Профіль

M@Sln

M@Sln

Барбадос, Бриджтаун

Рейтинг в розділі:

Важливі замітки

Він вартий того, щоб його побачити...


Слова щирої подяки Людині, яка мені це показала...

https://uakino.club/filmy/genre_detective/17-shoste-chuttya.html

Життя, як воно є. Репост. ФБ

Заздрість має різні форми, вона однаково руйнівна і однаково неприємна. Але є особливий вид заздрості. Заздрість, яка змушує людей говорити: «Тобі пощастило!»

Пощастило займатися улюбленою справою, пощастило зі щасливими відносинами, пощастило з гарною квартирою ... Це кидають в обличчя або шиплять в спину так, ніби робота, відносини або житло просто впали з неба. Багато насправді не вміють і не хочуть бачити працю, вкладену іншою людиною. Їм нема чого думати, скільки додаткової роботи взяв їх напарник; не хочеться чути, скільки злетів і падінь було в чужому шлюбі; абсолютно не цікаво дізнаватися, як непросто було виховувати і навчати дітей, поки вони не стали прикладом для всіх в класі. Удача буває випадкова, але успіх - це результат кропіткої праці.

Якщо трава на чужому подвір’ї здається зеленішою - це не тому, що комусь більше пощастило, а тому що цей хтось поливав її частіше і дбав про неї краще...


Дайвінг як хобі

ЗАНУРЕННЯ З ДЕКОМПРЕСІЙНИМИ ЗУПИНКАМИ


Одним із найпрекрасніших і неймовірно захоплюючих занять у світі, вважається дайвінг. Таке захоплення дає можливість пережити незабутні емоції, побачити неймовірні місця із прекрасною флорою та фауною, а також отримати незабутні враження. У той самий час кожен любитель чи професійний аквалангіст може розповісти те, скільки різних небезпек у собі може приховувати підводний світ. До дайвінгу треба ставитися з усією серйозністю та максимально відповідально. Намагайтеся приділяти більше часу практичній та теоретичній підготовці.

Одним з найнебезпечніших і найпоширеніших явищ у дайвінгу є декомпресійна (кесонна) хвороба. Таке явище вважається специфічною патологією у аквалангістів, що розташовуються в умовах, де тиск швидко змінюється в газовій суміші, що вдихається.

ДКБ виникає зазвичай при зануренні на глибину більше ніж дванадцять метрів, але буває і виняток, може виявитись кесонна хвороба при тривалих зануреннях на 8-9 метрів. До того ж стан патологічний може розвинутися при швидкому підйомі з глибини.




Декомпресійна хвороба – що це таке

 

ДКХ – це небезпечне захворювання, внаслідок якого наступає серйозне пошкодження тканин, клітин та внутрішніх органів. При декомпресійній хворобі (ДКХ) виникає погіршення кровообігу, також виникає травматичне порушення кровоносних судин. Набір різних газових сумішей (гелій, азот, водень), які розчинилися в тканинах організму дайвера, формуватися у крові починають у формі бульбашок.

Якщо вчасно не вжити відповідних заходів, то протягом декількох годин, бульбашки досягти зможуть великих розмірів, порушуючи при цьому кровопостачання тканин, утворюючи тромби в артеріях і венах. Таке положення може призвести до поліорганної недостатності та ішемії органів. У найважчих випадках декомпресійна хвороба може викликати параліч або навіть смерть.




Що таке декомпресійні зупинки

Незалежно від регулярної модернізації алгоритмів декомпресії та профілактичних різних подій у дайвінгу, за статистичними даними, у двох-трьох випадках із ста занурень під воду у аквалангіста виявляються симптоми декомпресійної хвороби різного ступеня складності. Є кілька методів запобігання ДКХ.

 

• Однією з головних і найефективніших можливостей запобігання ДКХ вважається плавний підйом на поверхню води з періодичними зупинками на потрібній глибині. Підйом з декомпресійними зупинками, показник стабілізує азоту в крові, зводячи до мінімуму ризики здоров'я аквалангіста.

