Інформаційний бюлетень

Випуск №141 від 23 лютого 2012 року 



Підстав не пускати Тимошенко і Луценка на парлентські вибори немає,- комісар РЄ

Підстав не пускати Тимошенко і Луценка на парлентські вибори немає. У цьому переконує комісар Ради Європи із захисту прав людини.
Про це Томас Хаммарберг заявив в інтерв'ю виданню Комерсант. За його словами, завадити цьому міг би лише злочин, який би унеможливив для неї участь у виборах. Однак, доказів скоєння такого у Європі не бачать.

Більше про це читайте: http://5.ua/newsline/250/0/87923/

БЮТ: Регіонали сватають на голову райради людину із сумнівним минулим

Кіровоградський осередок Партії регіонів на чолі з головою обласної державної адміністрації Сергієм ЛАРІНИМ намагаються призначити головою Гайворонської райради свого однопартійця Івана А., якого підозрюють у хабарництві.
Про це повідомив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Валерій КАЛЬЧЕНКО, зазначається на сайті БЮТ.
За його словами, у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ наразі розглядається питання про притягнення А. до кримінальної відповідальності.
Депутат повідомив, що торік проти цієї особи було порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та одержання хабара у великому розмірі

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/487706-byut-regionali-svatayut-na-golovu-rayradi-lyudinu-iz-sumnivnim-minulim.html

КОЖЕН ВІЗИТ ЯНУКОВИЧА КОШТУЄ МАЙЖЕ МІЛЬЙОН

На візити президента Віктора Януковича за кордон бюджетом України передбачено 21 мільйон гривень.
Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".
"Відповідно до бюджетного запиту на 2012 рік на зазначений напрям (візити президента України за кордон) передбачено 21 мільйон гривень", - сказано в листі.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/23/6959293/

Туск: Україна явно регресує на шляху євроінтеграції

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив про виразний регрес України на шляху до Європи.
Про це він заявив, підбиваючи підсумки перших ста днів свого уряду і говорячи про підсумки своєї розмови з міністрами у середу, передає Радіо "Свобода".
"Одним із підсумків сьогоднішньої зустрічі, обґрунтованим підсумком, але сумним, є той факт, що Україна втратила темп на шляху євроінтеграції", - заявив польський прем’єр.
"Це пов’язане з внутрішніми подіями в Україні, з певними стандартами, зокрема з тим, що Україна не пристосовується до сподівань щодо неї, викликаних Угодою про асоціацію з ЄС", - сказав Туск.

Більше про це читайте: http://www.radiosvoboda.org/content/article/24493046.html

Канадський лікар заявляє, що влада не дозволила взяти в Тимошенко аналіз

Українська влада відмовила канадських лікарям зробити необхідні аналізи для встановлення діагнозу екс-прем'єру Юлії Тимошенко, а сама ув'язнена від тестів не відмовлялася.
Про це йдеться у заяві лікаря Петра Куйтана, текст якої має Українська правда.
За словами Куйтана, який входив до делегації, після зустрічі з Тимошенко стало зрозуміло, що вона потребує аналізу крові та токсикологічного тестування.
"Незважаючи на те, що у канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилась дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів, що може призвести до кримінального переслідування", - йдеться у заяві лікаря.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/23/6959270/

Посол Німеччини: поки Тимошенко в тюрмі, угоди про Асоціацію не буде

Посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген ГАЙМЗЬОТ вважає, що поки екс-прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО залишатиметься у в`язниці, Угоду про асоціацію України і Європейського Союзу не буде підписано.
В інтерв`ю газеті «Сегодня» (№ 42 від 23 лютого) посол відзначив, що швидкість, з якою Україна рухається по шляху інтеграції, залежить від неї самої.
За словами Г.-Ю.ГАЙМЗЬОТА, підписання угоди можливе і цього року, «однак було ясно сказано, за яких умов». «Я не розраховую на підписання, якщо пані ТИМОШЕНКО і надалі залишатиметься у в`язниці» - підкреслив він.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/487674-posol-nimechchini-poki-timoshenko-v-tyurmi-ugodi-pro-asotsiatsiyu-ne-bude.html

Нечиста на руку фірма зі Львова платить губернатору "зарплату"

Губернатор Львівщини Михайло Костюк отримує щомісячні виплати від комерційного підприємства "Корпорація Колійні ремонтні технології".
Це випливає із відомості підприємства, яку має газета "Експрес".
Документ засвідчує, що губернатор Львівщини, окрім своєї зарплати керівника області (орієнтовно 8 тисяч гривень), упродовж 2011 року отримує також платню на підприємстві у розмірі майже 15 тисяч гривень щомісяця.
Виплати в незмінному розмірі тривали і після призначення Костюка на посаду керівника Львівської обладміністрації.
Як стверджує видання, зазначене підприємство здійснює виплати на користь теперішнього губернатора уже декілька років.

Більше про це читайте: http://www.expres.ua/news/2012/02/23/60972#.T0YJ1QsSYN0.facebook

Дочка Тимошенко закликала ОБСЄ зайнятися Януковичем

Організація з безпеки та співробітництва в Європі має провести розслідування фактів зловживань правовою системою режимом Віктора Януковича.
Такий заклик прозвучав з вуст дочки екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії у четвер під час засідання Комітету з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Парламентської Асамблеї ОБСЄ.
"ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те, як постійно відбувається зловживання правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича", - цитує Євгенію офіційний сайт Тимошенко.
Дочка Тимошенко вважає, що світове суспільство повинно продемонструвати солідарність з тими, хто захищає демократичні цінності в Україні.

