Очільник«Авто Євро Сила»розмитнив своє авто за чужий рахунок


Задайте у пошукову систему Гугл «авто євро сила» вам видасть калькулятор розмитнення «євроблях» та інформацію про громадську організацію «Авто Євро Сила», яка створена та зареєстрована в вересні 2016 року для відстоювання інтереси власників автомобілів на європейських номерах і намагається вплинути на прийняття Верховною радою України законодавства, яке б дозволяло розмитнювати автомобілі завезені з за кордону за ставками такими, як в європейських країнах.

Основні вимоги власників автомобілів на іноземній реєстрації, яких налічується більше 3 000 000, та ГО «Авто Євро Сила» є скасування постанови Кабінету міністрів України №475 і прийняття Верховною Радою України законопроектів №8487 і 8488. Документи передбачають зменшення розміру акцизного податку на автомобілі та скасування заборони на митне оформлення машин, які не відповідають екологічному стандарту «Євро-5».

Керівником цієї організації є Олег Ярошевич, який до речі у січні 2019 року користуючись своєю популярністю прийняв рішення про те, що він балотуватиметься на пост Президента України. Але, як ми знаємо, з кріслом президента у Ярошевича не склалося.

Але навіть дуже «склалося» з використанням внесків від учасників ГО «Авто Євро Сила», адже організація має свої представництва майже в усіх областях України.

Не довго думаючи, очільник організації «Авто Євро Сила» Олег Ярошевич розмитнив свій Cadillac Escalade за чужий рахунок, чи правильніше сказати за рахунок своїх однодумців, своїх побратимів, які стояли з ним пліч-о-пліч (бампер-в-бампер) на акціях протесту за зниження вартості розмитнення іноземних автомобілів.

Видеоплее00:000:1Наразі Олег Ярошевич використовує на своїй машині держномер АІ0515РТ. Тобто, після отримання постійних внесків від учасників «АЄС», у нього з‘явилися кошти на розмитнення свого позашляховика…

P.S. На сьогоднішній день в базі ДАІ 2021 комбінація державного номера АІ0515РТ значиться як вільна.


http://layno.in.ua/2021/03/24/ochilnik-organizaczi%d1%97-avto-%d1%94vro-sila-oleg-yaroshevich-rozmitniv-svij-cadillac-escalade-za-chuzhij-rahunok/?fbclid=IwAR0txSHX3GedWyFU9oB2Z__2WRhlwnmAu0k9CjXAsNANZQXHhexgeKUDIUc

Болгарія. Ну майже як дома...



22 березня міністерство закордонних справ Болгарії оголосило двох співробітників російського посольства в Софії персонами нон грата в зв'язку зі «шпигунським» скандалом. Дипломати повинні будуть протягом 72 годин покинути країну. Як заявили в прокуратурі Болгарії, росіяни займалися в країні розвідувальною діяльністю. Відомство повідомило на своєму сайті, що заступнику глави посольства Росії була вручена офіційна нота про прийняте рішення. Як випливає з повідомлення, Міністерство закордонних справ Болгарії отримало лист з прокуратури республіки, в якому говорилося, що два дипломати здійснювали діяльність, несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Раніше, 19 березня, в Софії затримали кілька людей, запідозрених у шпигунстві на користь Росії. Влада країни повідомила про розкриття агентурної мережі, яка працювала в інтересах РФ. У неї входили колишні і діючі співробітники військової розвідки і Міноборони.

В ході спецоперації було затримано двох болгарських військових, яких підозрюють в передачі секретних відомостей іноземній державі, а всього по справі проходять шість підозрюваних. Як раніше повідомляли місцеві ЗМІ, громадян РФ серед них немає. Як повідомив на прес-конференції представник прокуратури, двоє затриманих - офіцери болгарської армії, один - колишній співробітник контррозвідки. Як заявляють в прокуратурі Болгарії, всі підозрювані мали відношення до національної безпеки і передавали засекречені дані іншій державі.

Окружний військовий суд помістив п'ятьох затриманих під варту, ще один підозрюваний відпущений під заставу. За повідомленнями ЗМІ, зараз під вартою залишаються колишній начальник військової розвідки Болгарії Іван Ілієв, якого умовно називають «резидент», глава секретної служби в парламенті Любомир Медаров, заступник начальника управління з питань бюджету Міноборони полковник Петро Петров, а також двоє співробітників військової розвідки.

