Український брейкбіт

Рекомендую! Незвичний музичний стиль. letsrock


Щось мені ці локшини нагадують... (відеоверсія)

Відеоверсія нещодавньої дегустації. Точніше, частини дегустації.


Нові вермішелі та локшини швидкого приготування-9

Десяту, ювілейну, дегустацію вермішелей/локшин швидкого приготування хотів відкласти на наступний рік, бо й так перебрав щорічну норму споживання. До того ж, новинок не було. Але знімати більше нічого. Плюс — новинки підігнали. Тож доведеться наближати виразку шлунка... А чому 9-й номер, якщо дегустація десята? Все просто — один звіт назвав по-іншому, бо там були зарубіжні та реекспортні найменування. Сьогодні ж — вітчизняне.

1. Ювілейна, 10-а, дегустація вермішелей і локшин складається аж з п'яти найменувань. Причому це і вермішелі, і локшини. На огляді: локшина швидкого приготування "Glads" з куркою і соусом Сальса, локшина швидкого приготування "Glads" з яловичиною і томатним соусом з базиліком, а також нові вермішелі "Мівіна" зі смаками гострої курки, сиру, смаженого м'яса.

Цікаво те, що локшини "Glads" нагадують "Big Bon", які пішли разом з "Роллтоном". А "Мівіну" я вже дегустував (нехай і не всі смаки). Ну і ще, не обійшлося без приколів.
[ Читати далі ]

Чергова блогерська криза

Оскільки крім дегустацій знімати більше нічого, ідеї майже вичерпались. Проблема ще в тому, що відстаю від графіка публікацій, тому треба підібрати продукти (і купити), які можна відзняти за один день. Так, є вермішелі швидкого приготування, але я перебрав річну норму. До того ж, це тривалі зйомки.
Коротше, підкажіть про що можна зняти дегустацію. Звичайно, так, щоб і мені було цікаво.

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

18%, 2 голоси

82%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Автомобільні історії: ЗАЗ-968М

Замість того, щоб піти прогулятись або подумати про нові зйомки, вирішив за вчора і сьогодні доробити і викласти самвидав про українську легенду — ЗАЗ-968М. Хоча це радянський автомобіль, його виробництво закінчили в незалежній Україні.

Як і в попередніх випусках, спочатку думаєш: "Що написати?", а ближче до завершення думаєш: "Як все вмістити?"

Отже, зібрав розрізнену інформацію про історію, фейсліфтинги і зміни в процесі виробництва (особливо, про машини останніх років випуску). Дізнався і те, чого не знав раніше. Наприклад, про зміну розташування запаски та акумулятора, або про відмову решіток на багажнику на екземплярах останнього року виробництва. Одним словом, вийшло інформативно і цікаво.

Хоча, дорікаю собі, що мало картинок пізніх ЗАЗ-968М. А інакше не зміг би показати еволюцію моделі та окремі елементи (шильдики, мотор, панель приладів).

Можливо, варто було показати пізні 968М в різних кольорах, а не в одному?

Інші випуски:
ЗАЗ-1103 "Славута" 1.2S - читати ТУТ
ІЖ-2717-90 - читати ТУТ
ЛуАЗ-1302 - читати ТУТ


Нічні вибухи

Попередньої ночі бабахкало з такою інтенсивністю, якої раніше не було. А, судячи за тим, що було гучно, самі розумієте, що. І дійсно, в мордокнизі виклали відео наслідків падіння уламків.

Зрозуміло, що не виспався. Ще й сон снився хріновий. Кляті к@ц@пи! Навмисно роблять, щоб повітряна тривога була довгою.
Єдине, що тішить, так це нальоти на Псковський аеродром.

Югославські Сітроєни

Випадково дізнався, що в колишній Югославії виготовляли не лише ліцензійні копії Фіата і власні варіації. Виявилось, що окрім марки Zastava, був ще один бренд — Cimos. Його назва розшифровується, як поєднання "Citroёn" і "Tomos" (дивна назва?).

Інформації не густо, але, начебто, на спільному підприємстві Cimos випускали чи складали (наймовірніше) французькі автомобілі Citroёn. Причому в широкому асортименті. Але з різноманіття моделей виділяється мікро фургончик Cimos-Citroёn DAK, який відрізнявся від французького аналогу.

Буклет на підтвердження (щоб не думали, що вигадав).

Назва югославської моделі розшифровується як "Dyane" (на базі якої зробили фургон) + "AK" (назва фургонів, зроблених на базі попередника Dyane — легендарному 2CV). У Сітроєна фургончик називається від зворотньої послідовності назв — "Acadiane".

До речі, "Dyane" теж складали в Югославії. Правда, назву змінили на "Diana".

Які у нього локальні особливості — читайте під врізкою. Сподіваюсь, що не перевантажу подробицями.

Який кінець літа без спеки?

Який кінець літа без спеки? Липень і серпень — найспекотніші місяці. Висока температура задовбала. Хоча на фоні війни, мобілізації, родинних сварок нестерпна спека сприймається не так дратівливо, як у попередні роки. Але тенденція до потепління помітна.

В кімнаті знову цілодобово +29 - +30,5 градусів. Тож навіть за відсутності повітряних тривог все одно не спиться. А якщо не провітрювати або зачинитись, то взагалі, як в парилці.

Зрозуміло, що за такої погоди швиджко пітнієш. Соляні копальні працюють на повну і виводять з потом зайву сіль. Від того стаєш брудним і липким.

Про чергове спекотне літо я б може і не написав, але цьогоріч став налягати на воду. Особливо смакує столова і мінеральна газована вода. Ще один спосіб охолодитися, який, правда, не полюбляє горло, — морозиво. Цього сезону без незвичностей.

Раніше втамовував спрагу мінералкою з евкаліптовими льодяниками. Зараз міцних карамельок нема. Та й не хочеться. Сподіваюсь, що на початку осені прийде довгоочікувана прохолода. Але прогноз погоди не радує.

Саморозряджання ноутбука (продовження)

Про саморозряджання акумулятора ноутбука вже писав. І ось — свіжі спостереження. Якщо за тиждень він розряджається на 10-15%, то за півтора тижні батарея сідає аж на 29%. По-моєму, з акумом щось не так. Або вимикаю неправильно. Можливо, він не вимикається, а працює? Хоча як ще вимикати? Вибрав меню "Вимкнути > Завершити роботу", закрити ноут.

Звичайно, віджет заряду акумулятора може працювати некоректно. Але те, що акумулятор сідає, навіть при вимкненому ноуті помітно.

Дегустація сухпаю (відео)

Відеоверсія нещодавньої дегустації сухпаю.