Інформаційний бюлетень

Випуск №127 від 4 лютого 2012 року



Нацкомуслуг повысила тарифы на тепло

Национальная комиссия, осуществляющая госрегулирование в сфере рынка коммунальных услуг (Нацкомуслуг), согласовала с 1 марта 2012 года повышение в среднем на 44% тарифов на теплоснабжение для бюджетных и других предприятий.

Більше про це читайте: http://economics.puls.kiev.ua/markets/82318.html#1328278068

Олександр Турчинов: прізвище "Тимошенко" не може замінити саму Тимошенко. Інтерв’ю УП


- На які відсотки відповідно ви розраховуєте на виборах, тобто - "Батьківщина"?

- Сьогодні, за різними офіційно оприлюдненими дослідженням за "Батьківщину" з числа тих, хто визначився, проголосувало би близько 25%. В той же час, за нашими дослідженнями, якби вибори відбулися зараз - понад 30% громадян проголосували б за нашу політичну силу. Незважаючи на тиск, на терор. І ця тенденція буде тільки збільшуватись.

- Наскільки ми розуміємо, "Народна самооборона", ПРП вливаються в "Батьківщину", ідуть у вашому списку.

- Так, "Народна самооборона" приєднується, і ми разом підемо на вибори, Партія "Реформи і порядок" - теж. Зараз ідуть переговори з іншими політичними силами - з Народним рухом, з Європейською партією та іншими. З усіма, хто готовий до боротьби, ідуть процеси інтеграції та єднання.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/3/6950830/

"Саша-Стоматолог" бере нову висоту

У п'ятніцю Віктор Янукович визначився з наступником Валерія Хорошковського на посаді глави СБУ. Керувати спецслужбою Віктор Янукович доручив людині, якій раніше довіряв персональну безпеку. Новим головою СБУ став Ігор Калін ін, який після інавгурації 2010 року очолював Управління державної охорони - орган, який займається безпекою найвищих посадових осіб держави та охороняє Адміністрацію президента, Кабмін, Верховну Раду та резиденції "Конча-Заспа" і "Пуща-Водиця".

Але за два неповних роки керівництва УДО стало більш-менш зрозуміло - своїй посаді він зобов'язаний "Сім'ї", зокрема - Олександру Януковичу.

Саме за Калініна кияни стали двічі на день стикатися зі таким стихійний лихом як перекриття вулиць, коли Янукович їхав з "Межигір'я" на Банкову та назад.

Саме за вказівками УДО чинився весь цей безлад на дорогах, коли їх перекривали тракторами, тільки щоб убезпечити Януковича від гіпотетичної небезпеки.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/3/6951682/

Донецький губернатор приїхав до бомжів у шапці зі страуса

Губернатор Донецької області Андрій Шишацький зустрічався з бездомними у шапці відомого французького бренду "Zilli".

Якщо зазначає портал "Вгороде", головний убір Шишацького був зроблений зі страусиної шкіри.

Більше про це читайте: http://tabloid.pravda.com.ua/news/4f2bd01a3aba3/

Кортеж Януковича впечатлил кировоградцев: Ни х#я себе в чем везут его! Он, наверное, всю семью привез. + ВИДЕО.

Недавний визит Президента Украины Виктора Януковича в Кировоград произвел необыкновенное впечатление на некоторых жителей города. Особенно эмоционально они отреагировали на проезд президентского кортежа. Внимание! Ненормативная лексика!

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/196166/kortej_yanukovicha_vpechatlil_kirovogradtsev_ni_hya_sebe_v_chem_vezut_ego_on_navernoe_vsyu_semyu_privez

"Украерорух" купив кавові автомати за ціною автомобілів



Державне підприємство обслуговування повітряного руху України 26 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Компанія "Ліберті Україна" на придбання вендінгових автоматів на суму 463 тис. грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Якби "Украерорух" купував ці автомати по ринковим цінам, то загальна вартість закупівлі склала б 324 тис грн., або у півтора рази дешевше від досягнутої на тендері ціни.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/business/_ukraeroruh-kupiv-kavovi-avtomati-za-cinoyu-avtomobiliv/421276

Від Ющенка тікають останні соратники
Нардеп Андрій Парубій вийшов з "Нашої України".

Про це він повідомив у своєму блозі на "Українській правді".

