Генпрокуратуру просят проверить законность передачи производства

С депутатским запросом о законности передачи производства колесных пар из собственности ХК «Лугансктепловоз» в частные руки обратился к Генеральному прокурору Украины Виктору Пшонке народный депутат Анатолий Ягоферов (БЮТ). Об этом сообщает Луганская областная газета «Молодогвардеец».

«Звернутися до Вас особисто мене спонукає вкрай важка ситуація, яка склалася навколо ВАТ «Холдингова компанія «Луганськтепловоз», і яка не може не турбувати мене ані як народного депутата України, ані як людину, яка в 15 років почала там свій трудовий шлях учнем слюсаря, і пропрацювала на підприємстві майже 22 роки. Хочу відзначити, що «Луганськтепловоз» довгі роки був не просто головним, містоутворюючім підприємством обласного центру, але й гордістю всіх луганчан і всієї країни. У свій час на ньому працювало понад 30 тисяч жителів нашого міста. Поступово колишній флагман машинобудівної галузі СРСР став, по суті, банкрутом, а заводчани всі останні роки отримують мізерну заробітну плату і живуть від замовлення до замовлення. В ситуації, коли одночасно з розпадом СРСР майже зникла потреба у тепловозах, залишався попит на запасні частини, і саме налагодження їх виробництва могло б забезпечити нормальну роботу «Луганськтепловоза». Зокрема, особливий попит завжди був і буде на колісні пари, а також інші вузли і деталі ходової частини тепловозу», - говорится в обращении А.Ягоферова.

[ Читати далі ]

Регионалы готовят ТКЭ для приватизации – эксперт

Директор Института энергетических исследований Дмитрий Марунич считает, что списание задолженности за потребленный природный газ и электроэнергию станет началом приватизации предприятий теплоэнергетики. Такое мнение он выразил в своем в Живом журнале, комметируя законопроект № 8284, предложенный нардепами от Партии регионов относительно списания и реструктуризации задолженности за потребленный природный газ и электроэнергию. «Очевидно, что при нынешней попустительской политике со стороны Минэнергоугля, «Нафтогаза Украины», ДК «Газ Украины» к должникам простое списание долгов будет иметь единственный эффект – должники и далее не будут платить за потребленный газ. Это ухудшит финансовое положение «Нафтогаза Украины», - уверен он.

Эксперт уверен, что цель законопроекта – открыть путь для приватизации предприятий теплоэнергетики, поскольку, в нынешнем финансовом положении они не интересны потенциальным новым собственниками. «Списание долгов станет первым шагом для расчистки финансового баланса теплоэлектроцентралей и других поставщиков жилищно-коммунальных услуг», - отмечает Марунич.

«Во всем мире – жилищно-коммунальные услуги один из привлекательных видов бизнеса, развитие которого в Украине сдерживается исключительно заниженными тарифами. Однако последние действия власти (принятие Налогового кодекса, разработка проекта трудового кодекса и пенсионной реформы) показали, что эра дешевых жилищно-коммунальных услуг для населения страны подходит к завершению. И крупные игроки в Партии регионов начали подготовку плацдарма для приватизации теплоэлектроцентралей», - убежден Марунич. http://www.glavkom.ua/news/39714.html

Уряд Януковича-Азарова готується списати борги приват. компаній

Уряд Януковича-Азарова підготував законопроекти, якими пропонується списати борги приватних компаній за спожитий газ та електроенергію перед «Нафтогазом» та Держбюджетом.

Відповідні законопроекти вніс народний депутат Партії Регіонів Олександр Пеклушенко.

Про це заявив член фракції «БЮТ-Батьківщина Андрій Павловський.

«Згідно законопроекту №8284 пропонується списати 35 млрд. грн. перед державною компанією «Нафтогаз»,  а закономпроектом № 8285  - 26 млн. грн.. боргу перед державним бюджетом України», - повідомив нардеп БЮТ. (мова йде про списання боргів з 1999 по 2007рр.)

[ Читати далі ]

Герман: Костусєв повинен відповісти за російську мову

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман вважає, що чинний мер Одеси Олексій Костусєв повинен відповісти перед законом за те, що розпорядився вести всю документацію та проводити засідання Міськради виключно російською мовою.

Про це Герман заявила в ефірі одного з українських телеканалів. «Щодо мови, тут справа серйозна, тому що є Конституція України, в якій записано те, що записано - буде інша Конституція, будемо по-іншому говорити. Сьогодні ми маємо Українська мова державною, і якщо хоч одна людина в Одесі, який говорить по-українськи, він повинен прийти в мерію і він має всі права, щоб з ним говорили його мовою ». На думку Герман подібний жест Костусєва вимагає політичної оцінки.  ===== Конституція не дає одеській мерії можливості переходу на російську мову. Отже, Костусєв і одеська міська рада порушили Конституцію України. Чиє це злочином для нинішньої влади? С того часу, як Костусєв зі своєю радою прийняли це рішення, пройшло вже біля двох місяців, а жодна правоохоронна структура не зреагувала на відверте порушення Конституції.

