Про співтовариство

Співтовариство патріотичного спрямування. Націоналістичний рух. Невідома історія України. Інформаційна просвіта суспільства. Дискусійний клуб щодо політичних кроків влади і опозиції. Обмін досвідом інформаційної боротьби з антиукраїнськими діями на теренах України і сусідніх держав.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

ВАРТА

Що робити з...?

В багатьох виникає питання стосовно того, що робити з червоним ганчір'ям 9-го травня...

Хтось вже знайшов відповідь на це питання.

Війна за Україну

«Без украинского угля, железа, руды, хлеба, соли, Черного моря 
Россия существовать не может, она задохнется, 
а с ней и советская власть и мы с вами»
Лейба Давидович Бронштейн (Троцький)

От є така думка, що «Україна без Росії ніщо». Тобто не здатна до життя. Я кажу зараз про тих, хто думає в цьому напрямі з економічної точки зору. Точка зору про «братів» чи якихось інших родичів не в рахунок, зомбованих не чіпаємо. Немає сенсу.

Якщо хтось уважно прослідкує зовнішню політику Кремля за останні років десять, я маю на увазі не через призму теле ефіру і шпальтів газет, а так би мовити читаючи між рядків, то побачить, що Росія реально веде боротьбу «не на життя, а на смерть» лише за дві країни – Азербайджан та Україну. Війни з Грузією лише поверхові, я маю на увазі війну з активізацією усіх ресурсів, підривну діяльність і т.п. Це звісно ж не від доброго життя, Росія не має ресурсу рівня СРСР, яке намаглося вести війну в усіх куточках світу з США (в переважних випадках програючи її). Тому Кремлю за відсутністю ресурсів варто обирати найбільш пріоритетні напрямки. З Азербайджаном все зрозуміло - нафта і газ, хоча там дуже сильні позиції США, Росія намагається посунити, хоча б трохи, США і знайти нішу. Але постає питання – навіщо Кремлю, який не бере до уваги думку усіх цих доморощенних експертів, Україна?

Нафти і газу в світі залишилося на 50 років ( http://www.epravda.com.ua/news/2011/04/4/280990/ )

Тим часом на світ насувається продовольча криза (http://ura-inform.com/uk/economics/2011/03/14/krizis)

У зв’язку зі збільшенням людської популяції зменшуються ресурси планети Земля. І в майбутньому основни дефіцитом будуть харчі. Кремлівська еліта розуміє, що Росія сидить на нафто-газовій голці і як тільки «газове ельдорадо» скінчиться, Росія опиниться в наймаштабнішій за свою історію кризі. Кавказкі регіони Росії тримаються лише на вигоді. Кремль зумів прив’язати кавказькі еліти нафтодоларами. Коли потік припиниться ця еліта, яка безумовно не є фанатами «вєлікой і могучєй» почне шукати нових вигод. І примара «джихаду» замаячить знову над кремлівським «престолом». Та й існують ще питання з кубанським й донським сепаратизмом.

В ситуації продовольчої кризи аграрна Україна є надстратегічним об’єктом для всіх сторін – Росії, ЄС та США. В момент кризи Україна зможе нагодувати імперію і не дати їй розвалитися, як колись за рахунок України більшовики врятували свою червону імперію.

В зв’язку з усім цим й ведуться пляски навколо України то із «зоною вільної торгівлі», то з «митним союзом». ЄС спокійне, адже впевнене – українську еліту можна буде купити. Кремль нервує – ресурсів в них менше і торги з ЄС за Україну вони програють. Тому Кремлю залишається тільки одне – зруйнувати Україну з середини, підкуповуючи чиновників, фінансуючи маргіналів штибу «Родіни» і т.п.

В цій грі Росія знайшла собі союзника – Вашингтон. Сіоніські еліти США ніяк не влаштовує існування великої держави в центрі Європи. Тим паче маючи потенціал великих ресурсів. Вплив сіоністів на Кремль доволі великий – вони зуміли провести на престол свою людину – Мєдвєдєва. Якщо хтось подивиться уважно, зараз утворилася така собі коаліція – «рускіє націоналісти» + «єврейскі націоналісти», які намагаються вивезти в Європу такий собі бренд «галицького нацизму», що бродить по Україні. «Рускіє» кола намагаються страшити східняків загрозою «галіцкого фашизма» задля того, щоб активізувати електорат на підтримку «східних еліт». Після радикалізації обох сторін Дніпра залишиться натиснути кнопку і Україна трісне навпіл вже остаточно.

