Випуск №184 від 07 травня 2012 року

В Крыму "нацисты" маршировали под флагами Партии регионов. ФОТО

Скандалом закончилась военно-историческая реконструкция боев времен Великой Отечественной войны, прошедшей 29 апреля в селе Константиновка Симферопольского района в Крыму.

Отдельные снимки самой реконструкции попали в интернет и стали хитом по просмотрам. На нескольких из них люди в военной нацистской форме времен второй мировой войны шагают под флагами провластной Партии регионов,- передает Цензор.НЕТ со ссылкой на gazeta.ua.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/205155/v_krymu_natsisty_marshirovali_pod_flagami_partii_regionov_foto

Янукович знищує омбудсмена

Режим президента Віктора Януковича намагається знищити інститут Уповноваженого з прав людини в Україні.

Про це йдеться в заяві Комітету опору диктатурі, оприлюдненій у понеділок.

"Початок роботи новопризначеного "уповноваженого" продемонстрував справжню мету дій влади", - вважають в КОДі.

"Протягом 4-6 травня 2012 року працівники Генпрокуратури розпочали тиск на співробітників Секретаріату Уповноваженого з прав людини включно з обшуками офісу Уповноваженого та допитами людей, що виконували свої посадові обов’язки, а не замовлення режиму", - нагадали в комітеті.

"Обшуки, що були проведені в офісі омбудсмена за відсутності на робочому місці працівників та співробітників установи, схожі на бандитський злом із проникненням", - йдеться в заяві.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/7/6964057/

Тимошенко просить прихильників припинити голодування

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка оголосила голодування в Качанівській виправній колонії, закликає своїх прихильників, котрі на знак солідарності також відмовилися від їжі, припинити голодування.

"Я висловлюю подяку всім людям, моїм однодумцям, які жертовно почали голодувати на знак солідарності зі мною. Але звертаюся до них із проханням не завдавати удару своєму здоров’ю, не брати на себе тяжке випробування, бо я на власному досвіді знаю, як важко в голодуванні проживати кожен день і навіть кожну годину, скільки душевних і фізичних сил це забирає. Я вас прошу припинити голодування! Я і без таких важких самопожертв знаю, що ви віддані нашій ідеї, нашій боротьбі, і немає такої сили, щоб вас зламати. Але не руйнуйте своє здоров’я", - йдеться в заяві екс-прем'єра, розміщеній на її сайті в понеділок.

Більше про це читайте: http://www.interfax.com.ua/ukr/main/103384/

Тимошенко 19 день п'є лише воду. І припиняти голодування не збирається

Питання про переведення екс-прем'єра України Юлії Тимошенко на лікування до ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" в Харкові наразі не вирішене, повідомив її захисник Олександр Плахотнюк.

"Поки що говорити про те, що завтра Тимошенко переведуть на лікування, не на часі. Але поки що я не обговорював цього питання з Юлією Володимирівною", - сказав він на брифінгу у Качанівській колонії в понеділок.

Плахотнюк повідомив, що бачився з екс-прем'єром у понеділок вранці. За його словами, вона продовжує голодування, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні, якщо не помиляюся, 19-й день голодування. І про його завершення не йдеться. Заяви про те, що вона п'є якісь соки, не відповідають дійсності. Все, що вона п'є, - це вода", - наголосив захисник.

Більше про це читайте: http://www.expres.ua/news/2012/05/07/65815

Президента Литви просять сказати Януковичу всю правду в очі

Литовський прем'єр Андрюс Кубілюс заявляє, що варто було б взяти участь у саміті в Ялті, який влаштовує президент України Віктор Янукович, щоб особисто висловити йому протест у зв'язку з кримінальним переслідуванням українського екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Можливість поїхати в Україну і сказати українському керівництву прямо у вічі, які помилки вони роблять, зокрема і в справах прав людини, правової держави, - я маю на увазі справу тієї самої Юлії Тимошенко, я назвав би цінною", - сказав прем'єр у понеділок журналістам після зустрічі з президентом Далею Грібаускайте (Dalia Grybauskaite).

http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/7/6964048/view_print/

Капітан збірної Німеччини не подав би руки Януковичу

Капітан збірної Німеччини з футболу Філліп Лам закликав президента УЄФА Мішеля Платіні чітко задекларувати свою позицію стосовно ситуації в Україні.

Про це він сказав виданню Der Spiegel, повідомляють польські ЗМІ.

"Ситуація в Україні і ставлення до Юлії Тимошенко далекі від моїх поглядів у сфері демократії, прав людини, особистої свободи чи свободи слова", - сказав футболіст.

Більше про це читайте:

http://www.unian.ua/news/501931-kapitan-zbirnoji-frn-seryozno-podumav-bi-pered-tim-yak-podati-ruku-yanukovichu.html

Сборная Испании может отказаться сыграть в финале Euro

Кабинет министров Испании будет бойкотировать финал чемпионата Европы в Киеве, если Украина не разберется в ситуации с содержанием в тюрьме бывшего премьер-министра страны Юлии Тимошенко.

"Если сборная Испании пробьется в финал чемпионата Европы, то на матче не будет ни одного представителя нашего правительства. Мы отправимся в Киев только если украинцы разберутся в ситуации с Тимошенко", - заявил министр иностранных дел Хосе Мануэль Гарсия-Маргальо газете ABC.

Більше про це читайте: http://news.sport-express.ru/2012-05-06/509495/

Теща Довгого у Харкові задобрює виборців гречкою і дорогою косметикою

Депутат від Партії регіонів Ірина Горіна роздавала безкоштовні продуктові набори виборцям у Харкові.

Про це повідомляють активісти громадянського руху "Спільна Справа".

Так, 3 травня у школі №49 Фрунзенського району міста Харкова активістами зафіксовано роздачу безкоштовних продуктових наборів виборцям, що здійснювався особисто народним депутатом від Партії регіонів Іриною Горіною, яка планує балотуватись до Верховної Ради по виборчому округу в даному районі.

Також від її імені громадянам вручалися подарункові сертифікати на 500 грн. однієї з парфюмерних мереж.

Відповідно до ч.1 ст.157 Кримінального кодексу України перешкоджання вільному здійсненню громадянином виборчого права, поєднані з підкупом караються позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від одного до трьох років.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/05/7/6964019/

Кужель: Во всей Украине налоговики "прошлись" по ювелирам и полностью изъяли товар

В Украине сегодня уничтожают ювелирную отрасль. Такое мнение высказала экс-глава Госкомпредпринимательства Александра Кужель*, передает "Дело".
А.Кужель сообщила, что по всей Украине прошли налоговые проверки. "По всей Украине пошли рейды налоговиков по ювелирам, итог которых всегда один - полное изъятие товара. Если предприниматель не имеет 10 тыс. долларов (это в маленьких городах, в крупных - сумма значительно возрастает), чтобы выкупить изъятое - он больше никогда его не увидит", - написала она.

