На чай із пирогом.

І знову про їжу , тільки тепер захотілося солоденького і запашного. Щось до чаю. Був у мене рецепт тіста на дріжджах. Замісила і пофантазувала і ось що вийшло. [Приєднана картинка]Тіста виявилося багато, тому ось ще [Приєднана картинка]І сам рецепт тіста : 7-8 скл. борошна 350 г молока350 г цукру140 г маргарину4-5 яєць100 г дріжджів (звичайних) 1/3 скл. олії ванілін Начинка у мене ягідна : вишня, шовковиця, полуниця. Це тісто добре використовувати для ...

Читати далі...

Тонізуючий напій "Райхан"

Якось у дорозі знайома пригостила чудовим напоєм, який дуже добре освіжає. Готується він просто і швидко, а на смак - чудо. Зараз у літню спеку, буде якраз доречним. Напій "Райхан" готують з базиліку. Ця назва в перекладі означає ”базилік”.Листя фіолетового (синього) базиліку покласти у каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить і потемніє — додати у воду половинку лимона і варити ще п’ять хвилин.За смаком можна додати цукор...

Читати далі...

Чому в красивих жінок частіше народжуються дочки...

Еволюційний психолог Сатоши Канацава з Лондонської школи економіки, автор книги Десять політично некоректних істин про людську природу, озвучив своє бачення процесу людської еволюції. Озвучену теорію виклав журналіст Джеремі Лоренс на сторінках The Independent. Канацава засновує своє бачення на відомих і досить розповсюджених теоріях, відповідаючи на питання, чому в красивих жінок частіше народжуються дочки, учений наводить гіпотезу Тріверса-Уільярда, що говорить: якщо батьки можуть...

Читати далі...

Назад в детство...

 Скажите, друзья, у вас бывает нестерпимое чувство, когда безумно хочется вернуться в то место , где родился и где прошло детство? Увидеть и возобновить в памяти и в душе все до мельчайших подробностей.Когда ко мне в гости приехал друг детства, с которым мы жили по соседству, но потом он переехал в другой город, он сказал, что деревья очень выросли ... Тогда мне показалось это смешным, я ведь этого не замечала.В своем городе я живу с рождения. Но сейчас мне безумно хочется вернуться в село, где ...

Читати далі...

Тараканівський форт

Вирушаючи у подорож, я навіть і не сподівалася, що потраплю у таке цікаве і водночас відштовхуюче місце. З траси Київ-Львів ми звернули на якусь биту і немощену дорогу. Заїхали в ліс. Місцеві підлітки, яких ми, на наше щастя, зустріли в тому ліску, підказали, що ми таки їдемо правильно. Вони ж і погодилися нас туди провести. Отже. Недалеко від села Тараканів Дубненського району, в мальовничій місцевості над Іквою, серед лісу, на пагорбі, збереглися розвалини форту, який ще іноді називають Нова...

Читати далі...

Курица по-фламандски

Продукты: Куриное филе - 1кгЛук - 2 шт.Перец болгарский (лучше  взять разных цветов) - 2-3 шт.Пиво светлое - примерно стаканСливки - 300-400 гСоль, перец , раст. маслоКуриное филе нарезаем небольшими кусочками, солим, перчим и панируем в муке. Потом  обжариваем на растительном масле до полуготовности. [Приєднана картинка]Мясо выкладываем на тарелку, а на сковородку бросаем порезаный  лук и болгарский перец. Обжариваем до мягкости. [Приєднана картинка] Добавляем мясо, которое мы отложили...

Читати далі...

Ах, Одесса!

На днях вернулась из Одессы. Впервые была в этом городе, и влюбилась с первого взгляда и навсегда. Фотоаппарат не хочется выпускать из рук. Привлекает взгляд все: и старые улочки с невысокими домами, и красивые скульптуры, которыми украшено здесь почти все, и легенды , что сопровождают чуть ли не каждое деревце или здание... К тому нужно притронуться, это потереть, а к этому прильнуть... и как говорится будет вам счастье везде и всегда... Кафешки и ресторанчики все стилизованы. То украинский...

Читати далі...