Тому, панове, думайте головою, якщо не хочите стати заручником «чужих ігор» і остаточно перетворитися на рабів, хто б не був рабовласником. 


Вайлуватості геть!

Раніше, тисячоліттями, Україну рятувало від загибелі село! Сільські люди, ще в минулому столітті носили українській національний одяг, розмовляли виключно українською. Але більшовички ленінці-сталінці викосили село начисто і людоморами 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947, і репресіями, і переселеннями, і "комсомольськими" будовами, і іншими хитрощами. Раніше консервативність, "вайлуватість" українців, їх рятувала від остаточного знищення. Українці не поспішали переходити на російську, і це їх врятувало від самознищення. 

Сьогодні село розмовляє російською!!!

Українській цвіт, козацтво, чумацтво, навіть бунтівне селянство вибите, витолочене. Українство, те, що залишилося не просто відреклося бунтівного духу, азарту кулачних боїв. Та, навіть розмовляти рідною мовою почати першими -- бояться, прикриваючися самовиправдовуваннями, типа "я звик", або, "а як селом назвуть", або "в мене практики нема" і тисячи інших. А насправді бояться навіть того, що хтось може гримнути, образити, щось подумати ... . 

Я вибачте, нікого не хочу образити. Просто треба пам'ятати, що селяни, козаки, дружинники, повстанці використовували вайлуватість, для знищення ворога. Перехід від вайлуватості до стрімких дій супротивник не встигав вловити. Зараз на часі стрімкі дії. Можеш українською, то розмовляй!!! Не дай боже Нам критикувати одне одного!!!. Чим частіше будете розмовляти, тим краще самі відчуємо де Наші помилки! Так вчив Сухомлінський. Щоби критикувати, достатньо вивчити добре три слова українською. І іди критикуй! Заробляй дівіденди. Чужу мову можна вивчити за годину. Свою треба вчити все життя, і ніколи не вивчиш, бо мова живого народу теж жива. Щодня з'являються нові слова в різних галузях, чи потрібні вони народу, нації, чи потрібні тому гоголю, що їх придумав, на це питання відповідь дасть пан Час!!!

 А сьогодні цей пан осідлав гарного скакуна. Зроду такої швидкості, в усьому, не було. Усі галузі наук летять як очманілі. За одну секунду людство встигає стільки літератури видати "на гора", що розумній людині не перечитати тую гору за все життя. Вижити практично дуже складно, навіть народам, не то людині. Велику вагу мають технології.

Щоб знищити народ, зробити жорсту зачистку, щоб він ніколи не відродився, щоб він ніколи не став нацією стріляти, різати зовсім нема потреби. Хіба так деінде. Достатньо просто знищити культуру народу, і все. Народ зникне, як пучок туману на протязі. Чому? Бо культура народу, то напрацьована тисячоліттями технологія його виживання на цій землі. Можна підступно лишити народ без землі, народ ще зможе вижити. Хоч і не легко це буде зробити. Та забравши в народу мову, знищити його немає жодних проблем. Бо мова з культурою пов'язана ліпше ніж розум з людиною.

Головне пам'ятайте! Практики без практики в природі не існує. Необхідною умовою, щоб дитина легко вивчала мови, треба, щоб мати вживала рідну мову задовго до її народження. Тоді дитина майже на генному рівні отримує інформацію про мелодію мови. З'явившись на Світ дитині залишається лише запам'ятати слова та скласти їх до купи. І вона зазвичай це робить без зусиль, і мозок не зайнятий завчанням невзнайомих мелодій, і згодом легше дитині вивчати чужі мови. Кажуть Сагайдачний і Франко знали дуже багато мов (21 і 14), бо файно засвоїли рідну, тому чужі мови їм самі віддавалися, "без бою".