"22 січня об'єднана опозиція відзначала День Соборності на Софійському майдані. Вважаю, Віктор Ющенко мав бути там. А не біля Януковича", - заявив Парубій.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/3/6952162/

Інформаційний бюлетень

Випуск №126 від 2 лютого 2012 року



Министерство Табачника лишает возможности получить профессию 300 студентов-инвалидов. Вместо колледжа будет гостиница к Евро-2012. + ВИДЕО .

Международный медицинский колледж, в котором на специальностях "массажист" и "зубной техник" учиться около 300 студентов с ограниченными возможностями оказался на грани закрытия. В его учебных помещениях планируется обустроить хостел для футбольных болельщиков.
Как сообщает Цензор.НЕТ, Минобразования обещает всем найти место для учебы, но другого учебного заведения для студентов-инвалидов в Украине нет.

http:// censor. net. ua / video _ news /196036/ ministerstvo _ tabachnika _ lishaet _ vozmojnosti _ poluchit _ professiyu _300_ studentovinvalidov _ vmesto _ kolledja

Микола Томенко: Українці живуть менше від європейців на тринадцять з половиною років

У четвер, під час засідання «круглого столу» на тему: «Яким повинен бути в Україні 2012 рік – Рік спорту та здорового способу життя», Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко звернув увагу на проблему тривалості життя в Україні.
«Сьогодні ми знаходимося в такій ситуації, коли влада не лише щорічно, а й щомісячно повинна починати свою роботу з оцінки таких базових характеристик, які стосуються загальної якості життя людини, особливо у вимірах тривалості життя», - зазначив Віце-спікер.
Микола Томенко нагадав, що станом на 1 січня 2012 року Україна за тривалістю життя відстає від країн Європейського Союзу на десять з половиною років життя.

http://byut.com.ua/news/9781.html

Розвідка США: Через Януковича українська демократія – в облозі

Під керівництвом Віктора Януковича українська демократія опинилася в облозі, Київ все більше і більше наближається до авторитаризму.
Про це за заявив директор Національної Розвідки США Джеймс Клаппер, виступаючи в середу у Конгресі з доповіддю про загрози американській безпеці, передає Радіо "Свобода".
За його словами, ув’язнення Юлії Тимошенко є лише одним прикладом цієї тенденції.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/02/2/6948128/view_print/

У сенаті США вважають незаконним ув'язнення Тимошенко

Голова підкомітету з європейських справ міжнародного комітету Сенату США Джин Шахін вважає незаконним тюремне ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
"Подальше тюремне ув'язнення Юлії Тимошенко на підставі сумнівних, політично мотивованих звинувачень є неприйнятним і суперечить принципам вільної та прозорої системи", - йдеться в заяві Шахін.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-483371.html

Експерт: ждать улучшения жизни в 2012 году не стоит

По последним данным Центра Разумкова, рейтинг власти, в частности, правительства составляет всего 4-4,5%. Об этом в интервью ЛIГАБiзнесIнформ заявил ведущий эксперт Центра Разумкова, бывший первый заместитель министра труда и соцполитики Украины Павел Розенко.
"С таким рейтингом вступать в избирательную кампанию - самоубийство. Поэтому в правительстве уже озвучиваются всякого рода безумные идеи", - отметил он.
Одна из последних, по словам П.Розенко, - возвращение вкладов Сбербанка СССР. "Но в бюджете на 2012 год не предусмотрено на эти цели ни копейки. Люди хотят этого, поэтому тема будет подниматься, чиновники будут ходить по телеэфирам, рассказывать, но в итоге ничего сделано не будет", - считает он.

Більше про це читайте: http://glavnoe.ua/news/n94732

Правками в УПК регионалы навредили всему обществу, - эксперт

Правками в Уголовно-процессуальный кодекс Украины касательно ограничения сроков ознакомления с материалами уголовного дела Партия регионов хотела навредить экс-премьер-министру Украины Юлии Тимошенко, а навредила всему обществу. Об этом заявил ЛІГАБізнесІнформ правозащитник Михаил Серебряков, комментируя действующую редакцию статьи 218 УПК, регулирующую порядок ознакомления обвиняемых и защитников с материалами уголовных дел.
Эксперт напомнил, что 8 апреля прошлого года народные депутаты от Партии Регионов и президент Украины Виктор Янукович "протолкнули" в УПК дополнения, согласно которым в случае "промедления" в ознакомлении с материалами дела обвиняемым или его защитником судья может установить срок, в течение которого они должны ознакомиться с материалами дела. По истечении этого времени обвиняемый и его защитник будут считаться ознакомленными с материалами дела автоматически, независимо от того, так ли это.
По мнению Серебрякова, внедрение таких ограничений фактически поставило сторону защиты в неравное процессуальное положение. "

