Інформаційний бюлетень

Випуск №160 від 27 березня 2012 року



Соучредитель издания Дорожный контроль дал первое интервью после нападения

Неизвестные, избившие и ограбившие соучредителя интернет-издния Дорожный контроль Ростислава Шапошникова, сказали Ростиславу, что нападение является заказным.

Об этом сообщил сам Шапошников, который сегодня, 27 марта,;готов рассказать журналистам подробности нападения.

Більше про це читайте: http://korrespondent.net/kyiv/1333674-souchreditel-izdaniya-dorozhnyj-kontrol-dal-pervoe-intervyu-posle-napadeniya?utm_source=pravda.com.ua&utm_medium=inf_pravda.com.ua&utm_content=inf_link&utm_campaign=pravda.com.ua_to_korrespondent.net

На грани выживания: Украина превратилась в страну нищих

Два года назад президент Виктор Янукович борьбу с бедностью объявил своим главным приоритетом. ТСН.ua выяснял, что изменилось с того времени, и стали ли украинцы жить лучше. Кризисная математика Доходы украинцев падают. Продукты, услуги, транспортные расходы в среднем за прошлый год выросли на 20-30%. Пенсии же практически не были пересмотрены. Пенсионная реформа, стартовавшая осенью 2011 года, только ухудшила социальную ситуацию в стране. Сотням тысяч украинцев пришлось отложить планы выхода не пенсию, тем, кто получал пенсию свыше 2,5 тыс гривен, урезали доходы в среднем на 100 гривен, а тем, кто получал минимальную - около 800 - прибавили по 50-80 гривен.
Больше читайте здесь: http://ru.tsn.ua/groshi/na-grani-vyzhivaniya-ukraina-prevratilas-v-stranu-nischih.html

Більше про це читайте: http://ru.tsn.ua/groshi/na-grani-vyzhivaniya-ukraina-prevratilas-v-stranu-nischih.html

Табачник закупив деякі підручники для першачків по 647 гривень

ДНУ «Інститут інноваційних технологій і змісту освіти» Міносвіти і науки, молоді та спорту 19 березня уклало низку угод на друк підручників для 1 класу на загальну суму 61,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Найдорожчими виявились підручники української мови для шкіл з навчанням польською мовою – 647 грн. за примірник. Іспанська мова для першокласників коштує 518 грн./прим, українська мова для шкіл з молдавською мовою – 497 грн./прим.

Найдешевшим став підручник англійської мови для загальноосвітніх шкіл – 10,81 грн./екз.

Більше про це читайте: http://tyzhden.ua/News/45899

У Пенсійного фонду нема грошей на нинішні соцвиплати – Розенко

Дефіцит бюджету Пенсійного фонду (ПФ) у 2011 році був на 12 млрд грн більшим за прогнозований рівень.

Про на прес-конференції це повідомив провідний експерт Центру Разумкова Павло Розенко.

Як наголосив фахівець, нині у ПФ немає достатнього ресурсу навіть для того, щоб профінансувати чинні соціальні виплати. Тобто в державного органу може не виявитися достатньо коштів для виплати людських пенсій, пояснив Розенко.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/business/_u-pensijnogo-fondu-nema-groshej-na-ninishni-socviplati-rozenko/428681

Вітіна сотня


Виділення 300 млн грн для пересівання зернових менш за все стосується аграгіїв. Є припущення, що у такий спосіб діюча влада хоче зробити "передвиборний подарунок" сільським головам і місцевим органам влади, а міністр АПК - налагодити стосунки з Сім'єю. Також частину грошей "відмиють" під вибори. Розміри відкатів сягають 30%.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/publications/2012/03/27/319846/

Долги по зарплате перевалили за миллиард гривен

Самый большой размер невыплаченных зарплат зафиксирован в Донецкой области.

На 1 марта размер невыплаченных зарплат увеличился на 3,1% по сравнению с 1 февраля до 1 069,790 млн гривен. Об этом сообщила Государственная служба статистики. Наибольший размер невыплаченных зарплат на 1 марта был зафиксирован в Донецкой области - 243,323 млн гривен, Харьковской - 113,020 млн гривен, Луганской - 94,268 млн гривен и в Киеве - 70,350 млн гривен. В

Більше про це читайте: http://ru.tsn.ua/groshi/dolgi-po-zarplate-perevalili-za-milliard-griven.html

Италия может предоставить Авакову политическое убежище

Задержанный в Италии экс-губернатор Харьковской области Арсен Аваков имеет право обратиться в миграционную службу с просьбой о предоставлении политического убежища. Об этом заявил первый замглавы парламентской фракции "БЮТ-Батьківщина" Сергей Соболев.
"Если Аваков объявлен в розыск Интерполом, то страна, в которой он обнаружен, обязана взять его под арест. Но он имеет право обратиться в миграционную службу той страны, где он арестован", — подчеркнул Соболев.

Більше про це читайте: http://podrobnosti.ua/power/2012/03/27/828210.html

Супердорогие учебники от Табачника писала мама Хорошковского

Учебник «Украинский язык для общеобразовательных учебных заведений с обучением на польском языке. Устный курс. 1 класс », печать которого Минобразования заказало по 647 грн. / Экз, разработаны авторами Хорошковской О. Н. и Яновицкой Н. И. При этом Ольга Назаровна Хорошковская является матерью первого вице-премьера Валерия Хорошковского.

http://obkom.net.ua/news/2012-03-27/1513.shtml

Правозащитник: Невыполнение решения Евросуда по Тимошенко является беспрецедентным

Правозащитник Евгений Захаров не исключает введения санкций против Украины из-за невыполнения решения Европейского суда по правам человека с рекомендацией обеспечить лечение экс-премьер-министра Юлии Тимошенко в надлежащем медицинском учреждении.

