Листовки к печальной годовщине аннексии Крыма

11:35 16 Март Киев, Украина



Шестнадцатого марта 2014 года в Крыму под контролем российских войск был проведен незаконный «общекрымский референдум», следствием которого стало одностороннее, насильственное, сопровождаемое введением войск включение Автономной Республики Крым и города Севастополя в состав Российской Федерации на правах субъектов федерации - «Республики Крым» и «города федерального значения Севастополь».

Украина, международные организации и большинство Западных стран осудили аннексию Россией Крыма, назвав действия Кремля незаконными. Соединенные Штаты и страны ЕС ввели ряд санкций против России из-за оккупации Крыма, и не намерены их ослаблять до тех пор, пока полуостров не будет возвращен Украине.

16 марта 2021 года в Киеве активисты напомнили о печальной годовщине аннексии Автономной Республики Крым и города Севастополя Российской Федерацией, расклеив соответствующие листовки.

Интересно, что на некоторых листовках изображены действующие сотрудники Посольства РФ в Украине, которые, вопреки кремлевской политике, не признают законной аннексию Крыма и сам Крым российским, о чем рассказывают в близких кругах, но в силу существующих обстоятельств вынуждены мириться и следовать заданному Москвой курсу.
Известно, что с каждым годом увеличивается количество сторонников, которые выступают за возврат Крыма Украине, причем недовольство высказывают не только россияне, вынужденные со своих карманов «платить» за аннексию Крыма, но и сами крымчане, столкнувшиеся с процессом активной милитаризации полуострова, которая приводит к катастрофическому социально-экономическому кризису.

Росія на Донбасі вербує"миротворців"для Нагірного Карабаху-ГУР

Ну,тобто якщо не бажаєшь "служить атечеству "днр",то ми тебя таки заставим служить рассее хоть где-нибудь!"..Російські приватні (й не тільки!) військові компанії намагаються вишкребти з України усе,навіть людський потенціал-у нашому випадку-у якості гарматного м'яса! Тому в першу чергу привертають свою увагу до мешканців ОРДЛО,бо знають про їх злиденне життя! ..І особливо російські військові давлять на тих громадян України,котрі виїджають на заробітки до Росії!Тому-ще раз!-припиняйте їздити до рашкостану на заробітки чи просто до родичів-не спокушайте долю!..
" За домовленостями між Вірменією, Азербайджаном і Росією саме остання має надати "миротворців" для врегулювання війни в Нагірному Карабаху. Вербувати людей для цього росіяни вирішили на нині окупованих частинах українського Донбасу.

Для комплектування так званих "миротворчих підрозділів" для Нагірного Карабаху людей шукають серед жителів Донбасу, які мають російське громадянство. Про це повідомляє Міністерство оборони України з посиланням на дані Головного управління розвідки.

Одночасно з цим росіяни прискорюють процес примусової паспортизації населення. Це питання особисто контролює російське командування на тимчасово окупованих територіях.

Також окупанти розглядають питання запровадження обмежень громадянських прав для осіб, які мають паспорт громадянина України. Зокрема з наданням статусу "іноземного громадянина",
– повідомляє Міноборони.

Такий статус позбавляє українських громадян "виборчого права", хоча ніхто й не визнає виборів на Донбасі. Також українці не можуть укладати цивільно-правові угоди, які потребують посвідчення від нотаріуса.

Для чого Росії "миротворці" в Карабаху?


Багато військових експертів сходяться на думці, що в такий спосіб Росія просто отримає легітимне право на введення своїх військ у цей регіон на Південному Кавказі.