У МЗС Болгарії заявили про зв'язки затриманих із посольством Росії. На наступний день після брифінгу прем'єр-міністр Бойко Борисов заявив, що владі Болгарії доведеться оголосити російських дипломатів персонами нон грата.

За останні 18 місяців Болгарія вислала шість російських дипломатів, в тому числі військового аташе. Співробітників дипмісії запідозрили в шпигунстві, в зборі даних про кількість і дислокацію військовослужбовців США під час навчань в Болгарії, в отриманні інформації про вибори в Болгарії, відомостей про енергетику країни, а також планів щодо модернізації болгарської армії.

Чому саме тиха та спокійна Болгарія так ніби «намазана медом» російським шпигунам? Здавалося б - що там в Болгарії шпигувати?

Хоча якщо розібратися, то є чого. Через Болгарію проходить транзитна ділянка Турецького потоку з Туреччини і далі - в Сербію. Болгарія вже один раз стала причиною закриття одного з варіантів обходу України з півдня - Південного потоку. Проект був закритий у грудні 2014 року і практично відразу було розпочато другий - Турецький потік. Зі своїми складнощами і проблемами, які в кінцевому результаті привели до війни в Сирії: формально між Росією і «міжнародними терористами», фактично - між Росією (Газпромом) і Туреччиною за конфігурацію Турецького потоку. Турки в цій війні перемогли, змусивши партнерів порізати дві труби і зупинитися на варіанті з двох труб замість чотирьох.

Проблема Турецького потоку в тому, що без болгарської ділянки все одно не обійтися. І Болгарія дала свою згоду, правда, затягнувши контрактні терміни і побудувавши свою ділянку майже на рік пізніше запланованого.

Також, вирішивши рознести ризики спілкування з Газпромом, болгари відмовилися від половини закуповуваного ними обсягу російського газу для потреб внутрішнього ринку. При цьому Болгарія продовжує прохолодно ставитися до ідеї транзиту російського газу в Європу через свою територію, розуміючи наміри Кремля присадити на «газову голку» споживачів Старого Світу.

Тому Болгарія відіграє певну роль наріжного каменю для європейських амбіцій Кремля. І у цьому сенсі тримати руку на пульсі для російської розвідки в Болгарії - завдання архіважливе. Гарантувати безперешкодний пропуск газу і забезпечувати прибуток друзів Путіна - святий обов'язок лицарів плаща і кинджала. Тому російська розвідка створила в Болгарії свою мережу інформаторів і агентів за звичною «корумпуючою» схемою. Але, враховуючи «просадку» рівня російських спецслужб останнього часу, рано чи пізно, такі агенти повинні попастися. Коли все продається і купується, болгарську агентуру могли здати і «свої», чому б і ні.

В усякому разі болгари вважають, що шпигунство мало місце. Зі своїми громадянами болгарська прокуратура розбереться на місці, а російських «зв'язкових», якими виступають дипломати, Болгарія має намір вислати.

Безумовно, Москва просто зобов'язана стати в позу ображеної невинності і пригрозити симетричною відповіддю. Але це вже справа звичайна для Росії, яка останнім часом практично постійно опиняється в схожих ситуаціях «шпигунських провалів».
https://censor.net/ru/blogs/3255246/bolgarya_nu_mayije_yak_doma?fbclid=IwAR3CFlch0fIeZhBSUdPop1lImJoR2MhlIeVlIDtAvfx3PJsU7YgggQwxRLo


Повернення «Мотор Січі» українському народу


14:51 23 березень Київ, Україна



Напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив за підсумками чергового засідання РНБО про те, що прийнято рішення про повернення «українському народові» запорізького підприємства «Мотор Січ» законним і конституційним способом.
Військовий експерт, історик, автор книг і статей з історії локальних конфліктів ХХ століття Михайло Жирохов представив аналіз геополітичних наслідків цього рішення.