Більше про це читайте: http://delo.ua/ukraine/kuzhel-nalogoviki-otbirajut-produkciju-u-juvelirov-po-vsej-ukraine-177378/

Рейтинг офіційних мільйонерів в уряді Азарова

Найбільше доходів в 2011 році отримали Борис Колесніков та Петро Порошенко. У Валерія Хорошковського найзаможніша родина. А Микола Присяжнюк збільшив свої доходи в п’ять разів.
Шосте місце в рейтингу "урядовців-мільйонерів" посів новоспечений міністр фінансів Юрій Колобов, який отримав 1,5 млн грн доходів у 2011 році. В тому числі 1,25 млн грн в якості зарплати заступника голови НБУ Сергія Арбузова.
На рахунках у міністра фінансів 1,3 млн грн.
У власності або оренді Колобова знаходиться дві ділянки на 4 тис. і 500 квадратів, а також будинок площею 512,4 кв м. Сім’ї міністра фінансів належить земельна ділянки площею 2 тис кв м.
Про бізнес Колобова даних немає, але відомо, що він наближений до президентської "Сім’ї".

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/publications/2012/05/7/322908/

Випуск №177 від 23 квітня 2012 року

Лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту змін" Арсеній Яценюк заявили про формування спільного списку на парламентських виборах.

"Декларацію єдності", підписану Тимошенко і Яценюком, зачитав на прес-конференції у понеділок заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.
"Ми заявляємо про наше об’єднання для перемоги на парламентських виборах, відновлення в Україні демократії та справедливості. Наші політичні сили сформують єдиний список на виборах та узгодять своїх кандидатів у мажоритарних округах", - сказано у документі.
"Законодавство забороняє участь блоків на виборах, тому єдиний список буде сформовано на основі партії "Батьківщина" як найбільш рейтингової опозиційної сили. Його очолять Юлія Тимошенко і Арсеній Яценюк як найбільш рейтингові опозиційні політики", - йдеться у ньому.
Тимошенко поставила особистий підпис під документом.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/23/6963250/

Сергій Власенко: Влада будь-якими засобами намагається відволікти увагу суспільства від початку другої хвилі репресій

Сергій Власенко заявляє, що спецоперації « з вивозом до лікарні та поверненням до колонії » Юлії Тимошенко режим Януковича робить з однією метою - відволікти увагу суспільства від того, що лідер опозиції більше восьми місяців незаконно позбавлена волі.
Під стінами Качанівської колонії Сергій Власенко повідомив журналістам, що поїздками до лікарні та « санітарні днями в колонії » режим намагається відволікти увагу від того, що в Україні розпочалася друга хвиля політичних репресій.
« Все це робиться для того, аби всі обговорювали, як лідера опозиції вивозять до лікарні та повертають до колонії, відволікаючи від того, що Юлія Тимошенко незаконно перебуває за гратами більше 8 місяців », - зазначив Сергій Власенко.
Він повідомив, що влада Януковича, під надуманим приводом «санітарного дня», якого немає у Кримінально-процесуальному кодексі, заборонила йому зустріч з Юлією Тимошенко. Власенко двічі намагався потрапити в Качанівську колонію, однак, його не пустили.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10676.html

Навчання пілотів Януковича буде коштувати майже мільйон гривень

Державіапідприємство «Україна» 17 квітня уклало угоду з ТОВ «Авіаційний сертифікаційно-тренувальний центр «Скай» на професійну підготовку льотного складу в 2012 році.
Вартість угоди склала 946 тис грн., повідомляє видання «Наші гроші», посилаючись на «Вісник державних закупівель».
Передбачено початкову, теоретичну, тренажерну та льотну підготовку, підтвердження/відновлення, підвищення кваліфікації та перепідготовку на повітряних суднах типу А-319.
Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника»,

Більше про це читайте: http://www.unian.ua/news/499473-navchannya-pilotiv-yanukovicha-bude-koshtuvati-mayje-milyon-griven.html

Чоловік Юлії Тимошенко просить світових лідерів не дати її вбити
Заява Олександра Тимошенка з приводу тортур дружини Юлії Тимошенко:

- Влада в Україні переживає глибоку кризу. Режим Януковича терзають внутрішні протиріччя, розбірки між групами впливу. Країна відчуває значне зубожіння населення, падіння обсягів промислового і сільськогосподарського виробництва. Брехня пронизує всі дії влади зверху до низу.
Прагнучи замаскувати свої нікчемні дії, провальну зовнішню та внутрішню політику, влада вдається до грубих дій щодо посилення тортур та тиску на незаконно засуджену Юлію Тимошенко. Незважаючи на висновки німецьких лікарів, її вже більше місяця насильно утримують без належного лікування в Качанівській колонії та не допускають до неї відповідних фахівців.
Верхом цинізму та приниження елементарної людської гідності можна вважати насильницьке перевезення Юлії Тимошенко до лікарні «Укрзалізниці». Влада дії гірше, ніж в самі жорстокі часи сталінських репресій, коли до людей вривалися вночі, кидали на носилки і кудись везли. Все, що відбувалося з Юлією Тимошенко, – це репетиція її фізичного знищення – вбивства, яке влада планує здійснити від початку її репресування. Такі самі репетиції вони проводили перед її арештом.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10671.html

За другу «вишку Бойка» Україна переплатила $180 млн

Британський журналіст знайшов підтверждення, що « Чорноморнафтогаз » купив ще одну бурову установку по ціні, майже вдвічі більшій, ніж ринкова.
Друга бурова установка, яку «Чорноморнафтогаз» придбав на тендері за ті самі $400 млн, має ринкову ціну $220 млн, тобто переплата склала $180 млн. Збудована вона була на тій же сінгапурській верфі Керреl, що й перша бурова установка.
Про це йдеться в розслідуванні британського журналіста Грехема Стека (Graham Stack) для Business New Europe, яке цитує «Наші гроші».