 

Наша мова модна, гарна, природна, легка до вивчення і має стати мовою міжнародного спілкування. По-перше, нашого цвіту по всьому Світу!  А по-друге, головне наше бажання! Криза! Нема роботи! Не гай час, вільну хвилину приділи рідній мові! Це в тисячу раз корисніше ніж тупо надувати щоки!!!

 

   

Тільки ПОЗИТИВ!!!

  • 03.05.11, 12:36
Сьогодні, 3 травня 2011
1-й місячний день. Символ дня - "Світильник". Гарний, світлий і чистий день.
В цей день добре планувати справи на наступний місяць. Це день творчих задумів, планів і проектів на майбутнє.
Не можна думати про погане або бажати поганого комусь.
Але можна згадувати свої ЗДОБУТКИ, ПЕРЕМОГИ, ЗАВОЮВАННЯ, позитивні моменти.
Частенько поговорюють, що у нас, Українців самі лише сумні дати. В цей ДЕНЬ хотілося б розвіяти провокаційні чутки і У ПОЗИТИВІ ПЕРЕГЛЯНУТИ ІСТОРІЮ НАШОЇ УКРАЇНИ!!!
Пропоную календар ПОЗИТИВНИХ ПОДІЙ на травень і червень (для творчих задумів, планів).

Травень
2.
1512 - Князь Костянтин Острозький розгромив татарське військо під Вишнівцем.
4.
1838 - Викуплено з кріпацтва Тараса Шевченка.
4.
1890 - У Галичині засновано Українську Радикальну Партію.
5.
1900 - Д-р Кирило Трильовський заснував товариство «Січ» у с. Завалля на Галичині.
5.
1915 - У Відні створено Загальну Українську Раду з представників галицьких і буковинських партій та Союзу Визволення України.
10.
1879 - Народився Симон Петлюра – Головний Отаман і Голова Директорії УНР.

13.
1638 - Гетьман Остряниця розгромив поляків під Голтвою.
16.
1648 - Розгром польських військ під Жовтими Водами.
18.
1917 - Перший Всеукраїнський військовий З'їзд у Києві.
25.
1940 - Створення у США Українського Конгресового Комітету Америки (УККА).

Червень
1.
1630 - Тарас Трясило розгромив польське військо біля Переяслава.
2.
1652 - Гетьман Богдан Хмельницький розгромив польське військо під Батогом.
8.
1668 - Петра Дорошенка обрано гетьманом України.

9.
1983 - Уперше в історії Великої Британії українець, народжений в с. Антонівка Івано-Франківської обл. Стефан Терлецький був обраний депутатом британського парламенту.
10.
1964 - Відкриття пам’ятника Тарасові Шевченку в Москві.
20.
1768 - Залізняк і Ґонта здобули Умань.
23.
1917 - Проголошено Перший Універсал Центральної Ради.

27.
1964 - Відбулося відкриття пам'ятника Тарасу Шевченкові у Вашингтоні.
28.
1996 - Прийняття першої Конституції України.

30.
1907 - Народився Роман Шухевич – «Тарас Чупринка», Головний Командир УПА.

30.
1941 - У Львові проголошено відновлення самостійності України. Створено уряд під проводом Ярослава Стецька.

Платіні і львівскі комуністи.

  • 02.05.11, 18:03
Комуністи попросять Платіні не проводити Євро у "фашистському" Львові
Понеділок, 02 травня 2011, 15:55

У Львові представникам облорганізації Компартії не вдалося провести в понеділок запланований мітинг біля приміщення ОДА, присвячений 1 травня.

Акції комуністів завадили представники ВО "Свобода", які зібралися біля облдержадміністрації.

Вони разом з членами молодіжної громадської організації "Сокіл" розпочали свій пікет, протестуючи проти продажу землі та вимагаючи скасування Харківських угод.

Між політичними опонентами було виставлено потрійні кордони міліції із понад 500 правоохоронців, до яких приєдналися бійці спецпідрозділів "Беркут" та "Грифон".

Як заявив у коментарі УНІАН голова Львівської облорганізації Антифашистського комітету України Олександр Калинюк, "свободівці" намагалися спровокувати бійку.

