Профіль

M@Sln

M@Sln

Барбадос, Бриджтаун

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Andrea Vanzo

Знову про Любов....


“Music is the universal language that connect our soul”

Ми — П'ЯТА ЦИВІЛІЗАЦІЯ на планеті? Загублений світ

Знаю про Вашу нелюбов до подібних версій.
Та тут є на що звернути увагу й над чим замислитися.
(по секрету скажу - зерно істини тут існує)
Втім, можете не дивитися, якщо вкрай не цікаво.
Сараули тут нема ;))


Сергієва Пустинь. Храм серед лісу.

На межі божевілля

Я ні в якій мірі не принижую почуття людини, що вірує та маю особисті уявлення й ставлення до подібних речей....
Взагалі, тема релігії та віри - заборонена для обговорення. Тому що виникає багато суперечок та конфліктів під час дискусій. Користь чи шкода, кожен вирішує для себе сам, самостійно.

Є в нашому місті незвичне місце. І дивна людина.
Джерело https://news.telegraf.com.ua/ukr/kiev/2024-09-15/5871460-kresty-iz-palok-altar-i-chastokol-kak-vyglyadit-tainstvennaya-sergieva-pustyn-v-goloseevskom-lesu-video?traffic_source=ukr.net
Там можна переглянути світлини. Знайти локацію.
Допис публічний, у ЗМІ. Тому я вирішила розмістити його тут теж.

І ось трохи відео про це місце.








У Голосіївському лісі є незвичайний "храм" просто неба, який прийнято називати Сергієва пустинь. Організував це місце у 1999 році киянин Сергій Борисов. У гущавині лісу він вирішив побудувати свою власну "церкву", яка буде відрізнятися від усіх інших.

Чоловік самотужки багато років поспіль будував пустинь і зрештою тут з'явилися хрести, намети, печери та навіть подоба кафедри. Люди по різному ставляться до цього місця. Для одних — це притулок божевільного, а для інших — храм. У будь-якому разі, всі, хто відвідав пустинь, залишилися під великим враженням і говорять про те, що тут неймовірна енергетика.

"Телеграф" розповідає читачам історію цього таємничого місця і ділиться його координатами.

Історія Сергієвої пустині

Сергієва пустинь знаходиться на Теремках, у Голосіївському районі столиці. Це місце скоріше схоже на капище, де начебто змішалося язичництво, християнство та незрозуміла магія. Тут можна побачити багато ікон, інформаційні таблички, "псевдокафедру", дерев’яний "Чесний хрест", позначену піском територію вівтаря та багато іншого.

Збудував це місце у 1999 році киянин Сергій Борисов. Одні говорять про те, що він був колишнім художником і фотографом, а інші — що він колись мав сан священнослужителя, але розчарувався в сучасному християнстві і вирішив стати відлюдником.

Сергій пішов у ліс і почав будувати свою пустинь. Він дуже товариський і неагресивний — з радістюкомунікує з усіма, хто до нього приходить. Сергій говорить про те, що для спілкування з Богом не потрібна церква (будівля) і саме тому, він "оселився" у лісі.

Насправді місце це виглядає дуже незвичайно і навіть лякаюче. Відомо, що тут Сергій викопав багато печер у яких по черзі сам і ночував.

Чоловік надихався Антонієм Печерським, який заснував перший на Русі печерний храм. Сергій і сам регулярно одягався в балахон синього кольору з шарфом, на якому вишитий білий хрест, а також череп з кістками…

У саморобній келії, яка вирита в землі, Сергій здійснює молебні. Також тут зрідка можна побачити записки з іменами за здоров'я та упокій, які залишають "парафіяни".