Ще в 1995 році в результаті приватизації підприємство було перетворене на відкрите акціонерне товариство. Таким чином, одночасно з випуском акцій контроль над підприємством отримав «червоний директор» - в той час голова правління і гендиректор В'ячеслав Богуслаєв, якому вдалося повністю зберегти свої позиції завдяки статусу народного депутата.
Бувши монополістом у сфері авіаційного двигунобудування на всьому пострадянському просторі, підприємство було надприбутковим, однак після 2014 року, коли поступово зникав російський ринок (хоча манівцями співпраця продовжувалася і продовжується досі) «Мотор Січ» потроху стала «входити в піке».
Виявилося, що внутрішній ринок не забезпечить необхідний запас міцності, китайські замовлення в міру освоєння воєнпромом технологій теж поступово «всихали». У цих умовах 80-річний Богуслаєв став підшукувати можливості забезпечити собі і своїй сім'ї безбідне існування, продавши підприємство.
І вже в 2018 році з'явилися перші повідомлення про те, що «Мотор Січ» хочуть «на корні» викупити китайці і що такий розвиток подій абсолютно не влаштовує Вашингтон.
Незважаючи на те, що основні зразки двигунів, які виробляються в Запоріжжі, родом з 1980-х років, «Мотор Січ» все ще має можливість виробляти двигуни для надважких військово-транспортних літаків типу Ан-124 «Руслан» і - теоретично - далекомагістральних пасажирських лайнерів.
У світі є тільки дві компанії з аналогічними можливостями - американська General Electric і британська Rolls-Royce. Отже, контроль над «Мотор Січ» дасть серйозний доробок для якісного стрибка китайського двигунобудування.
Досить швидко вибухнув серйозний міжнародний скандал. З'ясувалося, що ще в 2017 році китайський незалежний бізнесмен Ван Цзин дрібними пакетами через сім підконтрольних офшорних компаній з Белізу, Панами і Кіпру викупив у Богуслаєва всі акції підприємства.
Експерти вважають, що Ван Цзин - це ширма для китайської влади і, таким чином, Пекін отримує повний контроль над заводом. Таким чином, указом президента України від 29 січня 2021 року проти низки  китайських інвесторів «Мотор Січі» були введені персональні спеціальні економічні санкції. У відповідь Китай пригрозив Україні серйозними проблемами в міжнародних судах і неофіційно - згортанням економічних відносин. І ось тепер є відповідь - націоналізація підприємства.
Природно, такий крок загрожує Україні перш за все погіршенням економічних і політичних відносин з Китаєм. Звичайно, незважаючи на те, що КНР є одним з провідних економічних партнерів Києва, з військової точки зору, це навряд чи сильно відіб'ється на боєздатності українських Збройних сил.
Пекін не дуже хоче сваритися з Москвою з приводу Криму чи Донбасу, і тому всі поставки товарів подвійного призначення (як, наприклад, двигунів для вантажівок «Богдан-6317» і КрАЗ) йдуть через Білорусь або інші подібні «країни-прокладки» типу ОАЕ. Більш того, необхідно відзначити, що ніякого летального озброєння Китай нам не продає і не збирається. Однак оснащує ту ж Білорусь, в тому числі і ракетними технологіями.
Для самої України «Мотор Січ» є одним з ключових елементів стійкості і подальшого розвитку обороноздатності держави. Тут виробляють, наприклад, двигун МС-400, який є основою протикорабельної ракети для берегового комплексу «Нептун», і мінімальна підтримка в льотному стані парку вертольотів Мі-8/24 без «запорожців» взагалі неможлива.
З іншого боку, до наших авіаційних двигунів проявляє інтерес та ж Туреччина, яка в якийсь момент втратила доступ до аналогічної продукції європейської держави. І тому остаточно рвати відносини Пекін не буде, принаймні, в середньостроковій перспективі точно.
І ще важливий момент - націоналізація «Мотор Січі» може виявитися тим «пробним каменем» і відпрацюванням механізму повернення в державну власність інших важливих активів. За неофіційними даними, обговорюється питання про перегляд дозволів на користування земельними ресурсами і теплокомуненерго, які з 1990-х років належать олігархам.
Добре це чи погано, сказати складно: з одного боку, пострадянська держава завжди була і залишається вкрай неефективним власником, з іншого - просто не існує іншого способу позбавити олігархів важелів тиску на населення і особливо на владу.
https://myc.news/ua/specproekty/vozvrashenie_motor_sichi_ukrainskomu_narodu?fbclid=IwAR3RZ3cxp3YJ24s0wcMuEIitBiVQOU3OQnSz7wGf1V1J3OSrl72WBxwoxIw

