хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Росія поширює фейки про якість західних ковід-вакцин

06:27 08 березень Київ, Україна



Дезінформаційна війна з боку російських спецслужб набирає обертів, зараз в поле зору потрапили західні ковід-вакцини.

Про це повідомила в неділю газета Wall Street Journal з посиланням на американських офіційних осіб.

Представник Центру глобальної взаємодії Держдепартаменту, який відстежує іноземні дезінформаційні кампанії, вказав на чотири публікації, які, за його словами, служили прикриттям для російської розвідки.

У публікаціях мусувалася тема побічних ефектів вакцин, ставилася під сумнів їхня ефективність, заявлялося, що влада США прискорила процес схвалення вакцини Pfizer, а також робилися інші помилкові твердження або ті, що вводять в оману.

Хоча аудиторія цих сайтів невелика, американські офіційні особи заявили, що зазначені сайти дають неправдиві інтерпретації подій, які можуть бути посилені російськими і міжнародними ЗМІ.
"Ми можемо сказати, що ці канали безпосередньо пов'язані з російською розвідкою", - заявив представник Центру глобальної взаємодії, кажучи про сайти, що стоять за цією кампанією з дезінформації.

"Вони всі належать іноземцям і базуються за межами США. Вони сильно розрізняються за охопленням, тоном, аудиторією, але всі є частиною російської пропагандистської та дезінформаційної екосистеми", - додав чиновник, ім'я якого не називається.
Крім того, російські державні ЗМІ і російські урядові акаунти в Twitter намагалися викликати заклопотаність вартістю і безпекою вакцини Pfizer. Експерти, що працюють за рамками уряду США, побачили в цьому спробу підняти продажі конкуруючої російської вакцини "Супутник V".

Wall Street Journal пише, що прессекретар Кремля Дмитро Пєсков назвав нісенітницею твердження, що російські спецслужби організували появу публікацій проти західних вакцин.
https://myc.news/ua/novosti_mira/rossiya_rasprostranyaet_fejki_o_kachestve_zapadnyh_kovidvakcin?fbclid=IwAR2TO2oIVXUttim-rP_l2StleYTuAW-N672nefmJZVJ7atJc8hkyCgRSnHk
0

Коментарі