Більше про це читайте: http://news.dt.ua/ECONOMICS/za_drugu_vishku_boyka_ukrayina_pereplatila_180_mln2-100967.html

Завгар тревоги нашей

Стоимость литературных трудов Президента Украины Виктора Януковича стала на этой неделе главной новостью духовной жизни страны после Воскрешения Христа. Увы, не успел трижды простонать петух, как завистники предали Виктора Федоровича, принудив величайшего писателя современности к обещанию раздать деньги, нажитые тяжким творческим трудом, всяким неудачникам, которым даже дебаркадеры выкупать не надо...
Как бы там ни было, сам факт того, что Виктор Янукович на второй год президентства решил срубить немного деньжат на расходы по хозяйству, следует только приветствовать. Сидеть сиднем на шее у государства, которое тебя кормит, поит, одевает, катает на элитных видах транспорта, охраняет от населения, организовывает досуг и даже содержит специальную повариху – госслужащего 4 ранга, – это, конечно, особый шик, шлеперство высшего пилотажа, которое понимающие люди ценят очень высоко. Но для человека масштабов Виктора Федоровича, с детства привыкшего зарабатывать трудовую копейку тяжелым физическим трудом над зазевавшимся прохожим, все это выглядит как-то мелко. Вот старший сын Саня, стоматолог и банкир, сдает, к примеру, папе в аренду вертолет и на этом неплохо имеет. Младший сын Витька, нардеп и гонщик по грязи, чинит домофоны и увлекается Интернетом, особенно авторскими правами успешных компаний, у которых возникают проблемы с контролирующими органами, – и тоже, говорят, неплохо имеет.

Більше про це читайте: http://obkom.net.ua/articles/2012-04/20.1600.shtml

"Тимошенко к этому не имеет отношения", – днепропетровский бизнесмен Корбан об убийстве Щербаня

Глава компании «Славутич-Регистратор» Геннадий Корбан – бизнесмен, которого называют «рейдером № 1 в Украине» считает, что экс-премьер Павел Лазаренко никогда и ни за что не вернется в Украину, т.к. причастен к резонансным убийствам в стране. В то же время, он утверждает, что экс-премьер Юлия Тимошенко к этим преступлениям отношения не имеет.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/204040/timoshenko_k_etomu_ne_imeet_otnosheniya_dnepropetrovskiyi_biznesmen_korban_ob_ubiyistve_scherbanya

Міністр фінансів, попри мільйонний дохід, взяв 78 тисяч допомоги

Відповідна декларація про доходи опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» (№73 від 21 квітня ц.р.).
Велику частину доходу становила заробітна плата, решта виплати і винагороди - 1,25 млн. грн. Зокрема, Ю.Колобов задекларував дивіденди і відсотки на суму 54,298 тис. грн, матеріальну допомогу на 78,223 тис. грн, одержані подарунки на суму 6,821 тис. грн та інші види доходів на суму 121,97 тис. грн.

Більше про це читайте: http://www.unian.ua/news/499416-ministr-finansiv-popri-milyonniy-dohid-vzyav-78-tisyach-dopomogi.html

Олександр Турчинов: Двері Об’єднаної опозиції відкриті для інших опозиційних партій

Об’єднана опозиція вітатиме приєднання інших опозиційних партій, які готові боротися з режимом Януковича. Про це заявив керівник виборчого штабу Об’єднаної позиції, Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов сьогодні на спільному брифінгу з лідером «Фронту Змін» Арсенієм Яценюком. «Двері Об’єднаної опозиції не зачиняються для інших опозиційних партій, які не просто називають себе опозиційними, а готові боротися, готові до самопожертви, а не просто до дєлєжа мандатів», - сказав він.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10668.html

16 ошибок пользователей интернета

  • 21.04.12, 23:29

Аксиома: агрессия всегда возникает там, где сталкиваются коммерческие интересы.

Каждый интернет-ресурс, чему бы он ни посвящался — бытовому аудио-эксгибиционизму, лечению подзалупной перхоти или разведению домашних растений с рыбками — в 99% случаев представляет собой источник дохода для того, кто этот ресурс содержит или допущен в качестве рекламодателя. Предприниматель выбирает себе «тему» или «теорию», которая ему больше нравится, и доит «жилу» до тех пор, пока не надоест. Естественно, что когда на его «поле» появляется конкурент с другой «теорией» или другим спектром товаров/услуг, но нацеленных на тот же потребительский сектор — всегда возникает конфликт и агрессия. Ибо каждый хочет урвать свой кусок. При этом в ход идут любые средства очернения/уничтожения противника/конкурента — a la guerre, comme a la guerre. А раз война, то бей чем под руку попадется. Высший пилотаж — не совершать ни одного из 16 смертных грехов блоггера, форумчанина, интернетчика или как вы там себя называете.

Настоящий профессионал интернет-битв никогда не будет делать следующего:

  • оправдываться
  • меряться членами
  • демонстративно уходить с форума, а потом возвращаться
  • сообщать о своих реальных действиях или намерениях
  • обещать то, чего не сможет выполнить, угрожать другим
  • вестись на «слабО»
  • приписывать к своим сообщениям «ИМХО»
  • вступать в диалог с троллями
  • спрашивать мнения людей, о которых он ничего не знает
  • «юморить» в ответ на грубость
  • заигрывать с сильными, подхалимничать
  • вступаться за «обиженного»
  • делать несвойственные для него «движения»
  • торчать на форуме «круглосуточно»
  • любой ценой оставлять последнее слово за собой
  • убеждать кого-то в чем-либо.

Кратко разберем каждый пункт в отдельности.

Никогда ни перед кем не оправдывайтесь.

Одним из самых главных и излюбленных «полемических» приемов по «опусканию» оппонента в любом интернет-калообменнике (форуме, блоге, ЖЖ или типа того), превосходящим по эффективности даже «силовые» методы, является принуждение неугодного участника к оправданию — любой ценой. Самая лучшая и «беспроигрышная» тактика в этом случае — публикация о собеседнике заведомой лжи. Опытные подонки делают это без нецензурщины — это позволяет «зацепить» максимально широкие круги читателей. Расчет очень прост: 90% обосранных начинают вертеться как ужи на сковородке и лезть из кожи вон, чтобы доказать, что они — не верблюды. Зрелище в высшей степени жалкое и сразу же навевает мысль «На воре и шапка горит».

 

Никогда не отвечайте на «имущественные» выпады, т.е. не меряйтесь ни с кем членами.

Интернет-подонки очень любят играть на «материальной жилке» противника, которая является Ахиллесовой пятой подавляющего большинства людей, а мужчин так в особенности. Например, писать, что противник нищий, живет в трущобах, в антисанитарных условиях, ходит в рваной одежде, потому что совсем мало зарабатывает, а уже «богатым» советы дает и т.д. и т.п. Расчет опять же крайне примитивен: 90% опущенных начинают хорохориться и «гнуть пальцы», рассказывая сколько они зарабатывают, какими заводами руководят, на каких Лексусах ездят, и какие несметные богатства имеют. Зрелище чрезвычайно увеселительное и столь же жалкое. Помните, что в чужих руках хуй всегда толще.