СБУ припинила діяльність воєнізованого збройного формування та п

Служба безпеки України викрила та припинила діяльність не передбаченого законодавством воєнізованого збройного формування, так званої «приватної військової компанії». Її діяльність була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, в т.ч. проти основ національної безпеки.За даними СБУ, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.Підготовка членів «ПВК» відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області – там проходили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навики військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.Матеріали справи свідчать, що контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України. Вони, зокрема, вербували її потенційних учасників, надаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі у бойових діях.Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між «ПВК» та представниками різноманітних організацій країн Близького Сходу. Також зафіксовано пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.За даними слідства Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області, організаторами такої діяльності були колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкому загалу, як «позаштатний агент НАБУ».Окрім цього, за версією слідства, Семен Семенченко та Євген Шевченко є можливими організаторами та учасниками протиправної схеми із ввезення поза митним контролем військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.Наразі їм та іншим організаторам повідомлено про підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.Співробітники СБУ провели близько 80 обшуків за адресами офісного приміщення, місць проживання, тимчасового перебування та тренування фігурантів справи у столиці, Київській і Донецькій областях.

Правоохоронці вилучили:


  • майже 5,5 тисяч набоїв різного калібру;

  • 7 реактивних протитанкових гранат РПГ-26

  • 4 підствольних гранатомети;

  • ручний кулемет Калашнікова;

  • 2 автоматичні гвинтівки;

  • 3 пістолети та 3 автомати Калашнікова АКС та АКС-74;

  • 7 помпових рушниць;

  • 38 гранатометних пострілів ВОГ-25, 21 гранату (зокрема, Ф-1 та РГД-5);

  • 16 запалів УЗРГМ та 6 тротилових шашок, пластид;

  • пристрій для забезпечення конфіденційних перемовин;

  • тощо.

  • Також вилучено фінансову документацію та чорнові записи щодо організаційної структури збройного формування, особові справи учасників.Документування протиправної діяльності проводилось СБУ під процесуальним керівництвом Офісу Генерального Прокурора.

  • Примітка:Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.












  • https://ssu.gov.ua/novyny/sbu-prypynyla-diialnist-voienizovanoho-zbroinoho-formuvannia-ta-postachannia-viiskovykh-tovariv-z-rf?fbclid=IwAR1jD1_yc8dDkgxlpTslJhKVBJmeD4EHWGh7oP4G12B_LXHrWP87E77qxFA

Водій російського дипломата у Франції підозрюється в перепродажу


11:51 23 березень Київ, Україна



Громадський мовник Франції France Bleu повідомив про злочин, в якому підозрюють водія одного з дипломатів російського посольства. В ході оперативних заходів, проведених місцевою поліцією, зафіксована спроба продажу ним електровелосипеда, що знаходиться в списку вкраденого майна.

Повідомляється, що велосипед чоловік намагався продати за пів ціни прямо перед будівлею Генерального консульства Російської Федерації в Страсбурзі. Імовірно, це не єдиний випадок з реалізацією вкрадених речей. Згідно з даними слідства, водій перепродав велосипедів на загальну суму понад 100 000 євро.

Розслідування справи про крадіжку почалося в лютому, після того, як у колишнього першого заступника мера Страсбурга Алена Фонтанеля на вулиці біля французького представництва Ради Європи викрали електричний велосипед.

Через кілька днів Фонтанель повідомив, що виявив свій велосипед в рекламі на сайті оголошень Leboncoin, де він продавався за половину від його реальної вартості. Політик повідомив про це в поліцію. У свою чергу, поліціянти домовилися з продавцем про зустріч.

Зустріч була призначена перед входом до консульства РФ. Після затримання продавця з'ясувалося, що він є громадянином РФ і працював водієм дипломата.

Після пред'явлення йому обвинувального акта, 40-річний підозрюваний повернувся в Росію, через проблеми зі здоров'ям. Саме так його від'їзд пояснили в дипломатичному представництві.

Російське консульство відмовляється коментувати ситуацію і називати ім'я підозрюваного. Французька поліція також не розкриває подробиць, посилаючись на таємницю слідства.
https://myc.news/ua/specproekty/voditel_rossijskogo_diplomata_vo_francii_podozrevaetsya_v_pereprodazhe_kradennogo?fbclid=IwAR0MFjjuuKwXbZmz5eN4WssWrZ-bqluESbml-WbJEBtDlVNAtWDHYyuRUH0

Демографія путінської Росії


У 2021 році Росію може очікувати черговий демографічний провал. Народжуваність у січні склала 106 тисяч осіб (що на 10 відсотків менше торішнього січня), смертність, навпаки, збільшилася на 34% і в абсолютних числах склала 220 тисяч осіб. Зафіксована Росстатом місячна швидкість вимирання населення відповідає річній смертності в 2,6 млн чоловік - рекордної за весь час статистики, що охоплює період з кінця Великої Вітчизняної Війни.