• Управління швидкістю підйому на поверхню – це необхідний етап дії безпечної декомпресії, тому що необхідно неодмінно дотримуватись максимальної швидкості (не більше 18 метрів за хвилину) руху аквалангіста. Такий підйом на поверхню сумісний буде з безпечним видаленням усіх інертних газів з крові водолаза. Швидкість аквалангіста повинна бути обмеженою – це запобігти зможе неприпустимий розвиток і утворення бульбашок у тканинах.

• Час та глибина безпечних зупинок у дайвінгу коригуються в індивідуальному порядку. Все залежить від рівня складності занурення, стану здоров'я дайвера, пори року, погодних умов, а також ступеня акліматизації організму.

• Зазвичай у навчальних центрах, де навчають дайвінгу кваліфіковані інструктори, зупинки робляться від однієї до п'яти хвилин (середнє значення). У реальних умовах десь у відкритому морі є ймовірність непередбачених ситуацій, через які підйом на поверхню може бути трохи прискорений.




Зупинення безпечне на певних глибинах

 

• Щоб зробити дайвінг безпечнішим, деякі асоціації та федерації пропонують рекреаційним дайверам робити додаткову зупинку на одну хвилину під час підняття на поверхню з глибини. Такі зупинки є не обов'язковими, але їх рекомендують робити.

• Зупинку треба робити на тій глибині, яка дорівнює половині від максимуму, наприклад, при спуску під воду на глибину 30 метрів, при випливанні на поверхню зупиниться треба на одну хвилину на глибині 15 метрів, потім продовжувати підйом до другої зупинки з відміткою 4.5 метрів. Однохвилинні зупинки рекомендується робити, якщо глибина занурення становить понад 12 метрів.

Будь-яке занурення вважається декомпресійним. Чи то аматор аквалангіст, що піднімається на поверхню по таблиці, чи технічний дайвер, що робить по етапну декомпресію, всі вони роблять одне і теж, виводять газ розчинений з організму, намагаючись як найшвидше. Це вважається декомпресією.

Якщо дотримуватися всіх вимог декомпресії, зможете значно покращити самопочуття аквалангіста і працюватиме як доповнення профілактики та безпеки від ДКБ.

Війна. Як вона є.

....Щодня переглядаю новини...
Одна розповідь настільки .... слово "вразила", мабуть, не дуже підходить. Бо здогадуюсь, що насправді ТАМ, на нулі....


Ось. Прочитайте самі.



Неймовірний текст інженера, який став штурмовиком

Євгеній Шароваров закінчив київський Політех і працював на «Тетра пак», але, коли прийшла Війна, він вирішив не ховатися і не чекати.

Зайдіть на його сторінку. https://www.facebook.com/profile.php?id=100009319209901

Там нереальне відчуття Війни.

От буквально текст, який він оприлюднив учора:


"На нулі"
Сусідська ділянка оборони рухнула.

Причому з таким тріском і грохотом, що це не вдалося приховати від громадськості і вже тієї ж ночі діпстейт показав шалене просування рузькіх на захід.

Підари заходили нам у фланг. Десь у високих штабах поважний генерал нахмурив брови, ткнув пальцем у мапу на стіні і сказав 

- Позиції тримати любою ціною!

На ті декілька опорників що у нас були, загнали залишки піхоти, що ще були в строю після декількох місяців безперервних боїв.

Те що треба зайняти військами посадки по флангам і в тилу, чомусь не було враховано. Там звісно були якийсь люди. Про кількість, я б сказав, «обозначалі присутствіє».

Вже наступного дня підарська піхота зайняла посадку, де кожних 200 метрів був обладнаний опорнік з нормальним бліндажем і шанцями. І перерізала дорогу до наших позицій. 

Залишилась, правда ще одна дорога. Яка проглядалась з усіх сторін, перебувала під постійним обстрілом як мінометів так і ПТКР. 3 км суцільного щастя.