 

Никогда не производите демаршей, т.е. не уходите из тусовки демонстративно. И уж тем более не возвращайтесь после этого.

Любой задекларированный уход — это игра на публику, жалкая клоунада, свидетельствующая о том, что человек действительно задет, обижен, раздавлен. Во-первых, нужно быть полным дураком, чтобы влезть в общество подонков. Во-вторых, если уж влез, нужно быть дураком в квадрате, чтобы обижаться. В-третьих, если уж обиделся, нужно быть дураком в кубе, чтобы обнародовать свои сопли. А уж вернуться после этого — это все равно что расписаться в том, что ты жалкая бесхребетная размазня.

   

Никогда не сообщайте виртуальной публике о том, что вы действительно делаете или собираетесь сделать.

Заявления из серии «А я сейчас пью кофе в своем офисе в Париже» или «Я сейчас должен отбыть на отдых в Ниццу, но потом вернусь и вам устрою!» — выглядят полнейшим кичем неудачника и кроме хохота ничего не вызывают.

Никогда и никому не угрожайте, и особенно через интернет.

Помните простую истину: тот, кто действительно хочет кому-то навредить, тот никогда свою «жертву» не предупреждает. Удар, нанесенный как гром среди ясного неба, на порядок болезненнее. Грозят и пугают только крайне слабые, неуверенные в себе уродцы, которые в реальной жизни от каждой тени шарахаются. Кроме того, «абонент», строчащий угрозы, не так уж анонимен, как кажется на первый взгляд — при желании и готовности потратить некоторую сумму денег практически любого говноеда можно вычислить и взять мозолистой рукой за волосатые шарики.

 

Никогда не реагируйте на извержение тестостерона.

Каждый, кто предлагает «состязание» на тему «А слабО тебе…» или «Ты мужик или нет?!» в большинстве случаев оказывается мелким привокзальным гопником с соответствующим уровнем развития головного мозга. Очевидно, что хорошую пару ему может составить только точно такой же гопник-неудачник. Вы — гопник? Или неудачник?

 

Никогда не приписывайте к своим сообщениям «ИМХО».

Любому здравомыслящему человеку очевидно, что все, что выходит из под его «пера», принадлежит ему же. Поэтому приписывать к своим мыслям «ИМХО» или «ИМО» — что фактически означает «это высказывание принадлежит мне» — признак редкого слабоумия. Нормальные люди, когда цитируют кого-то, берут цитату в кавычки и в конце указывают первоисточник.

Специальный комментарий для мудачья, кто не знает, что такое ИМХО, но пишет. ИМХО = русификация английского сокращения IMHO, что означает In My Humble Opinion. Дословный перевод: «по моему скромному мнению». Т.е. написал хуйню и приписал к ней ИМХО — чтобы уж наверняка знали, чье это сраное мнение или высказывание. А то неясно нихуя.

 

Никогда не вступайте в диалог с «троллями».

Тролль — это человек (обычно имеющий несколько виртуальных имен, имитирующих массовость «атаки»), главной задачей которого является учинение склок, скатывания обсуждения в непродуктивное русло, провоцирование участников обсуждения на ругань любыми способами. Цель: запсить неугодную тему или забить неугодного автора. Всегда помните, что тролли питаются исключительно реакцией других людей. Стоит среагировать на тролля хотя бы один раз — и реакция приобретет цепной, практически необратимый характер, т.е. миссия тролля будет выполнена, а все остальные по уши залиты дерьмом. Если фекальные воды — это именно то, за чем вы пришли в обсуждение, непременно вступите с троллем в беседу.

 

Никогда не спрашивайте мнения людей, о которых вы ничего не знаете.

В век интернета всякая безмозглая тварь получила возможность стать виртуальным «гуру». Нужно быть клиническим мудаком, чтобы спрашивать совета на виртуальном базаре.

 

Никогда не пытайтесь отвечать на грубость «юмором».

Есть замечательная пословица: «Ирония — маска для беззащитности». Нет ничего более глупого и унизительного, чем начать юморить, шутить и осклабляться в ответ на проявление агрессии. «Шутник» при этом выглядит избитым и раздавленным.

 

Никогда не подхалимничайте и не заигрывайте с сильными.

Самое омерзительное, что делают слабые, бесхребетные люди — одобряют и «хлопают по плечу» сильных. Выражается это в репликах вроде: «Петрович — молодец! Так их!». Подобные выкрики являются неотъемлемой характеристикой никчемных, убогих людишек, приходящих в обсуждения для «массовки». Это даже не актеры второго плана — так, декоративный мусор.

 

Никогда не ободряйте и не вступайтесь за кого бы то ни было.

Сильные «игроки» не нуждаются ни в чьей поддержке или ободрении — они сами порвут любого как тузик грелку. Если вы за кого-то «болеете» или симпатизируете кому-то — помогите ему не идиотскими выкриками с мест, а истинным конструктивом. Если не можете ничего сказать по делу, засуньте язык в жопу.

 

Никогда не скатывайтесь на уровень «обидчика».

Никакое другое действие не дискредитирует персонажа так, как «измена» своим базовым принципам поведения. Особенно отвратительно выглядит ситуация, когда прежде вежливый и культурный собеседник скатывается на уровень кухонных дрязг.

 

Не сидите в сети круглосуточно.

Когда некто зависает на каком-то ресурсе круглосуточно, что выражается в постоянном отслеживании событий и сообщениях, появляющихся практически мгновенно вслед за «вражескими», это означает только одно: человек находится в состоянии исступления, на грани нервного срыва. Он никому не нужен, он никчемен, сер и убог.

 

Никогда не стремитесь оставить последнее слово за собой.

Того, кто в любой дискуссии оставляет последнее слово за собой, по-другому называют «каждой жопе затычка».

 

Никогда не убеждайте кого-то в вашей правоте.

На самом деле есть всего две несокрушимые тактики поведения в интернет-общении, позволяющие подавить любого противника: максимально грязный, агрессивный стиль с использованием жесткого ненорматива и приемов «ниже пояса», либо максимально индифферентный, безразличный, предельно выдержанный стиль без единого нецензурного слова. И в том, и в другом случае вы своего добьетесь.

 

Випуск №175 від 19 квітня 2012 року

Французький омбудсмен: Новий суд над Тимошенко абсурдний

Новий судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко вплине на відносини України і Європейського союзу.