Ханг



Ханг (нем. Hang) — перкуссионный инструмент, состоящий из двух соединенных металлических полушарий. Инструмент был разработан в 2000 году Феликсом Ронером (Felix Rohner) и Сабиной Шерер (Sabina Schrer) (компания PANArt) из швейцарского города Берн в результате многолетнего изучения карибского стального барабана и многих других резонирующих перкуссионных инструментов со всего света: гонга, традиционного индонезийского оркестра — гамелана, гатама, барабанов, колокольчиков, музыкальной пилы. По общепринятой классификации это ударный инструмент представляющий из себя металлический идиофон с определенной высотой звучания. Ближайшим его известным родственником является стальной барабан. Эта разработка стала результатом многолетнего изучения стальной тарелки и многих других резонирующих перкуссионных инструментов со всего света: гонга, традиционного индонезийского оркестра — гамелана, гатама, барабанов, колокольчиков, музыкальной пилы. На бернском диалекте немецкого языка слово Hang означает «рука». Этот ударный инструмент состоит из двух соединенных между собой металлических полушарий: стороны DING и стороны GU. На стороне DING расположены 7-8 тональных областей, образующих «тональный круг». Он окружает центральный купол, названный DING (похожий на гонг). На стороне GU находится отверстие размером с кулак для звукового резонанса. На этом отверстии можно играть как на уду или использовать его для модуляции звука DING. Есть множество способов извлечения звука из ханга: кончиками пальцев, большими пальцами, основанием кисти. Обычно игрок располагает ханг на коленях, но можно установить его и на барабанную стойку.

(без перекладу. опис взято під відео)

Для вас актуально?

Для мене - так.
Тому що я звикла лягати опівночі, чи навіть ще пізніше.
А вставати доводиться рано....
тому-с дилема... як бути....
а тепер текст

У який саме час лягати спати, щоб завжди висипатися на 100%

Багато людей стикаються з проблемою ранкової втоми та “розбитості”. Найчастіше це пов’язано з недостатньою тривалістю сну, але не менш важливо і те, коли саме ви лягаєте спати. Існує точний час, який варто запам’ятати, щоб забезпечити собі якісний нічний відпочинок.

Оптимальний час для сну

  1. Повноцінний сон повинен припадати на темну частину доби. Це означає, що найкращий сон — це той, який ви отримуєте вночі, а не вдень. Компенсація недосипання денним сном може не забезпечити вам такої ж якості відпочинку.
  2. Тривалість сну має становити не менше 7 годин, а оптимально — від 8 до 9 годин. Тільки за таких умов ваш організм може повноцінно відновлюватися.

Коли лягати спати?

Якщо вам потрібно прокидатися о 6:00, ідеальним часом для відходу до сну є 22:00. Це дасть вам 8 годин сну, що є оптимальним для відновлення сил. У крайньому випадку можна лягти спати о 23:00, щоб мати хоча б 7 годин відпочинку.

Важливе правило: уникати відходу до сну після півночі. Одну годину сну до опівночі можна прирівняти до двох годин сну після. Це означає, що ранній сон є більш відновлювальним і корисним для вашого організму.

Навіть якщо вам не потрібно рано вставати, рекомендується лягати спати о 22:00, щоб дотримуватися біологічних ритмів вашого організму. Це допоможе вам почуватися бадьорішими та уникнути наслідків недосипання.


Навіяно..... спілкуванням

😌7 шляхів до повної перезарядки: як відновити сили та енергію

Крім необхідності якісного сну, зверніть увагу на такі види відпочинку:

💪Фізичний
Займайтеся фізичною активністю, яка приносить вам задоволення. Це може бути йога, прогулянка лісом чи плавання в басейні.

🍃Ментальний
Дайте мозку відпочити від постійного потоку інформації. Читайте улюблені книги, гуляйте на природі, споглядайте краєвиди в тиші або просто нічого не робіть. 

🎨Творчий
Розкрийте свій творчий потенціал. Малюйте, вишивайте, займайтеся музикою або спробуйте щось зовсім нове, наприклад, написати поезію.

