Співає Діана Петриненко

Літньої ночі (К.Стеценко - О.Олесь) Дихають тихо акації ніжні, Злегка колишуться в сутіні срібній, Дивляться мовчки на місяць, на зорі, Дивляться в світ, ним ясним зачаровані... Чом я, скажіть, не акація ніжна, Нащо думки мене спалюють, мучать?! Чом я не можу забутись остільки, Щоб лише міг я дивитись і дихати?..

[ Дивитися далі ]

"Українська пісня — то моє єство, я без неї не можу дихати" Д.П.

Є в Україні знаменита родина Петриненків. Тарас та його мама — Діана Петриненко. Володарка рідкісного сопрано, солістка Київської філармонії та Державної хорової капели «Думка», свого часу вона об’їздила з гастролями весь колишній Союз. Лауреатка різноманітних премій, конкурсів, у тому числі міжнародних. Уже кілька десятиліть пані Діана викладає вокал у Національній музичній академії.

Відповідальність за легкість вдачі, жартівливість та життєрадісність співачка перекидає на астрологічного Водолія. «Отакі вони...» — жартує.

[ Читати далі ]

Чому Тарас Чорновіл пішов проти Ющенка

Тарас пытается узнать, почему погиб его отец. Ищет правду 12 лет.

25 марта 1999 года «Тойота», в которой находились лидер Народного Руха Вячеслав Чорновил и его водитель, столкнулась с КамАЗом. Лидер Руха погиб. Соратники Чорновила сразу предположили, что это было «политическое убийство»: среди его заказчиков и исполнителей называли тогдашних президента Леонида Кучму, ныне покойных главу МВД Юрия Кравченко и руководителя аппарата МВД Эдуарда Фере, а также Алексея Пукача. Однако сразу после ДТП власти объявили, что это была обычная авария. Дело закрыли, и вновь возбудили лишь в 2005 году. Но с тех пор в нем так и не поставили точку. На днях замминистра МВД Василий Фаринник заявил, что дело направили на дорасследование в Главное управление МВД в Киеве. О том, как дальше могут развиваться события, мы говорим с сыном Вячеслава Максимовича Тарасом Чорновилом.

[ Читати далі ]

У Львові призначили дату революції ?

Революція в Україні може розпочатися після 10 травня, щойно закінчаться Великий піст та великодні свята. Такий прогноз сьогодні, 30 березня, під час прес-конференції у Львові зробив політолог, директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

На думку експерта, революція може виникнути або в середовищі дрібної буржуазії, або серед люмпену. Не відомо також, де саме виникне революція – на свідомому Заході чи Сході, де експлуатація людей сягнула апогею.

«Український народ мусить і має право це зробити, інакше він не доведе, що є державницьким народом», – додав Соскін.

До революції, на думку експерта, може призвести нефаховість уряду, Нацбанку, які не зважають на зубожіння людей, зростання цін на енергоносії, транспорт, продукти.

«Якщо МВФ не дасть кредит Україні у 3 млрд доларів, можна оголошувати дефолт. З грудня минулого року в Україні ввімкнений друкарський станок, на 30 млрд грн збільшилася грошова маса, йде постійна девальвація гривні», – каже він.

Представник львівської ініціативної групи «Український національний фронт» Остап Стахів вважає, що до влади в Україні повинні прийти молоді люди, які не заплямовані владою і корупцією.

http://galinfo.com.ua/news/85544.html

Як уряд дурить народ за допомогою арифметики

"Економіка почала зростати швидкими темпами. Це сталося завдяки роботі президента та уряду в рамках проведення довгострокових реформ", - сказав доктор економічних наук, професор, заступник голови фракції Партії регіонів у парламенті Михайло Чечетов.

За даними Держкомстату, зростання цін виробників промислової продукції за січень-лютий 2011 року порівняно з відповідним періодом 2010 року становило 119,7%.

На основі статистичних даних розрахуємо зміну реальних обсягів виробництва. Це робиться шляхом порівнянням індексів. Індекс розраховується поділом показника зростання чи зменшення на 100.

Розрахунок індексу показника зростання обсягів виробництва промисловості за два місяці 2011 року: 111,5 : 100 = 1,115. Розрахунок показника зростання цін промислових виробників за ці ж два місяці: 119,7 : 100 = 1,197.