Про це заявив посол Франції з прав людини Франсуа Зімере на брифінгу в приміщенні Харківського обласного апеляційного суду, де Київський райсуд міста розглядає другу кримінальну справу стосовно Тимошенко.

"Те, як буде розвиватися цей процес, буде мати великий вплив на майбутнє України, також сильно впливатиме на відносини України та Європи", - цитує Зімере УНІАН.

На його думку, процес над Тимошенко є політично вмотивованим. "Що я бачив - це абсурдно. Політична мотивація всіх цих звинувачень не піддається сумніву", - сказав Зімере.

Більше про це читайте: http://news.finance.ua/ua/~/1/0/all/2012/04/19/276669

Депутату через Тимошенко дали трубою по голові

У Харкові під час акції на підтримку Юлії Тимошенко невідомі нанесли удар в голову металевою трубою депутату від БЮТ Борису Пудову.

Про це повідомив сам потерпілий, якого цитує прес-служба партії "Батьківщина".

Він розповів, що під час встановлення наметів біля суду, який розглядає справу Тимошенко, підійшли судові виконавці з вимогою прибрати намети.

"Люди показали їм заявки, по яким немає рішень судів про заборону. Я також підійшов і сказав, що ніхто не має права порушувати Конституцію та право громадян на вільні зібрання", - зазначив Пудов.

"Після цього одразу підбігли кримінальної зовнішності хлопці. Одну палатку вони просто розкидали по всій проїжджій частині. Одного з нападників ми затримали і передали міліції, яка завела хлопця за вугол і відпустила", - сказав народний депутат.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/19/6963030/view_print/

Налоговая приостановила работу крупнейшего интернет-магазина Украины Rozetka.UA

Сайт крупнейшего интернет-магазина Украины Rozetka.UA недоступен. Как стало известно AIN.UA, в хостинговую компанию Mirohost пришли представители налоговой инспекции с целью изъять сервера интернет-магазина.

Більше про це читайте: http://ain.ua/2012/04/19/81463

Через рік долар може коштувати 12 гривень - експерт

Економісти прогнозують падіння гривні через рік. Курс долара на той момент може скласти 12 грн за 1 дол.

Про це на прес-конференції заявив фінансовий аналітик Ерік Найман.

"Зараз економіка України нагадує людину, яка балансує на одній нозі, бо інша вже хвора. Економіка позитивного зросту ВВП підтримується за рахунок кількох секторів економіки: хімічної промисловості, машинобудування. Також підтримує хороший урожай 2011 року. Другий сегмент, який підтримує видимість економічного зростання — державні росходи, пов'язані з Євро-2012", - розповів він.

Фінансовий аналітик прогнозує, що літо українці переживуть спокійно. Проблеми почнуться після виборів.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/business/_cherez-rik-dolar-mozhe-koshtuvati-12-griven-ekspert/432232

Власенко: "Якщо ПДВ відшкодовувався незаконно – саджайте Азарова"

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що справа проти неї щодо корпорації ЄЕСУ має бути закрита за відсутністю складу злочину.

Про це він заявив, виступаючи на попередньому засіданні Київського райсуду Харкова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Власенко стверджує, що за всіма п'ятьма епізодами обвинувачення Тимошенко в матеріалах справи немає доказів провини екс-прем'єра.

Так, щодо відшкодування ПДВ і проведення взаємозарахувань корпорації ЄЕСУ, зазначив він, рішення приймалося Державною податковою службою, а не Тимошенко, яка на той момент була народним депутатом і звільнилася з корпорації ЄЕСУ.

"Якщо ПДВ відшкодовувався незаконно – саджайте Азарова (тоді - голова Державної податкової служби, нині прем'єр-міністр). До чого тут Тимошенко?", - заявив Власенко під оплески в залі суду.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/19/6963021/view_print/

Free Timoshenko": в Лондоне прошла акция в защиту Тимошенко. ФОТОрепортаж

Международное движение «Говорите громче!» провело акцию протеста на Украинском инвестиционном саммите в Лондоне

19 апреля в Лондоне движение движение «Говорите громче!» провело акцию протеста на 8-м Украинском инвестиционном саммите, где выступил министра финансов Украины Колобов,- передает Цензор.НЕТ со ссылкой на atn.ua.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/photo_news/203727/free_timoshenko_v_londone_proshla_aktsiya_v_zaschitu_timoshenko_fotoreportaj

У Азарова хотят штрафовать украинцев за долги по ЖКУ

Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины обнародовало на своем сайте проект Закона Украины "О внесении изменений в Закон Украины "О жилищно-коммунальных услугах" (о начислении пени за несвоевременное и/или не в полном объеме внесение платы за жилищно-коммунальные услуги)".
Разработчик законопроекта – Минрегионстрой.

Більше про це читайте: http://glavnoe.ua/news/n99359

Посол США вважає, що справа Тимошенко вбиває довіру до судів

Кримінальну справу проти Юлії Тимошенко у зловживанні на посаді керівника корпорації ЄЕСУ є продовженням виборчого правосуддя щодо опозиції.

Про це заявив в ході лекції в НаУКМА посол США в Україні Джон Теффт, пишуть "Українські новини".

"Так, я думаю, що це продовження процесу виборчого переслідування", - сказав він, відповідаючи на запитання, як він розцінює нову справу проти Тимошенко.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/04/19/6963025/view_print/

Москаль - Чечетову: "Тимошенко вийде на свободу, а Ви сядете замість неї"

Депутат Михайло Чечетов (фракція Партії регіонів) буде відповідати за порушення закону під час перебування його на посаді голови Фонду державного майна.

Таку думку висловив перший заступник глави комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Геннадій Москаль (фракція "Наша Україна - Народна самооборона").

"Михайлу Чечетову обов'язково знадобляться його юридичні знання, щоб захищатися, коли в суді розглядатимуться питання про приватизацію держмайна в період, коли Чечетов був головою Фонду державного майна", - зазначив Москаль.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_moskal-chechetovu-timoshenko-vijde-na-svobodu-a-vi-syadete-zamist-neji/432078

У США немає жодних офіційних доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня - посол

Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Теффт заявляє, що американська сторона не має жодних офіційних доказів причетності екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

Про це Дж.Теффт заявив сьогодні, відповідаючи на запитання одного із студентів Києво-Могилянської академії після своєї лекції на тему: "Встановлення верховенства права в Україні: розбудова модерного суспільства", повідомляє УНІАН.