"Санкции могут быть очень суровыми, и первыми санкциями, которые могут применить, например, лишить права голоса нашу парламентскую делегацию в ПАСЕ, то есть она будет присутствовать без права голосования. Это очень строгая санкция, и это может быть вполне", - цитирует Захарова сайт ВО «Батьківщина».

Більше про це читайте: http:// korrespondent. net / ukraine / politics /1333790- pravozashchitnik - nevypolnenie - resheniya - evrosuda - po - timoshenko - yavlyaetsya - besprecedentnym

Анунаки, Юля та планета Нібіру

З блогу одного закарпатського блогера.

Вечоріє... Виходжу з квартири винести останні залишки сміття. Біля "кафешки" за столиками під відкритим небом - чимала компанія. Пють горілку, традиційно "шліфують" пивом. Доноситься уривок розмови на закарпатській говірці. .. "Нияка влада... што місна, што... више...Бардак, крадіння ай корупція... Докус совіcть стратили... Сволочі" . Хмурний мужик з категорії "недоперепив" вставляє фразу: "Юльку в колонію одвезли...Гади...На колясці інваліднуй...Та перед самим Новим роком! Їм би у таких колясках... до конця жизни...Свині..." Другий додає: "Пак який суд – ай такий і вирок! Продажні гади!". Далі хвилину бажають "щастя та здоровя" судді, котрий "посадив" Юлю...І також "най би поїздив" до кінця кар'єри в інвалідному візочку... І тут щуплий, маленький чоловічок років під шістдесять, голову якого ледь видно на фоні стола, цілком тверезим голосом на колоритній березнянській говірці вставляє фразу: "Юльці поможуть лем анунаки... В будущому році їхня планета Нібіру має пруйти дуже близько од Земли... Сесе ся стає кажді чотири тисячі років. Вот они висадяться на Землю та ослободять її...!!". А пак буде кунець світу...Майя про тото писали...Календар ся у них кончає у децембрі будущого года..." ... ... ... Пауза секунд на десять-пятнадцять. Далі бурхливе обговорення новини. На повному серйозі: "Ну, кедь Євроунія ся пижить та ся тужить, гиби ай і погрожує, айбо нич не може вчинити - то най ів (Юльці) хотя бы тоті анунаки йо... поможут!" Ось така передноворічна невигадана історія...Протягом сотень років циклічно проявляється наша стійка словянська ментальність: віра у доброго "батюшку-царя", у "друге пришестя", в інопланетян та анунаків... Лишень чомусь немає віри у власні сили та можливості... А жаль...Можливо, дійсно рік 2012 стане переломним??? Без анунаків та планети Нібіру! 31.12.2011 р. 22.45

Віктор Бунда

В Луганске поток фекалий перекрыл движение транспорта (ВИДЕО)

17:24 20.03.2012 В Луганске в районе улицы Королева сегодня, 20 марта, произошел порыв канализационного коллектора. На месте порыва образовался высокий фонтан из канализационных стоков, пишет «Параллель медиа». Сообщение об утечке поступило в информационно-справочную службу «Луганскводы» в 8:20. В настоящее время на месте утечки проводятся мероприятия по ее устранению. Отмечается, что причиной утечки стал износ этого железобетонного коллектора.

Поток нечистот затруднил движение транспорта, многим пришлось ехать в объезд.

То же самое случилось на выборах президента в 2010 г.

Інформаційний бюлетень

Випуск №150 від 13 березня 2012 року



Ющенко готується до весняного переїзду?

Екс-президент Віктор Ющенко готується переїхати з державної дачі у власний маєток у Нових Безрадичах. Про це пише газета Сегодня.

За даними видання, "через пару-трійку місяців екс-президент Віктор Ющенко таки залишить держдачу, що знаходиться в Конча-Заспі, і приїде на свій хутір".

Поки в Нових Безрадичах закінчується велике будівництво, щоправда, місцеві жителі жаліються, що Ющенко захопив дорогу, якою раніше користувалися місцеві жителі.

"Дорогу цю він давно перекрив, там вся земля йому належить, от він і вирішив, що й дорога його", - сказали виданню сусіди. Тепер жителі села змушені їздити в об'їзд по більш вузьких дорогах.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/13/6960476/view_print/

  Троих мажоров, которые изнасиловали и сожгли 18-летнюю девушку, отпустили на свободу.

В Николаеве трое отморозков заманили в квартиру 18-летнюю девушку, поочередно изнасиловали ее, а затем, чтобы скрыть следы преступления, придушили и попытались ее сжечь заживо на заброшенной стройке. В тяжелейшем состоянии пострадавшая 10 марта была доставлена в больницу.

Как удалось установить, один из подозреваемых - сын бывшей главы Еланецкой райгосадминистрации. Другой - и того хлеще - якобы, сын бывшего прокурора Центрального района г. Николаева.

Більше про це читайте: http://novosti-n.mk.ua/ukraine_article/read/?id=3524

"Банду геть!", - БЮТ заблокировал трибуну Рады и добился перенесения рассмотрения законов по ГТС и "Нефтегазу"

Депутаты от фракции БЮТ заблокировали трибуну парламента, добиваясь переноса на пятницу законопроектов по реформе нефтегазового комплекса.

Они окружили трибуну и выкрикивают "Банду - геть", сообщает Цензор.НЕТ.

Это произошло после того, как спикер Владимир Литвин* пытался поставить в повестку дня изменения в законы по реформированию нефтегазового комплекса.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/200009/bandu_get_byut_zablokiroval_tribunu_rady_i_dobilsya_pereneseniya_rassmotreniya_zakonov_po_gts_i_neftegazu

Захаров: Справи Луценка і Тимошенко - кримінальне переслідування політичних опонентів

Вироки стосовно екс-прем'єра України Юл i ї Тимошенко та колишнього м i н i стра внутр i шн i х справ Юр i я Луценка є крим i нальним пересл i дуванням пол i тичних опонент i в.

