хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

LiveJournal «закручує гайки»

Нещодавно (не пройшло й місяця), як на блогерській платформі Livejournal знову оновили правила. 4 квітня блогерів порадували оновленими умовами користування. Як і очікувалось, стали «закручувати гайки». Схоже, це наслідки переміщення серверів до Росії і зміцнення контролю над вільнодумством.

Так от, нові умови можна або прийняти, або відкласти. Якщо відкласти погодження, то пропонують розлогінитися. А що ж, якщо підписати нові умови? Можна не дивлячись. Все одно зрозуміло про що йтиме мова. Однак цікаво, що змінилося і за що підписуєшся.

1) Тепер LiveJournal повністю перейшов під російське законодавство. Це дивно, оскільки до 2017 ЖЖка підкорювалась американським законам.
Цікаво, чи будуть діяти ці правила і для некирилічних блогів?
2) Відтепер заборонена політична реклама і агітація. Що вкладається в це поняття? Простір для трактування необмежений. Схоже, тепер розповідати про мітинги-протести заборонено. Можна тільки про Путена.
3) Заборонили рекламу в блогах. Хоча точно не зрозуміло чого вона стосується: чи вставки своїх рекламних банерів, чи взагалі будь-якої реклами.
4) Введена спільна відповідальність власника блогу за коментарі інших користувачів. Ну це взагалі маразм. Не будеш же цілодобово відслідковувати, щоб троллі раптом чого не понаписували?!
5) Записи із ненормативною лексикою повинні позначатися як матеріали для дорослих.  За це можна наказати половину російськормовних користувачів. Та й мотиви не зовсім зрозумілі — діти все одно матюки знають.
6) Заборонено писати про третіх осіб. Це і видавати себе за іншу людину. Хоча це правильно. Але начебто тепер не можна писати про інших людей. Або ще крутіше — писати про себе тільки правду. оО!
7) Тепер всім блогерам, яких читають більше 3000 людей необхідно реєструватись яке ЗМІ. Раніше це вимагалося від російських блогерів. Тепер, напевно, це стосуватиметься всіх киріличних блогерів. І байдуже, що дізнатися статистику переглядів нереально.
8) Блоги без активності будуть видаляти через півроку. Раніше неактивні блоги тримали рік.

От такі «покращення».




3

Коментарі

16.04.17, 15:16

давно пора ЖЖ , фотострану , однокласники , вконтакт закрити ... рупор на стовп і нехай обмотаються колючим дротом .

    26.04.17, 15:22Відповідь на 1 від WalKing

    давно пора ЖЖ , фотострану , однокласники , вконтакт закрити ... рупор на стовп і нехай обмотаються колючим дротом .Ага , модерів на I.UA теж потрібно на сраку посадити......*hammer *

      36.04.17, 15:26Відповідь на 2 від БілаКоролева

      давно пора ЖЖ , фотострану , однокласники , вконтакт закрити ... рупор на стовп і нехай обмотаються колючим дротом .Ага , модерів на I.UA теж потрібно на сраку посадити......*hammer *не знаю таких , ще не бачив ... та й нема потреби ... )

        46.04.17, 18:01Відповідь на 1 від WalKing

        ЖЖ був американським. І, повірте, аудиторія там була побільше, ніж на i.ua.

          56.04.17, 21:03

          роби тепер архів заміток

            66.04.17, 21:24Відповідь на 4 від Makcімаліст

            ЖЖ був американським. І, повірте, аудиторія там була побільше, ніж на i.ua.справа в тому , що не дивлячись на всі протиріччя фсб рашки більш активно зондує всіх користувачів, між спецслужбами сша та рашки є угода, якщо американці більш лояльно відносяться до контенту то модерація з фсб , глушить найменьші прояви антидержавницьких позицій блогерів, така ж картина й на інших сайтах, Мир Тесен, Фотострана , ВК, Однокласники , ... це не жарт, СБУ відстає по якості та кількосьті контролю за соціальними мережами, ... що не робить їм честі , якщо на проросійських сайтах за наш контент блочать не задумуючись , та наші довго думають що з цими пропагандистськими закидами робити ... я це відчув на своєму досвіді ... правда спочатку блоканули , а потім просили щоб вернувся ...

              76.04.17, 21:29Відповідь на 6 від WalKing

              Цікаво для чого ? ... знаю що вони навіть збирають досьє на кожного хто проявляє активність проти їх режиму, навіть знав хто це робить конкретно ... не так все просто як ти собі уявляєш... але знаю і те що сбу збирає інформацію про сексот з фсб в інтернеті ... справа в тому що деякі агенти мають довгий язик ... є й такі що підтримують пропутінський режим, вони на обліку в сбу, але все одно працюють надзвичайно слабо ...

                87.04.17, 15:03Відповідь на 5 від trinks

                роби тепер архів замітокЩе після переїзду серверів до Росії завів альтернативний блог.

                Образливо, що до того, як перейти в ЖЖ, був на Я.ру. Думав, хоч ЖЖка буде стабільною.