"Колишній прокурор з боку США Марта Борщ заявила публічно на телебаченні, що не має жодних доказів вини Тимошенко. Прокурор не пам'ятає, щоб у США були будь-які докази того, що Тимошенко може бути звинувачена у цьому", - сказав Дж.Теффт.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10640.html

Українська православна церква — Київський патріархат

  • 15.04.12, 17:40

Історично Українська Православна Церква від Хрещення Руси-України була Митрополією Константинопольського Патріархату. 1299 року митрополит Максим переніс митрополичу столицю до Володимира-на-Клязьмі. З того часу й до 1461 року митрополити, що жили у Володимирі, мали титул «Київські та всієї Русі». З 1352 року кафедра митрополита переноситься до Москви[5]. 1448 року від Київської Митрополії відокремилася Московська єпархія. Лише за 141 рік (1589 року) вона отримала визнання Константинопольського Патріархату. Як свідчать грецькі історики, 1684 року (за часів лівобережного гетьмана Iвана Самойловича) Московська Патріархія звернулася до Константинопольського патріарха Якова з проханням підпорядкувати їй Київську Митрополію (тобто отримати право рукоположення Київських митрополитів), але отримала відмову. Це не завадило таємно висвятити в Москві у сан Київського митрополита єпископа Гедеона Святополк-Четвертинського. 1686 року Константинопольський Патріарх Діонісій погодився на підпорядкування Московській Патріархії Української Церкви, але вже за рік (1687) саме за це його було засуджено на Царгородському патріаршому соборі та позбавлено сану, а підпорядкування визнано актом хабарництва та скасовано. 1689 р. встановлено заборону Києво-Печерській лаврі друкувати будь-які книжки без дозволу Московського патріарха. Наступного 1690 р. Московський собор піддав анафемі «киевские новые книги», тобто книжки Петра Могили, Кирила Ставровецького, Іоанікія Галятовського, Лазаря Барановича, Антона Радивиловського, Єпіфанія Славинецького та інших, написані тодішньою українською літературною мовою. 1693 р. впроваджено нову заборону Московського патріарха на ввезення до Москви українських книжок. Зважаючи на історичний хід подій та становище України в ті часи, Українська Православна Церква не змогла набути адміністративної самостійності від Російської Православної Церкви. 1924 р. ухвалено декрет (томос) Вселенської Патріархії, підписаний патріархом Григорієм VII та 12 митрополитами про неканоничність передачі Київської Митрополії Москві. Ухвалою Архієрейського Собору РПЦ 25—27 жовтня 1990 року, у відповідь на звернення українського єпископату до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II і всього єпископату РПЦ, за Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Філарета (саме такий титул було надано Митрополитові України 1990 року), Українській Православній Церкві було надано незалежність і самостійність в урядуванні та права широкої автономії. 1992 року Митрополита Київського і всієї України Філарета (Денисенка) Архієрейський Собор УПЦ (за його відсутності) усунув з посади і обрав нового предстоятеля УПЦ (МП) — Володимира (Сабодана), що був на той час митрополитом Ростовським і Новочеркаським (РПЦ). 1997 року за поданням єпископату УПЦ (МП) Архієрейський Собор РПЦ видав «Акт про відлучення від Церкви монаха Філарета (Денисенка)» (сану митрополита його було позбавлено 1992 року) за «розкольницьку діяльність». Під час офіційної зустрічі делегації Вселенського патріархату з Президентом України Віктором Ющенком 24 березня 2005 р., голова делегації архієпископ Скопельський Всеволод (Майданський) передав послання патріархату: «Материнська Церква, Константинопольський Патріархат, вважає, що її донька — Московський Патріархат — має ту канонічну територію, яка існувала в неї до 1686 року. Підпорядкування Київської Митрополії Московській Церкві було здійснено Патріархом Діонісієм без згоди та затвердження Святим і Священим Синодом Великої Церкви Христової»[6]. УПЦ-КП має намір стати єдиною визнаною Всесвітнім православ'ям українською автокефальною церквою на відміну від: автономної УПЦ (МП), яка підпорядкована РПЦ підпорядкування Константинопольському патріархату, до якого входила Київська Митрополія в 988—1686 рр.

УПЦ (МП) посідає перше місце серед церков за чисельністю громад (понад 11 000), що більше, ніж УПЦ-КП, УАПЦ, УГКЦ і РКЦ, разом узятих (близько 10 000). Хоча це окрема церква, вона знаходиться в церковному спілкуванні з Російською православною церквою (тобто не автокефальна в повному сенci), тому частиною суспільства не визнається за національну. За даними державного комітету в справах національностей та релігій станом на 1 січня 2007 року УПЦ-КП мала: 3882 громади, 43 монастирі з 165 ченцями (для порівняння: в УПЦ(МП) 4399 ченців, в УГКЦ — 1235), 2867 священнослужителів, 16 навчальних закладів з 1162 слухачами, 1174 недільні школи, 35 періодичних видань[11]. Свято-Володимирський собор у Києві є Кафедральним Патріаршим собором (роки споруждення — 1870—1882). Для живописного розпису 1885 р. були запрошені кращі митці: В. М. Васнецов, М. В. Нестеров, П. А. Свєдомський, В. А. Котарбінський, а потім до них приєдналися М. К. Пимоненко, А. С. Мамонтов та ін. Влітку 2008 року майже третина українців (32,6%) вважали, що Українська православна церква Київського патріархату є історичною правонаступницею православної церкви, заснованої в Київській Русі 988 року[12]. Загалом за словами Святійшого Патріарха Київського і Руси України Філарета Українська православна церква (Київський, Московський Патріархат разом з УАПЦ) є найбільшою православною церквою світу, однак на сьогоднішній день Українська православна церква Московського Патріархату не є повністю незалежною від Російської православної церкви, яка намагається будь що зберегти юрисдикцію над УПЦ-МП:Тому й точиться така жорстока боротьба за Україну. Бо якщо наша церква буде визнана автокефальною, то Російська вже не буде найбільшою. За кількістю парафій на сьогодні українське православ'я більше за російське. Якщо в Росії 12 тис. парафій, то в Україні – 15 тис. Якщо в Росії менше ніж 100 архієреїв, то в Україні – понад 100. У Росії 67 єпархій, в Україні – 85. Тобто статистика не на користь Росії, тому вони ніколи не погодяться на нашу автокефалію. А ось такий приклад: за даними МВС, на Пасху в Україні до церков прийшли 11 млн вірян за 47-мільйонного населення, а в Росії при 142 млн до храмів прийшли 8 млн вірян. Тобто в Україні Пасху святкувало майже 25% населення, а в Росії – 5%. Ось тому незалежність Української церкви і стоїть на перешкоді Російській бути головною у світовому православ’ї.[13]

http://www.cerkva.info/

Офіційним веб-сайтом УПЦ КП є портал «Церква.info»[15]. Сайт підтримується Інформаційним управлінням УПЦ КП. Серед головних розділів інформація про Патріарха (біографія, проповіді, послання, інтерв'ю, статті та доповіді Предстоятеля), про власне Церкву (коротка історія, Статут про управління, канонічне положення, відомості про правлячих і вікарних архієреїв, спочилих єпископів, постанови Помісних Соборів, Архієрейських Соборів, Священного Синоду, інформацію про Синодальні установи і навчальні заклади Київського патріархату), її Єпархії (історію та офційні адреси), церковний календар на поточний рік, духовні читання, житія святих, проповіді, статті, дайджест ЗМІ. Портал містить також стандартні розділи: Новини, Публікації , Фото-, відео- й аудіоархів, посилання на сайти Київського Патріархату та Помісних Православних Церков. За даними рейтингу сайтів Bigmir)Net, портал Церква.info входить до десятки найпопулярніших у групі «Релігія» і є найбільш відвідуваним україномовним православним сайтом[16].