Про те, що така халепа сталася, я зрозумів ще в першу добу на позиціях. Зміна не змогла зайти до сусідів. В ефірі пролунала фраза «Шукаємо безпечний маршрут».

В бліндажі стогне поранений. Хлопець з сусідньої позиції пробігав поруч, коли неподалік вибухнула міна. Уламок в гомілці, з рани стирчать шматки кістки, доповз до нас. 

 

Неходячий. Періодично він починає кричати і намагається зняти турнікет.

 

Колись мені казали, що біль від турнікету, може бути гірше за поранення. В живу я таке бачу перший раз. Обезбола у нас немає. 

Першу годину нам вдавалося його вмовляти. Але зараз це вже на нього не діє. Періодично спалахує справжня бійка, коли ми відтягуємо його руки від воротка.

Поки ми допомагали сусідам вогнем, він послабив турнікет. Пов'язка просочилась кров'ю, на полу пляма зо дві долоні.

- Коли мене евакуюють? - Поранений на пару хвилин повернув над собою контроль.

Я мовчу.

Групу, що намагалася евакуювати пораненого та загиблого з сусідньої позиції щойно розматали мінометом та дронами. Декілька 200, решта 300.

Один з них вийшов в ефір пару хвилин тому

- Гора, передайте Івановичу, що ключи у мене в сумці, там де документи. Нива тепер його.


- Хто це? Яка Нива?


- Це Дєд. Мене поранило, не можу зупинити кров, стікаю. Машина хай буде Івановичу.

Вночі за пораненим в наш бліндаж прислали його побратима. Сказали неси його, тягни його. Обіцяли скинути волокушу з дрона. Не скинули.

Він намагався його відвести до еваку. Один. Загинув не відійшовши і трьохсот метрів. На щастя, пораненого змогли евакуювати наступного дня. Той заповз під дерева і вижив.

Підари вже просочуються в нашу посадку. Поки по одному по два, через сліпі зони, користуючись тим, що з частину людей з опорніков зняли на фланг. 

Десь за нашою спиною бродить по полю зграя у десяток рузьких. Їх в кінці кінців добивають артою, але це поганий знак.

Ми майже в оточенні. Хлопці з тривогою дивляться на мене. 

Музика з нами перший раз.

Декілька разів він пропонує вночі вийти з позиції поки є можливість, але я кажу що без наказу ми звідси не підемо. Видно, що легше йому не стало, але він киває, і заступає на пост.

За нами полювали три дні. Не могли зрозуміти, де саме серед залишків окопів і розвалених бліндажів сховалася наша трійка.

 

Посилали тих кого не жалко і дивилися звідки по ним стріляють. Впусту.

Прислали снайперську пару. Сонце було за нашою спиною, ми побачили блиск оптікі. Потім в посадці розгледіли два сілуети. Навели на них наших дроноводів.

Наступного дня підстаркуватий підар заліз у воронку перед нами і почав розігрувати спектакль, піднімаючи шолом на гілці.

Ми не повелися, знову навели дрон. Вибух. Шолом підлетів високо вгору.

Нас підловили на зміні. Нову групу чомусь вирішили заводити по світлому.

 

Вони заскочили до нашої позиції і ворожий дрон тут же це побачив. Хлопок, шанець затягнуло біло-жовтим туманом. 

У грудях наче спалахнув вогонь, хлинули сльози.

- Газ! – я біля бійниці, мені трохи легше, за пару хвилин вітер вигнав отруту.

Хлопцям в бліндажі набагато гірше. Вони ревуть від болю, кашляють, проте ніхто наверх не побіг. Там нас вже чекають.

Ворожа ефпівіха зробивши пару віражів над нами і не дочекавшись нас нирнула туди, куди між кущів заскочила наша зміна. І вгадала. Проте заплуталась у сітці прямо над нашими головами.