Більше про це читайте:

http:// www. pravda. com. ua / news /2012/02/23/6959314/ view _ print /

Visa і MasterCard можуть піти з України

Регулювання ринку електронних платежів з боку Національного банку України може мати негативні наслідки для ринку безготівкових операцій.
Зокрема, коментуючи проект постанови НБУ "Про нагляд за платіжними системами", керівник офісу Visa в Україні Світлана Георбелідзе зазначила, що документ містить положення, які значно обмежують вільну конкуренцію на ринку безготівкових платежів, пише видання "Экономические известия".
Зокрема, фактично може виникнути монополія на здійснення маршрутизації, клірингу та обробки транзакцій одним постачальником послуг на території Україні.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/23/316802/

Інформаційний бюлетень

Випуск №140 від 22 лютого 2012 року



У Арбузова порадили банкам перевіряти позичальників-"чорнобильців"

Національний банк України рекомендував банкам більш виважено розглядати прохання позичальників-"чорнобильців" про реструктуризацію кредитів.
Про це ідеться в листі НБУ №47-411/2505-1932 до учасників ринку.
"НБУ рекомендує банкам більш виважено підходити до розгляду звернень позичальників-"чорнобильців" щодо пролонгації/реструктуризації заборгованості за кредитом та/або зниження процентної ставки за кредитом у разі зменшення розміру пенсійної виплати цим позичальникам, і докладати максимум зусиль для вирішення цього питання", - вказується в листі.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/21/316610/

Производители донецкой водки опасаются, что инициативы азаровцев их совсем добьют

Об этом сообщила генеральный директор компании Юлия Самойлова.
«Сегодня оснований для увеличения минимальной розничной цены нет», - подчеркнула она.
По мнению Самойловой, предлагаемое увеличение минимальных цен на водку на 26,4% будет губительным для отечественного рынка этой продукции и приведет к падению производства, к стремительно растущей доле нелегального алкоголя и самогона, в результате чего государство недополучит налоги.

Більше про це читайте: http://obkom.net.ua/news/2012-02-22/1650.shtml

Україно-англійська табличка для метро коштуватиме як квадратний метр житла (фото)

«Харківський метрополітен» 15 лютого за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Компанія «Статус Практика» на виготовлення 465 інформаційних табличок вартістю 2,41 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».
Таблички мають бути поставлені до травня на виконання вимоги УЄФА щодо того, що в метро всі найменування мають бути на українській та англійській мовах.
Середня вартість табличок, площа яких має менше одного квадратного метру, склала понад 5 тис грн. за штуку, що близько до ціни квадратного метру житла в передмісті Харкова.

http://nashigroshi.org/2012/02/22/ukrajino-anhlijski-tablychky-dlya-metro-koshtuvatymut-ponad-5-tysyach-za-shtuchku/

У Макіївці замерзає 90 сімей

Жителі двох дев'ятиповерхівок, розташованих на вулиці Щербакова в селищі Об'єднаний (Радянський район міста Макіївки) позбавлені всіх зручностей. Розруха у будинках № 3 і 4 наступила після того як закрилася хлопко-прядильна фабрика, яка утримувала малосімейки. З тих пір (більше 15 років) тут немає опалення та газу. А цієї зими мешканці залишилися ще й без каналізації і без води.
Комунальники не обіцяють вирішити проблему, нарікаючи на заборгованості, які накопичилисяі. А борги утворилися через те, що більшість квартир в нещасних будинках з 90-х років покинуті власниками. З тієї ж причини не вдається розморозити водопровідні і каналізаційні труби.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/life/_u-makijivci-zamerzae-90-simej/423780

Євросуд прийме рішення на користь Луценка?

"Нунсівець" Роман Зварич вважає, що у справі "Луценко проти України" в Європейському суді будуть позитивні перспективи.
Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua
"У першу чергу для самого Луценка. Було клопотання з боку адвокатів Юрія Віталійовича щодо його затримання та арешту. Воно пройшло всі інстанції в Україні, та згодом було предметом заяви до Європейського суду, аби він врахував політичні мотиви затримання. І тут суд з власної ініціативи дописує, що вони (політичні мотиви - ред.) вбачаються. Він також наголошує, що є підстави говорити про створення перешкоди для Луценка брати участь у наступних парламентських виборах. Я знаю лише один випадок, коли у Страсбурзі суд прийняв подібне рішення", - зазначив політик.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_evrosud-prijme-rishennya-na-korist-lucenka/423853

Учитель йоги з Кіпру продасть трапи у донецький аеропорт

Телескопічні трапи для донецького аеропорту поставлятиме компанія з офшорним корінням " Verskol Finance Ltd ", засновники якої фігурують у схемах власності донецької компанії "Альтком".
Про це йдеться в статті "Української правди".
"Verskol Finance Ltd" є звичайною dormant company (веде діяльність, але не показує доходи), яка має капітал у розмірі двох англійських фунтів – 2 акції по 1 фунту кожна, та п'ятнадцять фунтів у банку.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/22/6959241/

Лидера донецких афганцев обыскивают после каждой акции. Сами не знают, зачем это делают

Обыск на квартире у председателя Донецкой областной организации ветеранов войны в Афганистане «Никто кроме нас» Олега Шуляка был проведен в пятницу, 17 февраля. Об этом лидер донецких афганцев рассказал в комментарии «ОстроВу».
По словам Олега Шуляка, его квартира была подвергнута обыску в рамках уголовного дела о финансовых нарушениях в корпорации «Донуголь».
«Обыск у меня дома был, поскольку я являлся одним из учредителей корпорации «Донуголь». Насколько мне известно, там налоговой милицией сейчас возбуждено уголовное дело. В пятницу приехали по поводу этого уголовного дела. Провели обыск. Это были сотрудники налоговой инспекции», - рассказал председатель областной организации.

Більше про це читайте: http://www.ostro.org/news/article-353100/

Депутатам вдалося передати книги для Качанівської колонії

Народним депутатам фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрію Одарченку, Віктору Уколову та Олександру Сочці вдалося передати книги, які збирали громадяни для ув'язнених Качанівської колонії, в якій утримується і лідер опозиції Юлія Тимошенко.
Спочатку начальник колонії Іван Первушкін заявив депутатам, що необхідно скласти повний перелік книг, які планується передати в дар Качанівці.
Однак коли стало зрозуміло, що перепис займе кілька годин через велику кількість літератури, привезеної прихильниками Юлії Тимошенко, керівник колонії дозволив завести книги на територію установи без перепису.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10035.html