Раніше Росія брала участь у війні лише шляхом постачання озброєння Вірменії, адже мала вагомий аргумент не втручатися особисто – Туреччину. Тепер її війська перебуватимуть там за згодою обох сторін конфлікту."

https://24tv.ua/rosiya-donbasi-verbuye-mirotvortsiv-novini-rosiyi-i-ukrayini_n1458705

З 2020 СБУ викрила понад 90 спроб вербування жителів ОРДЛО

На сьомому році війни наші співгромадяни продовжують пхатися до росії на заробітки!!..Напевно їм буде "приємніше"отримувати передачі з волі у буцигарню на росії чим жити вільним життям в Україні?..До наших вітчизняних дурників так і не дійшло,що якщо кремлівським "правітелям"начхати на свій нарід,то українців вони навіть за людей не вважають!..І добре буде,якщо про наших легковажних співгромадян ,які випадково попадуть до тюрми у росії,хоч місцева рідня буде непокоїтися,а якщо у людини немає рідних у РФ?..ХТО про них повинен турбуватися?..Тому закликаю-перестаньте їздити до росії-ви ризикуєте не тільки грошима,ви ризикуєте своєю свободою!

"
Упродовж 2020-2021 років контррозвідка Служби безпеки України виявила понад 90 випадків, коли спецслужби Росії намагалися завербувати мешканців Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так, російські спецслужби здебільшого намагалися вербувати людей, які виїжджали до Росії у власних справах. Це відбувалося під час затримання українців на прикордонному контролі — під виглядом додаткової перевірки документів.

Від жителів Донбасу вимагали збирати та передавати інформацію про розташування та переміщення українських військових підрозділів. Це відбувалося здебільшого через погрози та залякування.

Також росіян цікавили персональні дані українських військовослужбовців та співробітників правоохоронних органів.

В СБУ нагадали, що така співпраця із російськими спецслужбами є державною зрадою. За це загрожує до 15 років позбавлення волі. Однак в українській спецслужбі додали, що громадянин, який не співпрацював з іноземними спецслужбами та добровільно заявив правоохоронцям про свій зв'язок з ними, звільняється від кримінальної відповідальності."


Від «оборонців землі української» до «кіборгів»

Від «оборонців землі української» до «кіборгів»

4 лютого 2021 року Олександру Блистіву виповнилося б 105 років від дня народження. Прожив усього 23 роки, проте залишив нам яскравий зразок мужності, готовності стати до важкої праці у вихованні молоді, незламності у поглядах, твердості у вчинках, любові до України.

14 березня 2021 року пластуни Мукачева і Хуста завітали до могили Олександра Блистіва, пластуна, члена ОУН та Карпатської Січі, учасника боїв за Карпатську Україну, який віддав своє життя у боротьбі з угорськими окупантами. З передсмертної записки Олександра Блистіва, написаної кров’ю: «Я, Олександр Блистів, 23-річний із Хуста, іду на смерть за те, що любив свою рідну Україну»…  Олександр Блистів (пластове прізвисько – «Гайдамака») народився 4 лютого 1916 року в Хусті, в родині столяра. Навчаючись в четвертому класі народної школи став пластуном, пізніше, навчаючись вже у  гімназії, був членом куреня «Самітній рись». Влітку 1938 року отримав звання скаут майстра і був призначений інструктором української мови, історії та географії України в першій пластовій «Лісовій школі». У вересні 1938 року став редактором пластового журналу «Молоде життя». У січні 1939 року на загальних зборах Українського Пластового Укладу Карпатської України О. Блистіва було обрано членом Головної команди Пласту.

Окупація Карпатської України Угорщиною припинила діяльність і «власне» існування Українського пласту. У найважчі для Карпатської України березневі дні 1939 року, коли угорські війська просувалися вглиб нашої землі, пластун-патріот боронив рідний край зі зброєю в руках. Схоплений угорською окупаційною владою, яка винесла йому смертний вирок.

Мукачівські пластуни  куреня імені О. Блистіва, спільно з пластунами з Хуста, 14 березня 2021 року облагородили могилу свого патрона, а настоятель  Боронявського монастиря Благовіщення Пресвятої Богородиці Чину святого Василія Великого, Отець Еміліян провів молебень, після чого була прочитана історична лекція про події на Красному Полі. Надалі українська молодь відвідала меморіал Красне поле, де, попри негоду,  провели молебень за полеглими  захисниками Карпатської України.