Про це заявляє кандидат на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини Євген Захаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Те, що за гратами залишаються першi номери полiтичних спискiв БЮТ i "Нашої України", якi перемогли на попереднiх парламентських виборах, яскраво свiдчить про те, що це не що iнше, як кримiнальне переслiдування", - сказав вiн.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/13/6960509/

Вчителям і медикам припинили виплату зарплат

Не всі працівники навчальних та медичних закладів Києва отримали заробітну плату за лютий.
Про це голові депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяні Меліховій повідомили працівники бюджетної сфери.
«Очевидно те, що грошей не вистачає. Відбувається недовиконання бюджету через те, що влада не вміє керувати містом. У БЮТу не було жодних сумнівів, що збільшення бюджету Києва на 430 млн. грн., нібито задля реалізації програм соціального захисту, є не тільки піаром влади перед виборами, а й реальним підкупом майбутніх виборців. Тепер залишається тільки здогадуватися, що фінансується в першу чергу перед виборами і чому вчасно не виплачена заробітна плата працівникам бюджетної сфери саме по захищеним статтям бюджету Києва», - наголосила Т. Меліхова.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10265.html

Лутковська цинічно обманює Європу щодо Луценка

Уповноважений Уряду України в Європейському суді з прав людини Валерія ЛУТКОВСЬКА не має морального права претендувати на посаду омбудсмена, вважає народний депутат України від фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Олесь ДОНІЙ.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі «Народної самооборони», зауваживши, що про намір підтримати В.ЛУТКОВСЬКУ на посаду Уповноваженого ВР з прав людини заявили в Партії регіонів.

За словами О.ДОНІЯ, «знаковим моментом в її «фаховості» є документ під назвою «Зауваження Уряду України у справі «Луценко проти України», підготовлений В.ЛУТКОВСЬКОЮ та направлений за її підписом до Європейського суду з прав людини. Так ось, ця пані стверджує, що жодне право Юрія ЛУЦЕНКА в ході судового процесу в Україні не було порушено, тому позов Ю.ЛУЦЕНКА є абсолютно безпідставним».

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/491424-doniy-lutkovska-tsinichno-obmanyue-evropu-schodo-lutsenka.html

Резиденцію Януковича протоплять на 1,4 мільйони
ДО "Резиденція "Синьогора" Державного управління справами президента закупила на 1,4 мільйони гривень газу.

Про це повідомляє Вісник державних закупівель.

Закупівля проведена в одного учасника. Послуги з транспортування газу та газ природний обсягом 301612 м3 надасть ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Як відомо, минулого року в "Синьогорі" зробили черговий ремонт.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/13/6960539/

ВОЛШЕБНИК ИЗ "МЕЖИГОРЬЯ": ЭСКИМО ПОД ВЫБОРЫ

На заседании Кабмина Виктор Янукович выступил в роли волшебника из Межигорья, который прилетел в голубом вертолете. Обещал и условные «пятьсот эскимо». "Остапа несло. Он почувствовал прилив новых сил и шахматных идей".
Остапа несло. Он почувствовал прилив новых сил и шахматных идей.
Ильф и Петров, "Двенадцать стульев"

На заседании Кабмина 7 марта Виктор Янукович* выступил в роли волшебника из Межигорья,
который прилетел в голубом вертолете и бесплатно показал всем кино. Ну как показал…Скорее многословно пересказал сюжет нового отечественного фантастического фильма, приуроченного к осенним парламентским выборам. Обещал и условные «пятьсот эскимо», но позже. Регионалы предрекали, что Виктор Федорович будет стучать кулаком по столу и сносить головы, но у Президента в этот день было очень миролюбивое и даже филантропское настроение.

Сеанс предвыборного популизма начался с саморекламы. «Мы никогда не думали, что будем иметь такую ситуацию, в которую попали. Это связано с ценой на газ и ситуацией на мировых рынках. Я хочу сказать, что эти два года я практически не выезжал из заграницы, мягко говоря, не выезжал», - сказал Президент. После длительной, уже ставшей традиционной МХАТовской паузы он добавил: «Я искал рынки». Это очень интересное заявление, особенно в свете того, что последние полгода европейские и мировые лидеры свели свои контакты с Виктором Януковичем до унизительного для любого президента минимума. Поэтому не совсем понятно, о каких рынках идет речь. Может о российских рынках, которым после очередной безумной идеи Онищенко уже не нужен украинский сыр?
А потом пришло время «эскимо». Правда, пока только на словах. Янукович поручил правительству пересмотреть размер пенсий 9 миллионам пенсионеров, которые вышли на пенсию до 2008 года, чтобы размер выплат вырос минимум на 100 грн. в месяц. Президент также выступил с инициативой увеличить выплату за выслугу лет военнослужащим на 165 грн. в месяц, а также повысить на 30-50% размер выплат 1 млн. участников войны. По его словам, необходимо также вдвое увеличить однократную помощь ко Дню победы инвалидам войны до 1720-2200 грн. «Ситуация с реальными доходами, разрыв между бедными и богатыми вызывает беспокойство у большей части общества. Поэтому новые социнициативы - это новый сигнал о том, что стабильность дает конкретный результат», - отметил Виктор Федорович. Скоро! На всех экранах страны - "Стабильность" в 3D. По-другому ее не увидишь.

Так же Президент вернулся к теме вкладов Сбербанка СССР. «Государство должно заниматься возвращением долгов своим гражданам. Предыдущее правительство остановило программу возвращения сбережений вкладчикам Сбербанка СССР, но осталось большое количество граждан, которые не смогли получить обещанную компенсацию в тысячу гривен», - сказал Янукович. По его словам, таких граждан больше шесть миллионов.