Інформаційний бюлетень

Випуск №169 від 9 квітня 2012 року



БЮТ хоче судити Азарова за статтями Тимошенко

Бютівець Сергій Терьохін вимагає притягти до відповідальності прем'єра Миколу Азарова за тими ж статтям, за якими засуджена Юлія Тимошенко.
Про це пише російська " Независимая газета ".
Терьохін, що звернувся в Генпрокуратуру, стверджує, що Азаров перевищив службові повноваження під час підписання в жовтні минулого року в Санкт-Петербурзі договору про зону вільної торгівлі з СНД.
Порушення, за словами депутата, полягає в тому, що Азаров діяв за власною ініціативою, без відповідних директив (вказівок) від президента Віктора Януковича.
Це, на думку депутата, є злочином і підпадає під дію тієї ж статті Кримінального кодексу (КК) України, за якою півроку тому була засуджена Тимошенко.
Терьохін стверджує, що Азаров, підписавши угоду про ЗВТ СНД, діяв так само, як і
Тимошенко, оскільки про зміст документа в Києві дізналися вже після його підписання.

Більше про це читайте: http://www.ng.ru/cis/2012-04-09/7_azarov.html

После Пасхи "афганцы" обещают выйти на бессрочный митинг

Власть готовит принятие закона, против которого афганцы, чернобыльцы боролись полтора года. «Афганцы» выйдут на бессрочную акцию протеста, если парламент таки примет закон 9127, который урезает социальное обеспечение детей войны и ликвидаторов аварии на Чернобыльской АЭС.
Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на пресс-службу общественной организации «Никто, Кроме Нас».
«Нам стало известно, что на Страстной неделе власть готовит принятие закона 9127, который урезает социальное обеспечение детей войны и ликвидаторов аварии на Чернобыльской АЭС, говорит руководитель организации Александр Ковалев.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/202797/posle_pashi_afgantsy_obeschayut_vyyiti_na_bessrochnyyi_miting

Юлія Тимошенко: Безглузда прив'язка мене до справи Щербаня – це абсурд

Коли Янукович дав доручення починати проти мене політичні репресії, я жартувала, що скоро вони мене звинуватять у вбивстві. Зараз мій жарт став реальністю.
Можна було б скільки завгодно іронізувати з приводу спроб Генеральної прокуратури у якийсь дикий спосіб прив’язати до мене вбивство Євгена Щербаня. Можна було б саркастично злословити також про мою причетність до загибелі Майкла Джексона чи Уітні Х’юстон. Можна було б… Але не варто. Бо такі правила диктатури: вона смішна і страшна водночас. І все менше й менше людей в країні сміється над новим диктатором, бо це сміх скрізь сльози.
Безглузда прив'язка мене до справи Щербаня – це абсурд.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/10519.html

У БЮТ радять згадати лихі 90-ті: "Кому зараз належить власність вбитих бізнесменів?"

«Для того, щоб визначити замовника вбивства Щербаня, потрібно перевірити, кому дісталася його власність в результаті вбивства. "Нехай згадають всі масові вбивства на Донбасі. Нехай перевірять, кому дісталася власність Момота (донецький бізнесмен, був убитий за кілька місяців до вбивства Щербаня) - чи не Ринату Ахметову? Кому дісталася власність заводу Сармат - чи не Ринату Ахметову? А кому дісталася власність всіх інших бізнесменів, убитих у Донецьку? Кому дісталася власність Алека Грека? Хто сьогодні власник клубу "Шахтар"?, - сказав політик.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_u-byut-radyat-zgadati-lihi-90-ti-komu-zaraz-nalezhit-vlasnist-vbitih-biznesmeniv/430696

Журналисту, который снял фильм о Лукьяновском СИЗО, угрожают убийством. + ВИДЕО

О давлении на журналиста Константина Усова - автора телерасследовання "Тюрьма № 1" - заявили в комитете по вопросам свободы слова.
Как сообщает Цензор.НЕТ , сам Усов констатирует неправильную реакцию власти на его расследование - вместо того, чтобы решить проблемы осужденных, чиновники пытаются найти и уничтожить источники утечки информации.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/202810/jurnalistu_kotoryyi_snyal_film_o_lukyanovskom_sizo_ugrojayut_ubiyistvom_video

Кабмин потратит 600 тыс. грн на ремонт четырех "мерседесов"

Правительство Николая Азарова решило потратить 600 тыс. грн. на ремонт четырех правительственных мерседесов.

Об этом стало известно из "Вестника государственных закупок".
Закрепленное за правительством автопредприятие заключило контракт с совместным предприятием "Автомобильный дом Украина — Мерседес бенц" на ремонт четырех автомобилей марки Mercedes-Benz . Цена контракта - 599 тыс. грн.
Отметим, в начале этого года хозяйственно-финансовый департамент секретариата Кабинета Министров уже провел тендер на техническое обслуживание и ремонт своего автопарка. По его результатам, больше всех заработает компания "Автосоюз", которой правительство заплатит за ремонт и техническое обслуживание 510 тыс. грн.