Більше про це читайте: http://news.liga.net/news/politics/600399-pravkami_v_upk_regionaly_navredili_vsemu_obshchestvu_ekspert.htm

В Одессе захвачен оппозиционный телеканал

В Одессе неизвестные в масках захватили помещение телеканала «Новая Одесса» по адресу Фонтанская дорога, 11.Об этом «Думской» сообщил главный редактор канала Сергей Братчук.
По его словам, захват произошел примерно час назад. Вооруженные люди заняли все здание, никого не впускают и не выпускают. Внутри находятся сотрудники канала. Сам Братчук — на улице.
«Кто эти неизвестные и что им надо, я не знаю», — сказал он.

http://lb.ua/news/2012/02/02/134863_v_odesse_zahvachen_oppozitsionniy.html

Інформаційний бюлетень

Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон: Я хочу особисто побачити Юлію Тимошенко

- Отже, ви погоджуєтеся з визначенням, що Юлія Тимошенко є політичним в'язнем?

- Якби вона не була б політичним в'язнем, то вже точно кимось дуже до нього подібним. Варто називати речі своїми іменами. Бажання відсторонити її від політичного життя є очевидним.

Я не стану висловлюватися по суті звинувачень, що висунуті проти пані Тимошенко. По-перше, бо не маю достатньо елементів і, по-друге, бо не хочу втручатися до внутрішніх справ України. Існує незалежність судочинства, свобода судочинства... Принаймні, я дуже сподіваюся, що вони існують. Але події аж надто скидаються на політичний процес.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/articles/2012/02/1/6946389/

Білборд Януковича обкидали сніжками та обляпали чорною фарбою

Сьогодні вночі у Кузнецовську Рівненської області невідомі обкидали сніжками та обляпали чорною фарбою білборд із зображенням Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, встановлений в районі автовокзалу.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-483278.html

Юлія Тимошенко: Світу не варто сподіватися на цивілізований діалог з Януковичем

Я хочу попередити європейських політиків про абсолютну марність сподівань на порозуміння з українським диктатором. Поняття честі, гідності та дотримання слова ніколи не були йому зрозумілими і такими ніколи не стануть.
Щоб зняти всі можливі питання, я мушу зазначити, що я виступаю категорично проти будь-яких санкцій стосовно України, якщо вони бодай ледь-ледь торкнуться простих людей, а не влади. Але я зобов'язана пояснити світу, з ким вони мають справу, щоб не плекати зайвих ілюзій щодо можливого розвитку політичних процесів в Україні.

Більше про це читайте: http://byut.com.ua/news/9767.html

В Севастополе людям отключили газ

Об этом пишет «sevnews.info», сообщает Цензор.НЕТ.

На сегодняшний день без газа остались жители центральных улиц города, а также районов Камышовой и Стрелецкой бухт.
Издание сообщает, что в Гагаринском районе проблемы начались еще 30 января. В связи с аварийной ситуацией на котельной в Камышовой бухте, в домах по улицам Степаняна, Героев Сталинграда, на проспекте Октябрьской революции, а также в 5-ом микрорайоне пропало отопление.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/195914/v_sevastopole_lyudyam_otklyuchili_gaz_mer_prosit_kabmin_o_pomoschi

Через EX . UA "упав" сайт Партії регіонів

Офіційний сайт політичної сили Віктора Януковича - Партії регіонів - перестав бути доступним приблизно з 18 години.

Головна сторінка не завантажується взагалі. Скоріше за все сайт ПР став черговою "жертвою" незадоволених закриттям файлобмінника EX.UA хакерів. Цілком можливо, що сервер не витримав великої кількості відвідувачів та запитів.

Сьогодні з ранку те ж саме відбувається і з сайтом президента.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_cherez-ex-ua-upav-sajt-partiji-regioniv/420887

Из-за кортежа Януковича гаишники остановили "скорую" с включенными мигалками. + ВИДЕО.

На видео видно как автомобиль "скорой помощи" с включенными мигалками останавливается на перекрестке по требованию сотрудника ГАИ. Через несколько мгновений мигалки были выключены и медики стали дожидаться проезда кортежа.