«Государство должно выполнять свои обязательства, поэтому, начиная с 1 июня и до конца этого года, эта часть долга должна быть возвращена. Подчеркну - все должно проходить в плановом порядке, вопрос должен быть тщательно отработан, чтобы не было очередей, столпотворений как было в 2008 году», - добавил он. Любопытно, что в упомянутом Виктором Януковичем 2008 году он был ярым противником возвращения вкладов Сбербанка СССР. Тогда он заявлял, что правительство Тимошенко стремится «любой ценой продемонстрировать способность будущего кандидата в президенты выполнять свои предвыборные обещания… Много ума не нужно, чтобы раздавать нами заработанные деньги... Правительство даже деньги раздать по-человечески не может». Тут даже добавить нечего. Виктор Федорович сам все сказал. Поэтому обещание Януковича вернуть деньги вкладчикам Сбербанка СССР – это ничем не прикрытый популизм с прицелом на выборы. Тем более, что представители Кабмина неоднократно заявляли – в стране нет денег для льготников (афганцев, чернобыльцев). Но «волшебники» могут все, особенно, если не за горами выборы.

Помимо вкладов Виктор Федорович пообещал, что с мая начнет работу государственная ипотека - программа кредитования под жилищное строительство. «Стоимость кредитов будет составлять не больше 2-3%. Государство компенсирует банкам остальное. Сроки таких кредитов будут рассчитаны на 10-15 лет», - заявил он. С автомобилистами Президент заигрывал темой упрощения процедуры регистрации транспортных средств. Специально для пенсионеров поручил Кабмину разобраться с высокими ценами на лекарства. Специально для тех, кто тоскует по «сильной руке» заочно пригрозил местным чиновникам: «Я обращаюсь к главам администраций! Подойдите принципиально к этим вопросам, в тех регионах, где их (людей) не слышат, освобождайте этих руководителей местной власти, которые не чувствуют боль людей».

Эффектную точку в этом сеансе невиданной щедрости поставил Сергей Тигипко, который заявил, что для реализации всех озвученных Президентом инициатив потребуется около 16 млрд. гривен. Более того, по его словам, у Министерства финансов есть такие деньги. Правда, в Администрации президента назвали более скромную сумму - 8 млрд. гривен. Вообще хороший разброс в цифрах вышел у Тигипко и АП. Возможно, 8 миллиардов гривен предназначено на реформы, а еще 8 миллиардов – на обслуживание тех, кто должен проводить реформы. Такой специфический НДС…

Странно как-то выходит. За два года никто пальцем о палец не ударил, а тут выезжает Виктор Федорович (весь в белом) и щедрой рукой осыпает (пока чисто теоретически) то ли 8, то ли 16 млрд. гривен на нужды народа. По странному стечению обстоятельств, происходит это в год парламентских выборов, на фоне катастрофического падения рейтинга, как Президента, так и Партии регионов. Конечно, наверняка найдутся те, кто в очередной раз клюнет на обещания Виктора Януковича. Но последние данные относительно рейтинга Президента показывают, что в сказки волшебника из «Межигорья» верит все меньше людей. Не спасают ни голубой вертолет, ни бесплатное кино, ни "пятьсот эскимо" в подарок.


Владимир ДЫМЧЕНКО для Цензор.НЕТ

Інформаційний бюлетень

Випуск №148 від 7 березня 2012 року



Син польського прем’єра працює простим журналістом і їздить на трамваї

Син прем’єра Польщі Дональда Туска Михал працює журналістом у Gazeta Wyborcza.

Про це написала у своєму Facebook українська журналістка Крістіна Бердинських.

Вона опублікувала фото сина Туска на його робочому місці. Син Туска їздить на роботу на трамваї.

Як відомо, старший син президента Віктора Януковича Олександр – власник низки компаній, зокрема, у будівельному бізнесі. Його статки у 2011 році журнал "Кореспондент" оцінив у мільярд 40 мільйонів гривень.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/7/6960238/

Закарпатский губернатор пришел на заседание Кабмина в часах за 200 тыс. грн

Председатель Закарпатской областной администрации Александр Ледида во время расширенного заседания Кабинета министров, посвященном новым социальным инициативам власти, которое проходило сегодня в Киеве, «засветил» часы, стоимостью свыше 200 тыс. грн.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/03/07/140185_zakarpatskiy_gubernator_prishel.html

Ура, вибори!

Можна було би ощасливити ще минулого року "тисячею" 300 тисяч вкладників Ощадбанку, якби відмінили ремонт президентських резиденцій. Але минулого року грошей на пільги не було – ні для афганців, ні для матерів-одиначок. Тепер вони знайшлися. Дякувати виборам!

Найцікавіше, що ще тиждень тому прем’єр Микола Азаров бідкався, що напередодні виборів значно зросте кількість політичних провокаторів, які намагатимуться підірвати політичну стабільність у країні.

Підривна діяльність цих провокаторів, за словами Азарова, якраз і полягатиме в тому, що вони будуть висувати відверто популістські рішення.

Логічно запитати, ким же тоді Микола Янукович має назвати свого президента, який акурат за півроку до президентських виборів обіцяє їм "соціальну справедливість".

Популістом чи провокатором?

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/03/7/6960236/

У травні Нацбанк включить станок — експерт

Всі соціальні ініціативи влади спрямовані лише на електорат Партії регіонів — пенсіонерів, військовослужбовців, інвалідів війни.

Так в коментарі Gazeta.ua колишній заступник міністра праці й соцполітики Павло Розенко відреагував на заяву президента Віктора Януковича збільшувати пенсії на 100 — 165 гривень.