Розрахунок показника реального зростання чи зменшення обсягів промислового виробництва: 1,115 : 1,197 х 100 = 93,14%, що менше 100%.

Таким чином, за два місяці 2011 року порівняно з відповідним періодом 2010 року реальне промислове виробництво в Україні не зросло на 11,5%, а навпаки - скоротилося на 6,86%, бо 93,14 - 100 = -6,86%.

"Входження українських підприємців в число 200 мільярдерів планети - це результат зростання вітчизняної економіки", - сказав глава фракції партії регіонів Олександр Єфремов.

Зі слів же Єфремова випливає, що чим більшим буде спад промислового виробництва в Україні, тим більше буде у ній доларових мільярдерів. Це необачне твердження Єфремова, бо критики президента, уряду та більшості парламенту за законами формальної логіки можуть трохи змінити цю фразу. Тоді вийде, що зменшення числа українських мільярдерів до нуля призведе до нечуваного зростання реального промислового виробництва України.

За даними Держкомстату, до галузей промислового виробництва, які перевищують середній в Україні показник зростання цін - 119,7% - належать добувна промисловість - 150,9%, виробництво коксу - 144,3%, металургія - 126,2%.

Звісно, до дефіциту продуктів харчування, що стало одним з чинників світового зростання цін на харчі, ці галузі не мають стосунку. Просто власники підприємств цих галузей, переважно з Партії регіонів, підвищили ціни, щоб добре заробити.

Відтак, вони отримали значні прибутки, а в статистиці з'явилися "дуті" цифри зростання промислового виробництва на тлі його реального зниження.

Марко Олівенський для ЕП http://www.epravda.com.ua/columns/2011/03/22/278339/

В умовах морального програшу

Життя його не було простим і легким, проте на всіх віражах своєї долі він залишався послідовним у відстоюванні принципів чесності, людяності, патріотизму й правди. Зараз навіть важко уявити, що нинішні й наступні наші покоління могли б не мати листів Катерини Білокур (Кагарлицький збирав їх майже 30 років!), книжок-розвідок про Оксану Петрусенко та Михайла Донця — і дуже мало знали б про їхні долі. Як сказали земляки славетної художниці, висуваючи 2009 року кандидатуру Миколи Кагарлицького на здобуття Національної премії імені Тараса Шевченка, письменник відкрив українцям, вийняв із забуття Катерину Білокур, а великому світові відкрив Богданівку, де Катерина Василівна народилася. Своїми цікавими дослідженнями Микола Феодосійович збагатив скарбницю української культури і цим заслужив щиру повагу. Однак чи вміємо вчасно пошанувати своїх відданих, чесних і скромних трударів?

[ Читати далі ]

Портніков про справу Кучми (25.03.2011, Шустер Live)

Віталій Портніков завжди вирізняється тим, що вміє концентрувати увагу на головному питанні і він тисячу раз правий, коли говорить, що справа Гонгадзе - це шанс для суспільства зрозуміти необхідність реформування злочинної системи влади.

Зростанню тарифів не буде кінця?

З 1 квітня електроенергія для населення в Україні знову подорожчає. Практично за два місяці зростання тарифу складе 50%, при тому, що середня зарплата за минулий рік номінально зросла на 20%, а з урахуванням інфляції – на 10%.

Експерти застерігають, що це може призвести до зниження оплати. Для прикладу згадують експеримент Черновецького в 2006-2007 роках, коли тариф на житлово-комунальні послуги намагалися підняти відразу в 3,4 рази. Тоді частина киян демонстративно не сплачувала, а частина просто не мала змоги це зробити. Рівень платежів впав з 96% до 45%. Якщо це відбудеться в масштабах країни хоча б на 2-3 місяці, це стане просто національною катастрофою.

Про це в прес-центрі «Главкому» говорили екс-міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко та директор Інститут міста Олександр Сергієнко.

[ Читати далі ]

Хто ви, Казимире Малевич?

Автопортет

Навколо Малевича киплять мистецтвознавчі й національні пристрасті. Польща, Росія, Україна вважають його творчість своїм національним надбанням. Якій культурі та країні належить цей поляк, котрий жив і творив в Україні, Росії, Білорусі?.. Про це поділився своїми міркуваннями відомий київський мистецтвознавець, професор Горбачов, під керівництвом якого готується до видання книга «Малевич і Україна».

[ Читати далі ]