Редактори одеських ЗМІ заявили про наступ на свободу слова в регіоні

Редактори одеських ЗМІ Сергій БРАТЧУК (телеканал «Нова Одеса»), Іван МЕЛЬНИК (газета «Чорноморські новини»), Ігор СТОЛЯРОВ (інтернет-газета «Взгляд из Одессы») і Ольга КОЛОГРЕВА (газета «Юг») заявили про факти утиску свободи слова в регіоні.
Про це йдеться у спільній заяві редакторів, копію якої має в своєму розпорядженні УНІАН. Документ було поширено серед іноземних дипломатів, столичних журналістів та інших учасників святкових зборів в Одесі, присвячених річниці незалежності Республіки Естонія.
«Судові процеси, виклики до слідчого, погрози, взяття штурмом приміщень, тиск на родичів - це реалії, з якими все частіше стикаються працівники непідконтрольних владі засобів масової інформації та незалежні журналісти Одеської області», - говориться в заяві редакторів видань і ТРК.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487302.html

Інформаційний бюлетень

Випуск №139 від 21 лютого 2012 року



Віце-президент ЄП назвав єдине, що може виправити відносини з Україною

Віце-президент Європейського парламенту Яцек ПРОТАСЕВИЧ заявляє, що звільнення екс-прем`єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО з-за грат є ключовим для виправлення відносин між Україною та Європейським Союзом.
Як повідомляє сайт Ю.ТИМОШЕНКО, про це він сказав під час зустрічі з представниками керівництва партії "Батьківщина" – Олександром ТУРЧИНОВИМ і Григорієм НЕМИРЕЮ.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487222.html

Литвин зловживає адмінресурсом

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин зачастив з "робочими поїздками" до Новоград-Волинського виборчого округу Житомирської області.
Як ідеться в розслідуванні на "Українській правді", у цьому окрузі Литвин побував 12 разів протягом 2011 року.
Причина поїздок - саме за Новоград-Волинським виборчим округом він збирається балотуватися до наступної Верховної Ради, пише автор статті.
В кожну таку подорож Литвин брав фотографа парламентського видання "Голос України", який готував репортаж про його "робочу поїздку".
Відповідно, такі вилазки Литвина є недобросовісною виборчою кампанією, адже мають всі ознаки використання адмінресурсу, ідеться у публікації.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/21/6959156/

Лідеру «афганців», які стали спиною до Януковича, пропонують виїхати з країни

Лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександру КОВАЛЬОВУ, який організував вересневі виступи афганців біля парламенту, а нещодавно під час покладення Президентом України Віктором ЯНУКОВИЧЕМ квітів, члени НКН повернулися до нього спиною, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни.
Про це в коментарі УНІАН повідомив сам О.КОВАЛЬОВ.
«За день після покладення квітів і нашого вчинку НКН, у компанію, співзасновником якої я був до недавнього часу, прийшла податкова. Там провели п`ять обшуків. Мене попередили, що з самої верхівки дана команда закрити усі господарюючі структури, якщо її засновники пов`язані з НКН і можуть підтримувати НКН», - повідомив він.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-487174.html

Для країни буде краще, якщо поїде Янукович, а не лідер «афганців», - «Батьківщина»

Виїхати з країни краще Януковичу, а не лідеру громадської організації ветеранів війни в Афганістані "Ніхто крім нас" Олександру Ковальову, якому режим погрожує і якого підштовхують до еміграції, вважають в партії «Батьківщина».
«Тиск влади на Ковальова, - йдеться у коментарі, - є очевидним наслідком його громадянської активності, зокрема й інциденту, під час якого «афганці» повернулися спиною до Януковича. Звичайно, така неповага є неприємною для будь-якої людини, однак учасники бойових дій в Афганістані лише відповідали взаємністю Януковичу, який давно розвернувся дупою не лише до «афганців» та «чорнобильців», а й до українців, росіян і всіх громадян України.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10017.html

Лісничі з-під Рівного збиратимуть сміття на "Toyota Camry"

Держпідприємство "Клесівське лісове господарство" Рівненської області придбало автівку Toyota Camry.
Угода з компанією "Агат авто" була укладена 18 січня за результатами тендеру, повідомляють "Наші гроші", посилаючись на "Вісник державних закупівель".
Вартість угоди склала 422 тисячі гривень.
У технічному завданні конкурсної документації вказано, що планується придбати "автомобіль вантажний (сміттєзбирач – автомобіль для вивезення сміття)".

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/21/6959128/

Регионал присвоил детский туберкулезный санаторий в Крыму. Построил особняк и гостиницу. + ВИДЕО.

Городской голова Алупки регионал Виктор Толстоног построил себе дом и гостиницу в природоохранной зоне Воронцовского дворца.
Как сообщает Цензор.НЕТ, до своего избрания мэром Алупки от Партии регионов Толстоног занимал должность зампредседателя Голосеевской госадминистрации в Киеве и курировал детский противотуберкулезный санаторий «Шахтер». В 1998 году санаторий стал частной собственностью.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/197934/regional_prisvoil_detskiyi_tuberkuleznyyi_sanatoriyi_v_krymu_postroil_osobnyak_i_gostinitsu_video

Рейдерство от "регионалов": ПР оккупировала помещение государственной аптеки в Крыму. ФОТО

В помещении, где ранее находилась государственная аптека, начала работу общественная приемная Партии регионов.
В Симферополе на улице Трубаченко в нескольких комнатах цокольного этажа одной из многоэтажек вместо аптеки, закрытой несколько лет назад на ремонт, появилась общественная приемная депутатов Партии регионов Симферопольского городского совета и Центрального района Симферополя, передает Цензор.НЕТ со ссылкой на НР.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/197987/reyiderstvo_ot_regionalov_pr_okkupirovala_pomeschenie_gosudarstvennoyi_apteki_v_krymu_foto