"Ми таке вже бачили на початку 2000-х років, коли також влада різко зажимала всі соціальні стандарти протягом 3-4 років, а потім перед виборами 2004 року різко підняли питання про збільшення зарплат і пенсій. Те ж саме відбувається і зараз. Фактично два роки чинна влада і уряд робили все, щоб вивести людей за межу бідності, довести населення до зубожіння. А тепер перед виборами просто тривіально намагаються купити голоси виборців через такі от подачки.

Більше про це читайте: http://www.gazeta.ua/articles/politics/_u-travni-nacbank-vklyuchit-stanok-ekspert/426064
Після виборів Янукович з лихвою забере назад те, що дасть перед ними

Збільшувати пенсії та інші соціальні виплати слід не завтра, не перед виборами, як планує Янукович, а це треба було зробити ще вчора, наполягають в партії «Батьківщина».

Опозиція віддавна наголошувала на наявності в бюджеті прихованих резервів і наполягала на збільшенні пенсій та зарплат бюджетникам. Фракція «БЮТ-Батьківщина» вже давно розробила законопроект про спрямування додаткових 7 млрд. грн. на соціальні потреби людей.

Уряд Януковича, однак, замість повсякденної кропіткої роботи із підвищення соціальних стандартів, влаштовує показову передвиборчу акцію. В переддень парламентських виборів вони роздадуть 7 мільярдів, але після виборів заберуть у людей з лихвою, в кілька разів більше, так само як це вони зробили після президентських виборів.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10211.html

Німецькі лікарі визнали - Ю.Тимошенко хвора і потребує лікарняного стаціонару

Юлія Тимошенко хвора та потребує лікарняного стаціонару. В цьому запевнили німецькі лікарі, які були у складі комісії для медичного обстеження екс-прем’єра, передає кореспондент АМН.

Зокрема, за словами доктора наук в галузі неврології, професора та голови правління установи "Шаріте – Університетська медицина", Берлін, Карла-Макса Айнгойпля, "Юлія Тимошенко хвора і її необхідно далі лікувати".

Більше про це читайте: http://amn.net.ua/ukr/news/events/4787

В разгар "жёсткой экономии" Литвин прикупил Раде новый "Мерседес" за 200 тыс долл

Во время действия правительственного постановления об экономии бюджетных средств в парламентской автобазе появился новый автомобиль марки "Мерседес" за 200 тысяч долларов. Об этом стало известно из "Вестника государственных закупок", пишут "Наши деньги".

Більше про це читайте: http://rus.newsru.ua/ukraine/07mar2012/avtolitvin.html

Фінансувати "Межигір'я" Януковича - новий обов'язок громадян України

Поблизу того місця, де був Межигірський монастир, на 3,5 гектарах зводиться комплекс теплиць для Януковича. Їх розраховано на 20 кліматичних зон аж до субтропіків. Концепція - все, що подається Януковичу до столу, має бути гарантовано екологічно чистим.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/03/7/6960195/

Міхнік - Януковичу: Не будь ідіотом!

Засновник "Газети Виборчої", письменник, дисидент Адам Міхнік вважає, що ініціюючи репресії проти своїх опонентів, Віктор Янукович здійснює "політичне самогубство".

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На запитання, що б він написав у листі до Януковича, Міхнік відповів:

"Якби мені довелося з ним розмовляти, я б зробив так: поставив би півлітра "Української на меду" і сказав би: "Янукович, не будь ідіотом. Те що ти робиш - це постріл собі в п'яти. Це суперечить твоїм інтересам. На очах у всієї Україні ти здійснюєш публічне самогубство. І цього вироку тобі не оминути. Якщо не завтра, то післязавтра. Рано чи пізно. Але я думаю, що швидше раніше, ніж пізніше".

Більше про це читайте: http://www.radioporusski.pl/6/140/Artykul/92526,%D0%90%D0%B4%D0%B0%D0%BC-%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%AF%D0%BD%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D1%83%D0%B4%D1%8C-%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BC

Інформаційний бюлетень

  • 05.03.12, 22:42
Випуск №146 від 5 березня 2012 року



Партия Тимошенко обогнала партию Януковича. Разрыв растет, - социологи

Рейтинг партии Юлии Тимошенко уже стал выше, чем у Партии регионов Виктора Януковича.

Соответствующие данные обнародовали на пресс-конференции в Киеве представители социологической компании «Рейтинг», - передает Цензор.НЕТ со ссылкой на НР.

«Больше 20% намерены отдать за партию «Батькивщина», 18 % - за Партию регионов. И это показывает, что уже сегодня есть партия-лидер, у которой наблюдается постоянная динамика роста голосов. И это оппозиционная партия. Хотя еще год назад за партию власти были готовы проголосовать 20-22%. Это показывает падение рейтинга Партии регионов», - сказал директор социологической группы «Рейтинг» Алексей Антипович.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/199297/partiya_timoshenko_obognala_partiyu_yanukovicha_razryv_rastet_sotsiologi

Юрій Андрухович: Тимошенко вийде з в’язниці зовсім новою

Ситуація, в яку потрапила Тимошенко, має очисну дію – на кармічному рівні. Вона вийде з в’язниці зовсім новою.

Але Тимошенко і так змінювалася – без в’язниці. Для цього їй довелося втратити владу. Адже Тимошенко має життєвий проект, згідно з яким вона не зійде з дистанції та намагатиметься прийти до влади.

Більше про це читайте: http://life.pravda.com.ua/person/2012/03/5/97675/

Київська міліція кататиметься на іномарці за третину мільйона

Полк спеціального підрозділу міліції охорони "Титан" Управління держохорони при МВС у Києві уклало угоду на придбання автомобілю Skoda Superb Elegance 1.8 TSI.