Більше про це читайте: http://economics.lb.ua/state/2012/04/09/145177_kabmin_potratit_chernobilskie_600.html

Януковичу карпатский колдун отвел три года.

http://lb.ua/news/2010/06/10/49755_yanukovichu_karpatskiy_koldun_otve.html

Волхвы не боятся могучих владык,

А княжеский дар им не нужен; Правдив и свободен их вещий язык И с волей небесною дружен. Александр Пушкин, «Песнь о Вещем Олеге» Я был обескуражен историей, что приключилась с моим приятелем. Вот, что он рассказал: - 25 февраля 2010 года я переезжал перевал в Карпатах. Была минусовая температура. В горах лежал снег, дул сильный ветер. Отъехал от ближайшего села километров двенадцать. На обочине стоит одинокий старик в гунне – овечья плащ-накидка шерстью наружу – и голосует. Я проехал, не останавливаясь, подумал, что поздний вечер, я один в машине и неожиданные приключения мне ни к чему. Через два километра стало жаль его, развернулся, подъехал к старику. Садясь в машину, снял шляпу, как снег на солнце сверкали его волосы, слегка волнистые спускались ниже плеч. Говорит мне, что спустился с горы, где была его кошара. До села, куда он добирался, оставалось километров десять. В дороге сидел тихо. Неожиданно обращается ко мне: - Ты сейчас повезешь в город покойника. Я сразу подумал, что у деда с головой не все в порядке. Еду дальше. На дороге авария, останавливает милиция: - У нас три трупа. Помогите один отвезти в город, в нашей машине можно поместить только два погибших. Старик вылез из машины, сказал, что дальше пойдет сам. Загружают мне в машину мертвое тело. Вдруг старик возвращается: - Там у вас в Киеве какого-то пана сегодня высвятили на царя. Его убьют через три года. …Волхвы – волшебники, гадатели, мудрецы, или маги пользовались большим влиянием в древности. Мудрость и сила их заключалась в знании тайн, недоступных обыкновенным людям. Ошибочно считается, что родина волхвов — древний Восток. Среди ученых более очевидным представляется происхождение волхвов в среде славянских народов, где это слово имело значение «жрец Велеса». Волосы считались хранилищем мудрости и средством связи со своим Родом и Вселенским Разумом. Есть предположение, что волхвы Руси после принятия христианства, преследовавшего язычников, спасались в Карпатских горах. Сейчас их потомки, провидцы и народные целители – это карпатские мольфары. Живут среди гуцул. …После той встречи со стариком провидцем в Карпатах приятель мой плохо спал, хотел связаться с кем-то из Администрации Президента, чтобы рассказать о пророчестве. Но мысль о том, что его там не поймут, каждый раз останавливала. Сам он верующий, когда приезжает в Киев, ходит молиться в Лавру. Я же подумал, три года – срок немалый. Ведая о пророчестве, трагедии можно избежать. После, на первый взгляд, трех, связанных с Четвертым Президентом Украины, несущественных событий решился опубликовать историю с предсказанием одного из последних, надо полагать, мольфаров. Новому президенту уже трижды подавались знаки. Перед началом церемонии инаугурации перед Виктором Януковичем, когда он входил в здание Верховной Рады, неожиданно закрылась створка дверей. В эти же дни распалась скульптурная композиция основателей Киева. На церемонии возле Могилы Неизвестного Солдата на Президента от порыва ветра падает траурный венок. Человеческий фактор во всех трех случаях отсутствовал. Так что же это такое, знамение, предупреждение? Подает знаки некая сила, предупреждая об опасности? *** Про знамения и предупреждения от Бога, как добрые, так и плохие, можно написать целую книгу. Предостережения, чаще всего, касаются людей, живущих неправдой, в первую очередь власть имущих. В 1963 году был убит президент США Джон Фитцджеральд Кеннеди. Во время его инаугурации, когда он, вступая в должность президента, принимал присягу, в январе месяце ударила молния, и прогремел гром. Чтобы такое атмосферное явление случилось зимой, никто не помнил. Тогда не придали значения столь явному посланию с небес. Обратился к ученому, знатоку библейских текстов, истории Древнего мира. Какие предсказания или знамения уже материализовались? Дмитро Степовик, доктор богословских наук, доктор философии, доктор искусствоведения, профессор, академик Академии наук Высшей школы Украины. - Пророчество Исуса Христа о разрушении Ерусалимского храма, записаное в Евангелии от Матвея, 24 раздел, первый и второй стих: «Подошли к Нему ученики, чтобы показать Ему храмовые строения. Он же говорит им в ответ: Видите ли вы это, по правде говорю вам. Не останется здесь камня на камне, который бы не разрушился». Пророчество сбылось с абсолютной точностью в 70-м году нашей эры. Римский император Тит, до этого времени сохранилась его Триумфальная арка возле Колизея, со своим войском до последнего камешка уничтожил Ерусалимский храм. В подробностях разрушение Ерусалимского храма описал в историческом труде еврейский историк 1-го столетия нашей эры Иосиф Флавий в книге «Иудейская война». А также немецкий писатель еврейского происхождения Леон Фейхтфангер в романе с таким же названием. Необходимо также вспомнить нашу средневековую памятку Киево-Печерский Патерик, где очень много предсказаний, и добрых, и плохих, про разных монахов, что приходили в Киево-Печерскую Лавру. Особенно мне, как исследователю сакрального искусства, вспоминается рассказ про Алимпия Иконописца. Ему было предсказано, что в глубокой старости и при болезни он не сможет написать иконы, когда у него будет большой заказ. Но, пускай он не печалится, ему помогут ангелы. Один из заказчиков икон, увидев, что Алимпий умирает - деньги взяты, иконы не написаны - начал ему угрожать судебными исками. Я завтра, мол, приду, или иконы давай, или деньги возвращай. Деньги Алимпий не использовал на свои потребности, а отдал на монастырь. Когда больным он пришел утром в свою келию, видит, какие-то молодые люди бесшумно дорисовывают его иконы. Так сбылось предсказание, что ангелы дорисуют иконы. Было очень много предсказаний и предупреждений сильным мира сего. Что они погибнут насильственной смертью. Например, римским императорам Юлию Цезарю и Нерону, первый был убит ближайшим телохранителем. И, наоборот, праведникам Бог давал хорошие знамения. Константину Великому было сказано, посмотри на небо. Увидел большой крест, за который ранее жестоко карал, так же преследовал первых христиан. Креститель Византии Константин Великий издает указ о том, что христианская религия, до того преследуемая на протяжении первых трех веков христианской эры, спасет его государство. После этого он с маленькой армией, в десять раз меньше неприятельской, добивается блестящей победы. Основал Византийскую империю, и началась его мировая слава, как императора. Аналогичный пример из украинской истории. Князь Владимир Великий, после того, как взял Херсонес, ослеп. В поход на Крым он шел как язычник. Ему было предсказание, примешь крещение, возвратиться тебе зрение. Он совершенно ничего не видел, и окрестился. На эту тему, в частности, есть сцена «Крещение Владимира» в Киевском Владимирском соборе, расписанном в 19 веке. Киевский князь полностью прозрел и управлял государством до 1015 года, до своей кончины.