Завдяки зусиллям міліції вдалося уникнути сутичок між комуністами та "свободівцями". Крім того, комуністам надали два автобуси, якими їх відвезли до Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові, де вони мали змогу "у скороченому варіанті" провести свій мітинг.

Перший секретар Львівської обкому КПУ Михайло Стула зазначив, що комуністи звернуться до голови УЄФА Мішеля Платіні з вимогою "не допустити проведення у фашистському Львові Чемпіонату Європи з футболу".

"Вся демократична Європа святкує День Перемоги, і лише у двох областях України – Львівській та Івано-Франківській, заборонили піднімати прапори Перемоги", - заявив Стула.

Джерело

«Социализм или смерть!»?????

  • 02.05.11, 00:06
В Севастополе Первомай отпраздновали под лозунгом: «Социализм или смерть!»

2011-05-01 13:36:00

1 мая состоялся традиционный первомайский митинг и демонстрация под флагами федерации профсоюзов Украины, КПУ, ПСПУ. Как и в прошлом году, впереди колонны демонстрантов шла небольшая, но «могучая кучка» общественников: Союз рабочих Севастополя (председатель Валерий Большаков), Совет общественных экологических организаций (председатель Маргарита Литвиненко) и левая молодежь с лозунгом: «Социализм или смерть!». О разных путях демонстрантов напомнило и символическое раздвоение колонны – профсоюзы от площади Нахимова прошли до площади Лазарева, а все сочувствующие коммунистической идее – до площади Ушакова.

Примечательно, что на трибуне митинга не было руководства города, которые обычно посещали это праздничное мероприятие и даже выступали.




3%, 1 голос

0%, 0 голосів

66%, 25 голосів

8%, 3 голоси

21%, 8 голосів

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

СПАСІТЄ РУССКІЙ ЯЗИК!!! СОС!

  • 01.05.11, 23:53
Все, що є у цій публікації, взято з «Сєвастопольского новостного портала»
Червоним ВІДМІЧЕНО помилки «русскоязічнопішущіх», тих хто так вболіває за «РУССКІЙ МОГУЧІЙ».

«В Севастополе состоялась акция «Остановите дискриминацию русского языка»

2011-04-29 16:15:27

28 апреля 2011 года в Севастополе прошло театрализованного действие, ставящее перед собой цель защитить неотъемлемые лингвистические права человека, а именно права использования и развития русского языка населением Севастополя: говорить на родном языке, читать классическую, современную и периодическую литературу, общаться, смотреть фильмы, телепередачи, слушать радиопрограммы.

Молодежь Севастополя выступает за то, чтобы в свободной стране иметь гарантированные права на русский язык и русскую культуру! И решения всевозможных «венецианских» или иных комиссий не должны влиять на это право.

Участники в костюмах Ку-клукс-клана, как символ двуличия Венецианской комиссии, провели на цепях «русскоговорящие население» по центральным улицам города. Если мы станем молчать – это может повториться. Но только в реальной жизни.

Мы имеем право, разговаривать на родном языке!»

Знов --- Мир!Труд!Май!

  • 01.05.11, 19:55

Знайдіть 10 відмінностей...

Згорів музей на місці масових розстрілів під Києвом

  • 29.04.11, 20:06
На Биківнянських могилах горить музей. Про це повідомили УНІАН в прес-службі голови Комісії з питань культури та туризму Київської міської ради Олександра Бригинця.
В повідомленні зазначається, що «згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи».
Також прес-служба зазначає, що «у березні 1937 ділянка лісу біля селища Биківня на північно-східній околиці міста була виділена Київською міськрадою для «спецзони» НКВС». «Встановлено, що в районі селища Биківня закопували приречених до розстрілу в позасудовому порядку, вирок стосовно яких виконано у місті Києві» — повідомляє О.Бригинець. Він зазначає, що «це понад 100 тисяч невинно розстріляних осіб, які були заарештовані радянською спецслужбою НКВС».

«Жертви стали жертвами знов. Хтось намагається перевірити наше терпіння», — сказав О.Бригинець.


НОВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ (ОСТАННІ НОВИНИ)
"Головний корпус музею не постраждав. Згоріло технічне приміщення. Опіки отримав один науковий співробітник", - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що в музеї сталась пожежа. Один будинок згорів цілком "згоріло все вщент і залишилося лише чотири опорні наріжні стовпи".


21%, 6 голосів

76%, 22 голоси

3%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

На честь встановлення Другого Гетьманату

«Від часів Гетьманства 1918 року державність українська 
стала фактом, з яким світ вже рахувався.
І буде рахуватись.
Тепер тільки від нас самих, українців,залежать докази,
що факт цей здатен до життя».
Павло Скоропадський, останній гетьман України.

                       


29 квітня 1918 року з’їзд хліборобів України оголосив про створення ІІ Гетьманату і обрав гетьманом Павла Петровича Скоропадьского.

З "Грамоти до всього українського народу" П.Скоропадського:

  «Бувше Українське Правительство не здійснило державного будування України, позаяк було зовсім не здатне до цього.
  Бешкети й анархія продовжуються на Україні, економічна розруха і безроботиця збільшуються і розповсюджуються з кожним днем і врешті для багатющої колись-то України встає грізна мара голоду.
  При такому становищі, яке загрожує новою катастрофою Україні, глибоко сколихнуло всі трудові маси населення, які виступили з категоричним домаганням негайно збудувати таку Державну Владу, яка здібна була-б забезпечити населенню спокій, закон і можливість творчої праці.
  Як вірний син України, я рішив відкликнутись на цей поклик і взяти на себе тимчасово всю повноту влади
».

Гетьманат Павла Скоропадського виявився єдиним дійсно державним утворенням того часу на территорії України. За гетьманату:

- Була встановлена стабільна валюта, податкова система, розроблений і виконувався державний бюджет, створені Державний і Земельний банки. 
- Відновлено діяльність залізниць.
- Налагодженна промисловість.
- В аграрному питанні продовження курсу Столипінської аграрно реформи (Закони від 8 та 14 червня) — підтвердження права власності селян на землю, виділення і продаж общинних земель, заходи до формування широкого класу середніх землевласників. 
- В національно культурному питанні: відкриття нових українських гімназій, введення української мови, історії та географії як обов'язкових предметів. Створені Українські державні університети в Києві і Кам'янець-Подільському, Історико-філологічний факультет у Полтаві, Державний український архів,Національна галерея мистецтв, Український Історичний музей, Українська національна бібліотека, Український Театр драми і опери,Українська Державна Капела, Український Симфонічний Оркестр, Українська академія наук. Видавництво, почали роботу Архітектурний, Клінічний (Київ), Політехнічний, Сільськогосподарський (Одеса) інститути.
- У зовнішній політиці: Українська держава була визнана 30 державами, в Києві розташовувалися постійні представництва 10-ти з них; Україна мала дипломатичні місії в 23 країнах (на рівні посольств Німеччина, Туреччина, Болгарія, Швейцарія, Швеція, Норвегія; дипломатичні представництва Грузії, Азербайджану, Фінляндії). До держави були приєднані три південні повіти колишньої Мінської губерніїї: Пінський, Мозирський і Річицький, а також Гомельський повіт Могилівської губернії, який включили до Чернігівської губернії, що належали Білорусі. Було приєднано Крим, укладено союзний договір з Всевеликим Військом донським та майже закінчені перемовини про приєднання Кубанської республіки до Гетьманату. І якщо хтось вам почне нити, що Крим «рускій і це тільки Хрущьов його по-п’яні приєднав до України, нагадайте шановному, що першим Крим до складу України включив гетьман Павло Скоропадський. 
- Вперше в історії в України з’явився флот. Українському флотові прямо належали тоді 2 крейсери (з них, фактично, — один), 2 канонірських човни, 1 старий штабний броненосець, 17 підводних човнів, 27 бронекатерів та біля 40 тральщиків. (в нас навіть зараз такого немає). Ще 9 есмінців контролювали обидва штаби одночасно – німецький та український.