Карпатська Україна –  маловідома сторінка  героїчної історії нашого  народу, важлива не тільки для  Закарпаття, а й всієї держави. Вона була проголошена в складні часи, коли натхненна підтримкою нацистської Німеччини, Угорщина вдерлася на територію сучасної Закарпатської області. Саме 15 березня 1939 року закарпатці зробили свій внесок до літопису державотворення Незалежної України, давши запеклий бій окупантам на Красному полі, що поблизу міста Хуст. На жаль, слабо озброєні добровольці не могли ефективно протистояти кадровим військовим Угорщини. Ті українці, які залишились живі, були згодом розстріляні угорцями разом із поляками на Верецькому перевалі.

Карпатська Україна є прикладом прагнення українців до розбудови державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах. Українці на Закарпатті стали першим у міжвоєнній  Європі народом, що не змирився з анексією, а зі зброєю в руках став на захист своєї свободи від агресії ворога.

Сьогодні нащадки полеглих героїв Красного поля зі зброєю в руках боронять східні рубежі своєї країни…

 
10

Тарас Грень

Кореспондент АрміяInform






https://armyinform.com.ua/2021/03/vid-oboroncziv-zemli-ukrayinskoyi-do-kiborgiv/?fbclid=IwAR25dZu7_s0murTOK87tGorpTfnNlYpRLvEENgfO28jAA7LXxWn-_HzCIa8

Український червоно-чорний «метелик» над Донецьком



Такого ще не було! Прапор національно-визвольної боротьби українського народу червоно-чорного кольору пролетів понад 100 км над окупованою бойовиками «ДНР» територією Донецької області.

З нагоди Дня українського добровольця, який відзначається в Україні 14 березня, українські волонтери, блогери, переселенці та військові провели мирну акцію - запустили у небо червоно-чорний прапор на синьо-блакитних кульках з території поблизу Мар’янки. Прапор розміром 12 метрів здійнявся на території Донецької області сьогодні у другій половині дня.

Подібні акції набирають все більше і більше популярності серед патріотично-налаштованих представників українського народу. Всіх небайдужих українців дуже цікавить подальша доля прапора і ми звертаємося до жителів Донбасу розповісти про неї. Робіть фото прапора у небі та поширюйте у соціальних мережах за хештегом #ОУН_прапорДонецьк.

«Донецьк – це Україна!»

Пригожин, дмитрий уткин, шойгу, валерий герасимов, кто есть кто

09:07 12 Март Киев, Украина
Командир «Вагнера» Дмитрий Уткин по прозвищу «Девятый» и Евгений Пригожин по прозвищу «Первый»





Российский олигарх Евгений Викторович Пригожин возглавляет секретную армию Путина, в которую входят печально известная частная военная компания «Вагнер», а также команда опытных пропагандистов, манипулирующая средствами массовой информации как в открытую, так и за кулисами. Российские официальные лица, знакомые с такого рода деятельностью, называют это проектом «активных мероприятий» Пригожина.Несмотря на то, что чаще всего в международных СМИ Пригожина называют «поваром Путина», среди своих соратников он обычно известен как «Первый» или просто «Босс».В качестве главы этой секретной армии, Пригожин поддерживает тесные рабочие отношения с высшим руководством Министерства обороны России. Кроме министра обороны России Шойгу, главными партнерами Пригожина в российской армии являются начальник Генерального штаба Валерий Герасимов и начальник Главного оперативного управления Сергей Рудской. Начальник Главного управления Генерального штаба Игорь Костюков и его заместитель Владимир Алексеев также играют ключевую роль в проведении операций Пригожина.


