Щось мені ці локшини нагадують... (відеоверсія)

Відеоверсія нещодавньої дегустації. Точніше, частини дегустації.


Нові вермішелі та локшини швидкого приготування-9

Десяту, ювілейну, дегустацію вермішелей/локшин швидкого приготування хотів відкласти на наступний рік, бо й так перебрав щорічну норму споживання. До того ж, новинок не було. Але знімати більше нічого. Плюс — новинки підігнали. Тож доведеться наближати виразку шлунка... А чому 9-й номер, якщо дегустація десята? Все просто — один звіт назвав по-іншому, бо там були зарубіжні та реекспортні найменування. Сьогодні ж — вітчизняне.

1. Ювілейна, 10-а, дегустація вермішелей і локшин складається аж з п'яти найменувань. Причому це і вермішелі, і локшини. На огляді: локшина швидкого приготування "Glads" з куркою і соусом Сальса, локшина швидкого приготування "Glads" з яловичиною і томатним соусом з базиліком, а також нові вермішелі "Мівіна" зі смаками гострої курки, сиру, смаженого м'яса.

Цікаво те, що локшини "Glads" нагадують "Big Bon", які пішли разом з "Роллтоном". А "Мівіну" я вже дегустував (нехай і не всі смаки). Ну і ще, не обійшлося без приколів.
[ Читати далі ]

Чергова блогерська криза

Оскільки крім дегустацій знімати більше нічого, ідеї майже вичерпались. Проблема ще в тому, що відстаю від графіка публікацій, тому треба підібрати продукти (і купити), які можна відзняти за один день. Так, є вермішелі швидкого приготування, але я перебрав річну норму. До того ж, це тривалі зйомки.
Коротше, підкажіть про що можна зняти дегустацію. Звичайно, так, щоб і мені було цікаво.

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

18%, 2 голоси

82%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Автомобільні історії: ЗАЗ-968М

Замість того, щоб піти прогулятись або подумати про нові зйомки, вирішив за вчора і сьогодні доробити і викласти самвидав про українську легенду — ЗАЗ-968М. Хоча це радянський автомобіль, його виробництво закінчили в незалежній Україні.

Як і в попередніх випусках, спочатку думаєш: "Що написати?", а ближче до завершення думаєш: "Як все вмістити?"

Отже, зібрав розрізнену інформацію про історію, фейсліфтинги і зміни в процесі виробництва (особливо, про машини останніх років випуску). Дізнався і те, чого не знав раніше. Наприклад, про зміну розташування запаски та акумулятора, або про відмову решіток на багажнику на екземплярах останнього року виробництва. Одним словом, вийшло інформативно і цікаво.

Хоча, дорікаю собі, що мало картинок пізніх ЗАЗ-968М. А інакше не зміг би показати еволюцію моделі та окремі елементи (шильдики, мотор, панель приладів).

Можливо, варто було показати пізні 968М в різних кольорах, а не в одному?

Інші випуски:
ЗАЗ-1103 "Славута" 1.2S - читати ТУТ
ІЖ-2717-90 - читати ТУТ
ЛуАЗ-1302 - читати ТУТ


Нічні вибухи

Попередньої ночі бабахкало з такою інтенсивністю, якої раніше не було. А, судячи за тим, що було гучно, самі розумієте, що. І дійсно, в мордокнизі виклали відео наслідків падіння уламків.

Зрозуміло, що не виспався. Ще й сон снився хріновий. Кляті к@ц@пи! Навмисно роблять, щоб повітряна тривога була довгою.
Єдине, що тішить, так це нальоти на Псковський аеродром.

Югославські Сітроєни

Випадково дізнався, що в колишній Югославії виготовляли не лише ліцензійні копії Фіата і власні варіації. Виявилось, що окрім марки Zastava, був ще один бренд — Cimos. Його назва розшифровується, як поєднання "Citroёn" і "Tomos" (дивна назва?).

Інформації не густо, але, начебто, на спільному підприємстві Cimos випускали чи складали (наймовірніше) французькі автомобілі Citroёn. Причому в широкому асортименті. Але з різноманіття моделей виділяється мікро фургончик Cimos-Citroёn DAK, який відрізнявся від французького аналогу.