Інформаційний бюлетень

Випуск №136 від 16 лютого 2012 року

За месяц безработных стало на 130 тысяч больше

По состоянию на 1 февраля 2012 года на учете в центрах занятости находилось 543,8 тыс. незанятых граждан. Среди них: 290,0 тыс. человек составляли женщины; 253,8 тыс. человек - мужчины; 225,0 тыс. человек - молодежь; 34,0 тыс. человек - уволенные работники; 100,0 тыс. - лица, не способные на равных конкурировать на рынке труда. Из общей численности незанятых граждан, состоящих на учете по состоянию на начало февраля 2012 года: 269,8 тыс. составляли лица, которые занимали рабочие места, 176,6 тыс. занимали должности служащих, 97,4 тыс. - лица без профессии. Більше про це читайте: http://www.izvestia.com.ua/ru/news/25209 Раїса Богатирьова у Китаї - туризм за державні кошти У грудні минулого року Раїса Богатирьова відвідала Китай. Ця подія не вийшла на перші шпальти газет, тому що в ході цієї поїздки не було ухвалено якихось важливих рішень. А нещодавно в розпорядження "Української правди" потрапила доповідна за підсумками того візиту Богатирьової в Китай, яка говорить про те, що поїздка в далеку країну швидше нагадувала туризм. Візит Богатирьової тривав весь робочий тиждень, з 4 по 9 грудня. Згідно зі звітом, особливого сенсу у відрядженні Богатирьової не було, тому що в Китаї просто немає аналога такої посади. Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/16/6958837/ В Никополе власти продали трехэтажную больницу за 42 тысячи гривен. Частная охрана не пускает пациентов и врачей. + ВИДЕО. В городе Никополь Днепропетровской области врачи и пациенты пытаются прорваться в диагностический центр, но их не пускает частная охранная фирма. Как сообщает Цензор.НЕТ, местные власти заявили, что содержать помещения вместе с врачами невыгодно, и передали здание ЖЭКу. Чиновники объясняют, что создали для поликлиники лучшие условия, но медики саботируют такое улучшение. Когда медперсонал разошелся по домам, в больнице застали несколько десятков неизвестных парней. Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/197472/v_nikopole_vlasti_prodali_trehetajnuyu_bolnitsu_za_42_tysyachi_griven_chastnaya_ohrana_ne_puskaet_patsientov Фірма міністра регіонала заробить 6 мільйонів на одній лікарні ТОВ "Інфокс" отримає 6 мільйонів за постачання та відвід води "Одеській обласній клінічній лікарні" Про це повідомляє Вісник державних закупівель. Закупівля проведена в одного учасника. 3 мільйони компанія отримає за послуги з розподілу води і ще 3 – за послуги з видалення рідких відходів. Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/16/6958879/ Европа предупреждает Украину о политической и экономической изоляции Бывший комиссар ЕС по вопросам расширения, экс-вице-президент Еврокомиссии Гюнтер Ферхойген предостерег изоляции Так, по его мнению, отношения между Украиной и ЕС оказались в замороженном состоянии, а євроинтеграция переживает застой. «Ведь следующий шаг для углубления отношений между Украиной и Европейским Союзом отложен», – сказал он. Отвечая на вопрос, не свидетельствуют ли приостановления финансовой помощи Украине со стороны ЕС и фактическое избежание встреч с президентом Виктором Януковичем руководителями европейских государств о возможности политической изоляции Украины, Ферхойген сказал: «Считаю, что эти наблюдения на данное время подтверждаются. Риск изоляции Украины имеет место». Більше про це читайте: http://news.eizvestia.com/news_politics/full/evropa-preduprezhdaet-ukrainu-ob-politicheskoj-i-ekonomicheskoj-izolyacii Влада вимагає від малозабезпечених повернути виплачену їм соціальну допомогу Пенсійний фонд вимагає від «дітей війни» повернути раніше виплачені їм грошові кошти. Про це повідомив народний депутат, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко, посилаючись на звернення, яке надійшло до нього від мешканців Херсонської області. Так, за словами депутата, Херсонський окружний адміністративний суд вже прийняв до розгляду численні заяви управлінь Пенсійного фонду Херсонської області про перегляд постанов про стягнення надбавок «дітям війни», винесених ним же протягом 2008-2011рр. Частина цих виплат уже були зроблені, частина все ще чекає завершення примусового виконання. Заяви написані на бланку, де замість прізвища людини пропущені місця. Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9959.html "Батьківщина": Литвин "кришував" підкуп депутатів, хай відповідає У партії "Батьківщина" вважають, що спікер Володимир Литвин має нести таку ж відповідальність, як і депутат Ігор Рибаков, якого звинувачують у підкупі депутатів. "Ідея вигнати Рибакова з Ради – добра, але компанію йому має скласти не Забзалюк, а сам Литвин", - заявляє прес-служба партії, реагуючи на заяву Литвина. За словами БЮТівців, на Литвина як на голову Верховної Ради "лягає повна політична та кримінальна відповідальність за розквіт корупції у стінах парламенту". Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/16/6958878/ Власенко: Тимошенко не бачила свого діагноза - конверт у неї з криком забрали Адвокат екс-прем’єр-міністра Юлії ТИМОШЕНКО Сергій ВЛАСЕНКО заявляє про те, що в ході обстеження його підзахисної комісією за участю іноземних фахівців на неї чинився шалений тиск. Як передає кореспондент УНІАН, про це С.ВЛАСЕНКО заявив сьогодні після відвідування Ю.ТИМОШЕНКО в Качанівській колонії. За його словами, керівництво комісії МОЗ перед обстеженням намагалося добитися від Ю.ТИМОШЕНКО, щоб вона дала згоду на ознайомлення з результатами обстеження, шантажуючи її тим, що обстеження взагалі може бути припинене. «Протягом двох днів за стінами Качанівської колонії на Юлію ТИМОШЕНКО, яка перебуває в дуже тяжкому стані, чинився шалений тиск», - заявив С.ВЛАСЕНКО. Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-486332.html Останнє слово Луценка: "Влада Януковича занурить нас у лайно… по саму маківку" За два роки після президентських виборів виявилося, що легше стати Президентом, ніж ним бути. Замість капітана державного корабля ми отримали самозакоханого Плюшкіна, який збирає в своєму "межигірському Версалі" мільярди грошей, тисячі гектарів мисливських угідь і колекцію посаджених опонентів. Влада Януковича вже давно не донецька. Вона межигірська, з усіма ознаками мафіозного сімейного клану, ціллю якого є повна і необмежена влада, конвертована в гроші, і гроші, конвертовані у владу. Цей спазм історії вітчизняного тоталітаризму показує нам результат байдужості на виборах і ціну зґвалтованої Конституції. На щастя, цей реванш схеми тоталітарного концтабору на чолі із мудрим" вождем – тимчасовий. Диктатура в Україні без дешевої нафти для підкупу населення в обмін на вкрадену свободу, як це заведено в усіх диктаторів, - неможлива.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/16/6958870/