Евгений Пригожин («Первый») за столом переговоров с коллегами решают судьбу Ливии как государства. Интересы России здесь для них превыше всего.
Читать далее по ссылке:  
https://myc.news/rassledovaniya_/prigozhin_dmitrij_utkin_shojgu_valerij_gerasimov_kto_est_kto_v_sekretnoj_armii_putina?fbclid=IwAR0_tndZ6KyGoU8I496b7jQBaRxK1e-rLtxaME2CK4cpzYVZ8Q2lUFnUNo0

Демографія путінської Росії


У 2021 році Росію може очікувати черговий демографічний провал. Народжуваність у січні склала 106 тисяч осіб (що на 10 відсотків менше торішнього січня), смертність, навпаки, збільшилася на 34% і в абсолютних числах склала 220 тисяч осіб. Зафіксована Росстатом місячна швидкість вимирання населення відповідає річній смертності в 2,6 млн чоловік - рекордної за весь час статистики, що охоплює період з кінця Великої Вітчизняної Війни.
Попередній максимум Росстат зафіксував в 2003 році - 2,3 млн осіб, або в середньому 191,6 тисячі в місяць.
Фактичне число смертей за останні 12 місяців склало 2,18 мільйона (це максимум з 2005 року). При цьому темпи зростання смертності стали безпрецедентними з 1947 року, випливає з історичних статистичних даних які призводять «Відкриті медіа». Тоді через посуху, вивезення продовольства за кордон і створення резервів зерна на випадок нової війни, померло на 37,2% більше людей, ніж роком раніше.
У грудні-2020 темп зростання смертності був ще вище і досягав 63,1% рік до року. Крім військового часу, це рекорд з 1933 року, коли в СРСР вирували голод, колективізація і репресії. Тоді число смертей злетіло на 70% (згідно з оцінкою демографів Євгенія Андрєєва, Леоніда Дарського і Тетяни Харькової, яка наводиться в книзі «Демографічна історія Росії: 1927-1959»).
Помісячна статистика не зовсім точна, оскільки Росстат користується даними ЗАГСів, а значить, на дані впливають вихідні, коли установи не працюють, а люди народжуються і вмирають без вихідних. Квартальна, піврічна і річна статистика в цьому плані виглядає більш точною.
Проте спад населення за один тільки місяць в 113 тисяч чоловік для країни з офіційною кількістю населення менше півтори сотні мільйонів - це дуже багато. Тим більше, що тренд носить негативний характер вже досить давно.
Для режиму тут двояка ситуація. З одного боку, люди - це «нова нафта», а тому чим більше «смердів», тим більший оброк можна зібрати. З іншого - соціальні зобов'язання, до яких влада ставиться буквально з ненавистю, а тому скорочення непотрібних старих людей - просто свято. Знищення охорони здоров'я б'є в першу чергу по людям похилого віку, хоча, звичайно, і решта населення теж здоров'ям похвалитися не може.
Зменшення населення буде компенсуватися міграційними потоками, але тут своя проблема: криза. Рівень зарплат в Росії наближається до диких країн Третього світу, а тому трудові мігранти, які в основному і поповнюють число нових громадян Росії, їдуть все менш охоче. Тому і тут можна очікувати просідання статистики.
В цілому Росія увійшла в стійку тенденцію скорочення чисельності населення. Головна причина демографічних провалів - це, звичайно, сьогоднішня політика влади. Людиноненависницька в своїй суті. Тут і тотальна бідність в країні, і катастрофічний стан всієї соціальної сфери, і проблеми з продовольством. Як справедливо кажуть, «людина є те, що вона їсть», а коли головну складову продовольчого кошика становлять субстанції на основі пальмового і соєвих замінників, то навряд чи варто розраховувати на здорове населення.
Життя та розвиток країни Росія постійно впирається в одну і ту ж саму проблему. Нинішній імперсько-путінський режим - він про знищення країни і народу. І ніяк інакше. Яку російську статистику не взяти - вона тільки про це. І ні про що інше.
Юрій Федоренко.
Аналітик, експерт з питань суспільної комунікації.
https://www.facebook.com/fedorenkojurii/posts/266493035009693