Про це повідомляє "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Угода укладена з компанією "Автоцентр Київ". Вартість автівки склала 309 тисяч гривень.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/5/6960032/

Глави МЗС п’яти країн: Янукович заблокував Угоду про асоціацію

Брюссель і Київ зайшли в глухий кут у питанні асоціації, оскільки підписання та ратифікація відповідної Угоди "фактично заблоковані в результаті дій України".

Про це йдеться у спільній статті міністрів закордонних справ Швеції, Великої Британії, Чехії, Польщі та Німеччини, яка під назвою "Сповзання України" у неділю була опублікована у газеті The New York Times.

Стаття написана до 5-ї річниці початку переговорів Брюсселя і Києва щодо Угоди, повідомляє Укрінформ.

"Демократія, права людини і верховенство закону є цінностями, що лежать в основі Угоди про асоціацію, і Україна вже взяла на себе зобов'язання щодо них у межах ОБСЄ, Ради Європи, а також перед ЄС. Таким чином, було б справедливо сказати, що Угода про асоціацію була ув'язнена, і українське керівництво тримає ключ", - зазначається у статті.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/4/6960005/

Європейських політиків не пустили до Юлії Тимошенко

Делегацію Парламентської Асамблеї ОБСЄ, яка прибула до Качанівської колонії Харкова, не пустили до Юлії Тимошенко.

Про це на брифінгу для журналістів повідомила Віце-президент ПА ОБСЄ Вальбурга Хабсбург Дуглас.

«На жаль, нас не пустили до Юлії Володимирівни, і це тільки посилило наше занепокоєння, яке ми відчували до цього», - сказала вона.

За її совами, делегації відмовили навіть у спілкуванні з лідером опозиції за допомогою телефону, хоча це передбачено законодавством.

«Для нас цей візит дуже важливий, оскільки ми приїхали продемонструвати солідарність з жінкою, яка є політичним в’язнем в Україні», - наголосила Хабсбург Дуглас.

За словами Віце-президента Парламентської Асамблеї ОБСЄ, делегація хотіла подивитися, яка ситуація в Україні з дотриманням принципу верховенства права і прав людини.

«Зараз ми на власні очі побачили, що відбувається в Україні», - сказала вона.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10180.html

Всі шляхи ведуть в "Межигір’я". Навіть залізничні

Ця історія про те, що всі шляхи нині ведуть в "Межигір’я". І почати її варто з двох новин.

Перша: президент Віктор Янукович частково переніс адміністрацію президента з вулиці Банкової у Києві у власний маєток "Межигір’я". Тепер там знаходиться офіційний робочий кабінет президента, який орендується за кошти платників податків.

Друга: президент Віктор Янукович поставив завдання щодо прискорення роботи з реформування української залізниці. Верховна Рада не зволікала – на минулому тижні вона прийняла закон про акціонування залізниці.

А перед тим адміністрація залізничного транспорту передала всі вантажні вагони – єдине потужне джерело доходів залізниці – в користування приватним фірмам.

Здавалось би, що може об’єднувати ці дві новини, окрім ініціативи Віктора Федоровича? Проте, на жаль, спільного між залізницею та "Межигір’ям" дуже багато. І це спільне стосується кожного громадянина України.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/03/5/6959898

Інформаційний бюлетень

Випуск №144 від 1 березня 2012 року



Из-за задолженности по зарплате 11 горняков Краснолучской шахты отказываются подниматься на поверхность

Одиннадцать горняков Краснолучской шахты отказываются подниматься на поверхность. Они выражают протест против несвоевременной выплаты на руднике заработной платы, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на «Лот».
Информацию о конфликте подтвердила Краснолучский городской голова Марина Филиппова.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/198853/izza_zadoljennosti_po_zarplate_11_gornyakov_krasnoluchskoyi_shahty_otkazyvayutsya_podnimatsya_na_poverhnost

Українцям за воду доведеться сильніше вивертати кишені

Відсьогодні вода влітатиме українцям "у додаткову копійчину" - холодна вода та водовідведення подорожчає на 8% у кожному населеному пункті, повідомляє ТСН. Так, у Києві водопостачання подорожчає на 18 копійок і становитиме 3,18 грн. Це лише базовий тариф, остаточну ціну встановить місцевий водоканал. Рекордсменом із найдорожчої води надалі залишатиметься Бердянськ - там вода наблизиться до позначки 11 гривень за кубометр. Понад 10 гривень за кубометр платитимуть - Луганськ, Керч, Жовті Води, Мелітополь. Як повідомляється, ціну підняли через подорожчання електроенергії. Також, у нову ціну на воду ще не закладена модернізація водної галузі.

Більше про це читайте: http://tsn.ua/groshi/ukrayinciv-primusili-silnishe-vivertati-kisheni-na-vodu.html

Влада підвищує ціни на воду, бо це бізнес «регіоналів», - міністр опозиційного уряду

Підвищення цін на воду для населення пов’язане з приходом на керівні посади у розподільчих мережах діячів з Партії регіонів.

Про це заявив міністр регіонального розвитку та ЖКГ Опозиційного уряду Володимир Бондаренко.

За його словами, підвищення цін на воду та інші комунальні послуги не може бути єдине для всієї України.

Бондаренко пояснив, що ціна на воду залежить як мінімум від трьох факторів: джерела походження (артезіанська, річкова тощо), ступеню очистки, дальності транспортування до споживача.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10140.html

Купейні квитки будуть дорожчати щоквартально

У 2012 році "Укрзалізниця" щоквартально індексуватиме тарифи на перевезення пасажирів у купейних вагонах.

Про це заявив гендиректор перевізника Володимир Козак в інтерв'ю газеті "Сегодня", повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Він додав, що на соціальні види перевезень - плацкарт і приміські - ціни не підвищаться. Місця в СВ також не подорожчають, там ціна і так досить висока - в 2,8 разу дорожче місця в купе.