Тягнибок: "Свобода" ініціюватиме референдум щодо землі

"Свобода" категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. Легалізація продажу землі може обернутися катастрофою для українців. Це прямий шлях до наступного Голодомору. "Свобода" ініціюватиме референдум щодо неприпустимості продажу землі". Про це лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив 27 березня 2011 року у місті Гнівань Тиврівського району Вінницької області.

Лідер "Свободи" також зазначив:

"Уже цього року в Україні чи не половину списку скоробагатьків становлять земельні латифундисти та аграрні барони. В Україні з'явилися пташині, олійні, яйцеві та зернові мільярдери, а водночас українці відчули гостру нестачу та недоступність елементарних продуктів – гречки, хліба, дешевого молока та м'яса. Українці за крок від голоду на землі, яка приносить мільярдні статки її незаконним власникам.

[ Читати далі ]

Як саме Тимошенко "обливала брудом" "реформи" Януковича

На "Українському саміті 2011" Тимошенко отримала слово одразу після виступу Тігіпка. 
"Чи можуть в країні, де не працюють так, як мусять працювати, демократичні інституції, де не завершено роботу над вдосконаленням демократії, де є несвобода, чи можуть успішно проводитися економічні реформи, де під великим питанням якість правосуддя, процедури і їх прозорість? Мені здається, що Україна - якраз та країна, на прикладі якої можна дати чітку відповідь. Починати все ж таки потрібно з глибинного, справжнього, несфальшованного реформування демократичних інституцій" - сказала ЮВТ.

Валерій Маренич: «Життя ніколи багато не буває». Концерт 2009 р.

Розмова з кореспондентом газети «Голос України» від 21 січня 2011 року.

— Валерію Петровичу, яким був для вас минулий 2010 рік? — Йду в ногу з часом, в Інтернеті відкрив персональний сайт. Випустив диск «Без адреси». Виступав із концертами в Борисполі, Броварах, Раві-Руській, Нововолинську і ще в десятках міст України, всіх не злічу. 18 вересня виступив на майдані Незалежності в Києві. — 65 років — це багато чи мало? — Як на мене, життя ніколи багато не буває. А щодо нас, артистів, ми завжди в русі й серед людей, тому, мабуть, не помічаємо цих літ. Нібито є законопроект — підвищити пенсійний вік чоловікам, а я сам собі цей поріг збільшив, літ до 80. Не сиджу склавши руки, щодня працюю, репетирую і, звичайно, готуюся до зустрічі з глядачами. — Як склалась доля інших учасників «Тріо...» — Антоніни та Світлани Мареничів? Чи підтримуєте з ними стосунки?

— Мабуть, як Україна мріяла про самостійність, так і кожен артист мріє про сольні виступи. З 2005 року і я, і Антоніна виступаємо поодинці. Спілкуємося, аякже — маємо сина Богодара. В Антоніни прекрасний голос, записує нові пісні, сама пише слова. — А Світлана? — Живе в Луцьку, але, наскільки знаю, пісенними справами не займається. [ Дивитися далі ]

Тріо бандуристок Укр. радіо. Концерт 1976 року.

Пісня – душа народу, а слово – душа пісні... Це якнайкраще поєдналось у творчому доробку відомого колективу – тріо бандуристок Українського телебачення і радіомовлення, Народних артисток України Алли Шутько, Світлани Петрової та Антоніни Мамченко.

З весняними квітами, вже далекого 1973 року, почалося творче цвітіння наймолодшого тріо бандуристок, які тільки-но закінчили Київську державну консерваторію ім.. П. І. Чайковського. Це був початок складної, але цікавої і натхненної праці у пошуку свого творчого обличчя, оригінального репертуару. Співдружність з відомими композиторами, які часто доручали колективу перше виконання своїх творів, концертна діяльність, виступи у теле- та радіо-ефірах, участь у конкурсах та фестивалях, де неодноразово здобували звання Лауреатів, примножили виконавську майстерність самобутнього колективу.

[ Дивитися далі ]

Співає Тріо Маренич

Згідно з легендою, тріо Мареничів виникло досить випадково - якось на концерті ВІА, в якому вони співали, в провінційному будинку культури зник електричний струм... Акустичний концерт був настільки вдалим, що філармонія швиденько оформила їх самостійною творчою одиницею... [ Дивитися далі ]

Смерть пересічної пенсіонерки

Охорона одного з супермаркетів затримала пенсіонерку.

Її примусили вивернути власні кишені, де охоронці виявили два глазуровані сирки. Бабуля від цього потрапила у шоковий стан і, як з"ясувалося пізніше, померла від серцевої недостатності. Ця подія трапилася у Воронежі, але гадаю, з тим же успіхом це могло відбутися щей з більшою вірогідністю і на теренах України, адже пенсії та ЗП в Росії навіть вищі, ні ж в Україні.