Погодка

Погодка — пісня! То хмари, злива і прохолода — то сонячно, сухо і спекотно. І все це за один день.

Не там зраду шукаєте

Допис про один російський сайт з купою сервісів, яким користувалось чимало співвітчизників, викликало обурення у читачів. Тож треба роз'яснити де треба шукати "зраду". Сподіваюся на аргументовані коментарі.

Здається, на цю тему я вже писав. Але якщо читачі не розуміють, повторю ще.
[ Читати далі ]

Автомобільна виставка

Викладаю посилання на репортаж з автомобільної виставки "Агро АвтоШоу". Правда, Livejournal тепер російський. Так що хто не боїться реклами і російського сайту, можете почитати. Тим паче, російських машин там не було. Зате були повнопривідні фургончики, вантажівки і кроссовери з позашляховиками.

Ех, в загашнику є заготовка для посту про український автопром. Коли я до нього доберуся не знаю.

Як так може бути?

Пишався, що можна дивитись заблоковані сервіси Яндекса (карти, екс фотки, пошту). І от уже всьо. Дивно, що напередодні під вікнами бачив фургончик провайдера. Напевно, просто співпадіння. Але мова не про те. Якимось чином у деяких блогерів показуються фотки з Яндекса. Причому обходять блокування і мобільного оператора, і провайдера. А моїх фоток без проксі чи VPN не видно. Як так може бути?

У мене є декілька версій.
1. Знімки можуть бути розміщені на різних серверах.
2. Залежить від типу посилання: статична картинка або клікабельна картинка.
3. Репост з ЯндексДзену. Тому там інший код на знімки.



От і запитання: як у інших виходить обходити блокування?

Ото була реклама!

Ото була реклама раніше! Пригадуєте таку? Шикарна пародія.

І пам'ятайте: "Надмірне споживання реклами шкодить вашому гаманцю".

Українська дискотека 28

Поки ще є можливість змонтувати танцювальний сет, зробив. Багато музичних новинок, намагався не повторюватись. Класні переходи між піснями.

  Слухати

 

 

П'ятниця, ще й 13те

А сьогодні п'ятниця. Ще й 13те. Надодачу — повнолуння (чи це вже я сам вигадав). На підробітку вже четвертий день тиша. Скільки ж це співробітниці дають роботи. що не встигає впоратись? Нехай наймають додаткових працівників.

Подзвонив по цікавій вакансії — с***ко, дуже далеко. До речі, не вперше натрапляю на підходящі вакансії в тому районі — хоч переїжджай.
А так, не менше 2х годин туди + стільки ж назад. І більше тисячі на проїзд. Сказали при запропонованій зарплаті навряд чи вас це влаштує. Особливо, враховуючи завтрашнє подорожчання "Все по 8" — метро, трамвай, тролейбус, автобус, фунікулер.

Подорожчання транспорту можна винести в окрему новину. Транспортники чомусь забули, що основні користувачі комунального транспорту якраз небагаті люди: пільговики, пенсіонери, кур'єри, робітники, студенти. Сумніваюся, що їхній бюджет зростає.

Нова Вінда запарила оновленнями і перезавантаженнями. Ще й настійливо просить зареєструватись. Треба подружку розкручувати на дистрибутив Linux Mint.

Повернення з відпустки

Співробітниця з офісу вийшла з відпустки, але роботою і не пахне. В принципі, це очікувано - спочатку буде розгрібати завали за два з хвостиком тижня, а вже потім буде давати завдання. Питання тільки в тому, скільки буде заклопотана своїми справами? Бо цей місяць і так вийде коротким.

Є, звичайно, версія, що за декілька місяців виконав чималий шмат роботи. 2/3 товарів заповнив. Але ще повинен залишитися запас завдань.

Я вже почав придивлятись до нових вакансій. Навіть пощастило знайти посаду контент-менеджера без обов'язків адміністрування і SEO (правда, і зарплата менша). Однак робота в офісі - а хто його знає, де він розташований, і скільки часу, грошей і нервів витребує поїздка на роботу. Так що поки почекаю. Сподіваюсь, співробітниця в офісі швидко роздуплиться.

Новий комп

Нарешті... вчора зібрали комп'ютер.

Якщо цікаво, яка конфігурація збірки:
Проц. Core i3-7100,
Материнка MSI B250M
Карта пам'яті SSD Kingston A1000
Оперативка Kingston 8ГБ
Вінчестер SeaGate 2ТБ
Відеокарти нема - вбудована.

Літає швидко. Запускається/вимикається за секунду. І майже беззвучний.

Хоча є одне "але"... Вентилятор не поставили. По-перше, комп'ютерник сказав, що це не критично. По-друге, для охолодження корпусу не підійшов, бо потрібен меншого діаметру. А ставити на видув нема сенсу, бо буде видувати в підлогу і до плат далеко.