Випуск №134 від 14 лютого 2012 року

Випуск №134 від 14 лютого 2012 року



Син Азарова заховався після викриття його маєтку у Відні

Син прем'єр-міністра України Олексій Азаров залишив посаду керівника в так званому австрійському фонді " Sustainable Ukraine ".
Про це пише німецька газета Zeit у своєму австрійському додатку.
За їх даними, Азаров-молодший пішов після публікації "Української правди" про те, що він має дозвіл на проживання в Австрії та володіє там маєтком.
Виявити цю нерухомість вдалося завдяки тому, що Азаров як керівник австрійського фонду "Sustainable Ukraine" указав свою адресу у Відні.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/13/6958681/

Луценко: Мене треба було розстріляти і на тому закінчити

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що вирок у його справі буде оголошено наступного тижня. Екс-міністра здивував виступ обвинувачення під час засідання. Підсудний висловив упевненість, що прокурори не оперували даними судового слідства.
"Все що відбувалося тут,у суді, вісім місяців: покази свідків, їхні допити, висновки експертів - було відкинуто. Все базувалося на фальшивках, зліплених під час досудового слідства Генпрокуратурою. Але ж тоді не потрібно було суду. Треба було просто викликати мене до прокуратури, розстріляти і на тому закінчити, як робили "славні" нащадки НКВС у 38-му році. Биківня, слава Богу, велика", - наголосив Луценко.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_lucenko-mene-treba-bulo-rozstrilyati-i-na-tomu-zakinchiti/422627

За вбивство брата голови Нацбанку Антону Ігольникову дали довічне

10 лютого Ворошиловський райсуд Донецька оголосив вирок 49-річному Антону Ігольникову. Торік у бійці він убив 43-річного Геннадія Сливнова, двоюрідного брата голови Національного банку України Сергія Арбузова. Отримав довічне ув'язнення.
Найвищу міру покарання вимагав прокурор. Родичі загиблого просили 1 млн грн моральної компенсації. Суд зменшив до 500 тис.
— Це суворий вирок, — каже 58-річний Олександр Саркисов, адвокат Антона Ігольникова. — Син народного депутата Володимира Демишкана з приятелями катував чоловіка, потім до живого прив'язав батарею й кинув у річку. За це отримав п'ять років умовно, а подільники — п'ять і сім років колонії. Так наші суди карають "своїх". Коли ж злочин проти "своїх" — результат із точністю до навпаки.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/ukraine-newspaper/_za-vbivstvo-brata-golovi-nacbanku-antonu-igolnikovu-dali-dovichne/422539

Президент Германии отказался праздновать с Януковичем 20-летие украино-германской дружбы

Двадцатая годовщина отношений Украины и Германии вылилась в краткое поздравление в адрес президента Кристиана Вульфа и канцлера Ангелы Меркель, вывешенное на сайте Януковича. Ни о каких официальных визитах немецкого руководства пока и речи быть не может.
Об этом пишет "Немецкая волна", передает Цензор.НЕТ со ссылкой на "Аргумент".
Эксперт немецкого фонда Бертельсманна Корнелиус Охманн в комментарии изданию высказался следующим образом: «За два года президентства Янукович* зашел во внешнеполитический тупик. Он недооценил реакцию Запада на то, что при сомнительных обвинениях брошена за решетку его наибольшая политическая соперница - Юлия Тимошенко. Янукович серьезно просчитался », - отмечает немецкий политолог.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/197251/prezident_germanii_otkazalsya_prazdnovat_s_yanukovichem_20letie_ukrainogermanskoyi_drujby

Сергій Власенко: Можливий зрив обстеження Тимошенко міжнародною комісією - на совісті влади

Керівник медичної комісії від МОЗ Раїса Моїсєєнко розповсюджує неправдиву інформацію про те, що Юлія Тимошенко нібито відмовилася від обстеження її медиками міжнародної комісії.
Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко заявив, що у випадку зриву обстеження Юлії Тимошенко міжнародними лікарями, відповідальність за це буде нести влада та ті, хто, за замовленням Банкової, розповсюджують неправдиву інформацію.
Сергій Власенко наголосив, що «Юлія Тимошенко, як і заявляла про це раніше, готова до обстеження медиками міжнародної комісії, - вона проти лікарів від МОЗ, які є залежними від влади».

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9932.html

Свідка, що підтвердив невинуватість Луценка, звільнили з МВС

Свідка у справі екс-міністра Юрія Луценка Богдану Василенко після свідчень у суді звільнили з органів.
Про це заявив Луценко під час судового засідання у понеділок, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".
Луценко зазначив, що це сталося "цього тижня".
Адвокат Олексій Баганець додав, що раніше слідчі погрожували Василенко звільненням із роботи в МВС.

Водночас адвокат звинуватив слідство у тиску на свідків під час досудового слідства та наголосив на вибірковості в отриманні доказів. Він зауважив, що із 86 допитаних у суді свідків жоден не підтвердив провини Луценка.

http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/14/6958740/

Обама скоротив допомогу Україні на 25 мільйонів

У новому проекті бюджету США на 2013 рік президент США Барак Обама планує скоротити допомогу країнам Євразії майже на 20 %, а фінансування програм в Україні – на 25 млн доларів.
Незважаючи на те, що бюджети Держдепартаменту США та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) збільшаться на 1,6% до 51,6 млрд доларів в 2013 році, деякі регіони світу отримають суттєво менше коштів, передають "Коментарі" з посиланням на Radio Free Europe/Radio Liberty.
Найбільшу частину цивільної допомоги отримає Україна. Сума допомоги становитиме 54 млн доларів, що на 25 млн доларів менше, ніж сума, яку Обама закладав в бюджет 2012 року.
Як відзначають у Держдепартаменті, кошти призначено, щоб допомогти помякшити "відхід країни від демократичних реформ".

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/14/315956/

Інформаційний бюлетень

Випуск №133 від 13 лютого 2012 року



Мисливець Януковича відає всім мисливським господарством України

Колишній керівник компаній, які займаються благоустроєм приватних мисливських угідь поряд з "Межигірям" та в Криму, Іван Тохтамиш очолює управління мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів і відає всім мисливським господарством держави. Про це пише журнал "Кореспондент", передають "Наші гроші".
Іван Тохтамиш довгий час входив до складу засновників та був директором ТОВ "Дім лісника", якому Держлісгосп передав 17,5 гектарів мисливських угідь Дніпровсько-Тетерівського господарства, а також був директором товариства мисливців і рибалок "Кедр", якому нещодавно віддали майже 9 тис га мисливських угідь між Алуштою і Гурзуфом в Криму, в тому числі знамениту Ведмідь-гору (мис Аю-Даг).