Как сообщает Цензор.НЕТ, пользователь, разместивший это видео в интернете, уверен, что это был кортеж Президента Украины Виктора Януковича*.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/195921/izza_korteja_yanukovicha_gaishniki_ostanovili_skoruyu_s_vklyuchennymi_migalkami_video

Сыну "регионала", убившему человека, смягчили приговор из-за болезни

Сын главы "Укравтодора" и члена Партии регионов Владимира Демишкана Cергей был приговорен судом к условному наказанию за похищение и убийство бизнесмена.

Смягчающим обстоятельством для суда стало наличие у Демишкана тяжелого заболевания — рака четвертой степени, пишет Дело.

Більше про це читайте: http://lb.ua/news/2012/02/01/134725_sinu_regionala_ubivshemu.html

Інформаційний бюлетень

Випуск №124 від 31 січня 2012 року



Запорізькі "регіонали" пішли з "Партії зрадників"

Запорізькі члени Партії регіонів заявляють, що їхня політична сила перетворюється на Партію зрадників, і почали масово складати партквитки.
Про це говориться у відкритому листі "партійців" на ім'я президента Віктора Януковича, текст якого наводять "Коментарі".
"Ви так засуджували люстрацію часів Ющенка, однак такої люстрації членів Партії регіонів, як сьогодні, ми не бачили... Ми не можемо зрозуміти, чому Партія регіонів нас зрадила... Ми вступали в Партію регіонів, а опинилися в Партії зрадників. А зрадниками ми бути не хочемо. Тому ми вирішили вийти з партії", - говориться в листі

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/31/6943694/

Суд оправдал сына нардепа от ПР по делу об убийстве

Судья Барышевского райсуда Киевской области Владимир Яременко постановил приговор по делу Сергея Демишкана (сына нардепа от Партии регионов Владимира Демишкана, который был обвинен в организации похищения и убийства) - условное наказание
По информации передачи «Знак оклику» телеканала TВi, приговор был оглашен еще в конце декабря 2011 года.
Осужденный Демишкан свою вину признал полностью и показал, где находится труп, однако наказание получил условно. Соучастники убийства - Сергей Левченко и Александр Кудрин, - получили 5 и 7 лет реального лишения свободы соответственно.

Більше про це читайте: http://politics.comments.ua/2012/01/31/318765/sud-opravdal-sina-nardepa-pr.html


Луценко заявив про фальсифікацію протоколів допиту 2 свідків

Печерський районний суд Києва направив до Генеральної прокуратури заяву колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка про фальсифікацію протоколів допиту двох свідків, які містяться в матеріалах справи.
Таке рішення суд прийняв на засіданні.
У ході вивчення матеріалів справи Луценко помітив, що на 15-16 сторінці 17-го тому два протоколи різних свідків написані однаковим почерком, і під ними стоїть однаковий підпис.
"Прошу, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, передати до Генеральної прокуратури повідомлення про здійснення злочину співробітниками служби внутрішньої безпеки Рівненського УМВС, які сфальсифікували протоколи допиту 2-х свідків, які містяться на сторінках 15 та 16 17-го тому", - сказав Луценко.

Більше про це читайте: http://un.ua/ukr/article/372799.html

Влада хоче зробити так, щоб опозицію боялись

Скільки б статей про "беззубість" опозиції не виходило на шпальти газет, більшість виборців не підтримують радикалізм. Навіть щирий радикалізм з патріотичних мотивів.
Власне це не є секретом і для команди політтехнологів, яка зараз обслуговує діючу владу. Владу, що стрімко втрачає підтримку людей у базових для неї регіонах Сходу країни.
Ефективний спосіб відволікти виборців від падіння рівня життя – залякати їх, переключити увагу на інстинкт самозбереження, що об'єднує всіх. І чим більше буде падіння довіри, тим більше попит у владних коридорах на подібні сценарії.
Для того щоб запустити такі сценарії, потрібен певний інформаційний фон. Уявний попит на радикальні силові дії. Тому частина статей виникають в результаті розмов або з подачі одіозних "журналістів", що давно ходять як на роботу на розмови з людьми, що спонсорують їхню діяльність.
У випадку ж, коли опозиція не скотиться в радикалізм, і в неї залишиться підтримка більшості громадян, владі завжди може допомогти мобілізована "радикальними" статтями у ЗМІ колона противсіхів.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/columns/2012/01/31/6943447/