Буклет на підтвердження (щоб не думали, що вигадав).

Назва югославської моделі розшифровується як "Dyane" (на базі якої зробили фургон) + "AK" (назва фургонів, зроблених на базі попередника Dyane — легендарному 2CV). У Сітроєна фургончик називається від зворотньої послідовності назв — "Acadiane".

До речі, "Dyane" теж складали в Югославії. Правда, назву змінили на "Diana".

Які у нього локальні особливості — читайте під врізкою. Сподіваюсь, що не перевантажу подробицями.

Який кінець літа без спеки?

Який кінець літа без спеки? Липень і серпень — найспекотніші місяці. Висока температура задовбала. Хоча на фоні війни, мобілізації, родинних сварок нестерпна спека сприймається не так дратівливо, як у попередні роки. Але тенденція до потепління помітна.

В кімнаті знову цілодобово +29 - +30,5 градусів. Тож навіть за відсутності повітряних тривог все одно не спиться. А якщо не провітрювати або зачинитись, то взагалі, як в парилці.

Зрозуміло, що за такої погоди швиджко пітнієш. Соляні копальні працюють на повну і виводять з потом зайву сіль. Від того стаєш брудним і липким.

Про чергове спекотне літо я б може і не написав, але цьогоріч став налягати на воду. Особливо смакує столова і мінеральна газована вода. Ще один спосіб охолодитися, який, правда, не полюбляє горло, — морозиво. Цього сезону без незвичностей.

Раніше втамовував спрагу мінералкою з евкаліптовими льодяниками. Зараз міцних карамельок нема. Та й не хочеться. Сподіваюсь, що на початку осені прийде довгоочікувана прохолода. Але прогноз погоди не радує.

Саморозряджання ноутбука (продовження)

Про саморозряджання акумулятора ноутбука вже писав. І ось — свіжі спостереження. Якщо за тиждень він розряджається на 10-15%, то за півтора тижні батарея сідає аж на 29%. По-моєму, з акумом щось не так. Або вимикаю неправильно. Можливо, він не вимикається, а працює? Хоча як ще вимикати? Вибрав меню "Вимкнути > Завершити роботу", закрити ноут.

Звичайно, віджет заряду акумулятора може працювати некоректно. Але те, що акумулятор сідає, навіть при вимкненому ноуті помітно.

Дегустація сухпаю (відео)

Відеоверсія нещодавньої дегустації сухпаю.



Дегустація сухпаю "Sushka"

Не думав, що коли-небудь доведеться робити огляд сухпаїв. Правда, і повномасштабна війна у XXI столітті здавалась чимось фантастичним і безглуздим, але, як бачимо, все можливо.

В принципі, в дегустації сухпаїв немає нічого дивного — раніше сталкери полюбляли їх оцінювати за відсутності вилазок (напевно, через те, що їх було зручно брати в похід або на сталк). Тож чому б і мені не спробувати? Тим паче, від початку повномасштабного вторгнення рашистів набори індивідуального раціону харчування дегустували і письменники-історики, і мотоциклісти, і блогери розважального жанру. Ну і, звичайно, кожен чоловік в країні може зіткнутись з таким продуктом, оскільки у нас триває війна і запросто можуть призвати на військову службу (хоча такі набори дають лише на виїзних навчаннях або завданнях, бо у військових частинах є їдальні, а на фронті — польові кухні). Крім того, це — продукти швидкого приготування. Так що маю повне моральне право спробувати сухпай. Заодно, враховуючи специфічність такої їжі, додаю новий тег "сухпай".

1. На огляді добовий армійський сухпай фірми "Sushka" на 2600 ккал (вага — 703 г.). Раціон №1. На упаковці написано, що це "набір продуктів швидкого харчування", а я додав би: "сублімованих продуктів". Ну а коштує це все 239 грн. Це набагато дешевше, ніж інші українські сухпаї. До того ж, даний набір виготовлений на Київщині.

Цікаво перевірити, чи вистачить цього набору на добове харчування в домашніх умовах.
[ Читати далі ]