✨Духовний
Знайдіть внутрішню гармонію. Медитуйте, моліться або просто насолоджуйтеся красою навколишнього світу, наприклад, споглядаючи схід чи захід сонця.

🧩Сенсорний
Дайте відпочити своїм органам чуття. Прогулянки на природі, тиша, відмова від ґаджетів, ходіння босоніж по піску чи траві або тиха вечеря при свічках
 – все це сприяє розслабленню.

🫂Соціальний
Проводьте час із близькими людьми. Спілкування з друзями та родиною допомагає відновити емоційні сили. Тому пікнік з колегами на природі, сімейна вечеря за спільним столом або похід у кіно з коханою людиною може бути чудовим планом на вихідні.

🤔Емоційний
Дозвольте собі відчувати. Ведіть щоденник, поговоріть із психологом або просто побудьте наодинці зі своїми думками.

💡Спробуйте скласти собі індивідуальний план відпочинку. Виберіть один-два пункти з кожного типу відпочинку, які вам найбільше подобаються, і включіть їх у свій розпорядок дня чи тижня. Експериментуйте, додавайте нові активності та знаходьте те, що найкраще підходить саме вам. 

❗️Пам'ятайте: відпочинок – це не марна трата часу. Ваше здоров'я та щастя варті того, щоб приділяти час відновленню сил.

Blue Origin успішно запустила в космос туристичну ракету

https://news.online.ua/kompaniia-blue-origin-uspisno-zapustila-v-kosmos-turisticnu-raketu-video-878797/

відео за посиланням

Аерокосмічна компанія американського підприємця Джеффа Безоса Blue Origin вперше за майже два роки успішно доставила в космос 6 пасажирів на туристичній ракеті New Shepard. 

Сьомий політ Blue Origin у космос з екіпажем

Ракету відправили в космос в межах туристичної місії NS-25. Цей запуск відбувся після успішної наукової місії без екіпажу в грудні 2023 року — першого польоту ракети після аварії, що сталася у вересні 2022 року. 

Загалом це вже сьомий політ Blue Origin у космос з екіпажем.

Ракета пронесла капсулу повз лінію Кармана — зону на висоті 100 кілометрів над поверхнею Землі, на якій, як вважається, починається космічний простір.  

На піку польоту пасажири пробули кілька хвилин у невагомості й побачили Землю з ілюмінаторів кабіни.

На борту туристичної ракети перебувало 6 осіб

Зокрема, на борту туристичної ракети були:

  • - співзасновник венчурного фонду Мейсон Енджел; 

  • - засновник французької крафтової пивоварні Brasserie Mont-Blanc Сільвен Широн; 

  • - інженер-програміст і підприємець Кеннет Хесс; 

  • - бухгалтерка на пенсії Керол Шаллер; 

  • - авіатор Гопі Тхотакура; 

  • - капітан Повітряних сил США у відставці Ед Дуайт

Попри те, що Ед Дуайт закінчив навчання в Школі пілотів аерокосмічних досліджень і отримав рекомендацію ВПС, він не потрапив до Корпусу астронавтів NASA. Натомість він став підприємцем і скульптором.

Я думав, що мені в житті це не знадобиться. Але я помилився, — сказав Дуайт про політ.

За його словами, «це досвід, який змінює життя». Так, Ед Дуайт у віці 90 років опинився на самому краю космосу, ставши найстарішою людиною, яка досягла такої висоти.
______________________________________________________________________________________________

https://news.online.ua/kompaniia-blue-origin-vidpravila-na-orbitu-zemli-6-kosmicnix-turistiv-video-883975/

Компанія Blue Origin, якою керує засновник Amazon Джефф Безос, 29 серпня відправила у рамках суборбітальної місії NS-26 шестеро туристів.

Ще 6 космічних туристів полетіли в космос

Зазначається, що запуск суборбітальної пілотованої ракети з людьми на борту стартував із космодрому компанії в Західному Техасі о 16.07 за київським часом.