Захист: З матеріалів Тимошенко зникли документи

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко заявляє, що під час досудового слідства у справі щодо діяльності ЄЕСУ з матеріалів справи зникли документи, які підтверджують її невинуватість.
Про це заявив захисник Тимошенко Сергій Власенко у Харкові, повідомляє прес-слжуба БЮТ.
"Ми уже майже звикаємо, коли з матеріалів справи зникають документи, що виправдовують Юлію Тимошенко", - сказав він.
"У нас уже така ситуація була, коли під час розгляду справи у Шевченківському районному суді раптом із матеріалів справи зникло рішення Верховного суду від 11 листопада 2005 року, згідно з яким Верховний суд визнав законним закриття кримінальної справи проти Юлії Тимошенко та інших за відсутності складу злочину", - сказав Власенко.

Більше про це читайте: http://www.day.kiev.ua/3037678

Львовского журналиста хотят уволить за чтение в эфире стиха о власти
"Убей пидар#са"

Ведущего радио "Львівська хвиля" Андрея Великого вызвало руководство на разговор и сообщило, что его на три недели отправляют в отпуск.
Поводом для такого решения, по словам руководства станции, стал выход в эфир чрезвычайно популярной послеобеденной программы, где гостем был писатель Юрий Винничук, автор стихотворения "Убей пидер.са", уже ставший народным, пишет газета "Экспресс", сообщает Цензор.НЕТ

http:// censor. net. ua / news /195792/ lvovskogo _ jurnalista _ hotyat _ uvolit _ za _ chtenie _ v _ efire _ stiha _ o _ vlasti _ ubeyi _ pidarsa

Інформаційний бюлетень

Випуск №123 від 27 січня 2012 року


Санкції ПАРЄ, в разі запровадження, стосуватимуться посадовців з України – Немиря

Якщо ПАРЄ застосує санкції відповідно до своєї Резолюції, то вони стосуватимуться низки посадових осіб, а не в цілому України. Про це заявив заступник лідера партії «Батьківщина» Григорій Немиря.
«Такі санкції мають бути відкалібровані і спрямовані на тих, хто порушує зобов`язання, позбавляє політичниx опонентів рівності і змагальності. Ми як опозиція говоримо про санкції проти режиму та його представників, і ми не говоримо про санкції проти України», – сказав Немиря.
Серед санкцій, які можуть бути, за його словами, це призупинення права голосу української делегації в ПАРЄ. Крім того, можуть бути запроваджені такі дії як заморожування фінансових активів виконавців та замовників певних політичних дій, заборона на видачу віз тощо. Немиря наголосив, що в першу чергу, це стосуватиметься працівників прокуратури, суддів, які ухвалювали неправомірні рішення, керівників місцевих органів влади та вищих посадовців – від Президента до членів уряду.

Більше про це читайте: http://www.radiosvoboda.org/archive/news/20120127/630/630.html?id=24465120

Союзники Януковича в ПАСЕ считают Тимошенко и Луценко политзаключёнными

Глава фракции социалистов, депутат ПАСЕ из Швейцарии Андреас Гросс считает, что Юлия Тимошенко, Юрий Луценко и Валерий Иващенко являются политзаключенными. Такое мнение он высказал в интервью газете Коммерсант-Украина, сообщает Цензор.НЕТ.
"Сегодня я должен признать: да, они являются политическими заключенными", - сказал он.
"Данный статус предполагает наличие предвзятого суда, когда судья принимает решение исходя из политических предпочтений или основываясь на телефонном праве, а не на действительной юридической базе, которая соответствует Европейской конвенции по правам человека", - считает Гросс.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/news/195371/soyuzniki_yanukovicha_v_pase_schitayut_timoshenko_i_lutsenko_politzaklyuchnnymi

Азаров розповів про користь офшорів. Його освистали

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що більшість коштів, які йдуть з України в офшори, повертається назад у вигляді інвестицій. Про це він заявив в ході зустрічі з представниками профспілок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
"Тепер ще на одне питання відповімо. А як ви думаєте, з якої країни Україна отримує три чверті прямих іноземних інвестицій? Кіпр. Таким чином, що виходить - все, що від нас йде в офшор, воно ж до нас і повертається", - сказав Азаров.
Зал відреагував на цю фразу гулом і вигуками: "Вам?!"

