2001 рік. Хроніка подій. №1

"Українська правда" 13 лютого 2001: Кучма, Ющенка і Плющ звернулися до українського народу. Привід дуже серйозний – в зв'язку з розгортанням "безпрецедентної політичної кампанії зі всіма ознаками психологічної війни". У країни з'явився ворог, в боротьбі з яким нація має згуртуватися. Називається він "Форум національного порятунку". "З'явився створений не відомо на яких принципах і голосно проанонсований "Форум національного порятунку". Лідери цього строкатого конгломерату, ображені через власні політичні поразки і провали, насправді шукають порятунки. Тільки не для держави, не для нації, а для самих себе від політичного банкрутства і забуття, а дехто – і від кримінальної відповідальності" Цей текст, списаний з відеосуфлера Вадима Долганова минулої неділі, закликає громадян зрозуміти, що "єдина надія цих політиканів, щоб іскри ворожнечі, непримиренності і озлоблення перекинулися на все суспільство, ваші будинки і ваші долі". Заява не одного Кучми, а саме трійки має демонструвати – влада є монолітною як ніколи. Як перед війною. http://www.pravda.com.ua/news/2001/02/13/2981874/

"Сразу послє виборов самий жестокій порядок..."

Генпрокуратура не тільки веде справу проти екс-президента, але й по факту визнала документально доведеними аудіозаписи, зроблені в першому кабінеті держави.

Нагадаємо, як готувалися вибори за часів Кучми:

[ Читати далі ]

Знищення старого Києва

Відеоекскурсія від Михайла Кальницького - дворами закинутих садиб у центрі Києва. Раніше тут жили Сікорський, Глушков, Мурашко, Купрін. Потім їх обіцяли оголосити пам'ятками. Зараз вони стоять покинуті. А замість будинка Сержа Лифаря вже скляний паралелепіпед.

Києвознавець Михайло Кальницький провів екскурсію для Радіо Свобода закинутими київськими будинками - все в межах 10 хвилин ходу до Хрещатика.

Садиба Сікорського на Ярославовому Валу, 15, де майбутній авіаконструктор випробовував перші моделі вертольотів і де в 1970-их жив не менш легендарний кібернетик Глушков - тут уже чи не 20 років збираються робити музей, але все не роблять.

Садиба художника Мурашка, яку вже кілька років стоїть покинута і руйнуватися не збирається. Будинок на Михайлівський, 10, де тусувалася богема і науковці. Знищений дохідним хмарочосиком будинок, у якому жив Серж Лифар.

Луганщина: радіоактивний вугільний шлам залив ціле селище

У Свердловському районі Луганська радіоактивний вугільний шлам залив ціле селище Володарськ. За попередніми підрахунками, у городи та двори людей потрапило близько тисячі тонн відходів вуглезбагачувального виробництва. Отрута потрапила і до місцевого водоймища - тож ннині фахівці з`ясовують, чи не дісталася вона ґрунтових вод.

[ Читати далі ]

Економіка: Якість бензину в Україні не перевіряють з 2009 року

Цікаво, що в кризовом 2009 кошти в бюджеті на перевірку бензина знайшлися, а в 2010, коли відбувся зріст (принаймні так стверджує влада), коштів на це не знайшлося.

Facebook об’єднує сотні мільйонів людей по всьому світу

особисто мені потрібен Facebook задля того, щоб мати можливість задати питання народному депутату або представнику влади. На жаль, наше суспільство ще не дозріло до вимоги зобов"язати кожного депутата та держслужбовця, керівника відповідної служби, хоч раз на квартал обов"язково влаштовувати інтернет конференцію, де кожна зацікавлена особа мала можливість не тільки поставити своє запитання, але й отримати офіційну відповідь.

В Україні відсутня тарифна політика

Олексій Кучеренко: «Серйозною послідовною тарифною політикою в державі не займаються»

Кожен споживач задає питання собі, а що стоїть за цим підвищенням тарифу? Чи переконані ми з вами, що ці кошти, які нам з вами виставляють у цих рахунках дійсно ідуть на потреби енергетиків, комунальників, тепломереж, підприємств водопостачання, тощо?.. Чи є взагалі у нашій державі тарифна політика? Всі ці питання на сьогодні не врегульовані.

[ Читати далі ]

Пенсійна Реформа. Митний союз.

У студії TVi Павло Розенко про пенсійну реформу Андрій Новак про Митний Союз та вибір шляху розвитку України

Проблеми ЖКГ

У студії TVi Олексій Кучеренко, міністр з ЖКГ 2007-10

Клоун іде на манеж... Микола Яковченко

Перли від Яковченка   «Що б не сталося, ми це переживемо!» «Не треба тому чорта шукати, у кого він за плечима». «Яке я хамло?!» "Випив - так не гавкай!" «Зав’язав, не п’ю. Але з тобою – з великою охотою». «Мадам, ви така красива, як шхуна. У вас три карбованці немає?» «А горілка та була, як молода артистка в першому спектаклі...» «Подивлюся в дзеркало – і плюнуть хочеться!» "Все було, як у людей - випили, закусили..." «Сьогодні ви муж і жена, а завтра сам Бог не скаже, чим ви будете. Очень, очень і очень!» Чи можете ви повірити, що старий Сірко з комедії «За двома зайцями» помер іще 1974 року? А що датою його народження є 16 травня 1900-го? Хоч із дня народження Миколи Яковченка минуло 107 весен, його образ залишається неймовірно близьким.

Усі, хто знав актора особисто, в один голос стверджують: «Микола Федорович був людиною доброю, щирою й неймовірно компанійською». Власне, жага бути в центрі уваги стала причиною як возвеличення, так і загибелі актора.

[ Читати далі ]