Політ досяг максимальної висоти близько 104 тис метрів, перш ніж повернувся на Землю на космодром о 16:19 за київським часом.

Як випливає з назви місії, NS-26 була вже 26-м польотом для системи космічного запуску багаторазового використання New Shepard.

Польоти New Shepard зазвичай тривають від 10 до 12 хвилин від старту до приземлення капсули.


Пасажири на борту транспортного засобу можуть відчувати кілька хвилин невагомості та подорожувати над лінією Кармана (висота над рівнем моря), відміткою заввишки 100 кілометрів, яку багато людей вважають межею космічного простору.

Blue Origin не розкриває, скільки коштує місце на борту New Shepard. Virgin Galactic, головний конкурент компанії в сфері суборбітального космічного туризму, на сьогодні стягує 450 тис дол за один квиток.

Серед шести людей, які стали учасниками місії NS-26, були філантроп і підприємець Ніколіна Елрік, професор університету Роб Ферл, бізнесмен Юджин Грін, кардіолог Ейман Джахангір, студент коледжу Карсен Кітчен і підприємець Ефраїм Рабін.

Біля узбережжя Чилі виявили екосистему....

Біля узбережжя Чилі виявили екосистему, 
населену невідомими науці істотами

Вчені Інституту океану Шмідта зробили захоплююче відкриття під час експедиції з картографування морського дна біля узбережжя Чилі. За допомогою дистанційно керованого апарата ROV SuBastian вони досліджували раніше невідому підводну гору та виявили там не лише нові види, а й цілу екосистему, що процвітає на глибині.

Нові види та рідкісні спостереження

Серед знахідок – два літаючі спагетті-монстри (Bathyphysa conifera), родичі відомої “довгожилої штуковини” та вагінального сальпа. Вчені також вперше зафіксували восьминога Каспера в південній частині Тихого океану та отримали перші в історії кадри живих кальмарів Promachoteuthis, роду, про який досі було відомо лише за мертвими зразками.


Незвідана підводна гора та кораловий сад

Під час експедиції було відкрито раніше невідому підводну гору висотою понад 3 кілометри, яка стала домом для різноманітних глибоководних істот. Особливо вражаючим був стародавній кораловий сад розміром з три тенісні корти.

Значення відкриття

За 28 днів експедиції вчені дослідили 10 підводних гір та зібрали дані про 20 потенційно нових для науки видів. Це відкриття підкреслює важливість дослідження океанських глибин та збереження їх біорізноманіття.


На шляху до морської заповідної зони

Хребет Наска, де проводилася експедиція, розглядається як потенційна морська заповідна зона. Дані, зібрані вченими, допоможуть у формуванні майбутньої політики щодо збереження цього унікального екосистеми.

Це відкриття нагадує нам про те, як мало ми знаємо про наш океан та його мешканців. Воно підкреслює важливість подальших досліджень та збереження морських екосистем для майбутніх поколінь.



Ревнощі - це...


Ревнощі – це складний емоційний стан, який впливає на взаємини з партнером і якість життя в цілому. Вони можуть проявлятися по-різному – від легкої тривоги до нав’язливих думок і необдуманих вчинків. Коріння ревнощів знаходиться у внутрішніх психологічних процесах людини, а також у зовнішніх факторах, які впливають на особистість. (Мережа)

 

Та мене більше цікавить питання,  чи є ревнощі характерними тільки для людей? чи притаманні вони й тваринам? Тварини можуть ревнувати чи ні?

Такі думки виникають, коли я спостерігаю за поведінкою своїх вихованців-котиків.

Все банально просто. Коли пестиш одного, інший в цей час ображається, що увага приділяється не йому. Це ревнощі?

А виглядає це так. Той, кого обділили увагою в даний момент (на його думку) нападає на того, кого приласкали… Нападає жорстко, кусає та б’є. І ніщо не може його зупинити в люті – ні шипіння жертви, ні намагання захиститись… Ні моє втручання. Коти втікають й продовжують свою бійку в іншому місці.