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/02/12/315785/

Кабмін свідомо занизив прожитковий мінімум на 2012 рік

На «офіційний» прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, що встановлені на поточний рік, нереально було прожити вже у липні 2011-го.
Прожитковий мінімум, який Кабмін встановив на 2012 рік, менше, ніж фактичний прожитковий мінімум попереднього року.
Про це у своїй статті для ZN.UA пише провідний експерт Центру Разумкова, екс-заступник міністра праці та соціальної політики Павло Розенко.
За даними Кабміну, в липні 2011 року фактичний (у реальних цифрах липня) прожитковий мінімум для працездатних осіб становив 1180 грн.
На 2012 рік прожитковий мінімум для працездатних осіб (як і мінімальна зарплата) встановлено у таких розмірах: з 1 січня — 1073 грн, з 1 квітня — 1094 грн, з 1 грудня — 1134 грн. Таким чином, на той прожитковий мінімум і мінімальну зарплату, що встановлені на поточний рік, нереально було прожити вже у липні 2011-го.

Більше про це читайте: http://news.dt.ua/ECONOMICS/kabmin_svidomo_zaniziv_prozhitkoviy_minimum_na_2012_rik-97056.html

Об’єднана опозиція може отримати більше 50% підтримки українців

Яскрава перемога кандидата від об’єднаної опозиції на виборах у Червоноармійському районі Житомирської області – це черговий переконливий крок до перемоги Об’єднаних опозиційних сил на виборах у жовтні цього року.
Члена «Фронту Змін» Дмитра Кропачова, який балотувався від "Фронту Змін" та "Батьківщини", підтримали майже 43% виборців. Він переміг на довиборах до Житомирської обласної ради з відривом у понад 7% від кандидата з партії влади.
І це не зважаючи на брудну виборчу кампанію, яка розгорнулася проти нього, на адміністративний ресурс та фальсифікації, до яких вдалася влада.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9912.html

Літак Януковича вартістю $86 млн "нафарширували" золотими і мармуровими прикрасами+ФОТО

Видання "Авіація України" опубліковало фото та характеристики офіційного літака президента Віктора Януковича.
Airbus А-319-115XCJ побудований в Далласі, США, спеціально на замовлення для українського глави держави. А-319-115XCJ - це новітнє судно п'ятого покоління. На його збирання витратили три роки, пілоти проходили спеціальне навчання у Тулузі, Франція.
"У салоні все влаштовано по вищому розряду. Відразу видно – старалися для президента. На борту є робочий кабінет, зал засідань, кухня, відсіки для супроводжуючих осіб, багажу і зона відпочинку, де президент може подрімати", - зазначило видання.
Оббивка салону бежева. Панелі, тумби, столи, шафи - із залакованого світлого дерева. Світильники, обробка спального місця та ванної кімнати позолочена.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_litak-yanukovicha-vartistyu-86-mln-nafarshiruvali-zolotimi-i-marmurovimi-prikras/422444

США попереджають, що МВФ може залишити Україну без грошей

Міжнародний валютний фонд може не дати Україні кредит, якщо вона не дотримуватиметься демократичних принципів. Про це заявив заступник держсекретаря США Філіп Гордон в інтерв'ю телеканалу ТВі, показаному в неділю. "Зауважте, Міжнародний валютний фонд зазвичай фокусується на конкретних економічних показниках. Але я маю сказати, що коли країна порушує демократичні принципи, міжнародним організаціям, навіть суто фінансовим, стає складно таку державу підтримувати. Особливо в умовах, коли багато інших країн намагаються отримати кредити МВФ", - сказав Гордон.

Більше про це читайте: http://tsn.ua/politika/ssha-poperedzhayut-scho-mvf-mozhe-ne-dati-ukrayini-kredit.html

Єврокомісія більше не заперечує, що перекрила фінансування через Клюєва

Єврокомісія більше не вимагає спростування інформації про перекриття Україні фінансування, у тому числі через нецільове перерахування коштів на користь компаній, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.
Про це повідомляє Комерсант. "Претензій до змістовних положень статті в листі ЄК не міститься. Посол також офіційно підтвердив факт припинення фінансування програм фінансової підтримки через низку причин, назвавши першим в цьому списку неефективне управління державними фінансами", - відзначає газета.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/13/6958629/view_print/

Захист Юлії Тимошенко оскаржив рішення про обмеження часу ознайомлення з матеріалами справи

Захист Юлії Тимошенко сьогодні звернувся до Київського районного суду Харкова з заявою про оскарження судового рішення щодо обмеження Юлії Тимошенко та її захисників у часі на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо діяльності корпорації ЄЕСУ.
"Сьогодні, відповідно до встановлених законодавством строків, ми оскаржили рішення судді Золотарьової", - сказав Сергій Власенко, повідомляє персональний сайт Тимошенко.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9909.html

Інформаційний бюлетень

Випуск №132 від 10 лютого 2012 року



ЄС розчарований черговою відмовою ВР декриміналізувати статті, за якими засуджено Тимошенко

Брюссель. Європейський Союз розчарований черговою відмовою Верховної Ради України декриміналізувати статті 364 та 365 Кримінального кодексу України, за якими, зокрема, засуджено колишнього прем’єр-міністра Юлію ТИМОШЕНКО та проводяться судові слухання щодо низки інших колишніх міністрів.
Про це власному кореспонденту УНІАН в Брюсселі повідомили у прес-офісі комісара ЄС з питань розширення та Європейської політики сусідства Стефана ФЮЛЕ.

Більше про це читайте: http://economics.unian.net/ukr/detail/119597

З 1 березня українців очікує зростання тарифів на воду

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, ухвалила рішення про підвищення з 1 березня 2012 року тарифу на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів у середньому на 7,8%.
Про це на брифінгу після засідання заявив голова Нацкомпослуг Валерій Саратов.