Быльше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/03/1/317474/

Польський дисидент написав Луценку, що його посадили боягузи

З асновник "Газети Виборчої" звернувся з листом підтримки до Юрія Луценка, назвавши його політичних опонентів "боягузами".

Міхник відзначає, що одержав фото з Києва, де Луценко, очікуючи вирок, читає його есе, повідомляє Польське радіо.

"Не одне з цих есе я писав у в'язниці, і ця зустріч тюремного есе з видатним в'язнем сумління з України для мене має символічне значення", - відзначив Міхник.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/1/6959802/

"Нафтовики" замовили техобслуговування своїм "лексусам" по ціні нових "ланосів"

"Укртранснафта" 22 лютого за результатами тендеру уклало низку угод на ремонт та технічне обслуговування в 2012 році дев’яти японських іномарок на загальну суму 600 тис грн.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Товариство "ВіДі Санрайз Моторз" отримає 350 тис грн. за техобслуговування шести автомобілів марки "Ніссан".

Ще одне підприємство отримає 170 тис грн. за обслуговування двох автомобілів марки "Лексус".

Більше про це читайте: http://nashigroshi.org/2012/03/01/derzhavni-naftovyky-zamovyly-to-svojim-leksusam-po-tsini-novyh-lanosiv/

Другий позов Луценка в Євросуді визнали пріоритетним

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду та визнав пріоритетною скаргу представників Юрія Луценка на відсутність належного медичного забезпечення в Лук’янівському СІЗО.

Про це повідомляють в прес-службі "Народної самооборони".

У скарзі, поданій представниками Луценка, наголошується на порушенні статті 3 Європейської конвенції з прав людини "Заборона катування".

"Той факт, що Україна не вживає належних заходів, щоб покращити ситуацію в пенітенціарній системі та не припиняє порушення, на яке вже вказував Європейський суд... ставить під загрозу...членство у Раді Європи", - повідомила адвокат Луценка Валентина Теличенко.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/1/6959780/

Резолюція ЄНП щодо переслідування лідерів опозиції в Україні

Європейська народна партія:

I. Висловлює жаль щодо засудження лідера опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, а також щодо триваючого кримінального переслідування опозиційних політиків, як порушення прав людини та зловживання судовою системою для політичних утисків провідних опозиційних політиків України з метою завадити їхній участі та проведенню кампанії на цьогорічних парламентських виборах та президентських виборах 2015 року.

II. Стурбована руйнуванням судової системи в України, включаючи численні недоліки у сфері незалежності, неупередженості, прозорості та вибіркового застосування.

III. Закликає владу України дотримати свої зобов’язання щодо гарантування відповідності наступних парламентських виборів міжнародним стандартам з повноцінною участю, в тому числі у виборчій кампанії, опозиційних політиків та лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10145.html

Костусєв прогнав неугодних журналістів з літака у Грузію

Одеський міський голова Олексій Костусєв під час вильоту до Грузії зажадав випровадити з літака неугодних йому журналістів.

Про це пише "Думська", журналіста якого разом зі знімальною групою каналу "1+1" попросили покинути салон.

Поїздку організували учасники громадської ініціативи "Назустріч Реформам" спільно з генеральним консульством Грузії в Одесі.

Якийсь час організатори намагалися залагодити непорозуміння і вмовити мера залишити журналістів на борту. Тим не менш, за 10 хвилин до вильоту журналістам було сказано покинути літак.

Більше про це читайте: http://dumskaya.net/news/iz-delegacii-odess-gruziya-po-trebovaniyu-mera-b-017811/

Украинцы Чехии о приговоре Луценко: "Этот прямой вызов мировой общественности"

Общественные организации украинцев в Чешской Республике считают позорным и беспрецедентным судебный процесс и четырехлетнее лишение свободы Юрия Луценко.

"Мы расцениваем этот факт как политически мотивированное правосудие в Украине, продолжение политической мести против бывших представителей власти, пренебрежение элементарными нормами морали и нарушением прав человека, стремлением физически уничтожить одного из лидеров оппозиции. Подобный шаг свидетельствует о стремлении властей отвлечь внимание общественности от провальной политики в отношении мнимых реформ, фактически полного банкротства действующей власти и приближение дефолта экономики", - говорится в заявлении.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/198907/ukraintsy_chehii_o_prigovore_lutsenko_etot_pryamoyi_vyzov_mirovoyi_obschestvennosti

Інформаційний бюлетень

  • 01.03.12, 08:52
Випуск №143 від 29 лютого 2012 року



Луценко в колонии могут убить, — правозащитник

Для жизни экс-министра внутренних дел Юрия Луценко угроза есть в любой колонии. Об этом заявил правозащитник Евгений Захаров.

«Бывший милиционер не может находиться в обычной колонии, где отбывают срок осужденные уголовники. В Менской колонии Черниговской области Луценко также не может быть, ведь там много людей, попавших туда из-за его усилий, чтобы не было пыток в милиции. Пока он будет находиться в СИЗО, поскольку решение суда не вступило в законную силу и будет апелляция. Что будет дальше — неизвестно ", — отметил он.

По словам Захарова, сейчас делаться все, чтобы убить экс-министра.

Більше про це читайте: http://news.zn.ua/POLITICS/lutsenko_v_kolonii_mogut_ubit,_-_pravozaschitnik-97999.html?print

Футбольні фанати вирішили об’єднатися проти закону «регіонала»

Уболівальники різних клубів, які нерідко воюють між собою, прийняли рішення обєднатися в одну офіційно зареєстровану організацію з кількох причин.