Попередній максимум Росстат зафіксував в 2003 році - 2,3 млн осіб, або в середньому 191,6 тисячі в місяць.

Фактичне число смертей за останні 12 місяців склало 2,18 мільйона (це максимум з 2005 року). При цьому темпи зростання смертності стали безпрецедентними з 1947 року, випливає з історичних статистичних даних які призводять «Відкриті медіа». Тоді через посуху, вивезення продовольства за кордон і створення резервів зерна на випадок нової війни, померло на 37,2% більше людей, ніж роком раніше.

У грудні-2020 темп зростання смертності був ще вище і досягав 63,1% рік до року. Крім військового часу, це рекорд з 1933 року, коли в СРСР вирували голод, колективізація і репресії. Тоді число смертей злетіло на 70% (згідно з оцінкою демографів Євгенія Андрєєва, Леоніда Дарського і Тетяни Харькової, яка наводиться в книзі «Демографічна історія Росії: 1927-1959»).

Помісячна статистика не зовсім точна, оскільки Росстат користується даними ЗАГСів, а значить, на дані впливають вихідні, коли установи не працюють, а люди народжуються і вмирають без вихідних. Квартальна, піврічна і річна статистика в цьому плані виглядає більш точною.

Проте спад населення за один тільки місяць в 113 тисяч чоловік для країни з офіційною кількістю населення менше півтори сотні мільйонів - це дуже багато. Тим більше, що тренд носить негативний характер вже досить давно.

Для режиму тут двояка ситуація. З одного боку, люди - це «нова нафта», а тому чим більше «смердів», тим більший оброк можна зібрати. З іншого - соціальні зобов'язання, до яких влада ставиться буквально з ненавистю, а тому скорочення непотрібних старих людей - просто свято. Знищення охорони здоров'я б'є в першу чергу по людям похилого віку, хоча, звичайно, і решта населення теж здоров'ям похвалитися не може.

Зменшення населення буде компенсуватися міграційними потоками, але тут своя проблема: криза. Рівень зарплат в Росії наближається до диких країн Третього світу, а тому трудові мігранти, які в основному і поповнюють число нових громадян Росії, їдуть все менш охоче. Тому і тут можна очікувати просідання статистики.

В цілому Росія увійшла в стійку тенденцію скорочення чисельності населення. Головна причина демографічних провалів - це, звичайно, сьогоднішня політика влади. Людиноненависницька в своїй суті. Тут і тотальна бідність в країні, і катастрофічний стан всієї соціальної сфери, і проблеми з продовольством. Як справедливо кажуть, «людина є те, що вона їсть», а коли головну складову продовольчого кошика становлять субстанції на основі пальмового і соєвих замінників, то навряд чи варто розраховувати на здорове населення.

Життя та розвиток країни Росія постійно впирається в одну і ту ж саму проблему. Нинішній імперсько-путінський режим - він про знищення країни і народу. І ніяк інакше. Яку російську статистику не взяти - вона тільки про це. І ні про що інше.

Суд Києва наклав арешт на майно і акціі "Мотор Січі"


Відносно запорізької "Мотор Січі" СБУ здійснює досудові розслідування в двох напрямках: диверсійна і підривна діяльність на користь РФ і незаконна приватизація.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За результатами судового розгляду майно передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) з обов'язковим визначенням керуючої компанії, яка має державну форму власності.

СБУ також нагадує, що зараз Головне слідче управління СБУ здійснює досудові розслідування по "Мотор Січі" за двома напрямками. Перше - за ознаками злочинів, передбачених статтями 14, 15, 111 і 113 Кримінального кодексу України (щодо диверсійної і підривної діяльності на користь РФ). Друге - за ознаками злочинів, передбачених статтями 209, 212 і 364 Кримінального кодексу України. У ньому досліджуються порушення законодавства при первинній приватизації і подальшої незаконної концентрації акцій.

"Мова йде не тільки про долю одного підприємства, а про те, наскільки держава здатна захистити власні інтереси. Адже збереження" Мотор Січі "- питання національної безпеки", - зазначив голова СБУ Іван Баканов.