Більше про це читайте: http://ua.korrespondent.net/business/economics/1317713-z-1-bereznya-ukrayinciv-ochikue-zrostannya-tarifiv-na-vodu

Посол Британії попередив, чим загрожує Тимошенко в тюрмі

Країни ЄС не допустять підписання Угоди про асоціацію з Україною, поки лідери опозиції залишаються ув'язненими і не зможуть займатись політикою.
Про це пише посол Великої Британії в Україні Лі Тернер у блозі на "Українській правді".
"Якщо лідери опозиції, ув'язнені в результаті недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не отримають можливості брати участь у політичній діяльності, то малоймовірно, що Угоду про асоціацію буде підписано чи ратифіковано", - зазначив посол.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/10/6958540/

Кернесу не дали візу до Великобританії через "кримінальне минуле"

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили інформацію, оприлюднену низкою українських Інтернет-ЗМІ, про те, що міському голові Харкова Геннадію Кернесу відмовили в отриманні візи до Великобританії. Як повідомляють джерела ТСН.ua у МЗС, причиною відмови стало нібито "кримінальне минуле" мера Харкова.

Більше про це читайте тут: http://tsn.ua/politika/kernesu-ne-dali-vizu-do-velikobritaniyi-cherez-kriminalne-minule-dzherelo.html


Збірна Данії відмовилася від проживання в Україні на Євро

Одна з команд-учасниць Євро-2012 буде орендувати тренувальну базу в Польщі за ціною в 2,5 раза дешевше, ніж в Україні.

Більше про це читайте: http://www.champion.com.ua/euro2012/2012/02/10/480356/

Забзалюк направив до ГПУ заяву про підкуп депутатів

Даною заявою повідомляю про незаконні дії з боку представників окремих політичних сил, що направлені на порушення виборчих прав громадян України.
Так представниками депутатської фракції Реформи заради майбутнього, зокрема "її керівництвом, вчиняються завідомо незаконні дії, які направлені на фальсифікацію результатів виборів до Верховної ради України, які, відповідно до ст. 77 Конституції України повинні відбутися 28 жовтня 2012 року.
Зазначене мною вище підтверджується аудіо записом, зробленим особисто мною під час розмови з Головою депутатської фракції Реформи заради майбутнього Рибаковим Ігорем Олександровичем.
Даним аудіо записом чітко підтверджено факт того, що на сьогодні мають місце непоодинокі випадки виплати винагород у надзвичайно великих розмірах (близько 500 тис. дол. США) народним депутатам України при переході його з однієї фракції до іншої.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9894.html

Євгенія Тимошенко вимагає у Пшонки справу за знущання над її мамою

Донька екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія подала в Генеральну прокуратуру заяву про вчинення злочину у відношенні її матері.
Про це вона заявила в п'ятницю журналістам у Києві на виході з Генпрокуратури після того, як подала заяву на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Я подала заяву про злочин, який постійно відбувається у відношенні моєї матері. Цей злочин полягає в тому, що її незаконно засудили, їй не надають медичну допомогу, вона весь час перебуває в стані відчуття болю й не може рухатися", - сказала Євгенія Тимошенко.
Вона назвала дії співробітників Ппенітенціарної служби, медиків у відношенні її матері катуванням.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/10/6958508/

Захист Луценка: судове слідство повністю спростувало провину екс-міністра

Захист колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вважає, що судове слідство в справі екс-міністра повністю спростувало докази державного обвинувачення про його винність.
Про це Українським Новинам сказали адвокати Луценка Олексій Баганець і Ігор Фомін.
"Я вважаю, що судове слідство повністю спростувало провину мого підзахисного", - сказав Баганець.

Більше про це читайте: http://ukranews.com/uk/news/ukraine/2012/02/10/63742

Інформаційний бюлетень

Рибаков – Забзалюку: "Начало разговора – 500 тысяч… Мы будем чики-пики… Вот такой подход, бл…"

Депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Роман Забзалюк у середу оприлюднив аудіозаписи з уривками своєї розмови з лідером депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігорем Рибаковим. На них останній пропонує БЮТівцю гроші за вихід з опозиції.

"Українська правда" публікує тези, озвучені Забзалюком на прес-конференції у середу.

Річ у тому, що нещодавно керівництву партії Батьківщина стало достовірно відомо про підготовку діючим режимом до фальсифікацій на виборах та чергових спроб дискредитації і паралізації нашої політичної сили, яка є безперечним цементуючим стрижнем усіх демократичних і опозиційних сил країни.

Йшлося не тільки про продовження спроб щодо фізичного, психологічного та політичного нищення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, інших політичних в’язнів, але і про злочинну доктрину кримінальної кліки по спробі розколу в партії і фракції "БЮТ-Батьківщина", ламання і висмикування її членів за рахунок залякувань, шантажів, підкупів.

Тому керівництво партії і фракції прийняло рішення упередити такі провокації, унеможливити, наскільки це можливо, ці корупційні злочини, а найголовніше, пролити світло на плани та на мотиви утворення так званої тушкової метастази у Верховній Раді.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/8/6958353/

Скандал з котеджами в «Олімпік-Парку»: люди вимагають повернути гроші

Понад 30 інвесторів, які вклали кошти в будівництво котеджів у котеджному селищі «Олімпік-Парк» (с. Березівка Макарівського району Київської області), через суд намагаються повернути гроші через невиконання забудовником своїх зобов`язань.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правозахисного руху «Взаємодопомога» Віктор МЕДВІДЬ.

За його словами, понад 200 сімей у 2007-2009 рр. вклали кошти в будівництво котеджів «Олімпік-Парку». При цьому введення в експлуатацію першої черги селища було заплановане на 2008 рік, утім зведення будинків було заморожене. За оцінками руху, збитки, завдані інвесторам, оцінюються в більш ніж 0,5 млрд. грн.

Як відомо, раніше депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов, підтвердив купівлю котеджного містечка «Олімпік-Парк».

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-484612.html

Європа перестала давати Україні гроші через Клюєва

Єврокомісія зупинила фіндопомогу Україні обсягом більше 160 млн. євро на рік через нецільове використання першого траншу на програми, що мають відношення до першого віце-прем'єра Андрія Клюєва.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" із посиланням на високопоставленого представника Єврокомісії.