Безперечно як і на кожну видатну особу «карлики від політики», такі як Петлюра, Вінниченко, Ленін та інші вилили купу бруд і нав’язали купу брехливих міфів. Зараз їх і торкнемося.

Міф 1. «Скоропадський привів в Україну німецьких загарбників». Брехня, адже саме Центральна рада просила німців окупувати Україну, бо не могли справитися з більшовиками, хоча перед цим самі ж розвалили армію.

Міф 2. «Скоропадський ненавидів галичан». Чому ж тоді в уряді був галицький націоналіст Донцов? І ще факт. Саме Скоропадський сприяв під час другої світової, щоб Бандеру випустили з концтабору. І допомагав членам ОУН, котрих переслідувала німецька влада. А от чи любив галичан Петлюра, котрий зрадив їх, віддавши ЗУНР полякам?

Міф. 3. «Скоропадський не бачив незалежної України, а тільки в складі Російської імперії». Якщо хтось не довіряє самому гетьману, що ясно писав в своїх «Спогадах», якою він бачить Україну, наведу інше свідчення. Барон Врангель, один з лідерів білого руху в своїх «Записках» писав: 

«Я знаю, что в твоем положении истинные намерения приходится, может быть, скрывать, но не скрою от тебя, что многое из того, что делается здесь, для меня непонятно и меня смущает. Веришь ли ты сам в возможность создать самостоятельную Украину, или мыслишь ты Украину лишь как первый слог слова "Россия"?
  Скоропадский горячо стал доказывать мне, что Украина имеет все данные для образования самостоятельного и независимого государства, что стремление к самостоятельности давно жило в украинском народе, а за последние много лет усиленно работала в этом направлении Австрия, и плоды этой работы значительны. В конце концов он стал доказывать, что объединение славянских земель Австрии и Украины и образование самостоятельной и независимой Украины, пожалуй, единственная жизненная задача.
  "Для меня еще большой вопрос, куда мне ориентироваться: на Восток или на Запад..
."

Міф 4. «Скоропадський зрадив Україну підписавши акт про федерацію з Росією». Так підписав, але чому? Річ утім, що подивившись обставини, що склалися на той момент Біла армія нічим не могла допомогти Україні. То ж навіщо він це зробив? А тут майже детективна історія. Після того, як стало зрозуміло, що німці підуть, а армію сформувати гетьман не встиг, він звернувся до представників Антанти про допомогу. Ті відповили згодою за однієї умови – тільки федерація. Але що цікаво. Жодного білого лідера Антанта офіційно не визнала, більш того офіційні посли Антанти були лише при радянському уряді, а при білому – лише військові представники. То навіщо «західним демократіям» потрібен був цей фарс? Достеменно невідомо, але здається тут добре попрацювали Петлюра та Вінниченко, які мали непогані зв’язки з Францією, а також як члени масонської ложі «Великий Схід Росії» із західними масонами. Саме зрада потрібна була їм, щоб змусити Євгена Коновальца підти проти гетьмана. До речі вже потім Коновалець участь у цьому бунті назвав однією з своїх головних помилок. А західні союзники палець об палець не вдарили, щоб лопомогти гетьману, котрому ту допомогу обіцяли.

Можливо надія на Захід була однією з головних помилок гетьмана, але це та помилка, яка повинна стати уроком – в України немає друзів.

Ця дата увесь час проходить повз увагу української влади, але це не через недогляд. Адже всім зрозуміло, що нинішня влада (й усі попередні) є продовжувачем традиції Петлюри та Вінниченка – традиція популізму, лицемірства та зрадництва.

« У 1918 році я відродив нашу історичну традицію, всякий рух мусить мати конкретно означену історичну традицію, мусить мати незмінну опору, яка об’єднує зусилля багатьох людей. Об’єднання це творить спільні ідеї та єдиний провід. Нашою спільною ідеєю є Гетьманська Україна. Я вірю в творчий дух українського народу. Я вірю, що які б іспити йому Господь не зіслав, він це витримає. Я вірю, що Україна нарешті буде вільною. Слава Україні!» Гетьман Павло Скоропадський. 

Тож Слава Другому Гетьманату! Хай живе Третій Гетьманат!