Державне підприємство АТ "Мотор Січ" продовжить свою роботу у відповідності до вимог чинного законодавства, зі збереженням робочих місць та виконанням зобов'язань в рамках виробничих замовлень.
https://myc.news/ua/glavnoe/sud_kieva_nalozhil_arest_na_imushestvo_i_okcii_motor_sichi?fbclid=IwAR3FFCZ_WwDTUluUkSI5PVNPMFUNC9Z717LqSEOuMhuueUHRByiTyoR82lk

Озеро Старе... Чи є світло в кінці тунелю?!

12:09 17 березень Київ, Україна



Крим... Один з найкрасивіших півостровів на нашій планеті... Іноді він здається якимось паралельним світом. Своєрідний неповторний клімат, дивовижні природні ландшафти... унікальні природні солоні озера, аналогів яким немає ніде в світі... Деякі з них своїм хімічним складом і корисними мінералами багатші і цінніші від вод Мертвого моря.

Озеро Старе або Тузла, як його ще звикли називати місцеві кримчани - одне з них. Розташовуючись недалеко від Перекопського перешийка Кримського півострова поблизу містечка Красноперекопськ, воно стало в деякому роді візитною карткою Північного Криму, адже має дуже давню історію, тісно пов'язану саме з сіллю.
Біле золото - тобто сіль, без якої неможливе життя, тут добували ще скіфи, сармати, хазари, гуни, авари, греки, генуезці, венеціанці і інші народи, що господарювали в різний час на території Північного Криму. Сіль, видобута в тутешніх місцях, вважалася кращою в Європі. Тому і прокладений був сюди знаменитий Чумацький шлях, а вози, навантажені білими соляними кристалами, сотнями йшли на північ. У 19 столітті кримська сіль з озера Старе становила майже 40% всієї видобутої на території Російської імперії. А ще сіль цього унікального озера активно використовується в хімічній промисловості, у фармакології, медицині, оскільки має неоціненний лікувальний склад. Оскільки за хімічним складом вода в озері дуже солона, шанс порибалити в його заводях дорівнює нулю. Зате береги Старого озера можуть похвалитися багатством фауни і величезною кількістю пернатих, в тому числі червонокнижних, які прилітають сюди на гніздування.
Така ідилія навколо озера існувала ще не так давно, і могла б залишатися такою і далі, якби кримській владі в особі так званого міністра промислової політики Олександра Трояна не спала на думку ідея вивести озеро Старе з переліку об'єктів державного водного реєстру окупованого Росією Криму, а значить позбавити його всілякого захисту, і передати місцевому кримському підприємству «Перекопський бромистий завод» (ВАТ «Бром», Красноперекопськ), що спеціалізується на виробництві хімічних речовин, зокрема, бромистих сполук.

Виробничі потужності цього заводу знаходяться в безпосередній близькості біля озера Старе і вже не перший рік скидають у водойму продукти своєї переробки та хімічні відходи, перешкоджаючи його природному відновленню, порушуючи баланс місцевої екосистеми. Крім цього, завод безконтрольно здійснює забір природних багатств озера для хімічної, фармацевтичної і гумотехнічної промисловості, чим завдає непоправної шкоди навколишньому середовищу.
Також характерною особливістю цього озера є те, що воно підземними водами сполучається з Причорноморським артезіанським басейном, який пролягає на території Кримського півострова, материкової України від пониззя Дунаю до пониззя Дніпра, охоплюючи Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку області, а також частину сусідньої Молдови та Румунії. І скидаючи в озеро відходи хімічної промисловості, зокрема, бромних з'єднань, дуже шкідливих як для самої людини, так і для флори і фауни, «Перекопський бромистий завод» фактично запускає програму знищення не тільки місцевого населення - красноперекопчан, але і всього регіону. Адже вживання перенасиченої бромом води призводить до смерті, довгої і болісної.

Ось і хочеться поставити запитання так званому міністру промислової політики Криму Олександру Трояну і таким, як він, хотіли б собі і своїм дітям таке майбутнє?!
https://myc.news/ua/specproekty/ozero_staroe_est_li_svet_v_konce_tunnelya?fbclid=IwAR2u2MiNlged15tJGSmUqUkvi-Ybu3k2Xj2m9q0f9-PGdoUrwmOqcKvTZ-Y