"У вересні (2011 року) ми перевели 31 млн євро, які мали піти на програми енергозбереження", - розповів співрозмовник.

"Однак ці кошти були витрачені не на заощадження, а на лінії електропередачі, що зв'язали сонячні електростанції у Криму й Одеській області із енергетичною мережею країни. Вам має бути зрозуміло, про які СЕС йдеться, адже в Україні не так багато станцій, що мають відношення до Андрія Клюєва",- зазначив європейський чиновник.

Видання зазначає, що головним виробником сонячної енергії в Україні є компанія "Activ Solar". Менеджером з її розвитку є син першого віце-прем'єра - Богдан Клюєв.

http://www.kommersant.ua/doc/1868231

Иностранные СМИ отметили бойкот Януковича в Мюнхене

Итальянское издание Legnostorto отметило, что Президент Виктор Янукович выглядел на конференции по безопасности в Мюнхене одиноким, неуверенным и испытывающим трудности, о чем бы ни шла речь.

«Президент Украины Виктор Янукович на конференции по безопасности в Мюнхене чувствовал себя изолированным от других участников, выступал с нечеткими заявлениями, чувствовал себя отягощенным энергетическими проблемами», - пишет автор издания Маттео Каццулани.

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/08/135879_inostrannie_smi_otmetili_boykot.htm

Інформаційний бюлетень

Випуск №128 від 6 лютого 2012 року



Турчинов - представителям власти: Хотите диалога с оппозицией? Садитесь в тюрьму и разговаривайте на равных. + ВИДЕО.

Первый заместитель главы "Батькивщины" Александр Турчинов считает работу Конституционной ассамблеи бессмысленной потому, что нынешняя власть не собирается исполнять любую Конституцию.

Как сообщает Цензор.НЕТ, Турчинов* напомнил, что по похожему сценарию проводилась разработка закона о выборах, когда специальная комиссия разработала законопроект, который так и не попал в парламент. Вместо него, депутаты принимали закон разработанный регионалом.

Більше про це читайте:

http://censor.net.ua/video_news/196409/turchinov_predstavitelyam_vlasti_hotite_dialoga_s_oppozitsieyi_sadites_v_tyurmu_i_razgovarivayite_na

У Криму готуються до будівництва місцевого аналога «Межигір’я»

У Севастополі з причалу Артилерійської бухти 25 листопада 2010 року були вкрадені дві старовинні гармати часів Кримської війни. Про підозрілі обставини, які передували зникненню гармат, можна прочитати в першій частині журналістського розслідування.

Грізну старовинну зброю шукали музеї Севастополя та місцеве управління Служби безпеки України. Але не знайшли. А ось LB.ua пощастило більше. Гармати відшукалися під сосною на приватній території бази відпочинку «Мис Айя», яка була приватизована тими самими особами, що і державна резиденція «Межигір’я» під Києвом. Здається, не треба роз’яснювати, хто там мешкає?

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/06/135511_vid_shapok_do_garmat_chastina_druga.html

Янукович просил не трогать криминального авторитета, - Луценко

Бывший министр внутренних дел Украины Юрий Луценко вспомнил, как Виктор Янукович в Межигорье просил его не трогать криминального авторитета. Об этом он сказал сегодня давая свободные показания в суде.

При этом он вспомнил визит в Межигорье к Януковичу. "Он приглашает меня, говорит, нужно пообщаться вдвоем. Подъехала машина, вижу, едем в тогда еще не украденную, а государственную резиденцию Межигорье. Едем, спереди водитель, справа - премьер-министр, слева я, охранник, и такой классический шансон на всю катушку. Я думаю, Господи, куда меня везут! После долгих рассказов о своей молодости он обращается ко мне: "Не трогай Сашу в Крыму".

Луценко подчеркнул, что речь шла об Александре Мельникове, депутате блока За Януковича по прозвищу "Меля", лидере организованной преступной группировки Сейлем, на счету которой десятки убийств, вымогательств и т.д.

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/602560-yanukovich_prosil_ne_trogat_kriminalnogo_avtoriteta_lutsenko.htm

Хорошковский - за повышение тарифов на газ и тепло для населения

Позиция МВФ относительно повышения тарифов на газ и тепло с экономической точки зрения правильная. Об этом в интервью "Коммерсанту-Украина" сказал министр финансов Валерий Хорошковский.

"С экономической точки зрения это абсолютно правильный подход: тарифы должны быть экономически обоснованными, и дотирование с помощью цены является самым глупым и неэффективным", - сказал министр. При этом Хорошковский уверен, что к повышению тарифов нужно подходить комплексно. "Нужен комплексный подход: с одной стороны, адекватные компенсаторные механизмы, с другой — энергосбережение. В противном случае неплатежи обеспечены", - заявил он.

Більше про це читайте: http:// economics. lb. ua / state /2012/02/06/135334_ horoshkovskiy _ tarifi _ na _ gaz _ i _ teplo. html

Посла США не пустили в колонию к Тимошенко

Посла США в Украине Джона Теффта, также как и посла Франции по правам человека Франсуа Зимере, не пустили в колонию к Юлии Тимошенко.

Заместитель госсекретаря США Филипп Гордон сообщил, что посол США в Украине Джон Теффт хотел навестить экс-премьера Юлию Тимошенко в Качановской исправительной колонии (г.Харьков), но «ему не разрешили».Также он заявил, что обеспокоен состоянием здоровья Юлии Тимошенко.

Більше про це читайте: http://news.zn.ua/POLITICS/posla_ssha_ne_pustili_v_koloniyu_k_timoshenko-96886.html

Тижневий вуглепром: третина мільярда нової прокладки Юри Єнакієвського, чверть мільярда Януковича

Державні вугледобувні підприємства 17-30 січня за результатами тендерів уклали низку угод на придбання товарів та послуг на загальну суму 936,77 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ТОВ «ТД «Востоквуглемаш», яке контролюється близьким до Сім’ї Януковича Андрієм Ольмезовим, отримало підряди на 243,52 млн грн.

Бізнес-угрупування народного депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенко отримало підряди на загальну суму 501,66 млн грн.

Більше про це читайте: http://nashigroshi.org/2012/02/06/tyzhnevyj-vuhleprom-pivmilyarda-yury-enakijevskoho-chvert-milyarda-yanukovycha/