Україна стане однією з тих країн,що реалізували цифровий паспорт

07:19 11 березень Київ, Україна



Нардепи розглянуть останній законопроєкт, який узаконить е-паспорт в додатку "Дія", таким чином, Україна стане однією з перших країн, що реалізували цифровий паспорт у смартфоні.
Під головуванням президента України Володимира Зеленського відбулася традиційна нарада з головою Верховної Ради, керівниками парламентських комітетів і іншими народними депутатами, а також з представниками Кабінету Міністрів з обговорення розгляду в парламенті законопроєктів для виконання передвиборчої програми глави держави.
Про це повідомили в Офісі Президента.
«У нас буде найповніший перелік життєвих ситуацій, коли українці зможуть застосувати цифровий паспорт без паперового або пластикового аналога. Ми прагнемо до того, щоб відбулася повна диджиталізація документів і послуг, ми повинні зробити державу в смартфоні», - зазначив Володимир Зеленський.
Також народні депутати розглянуть законопроєкти щодо захисту боржників від колекторів, щодо реформування СБУ та євроінтеграційні ініціативи. На нараді обговорили і необхідність напрацювання пакету законопроєктів щодо запровадження накопичувальної пенсійної системи і запуску Міністерства аграрної політики.
https://myc.news/ua/glavnoe/ukraina_stanet_odnoj_iz_pervyh_stran_realizovavshih_cifrovoj_pasport_v_smartfone?fbclid=IwAR1UUJlsefAljVAmYIJlHT6b5n8GqldB97Mvbt_mDoTRp-sy2JNErxzAPOo

Росія поширює фейки про якість західних ковід-вакцин

06:27 08 березень Київ, Україна



Дезінформаційна війна з боку російських спецслужб набирає обертів, зараз в поле зору потрапили західні ковід-вакцини.

Про це повідомила в неділю газета Wall Street Journal з посиланням на американських офіційних осіб.

Представник Центру глобальної взаємодії Держдепартаменту, який відстежує іноземні дезінформаційні кампанії, вказав на чотири публікації, які, за його словами, служили прикриттям для російської розвідки.

У публікаціях мусувалася тема побічних ефектів вакцин, ставилася під сумнів їхня ефективність, заявлялося, що влада США прискорила процес схвалення вакцини Pfizer, а також робилися інші помилкові твердження або ті, що вводять в оману.

Хоча аудиторія цих сайтів невелика, американські офіційні особи заявили, що зазначені сайти дають неправдиві інтерпретації подій, які можуть бути посилені російськими і міжнародними ЗМІ.
"Ми можемо сказати, що ці канали безпосередньо пов'язані з російською розвідкою", - заявив представник Центру глобальної взаємодії, кажучи про сайти, що стоять за цією кампанією з дезінформації.

"Вони всі належать іноземцям і базуються за межами США. Вони сильно розрізняються за охопленням, тоном, аудиторією, але всі є частиною російської пропагандистської та дезінформаційної екосистеми", - додав чиновник, ім'я якого не називається.
Крім того, російські державні ЗМІ і російські урядові акаунти в Twitter намагалися викликати заклопотаність вартістю і безпекою вакцини Pfizer. Експерти, що працюють за рамками уряду США, побачили в цьому спробу підняти продажі конкуруючої російської вакцини "Супутник V".

Wall Street Journal пише, що прессекретар Кремля Дмитро Пєсков назвав нісенітницею твердження, що російські спецслужби організували появу публікацій проти західних вакцин.
https://myc.news/ua/novosti_mira/rossiya_rasprostranyaet_fejki_o_kachestve_zapadnyh_kovidvakcin?fbclid=IwAR2TO2oIVXUttim-rP_l2StleYTuAW-N672nefmJZVJ7atJc8hkyCgRSnHk