В шанці гробова тиша. Над моєю головою дьоргає гвинтами ефпівіха, намагаючись полетіти далі.

 

- Тільки не підіймай голову – каже мені Решільє. Він сидить біля мене, якщо я замкну контакт взривателя то загинемо обидва.

Я киваю і обережно проходжу до виходу. Нашій групі час повертатися. Ми відчайдушно вибігаємо з шанцю, не чекаючи поки прилетить другий камікадзе.

Музика ще на заході підвернув ногу, але вперто біжить, ще й тягне за собою трофейний калаш.

Коли він починає трохи відставати, я кричу йому викинути той автомат, але він прискорюється з криками «Хєр вам, то моє».

 

Ну, принаймі, з мотивацією у нього все ок.

Міни по нам почали прилітати лише метрів через триста. Але так, лініво.

Вже почало вечеріти, видно нас було погано, бігли ми швидко, тож після шести чи семи вибухів в п'ятидесяти-семидесяти метрах позаду на нас плюнули і залишили в спокої.

До точки евакуації ми ледь дійшли.

Щойно вийшли з-під прямого обстрілу, сили закінчились, наче хтось живлення вимкнув. Від газу болять легені, ми кашляємо, перед очима різнокольорові кола. Ми доходимо до точки евакуації в посадці і падаємо. 

Пару хвилин, і за нами приїдуть. Зверху починає крапати дощ. Тім повертається до мене і каже:

- Знаєш, таким свіжим повітрям я ще ніколи не дихав.

Я мовчки киваю. Ми вийшли.

Назви, позивні, характер позицій змінено. Усі співпадіння випадкові.

Ванільне небо

https://uakino.club/filmy/genre_detective/594-vanlne-nebo.html

Яке воно, Життя, насправді?

Продукти для включення в меню при виразці шлунка

Людям, що страждають від виразки шлунка, крім ліків, важливо уникати вживання певних продуктів, а деякі, навпаки, – необхідно включати в своє меню.

Цвітна капуста. Один з рекомендованих продуктів для включення в меню при виразці шлунка. Містить сульфорафан – речовину, що володіє властивістю успішно боротися з її головними провокаторами, бактеріями H. pylori.

Капуста. З’єднання s-метилметіонін( вітамін U), що міститься в звичайній капусті, сприяє терапії виразки шлунка, врівноважуючи рівень pH. Крім того, продукт багатий амінокислотою глютамін, корисною при лікуванні виразки: її присутність сприяє загоєнню відкритих пір, зміцнює слизову оболонку.

Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболонки шлунка, проблем з його роботою.

Яблука. Вживання яблук кожен день експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунка. Даний продукт містить флавоноїди, що пригнічують активність бактерій H. pylori.

Морква. Обов’язково включайте в меню моркву для зміцнення слизової оболонки шлунка. Вчені констатують, що присутність вітаміну А в моркві допомагає запобігти виразці, запаленню або розладу шлунка.

Броколі. Дослідження показують, що сульфорафан, що міститься в ній, здатний знищувати бактерії, що викликають виразкові ураження.

Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактерії H. pylori, що викликають виразку шлунка. Також в продукті присутні певні антимікробні елементи, що допомагають при її лікуванні.

Солодець. Може ефективно боротися з виразкою шлунка і гастритом – він має протизапальні властивості, що зменшують запалення в цьому органі.

Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним з найбільш корисних продуктів для включення в меню виразок. Його компоненти-пробіотики, лактобацили, ацидофіли – допомагають при лікуванні захворювання.

Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що її феноли діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori і також ураженню слизової оболонки шлунка.

Народні засоби для зниження холестерину

Підвищений рівень холестерину призводить з часом до атеросклерозу судин, а значить до ішемічної хвороби серця (ускладнення - інфаркт), гострих судинних порушень головного мозку (інсульт), є сильною патологічною ланкою при цукровому діабеті 2 типу, при глаукомі (ішемічний тип) і віковій макулодистрофії сітківки ока.