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/27/6937544/

За ікру, стерлядь, осетрину та пересування чиновників "Нафтогазу" українці заплатять 77 мільйонів

Обслуговування головного офісу монополії та пересування в просторі її керівників коштуватиме 77 мільйонів на рік.
"Деруни з ікрою, уха зі стерляді, осетрина та лосось під "HennesyVSOP" – меню обідів десяти керівників "Нафтогазу", пишуть "Наші гроші".
П’ять разів на місяць простенький фуршет: бутерброди з червоною ікрою, баликом, салом, рибою, пиріжки, риба в клярі, крученики з грибами та чорносливом, пиріжки з яйцями та грибами, шашлик з курятини та лосося, овочеве, м’ясне, рибне та фруктове (виноград, яблуко, груша, ківі) асорті. "Усе це можна запивати горілкою "Неміров преміум", коньяком "Алекс голд", білим "Шардоне" та червоним "Мерло". Тобто нічого неймовірного", - іронізують журналісти.
Три рази на місяць VIP-фуршети. "До попереднього меню додаємо канапе, шашлик з креветок, мідії запечені з сиром, кільця кальмарів, рибні палички з лосося, корзинки з печінки тріски, деруни з ікрою, млинці з грибами, ананаси. Міняємо алкоголь: горілка вже "Гетьман", коньяк вже "Hennesy VSOP", - перераховує видання.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/01/27/314178/

Напротив резиденции Януковича вырубили 100 гектаров леса: Строят "интернат" с трехметровым забором, бассейнами и спортзалом. + ВИДЕО.

В заповедной зоне в Конче-Заспе, как раз напротив въезда в президентскую резиденцию, вырубили 100 гектаров леса и начали строительство. Сумма нанесенного государству вреда от вырубки леса, по подсчетам ГПУ, около 17 миллионов гривен, но штрафа никто не платил и убытки не возмещал.

Більше про це читайте: http://censor.net.ua/video_news/195439/naprotiv_rezidentsii_yanukovicha_vyrubili_100_gektarov_lesa_stroyat_internat_s_trehmetrovym_zabo

Інформаційний бюлетень

Випуск №122 від 26 січня 2012 року



Світові вказують на цензуру в Україні через вірш "Убий піда**са"

Український центр Міжнародного ПЕН-клубу заявляє про цензуру на письменників, журналістів, науковців і громадських активістів.

Про це йдеться у заяві, поширеній організацією у четвер у зв’язку зі скандалом через вірш письменника Юрія Винничука "Убий підараса".

Нагадаємо, 23 січня цього року до Винничука додому прийшли міліціонери і зажадали письмових пояснень з приводу його вірша, прочитаного кілька місяців тому в Києві на фестивалі "Ніч еротичної поезії".

Більше про це читайте: http://life.pravda.com.ua/society/2012/01/26/93401/

З "1+1" звільнили журналіста, який спитав Януковича про губернатора

Четвер, 26 січня 2012, 14:56

Ведучий програми "Гроші" Олег Дейнека звільнений з телеканалу 1+1 "за систематичне невиконання обов'язків трудового договору без поважних причин".

Про це йдеться у прес-релізі каналу.

Як відомо, ведучому програми "Гроші" винесли догану за "нав’язування сюжету", яким викривалися начебто корупційні дії губернатора Хмельницької області Василя Ядухи.

Більше про це читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/26/6934672/view_print/

Уряд пропонує позбавити виплат частину матерів-одиначок

Мінсоцполітики підготувало законопроект, за яким частина матерів-одиначок можуть позбутися державної допомоги, а саме виплат на дитину можуть позбутися ті матері-одиначки, чий дохід перевищує середню заробітну плату.

Про це заявила в інтерв`ю Weekly.ua заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Надія Рязанова.

За її словами, необхідність внесення змін до чинного законодавства викликана тим, що за останні десять років одиноких матерів в Україні стало більше майже у 20 разів, і чиновники вважають, що, як мінімум, половина з них – фіктивні.

Більше про це читайте: http://www.epravda.com.ua/news/2012/01/26/314035/

Журналiсти "Експресу" заявляють про тиск Партії регіонів на газету

Сьогоднi зранку найтиражнiша україномовна газета України вийшла у свiт з бiлою, незадрукованою першою сторiнкою.

