Європі, як насправді виглядає "привабливий інвестклімат", про який багато говорить офіційний Київ, пише український тижневик Корреспондент у свіжому номері.

Видання наводить приклад німецького мільярдера Хорста Гассманна, який 3 квітня буквально за декілька хвилин втратив свій український бізнес - в офіс його компанії ТРП увірвалися рейдери, заварили вхід іржавими залізними прутами і відтоді не пускають нікого всередину.

Шансів перемогти "окупантів" у впливового інвестора, який дружив з вищим керівництвом Німеччини, немає, пише Корреспондент, якому Гассманн розповів, що в боротьбі, яка передувала захопленню, він переконався, що за рейдерами стоїть ціла система: куплені судді, міліціонери та чиновники.

Журнал зазначає, що такий випадок - не виняток: останнім часом в Україні ошуканих зовнішніх інвесторів стало стільки, що набереться повноцінний хор. Щоправда, про свої проблеми вони вважають за краще говорити або пошепки, або вустами громадських діячів (так іноземці страхують свій бізнес від немилості української влади).

Разом з тим про тиск з боку контролюючих органів Корреспонденту повідомляли не тільки малі і середні підприємці, а й представники великого міжнародного бізнесу.

Наприклад, пише видання, на необґрунтовані спроби податкових інспекторів накласти штраф скаржаться в українському представництві однієї з найбільших світових юридичних компаній.

Також журнал наводить приклад фірми Порше Україна, "дочки" компанії Porsche Holding GmbH, яка навіть зверталася до прем'єра Миколи Азарова, щоб він урезонив не в міру запопадливих представників податкової адміністрації.

У той же час труднощі входження на український ринок відчув на собі і найбільший банк Європи HSBC - британський гігант з доходом у $ 68,2 млрд у минулому році - половина ВВП України - закрив свій український офіс в кінці минулого року після двох років спроб запустити повноцінну дочірню компанію в країні.

Глава українського офісу HSBC Сейтжан Єрмекбаєв у приватній бесіді розповідав Корреспонденту, що банк більше року чекав дозволу від влади, щоб почати працювати в Україні.

Примітно, що, як зазначає Корреспондент, непросто працювати в Україні стало навіть американським інвесторам, які користувалися особливою прихильністю попередньої влади, а в квітні цього року про погіршення інвестклімату в країні офіційно заявила група сенаторів із США.

Як результат, констатує Корреспондент, у минулому році приріст прямих іноземних інвестицій в країну залишився практично на рівні 2009-го і склав близько 37 млрд грн, при цьому в країну, перш за все, йшли гроші з Росії та Кіпру.

Взято з http://ua.korrespondent.net/business/1210468-korrespondent-zahidni-investori-zayavlyayut-pro-nebuvalij-korupcijnij-tisk-ukrayinskoyi-vladi

Партия регионов уже открыто поддерживает Королевскую

  • 22.04.11, 17:27
 

Чечетов: «Наталья Юрьевна – это завтрашний день»

Юлия Тимошенко постепенно утрачивает позиции в своей партии, настоящим лидером в «Батькивщине» можно назвать депутата Наталью Королевскую.

Об этом «Новому Региону» заявил депутат от Партии регионов Михаил Чечетов.

«Уже на сегодняшний день понятно, что настоящий лидер в БЮТ не Тимошенко, а Наталья Королевская, которая все для этого делает, чтобы занять ее место. И это всем понятно. Под флагом Королевской вы увидите, как пойдут все остатки БЮТ. Те, кто еще из депутатов не вышли из БЮТ, но готовы конструктивно работать с большинством, скоро пойдут за Королевской», – сказал он.

[ Читати далі ]

Ще раз про свастику

  • 22.04.11, 15:59
 
"Право ношения свастики присвоить всем красноармейцам"
Российский государственный военный архив, созданный в 1920 году для "сбора исторического материала по боевой деятельности Красной армии", отмечает свое 80-летие. Обозреватель "Власти" Евгений Жирнов побывал на выставке, посвященной этому событию, и обнаружил, что во время гражданской войны некоторые красноармейцы ходили в атаку в кожаных лаптях и со свастикой на рукаве.

Красноармейская свастика
Приказ войскам Юго-Восточного фронта #213 
Гор. Саратов 3 ноября 1919 года 
Утверждается отличительный нарукавный знак калмыцких формирований, согласно прилагаемых чертежа и описания. 
Право ношения присвоить всему командному составу и красноармейцам существующих и формируемых калмыцких частей, согласно указаний приказа Революционного военного совета республики с. г. за #116. 
Командующий фронтом Шорин 
Член Революционного военного совета Трифонов 
Врид. начальника штаба Генерального штаба Пугачев


Приложение к приказу войскам Юго-Восточного фронта с. г. #213
Описание 
Ромб размером 15 х 11 сантиметров из красного сукна. В верхнем углу пятиконечная звезда, в центре — венок, в середине которого "люнгтн" с надписью "Р. С. Ф. С. Р.". Диаметр звезды — 15 мм, венка 6 см, размер "люнгтн" — 27 мм, буква — 6 мм. 
Знак для командного и административного состава вышит золотом и серебром и для красноармейцев трафаретный. 
Звезда, "люнгтн" и лента венка вышиты золотом (для красноармейцев — желтой краской), самый венок и надпись — серебром (для красноармейцев — белой краской).