«По-перше, щоб підтримати збірну України на Євро-2012. По-друге, щоб відстояти свої права і не допустити прийняття закону Вадима Колесніченка (народний депутат фракції Партії регоінов - Ред.), який є антифанатським», - кажуть уболівальники.

Більше про це читайте: http://tyzhden.ua/News/43615

З березня українці платитимуть за електрику ще більше

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) України, затвердила роздрібні тарифи енергопостачальних компаній на електроенергію на березень 2012 року.

Тарифи закріплені постановою НКРЕ №187 від 24 лютого 2012 року.

Роздрібні тарифи для споживачів першого класу напруги з 1 березня становитиму 72,62 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ), для споживачів другого класу напруги - 93,02 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ).

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/business/_z-bereznya-ukrajinci-platitimut-za-elektriku-sche-bilshe/424852

Турчинов не побачився з Тимошенко - вона не змогла дійти до кімнати побачень

Перший заступник голови Всеукраїнського об'єднання Батьківщина Олександр Турчинов не зміг зустрітися з лідером партії, екс-прем'єром України Юлією Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії в Харкові.

"Не допустили Олександра Валентиновича до Юлії Володимирівни, хоча він мав дозвіл на зустріч із нею. Усе вперлося в неформальні речі - наполягали на тому, щоб побачення проходило у загальній кімнаті, а Юлія Володимирівна не може туди дійти, вона себе дуже погано почуває. До неї категорично не пускають", - повідомив депутат від фракція БЮТ-Батьківщина Володимир Філенко.

Більше про це читайте: http://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/1324404-turchinov-ne-pobachivsya-z-timoshenko-vona-ne-zmogla-dijti-do-kimnati-pobachen

Регіонали підкупляють пенсіонерів перевіреним способом Черновецького

Представники Партії регіонів продовжують передвиборчу агітацію громадян, роздаючи їм продуктові набори.

"Кульки з їжею" приурочили до Дня захисника Вітчизни і видавали після концертів, організованих місцевими держадміністраціями. На заходи для ветеранів та пенсіонерів в якості спеціальних гостей запрошували представників ПР.

Про це заявив координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк.

Більше про це читайте: http://kiev.pravda.com.ua/news/4f4ce408598ad/

Екс-суддя суду у Страсбурзі вважає, що Україну змусять звільнити Луценка

Європейський суд із прав людини, швидше за все, ухвалить рішення, яким зобов’яже Україну звільнити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Таку думку висловив суддя Страсбурзького суду у 1997-2008 роках Володимир Буткевич у розмові з Радіо "Свобода".

"Суд у Страсбурзі не дозволить жодній державі, щоб вона не дотримувалася хоча б мінімальних стандартів. У цій справі, як і в справі Юлії Тимошенко, я чую, коли кажуть, мовляв, у нас таке законодавство, і вони всі нібито співчувають, але наголошують, що мають дотримуватися закону", - сказав він.

"Після того, як ми ратифікували Європейську конвенцію (з прав людини) й вона стала частиною нашого законодавства, після того, як ми ухвалили закон про виконання рішень Європейського суду, – ці відмовки не є аргументами", - наголосив Буткевич.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/29/6959731/

Азаров "вибиватиме" з банків гроші, як у дев'яності - ЗМІ

Залучення коштів комерційних банків для фінансування бюджету, як це було у 90-і роки, є головним завданням нового міністра фінансів Юрія Колобова.

Про це пише видання "Коментарі" із посиланням на джерело в уряді.

"Головна мета нового міністра фінансів - це знайти спільну мову з банками і "умовити" їх активно купувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Закордонні запозичення зараз закриті, тому вся надія тільки на внутрішні ресурси. І цими ресурсами є передусім банківські гроші", - розповів співрозмовник видання.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/29/317347/

Експерти: інфляція занизька через спотворений "кошик"

Рекордну низьку інфляцію 2011 року експерти пояснюють тим, що склад споживчого набору, за яким визначається зростання цін, не відповідає тому, що насправді споживають українці.

Згідно з офіційною статистикою, у 2011 році інфляція склала лише 4,6%, нагадує ВВС.

Проте кожен пересічний українець помічає, що за рік він набагато більше витрачає на харчі, ліки, транспорт та оплату квартири.

За словами експерта Центру Разумкова Павла Розенка, причина полягає у тому, що переглядаючи так званий споживчий набір, на основі якого розраховується інфляція, уряд поступово виводить із нього дешевші товари і товари, які дійсно користуються попитом, і заміщує їх іншими, ціни на які зростають повільніше.

Більше про це читайте: http://www.bbc.co.uk/ukrainian/business/2012/02/120228_ukraine_inflation_bascket_az.shtml

За комунальні борги у киян забиратимуть авто

У столичних мешканців за комунальні борги забиратимуть авто.

Про це повідомляє Перший національний телеканал з посиланням на Управління житлово-комунального господарства столиці.

Більше про це читайте: http://kiev.pravda.com.ua/news/4f4defe5b23e2/

У Донецьку вимагають відставки мера-регіонала: "За всі знущання над народом"

Мітинг проти мера Донецька Олександра Лук'янченка пройшов 28 лютого біля прокуратури Донецької області.

Близько ста осіб вимагали порушити кримінальну справу стосовно міського голови і відправити його у відставку. В акції, яка не мала політичної символіки, виступили представники різних груп населення, не задоволені місцевою політикою.

Люди тримали плакати: "Донецьк - могила для малого бізнесу", "Досить нас вбивати і труїти дурними ідеями", "Чиновники, займіться справою, а не терором", "Лук'янченка під суд", "Лактіонов і Лук'янченко, припиніть беззаконня проти дітей школи № 111".

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_u-donecku-vimagayut-vidstavki-mera-regionala-za-vsi-znuschannya-nad-narodom/424860