Як пояснили у редакцiї " Експресу ", це не помилка полiграфiстiв чи редакцiї, а форма протесту проти спроби закрити газету за надуманими приводами.
Журналiсти заявили, що атака на газету з використанням манiпулятивних технологiй та судових рiшень розпочалася пiсля того, як редакцiя, на неофiцiйних переговорах,
вiдмовилась припинити критику партiї влади на своїх сторiнках.

Більше про це читайте: http://www.expres.ua/news/2012/01/26/58930

Луценко передав Винничуку "респект" і повісив у камері вірш "Убий під***са"

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відреагував на скандал навколо поета Юрія Винничука. Зокрема Луценко розповів, що повісив його скандально-відомий вірш "Убий під***са" у своїй камері.

Про це йдеться у листі Луценка, який оприлюднив народний депутат Олесь Доній на своїй сторінці у Facebook.

Більше про це читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_lucenko-peredav-vinnichuku-respekt-i-povisiv-u-kameri-virsh-ubij-pid-sa/419996

Комітет ПАРЄ підтримав поправку щодо можливих санкцій проти України

Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підтримав поправку до проекту резолюції щодо виконання Україною зобов’язань перед Радою Європи щодо можливих санкцій проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було схвалено сьогодні на засіданні Комітету в Страсбурзі.

“Асамблея, таким чином пропонує Моніторинговому комітету уважно відстежувати ситуацію і пропонувати наступні дії, які можуть бути здійснені Асамблеєю в залежності від ситуації, включаючи можливий розгляд санкцій, якщо вимоги Асамблеї не будуть виконані”, - зазначається в тексті поправки.

Більше про це читайте: http://www.unian.net/ukr/news/news-482007.html

Турчинов и Власенко - истинные виновники заключения Тимошенко

Друзі це круто!Не полінуйтеся та дочитайте до кінця.Цікаво хто це такі розумники.Кролика підвісити хочуть, та натякають на свободу для Юлі.

Интервью - Политика 

25.01.2012 20:47 Автор: "Хвиля" 

Донецкий адвокат Владимир Оленцевич: главные виновники пребывания Юлии Тимошенко в Качановской колонии – Александр Турчинов и Сергей Власенко

На заседании Верховной Рады Украины в декабре 2007 года, была нарушена процедура приведения к присяге Кабинета министров во главе с Юлией Тимошенко, считает донецкий адвокат Владимир Оленцевич. Именно в этот день, 18 декабря 2008 года, в Верховной Раде «в ручном режиме» прошло голосование по составу правительства, и для подсчета поданных голосов счетной комиссии потребовалось время, для чего был объявлен перерыв.

http://hvylya.org/interview/politics/18133-turchinov-i-vlasenko-istinnye-vinovniki-zakljuchenija-timoshenko.html

Вся правда о Межигорье. ЗАПРЕЩЁННОЕ ВИДЕО

По многочисленным просьбам читателей UAINFO, восполняя отсутствие каких-либо точных сведение и комментариев властей о том, что же находится на 140 га государственной резиденции «Межигорье» президента Украины Виктора Януковича, предлагаем Вашему вниманию 8-минутный документальный фильм «Дача Януковича. Часть первая».

Фильм снят летом 2009 года с использованием авиационной техники. Впервые опубликован зимой 2009-2010 годов в разгар президентской избирательной кампании.

Американский видеосервис YouTube без предупреждения неоднократно удалял данное видео со своего сервера.

скачать http://www.informburo.org/uploads/files/video_1.avi

Подвиги заместителя Генпрокурора Рената Кузьмина (видео)

Сегодня не достаточно догадываться или знать. Сегодня должны получать Доказательства. Тогда преступления и злоупотребления негодяев, которые портят жизнь людей и мешают нам строить цивилизованную страну, не будут забыты и прощены. Сохраним доказательства - сохраним путь привлечения деятелей современности к ответственности. Подвиги заместителя Генпрокурора Рената Кузьмина, безусловно, будут тщательно расследованы одними из первых. Мы на ТВi обнародовали доказательства, что в конце прошлого года Кузьмин незаконно приказал МВД начать осуществление оперативно-розыскных мероприятий в отношении семьи, адвокатов и всех контактов экс-министра внутренних дел Юрия Луценко. Указанная им мотивация просто поражает воображение.

P.S. Когда после избрания Виктора Януковича решался вопрос «статьи для Юли», Кузьмин остановил свой выбор на ст. 365 УК («Превышение власти или служебных полномочий»). Вероятно, в будущем эта статья остановит свой выбор на нем самом.