Що це, ревнощі, боротьба за увагу чи відвойовування території? Підтвердження хто головний….

Втім, це не заважає їм бути друзями й мирно співіснувати поруч. Навіть бавитися разом.

Ось тільки бійки за увагу «кожанки» стають постійними…. У мене дві руки і я можу пестити їх одночасно обома руками. Та вони не згодні з такою пропозицією. Коли пестиш одного, інший втікає й спостерігає здаля… А потім починаються бійки……

 

Серед людей все набагато простіше. У людей ревнощі виникають від низької самооцінки і невпевненості у собі…..

Люди з низькою самооцінкою можуть відчувати себе менш привабливими або гідними уваги свого партнера, що призводить до ревнощів. Якщо у людини виникають сумніви щодо власної ролі або місця у стосунках, вона може боятися втратити партнера, а тому стає об’єктом ревнощів. Цей стан може також виникати через попередні травмуючі стосунки, наприклад, обман або зраду. 

Страх перед невідомим, наприклад, нові знайомства або ситуації, також може бути тригером ревнощів. Якщо людина відчуває нерівність у стосунках, відсутність розуміння чи уваги, вона може ревнувати. Деякі культури або соціальні групи можуть культивувати ревнощі або подавати їх як норму.

26 серпня. Ранок


Світлини - Олексій Філіппов за посиланням  - https://www.facebook.com/UNICEFUkraine




UNICEF Ukraine 
1 год  · 
💔 Останній тиждень літніх канікул мав бути наповнений пригодами, відпочинком та підготовкою до школи. Натомість почався з масованої ракетної атаки на країну.

Саме про це я і думала....
А також про тваринок.
Так трапилося, що сьогодні я залишилася вдома, тому на власні очі побачила як реагують на ці події тварини....
У мене два котики. Я була поруч (пам'ятаєте, залишилася сьогодні вдома?) Отже пестила своїх вихованців й розмовляла з ними.
Після першого ж вибуху (його було добре чути) очі одного мого котика стали величезними, вушка притиснулися до голови, весь він якось так зіщулився на ліжку, на якому ми сиділи... а потім вислизнув з моїх обіймів й забився під диван. Ніякими вмовляннями його звідти дістати було неможливо....
Після наступних гучних вибухів він побіг у коридор.... Вже навчився відкривати шафу, тому одразу забрався всередину і сидів там.
... Я думала раніше про те, чи вміють думати тварини, чи розуміють вони, що відбувається навколо.... Тепер я знаю, як вони реагують на подібні ситуації, коли мене немає вдома. Коли я не можу їх заспокоїти і захистити(((


👧 Пляшечка з водою, теплий плед та складний стілець. Цей набір завжди стоїть вдома у маленької Вероніки напоготові на випадок тривоги. І сьогодні він знадобився знову. На станції метро на руках у бабусі 7-річна дівчинка намагається впоратися з тривогою через обстріли.
💬 «Я хотіла сьогодні читати свої книжечки – «Піноккіо», Кіплінга та Шевченка. Але почався обстріл і ми прийшли сюди. Зараз дуже хочеться спати та додому», – каже Вероніка та горнеться на плече бабусі Ганни Миколаївни.
Друзі, 9-річний Денис та 9-річна Аня, збиралися сьогодні гуляти та радіти останнім дням літніх канікул, але тривога перекреслила дитячі плани.
💬 «Для них це вперше, коли ми спустилися в метро та залишилися так надовго. Зазвичай ми спускаємося вночі на паркінг, але сьогодні атака дуже масована й почалася вранці, тож ми скасували всі плани й сховалися тут», – каже мама Дениса, 41-річна Ольга.
Вона вкриває дітей пледами, адже в метро прохолодно, а небезпека триває вже кілька годин 💔



Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
9
попередня
наступна