Чи добре знаєте український автопром? (тест)

Випадково натрапив на тест на знання українського автопрому 90х.
http://www.autoconsulting.com.ua/article.php?sid=37394
Результат: 7 з 10. «Прогорів» на ГАЗах і на моторі ЛуАЗіка. Але то такі запитання із підковиркою.

P.S.: Фотку в останньому запитанні стибрили в мене)

Радянські плакати на новий лад

Всі ми знаємо, що найважливішим з усіх мистецтв є кіно, але не менш важливим мистецтвом в СРСР були плакати. Так що є що обстібати.
Звичайно, це «баяниста» тема. Тому я зібрав найцікавіші і найсмішніші, на мою думку, приколи.

«З кожним днем все радісніше жЫть».


[ Іще плакатів! ]

Антимаршруткові протести: перші результати

Протести проти подорожчання проїзду в приміських маршрутках принесли результати, хоча і тимчасові. Ціни на проїзд повернули до попереднього подорожчання (12-13 грн. до Києва). Щоправда, водії маршруток кажуть, що це тільки на цей тиждень — доки в обласній адміністрації підраховують вартість перевезень. А потім проїзд може подорожчати ще більше — до 20 гривень (після останнього подорожчання було 15-16 грн.). Типу: от ми вам покажемо, як протестувати! Була б нормальна цивілізована держава, а не корупційна, то можна було б і розслабитися. А так, іще невідомо чим закінчиться це протистояння.

З радістю б скористався «аукціоном небаченої щедрості», але ж така холоднеча. Та й друзі не хочуть нікуди вилазити.

Таке лікування

Поставив рекорд з лікування. Хворію на астму. Тому при перших проблемах: ускладнення дихання, хрипи — не чекаю, поки стане погано, а користуюся балончиком. Раніше ліків вистачало надовго. Попереднього балончика вистачило на рік. А це випшикав за півтора місяця! Причому роздобув його «на шару» — за стільки то років лікар виписав бескоштовно по рецепту.

На упаковці написано, що розраховано на 200 доз. Як я міг стільки напшикати?! Хоча причини були. На початку року нефігово захворів. А хрипи і ускладнене дихання періодично з'являються.

Інтернет гальмує

Здається, здогадуюсь, в чому причина траблів з підвантаженням фоток, повільним звантаженням файлів і з повільним відкриттям сайтів. Капітан Очевидність підказав, що це напевно повільний інтернет.

Заміряв швидкість інтернету — всюди показує різне. Кому вірити?

Оце взагалі вразило.


А тут більш оптимістично.


А може образились на критику? Зараз же у місті залишилось тільки два провайдера-монополісти.

Цифрове телебачення

Розмови про цифрове телебачення йшли давно. Здається, ще в 2015му масово рекламували тюнери Т2. Але декілька днів тому в новинах нашугали, нібито, аналогове мовлення у столичній області можуть відключити. На мою думку, якась тупість — купувати додатковий прилад, якщо все й так працює. Однак чекати, поки відключать мовлення не стали. Хоч я дивлюся рідко (на крайняк, можу пошукати на Ютубі, або переглянути повторно), та мати з батьком регулярно дивляться передачі. Тому наважились придбати тюнер цифрового мовлення Т2.

Шо сказати... Пів «штуки» гривень. Дешевих тюнерів у місті не знайшлося, а замовляти в Києві з доставкою вийшли б такі саме гроші.

Ну а тепер про сам тюнер. Він підключається окремо до розетки (і це в той час, коли закликають економити електроенергію. Яка тільки дорожчає! Ну де тут логіка?). Ще одна незручність: керування. Тепер треба використовувати два пульти — один від телевізора, другий від тюнера. Причому пульт від телевізора потрібен лише для вмикання/вимикання тєліка. А керується пультом тюнера. Причому тюнер треба вмикати/вимикати окремо. Ну дуже зручно)

І заради чого це? Кращої якості відео і більшої кількості каналів. Якщо краща якість — хоч якийсь аргумент (хоча мене влаштовувала і погіршена якість), то толку від нових каналів нема. Думав, що буде «Діскавері». А фігушки! Додались якісь Експрессо ТВ, 112, М2, Ескулап. Якась «мура». Тому думаю, що навряд чи збільшиться перелік вподобаних каналів.

Мені здається, що простіше купити новий тєлік з вбудованим приймачем Т2, ніж так заморочуватись. Хоча це і дорожче, ніж напівміра з додатковим приладом.

Цікаво, що «агітатори» цифрового мовлення про зручність користування і економію електрики не думають? Нахрін рекламувати якісь тюнери?

Ну і нагадаю переваги і недоліки тюнера цифрового мовлення:
- Додаткове енергоспоживання
- Незручне керування (необхідність користуватися двома пультами)

+ (хоча для мене це "0") Більша кількість каналів
+ Краща якість зображення

Бложик глюкануло?

Не можу зрозуміти: це ЖЖшечку глюкануло, чи на Яндексі хостінг "ковбасить", чи може інтернет повільний? Деякі фотки не відображаються. До цього все було норм.
Спробував зайти з телефону — те саме.



Можете перевірити: http://maxiwell83.livejournal.com/182687.html

Погода — лайно!

В попередній замітці скаржився на погоду. Ну що сказати... Погода — лайно! Як пишуть синоптики: «замерзання мокрого снігу на землі і ожеледь». Капздець! Прийшов додому, обтрусився — стільки льоду обсипалося. Фотік і телефон мокрі від конденсованої вологи. Руки замерзлі.

Мокрий сніг спочатку, як дощ. А потім замерзає.



Думав пофоткати маршрутки. А фіглі! «Холодно цуцику». Але я все одно прогулявся містом. Треба ж про щось зробити фотозвіт.

[ Прогулянка ]

Українська дискотека від DJ Sky

В Ютубі знайшов класний танцювальний мікс від DJ Sky.
Щоправда, незрозуміло, що там роблять «Антитіла».



Холодна і довга зима

Як повідомляють синоптики, зима не збирається відходити. І обіцяють морози до -20. І хто там казав про потепління? Цієї зими, щось не дуже тепло.

Хоча, у мене й так планів на цю зиму не було. По заброшкам не полазиш. В парк не сходиш. Виставок цікавих нема. Може будуть класні снігопади, то буде на шо подивитись.