По-перше, печінку і ряд клітин виробляють приблизно 75% холестерину. Решта 25% надходять з їжі (з продуктів тваринного походження)

Харчовий холестерин міститься в продуктах харчування

Харчовий холестерин - це той, що міститься продуктах харчування і, в кінцевому рахунку, в їжі, яку ми їмо. В основному він тваринного походження. В одному яйці, наприклад, 275 мг; в яблуці його немає.

Сироватковий холестерин міститься в крові

Сироватковий холестерин циркулює в крові, і лікарі вимірюють його за допомогою спеціального тесту. Існують два основних види холестерину в крові.

  • ЛПВЩ-холестерин (ліпопротеїн високої щільності) - хороший холестерин, це різновид сироваткового холестерину, який вважається «хорошим» через здатність чистити артерії: чим вище його рівень, тим краще.
  • ЛПНЩ-холестерин (ліпопротеїн низької щільності) - поганий холестерин, це «злісний близнюк» ЛПВЩ, який забиває артерії. Чим нижче його рівень, тим краще.

Зміст холестерину в крові згідно з даними CNN:

  • Оптимальний: нижче 5,2 ммоль / л
  • Максимально допустимий: 5,2-6,2 ммоль / л
  • Високий: вище 6,2 ммоль / л

Дієта для зниження холестерину в крові

Нижче описані 10 способів для зниження рівня холестерину:

  • Скоротіть споживання харчового жиру. Насичені жири, безумовно, мають найзначніший вплив на рівень холестерину. Так що, було б розумно скоротити вживання таких джерел насиченого жиру, як жирне м'ясо, вершкове масло, сир і рафіновані олії. Коли тільки можливо, замінюйте ці продукти рибою, птицею або нежирними молочними продуктами.

  • Перейдіть на оливкове масло. Оливкова олія і деякі інші продукти, такі, як горіхи, авокадо мають високий вміст абсолютно іншого жиру - мононенасиченого. Вдалося виявити, що мононенасичені жири знижують тільки ЛНП-холестерин ( «поганий»), а ЛВП-холестерин ( «хороший») залишають недоторканим. Таким чином, дотримуйтеся нежирної дієти, потім додайте 2-3 столові ложки оливкової олії - і так щодня. Слідкуйте за тим, щоб замінити інші жири мононенасиченими, а не просто додати до них.

  • Не їжте багато яєць. Але це не означає, що ви повинні зовсім виключити їх зі свого раціону. Хоча яйця і містять величезну кількість холестерину (275 мг в кожному), доктор Макнамара вважає, що приблизно 2/3 населення можуть впоратися з додатковим харчовим холестерином, не відчуваючи при цьому підвищення рівня холестерину сироватки. Це пояснюється тим, що організм пристосовується до високого рівня споживання, скорочуючи своє виробництво холестерину і виводячи надлишок. В одному з його досліджень 50 хворих з'їдали до 3 великих яєць щодня протягом 6 тижнів. Менше третини з них мали після цього високий рівень холестерину. Якщо вам хочеться з'їсти яйце і тим не менш уникнути ризику, скоротіть їх споживання до 3 штук на тиждень.

  • Налягайте на бобові. Живильні і недорогі, боби і інші бобові містять розчинну у воді клітковину під назвою пектин, який оточує холестерин і виводить його з організму до того, як він накоїть бід.

  • Слідкуйте за масою тіла. Чим ви повніше, тим більше холестерину виробляє ваш організм. Двадцятирічне дослідження в Нідерландах призвело до висновку, що маса тіла - єдино важливий компонент, який визначає холестерин сироватки. Кожне збільшення маси тіла на 0,5 кг підвищує рівень холестерину на 2 рівня. А відоме Фремінгемське дослідження серця виявило явний зв'язок між холестерином крові і масою тіла.

  • Їжте більше фруктів. Фрукти також мають здатність знижувати холестерин через наявність в них пектину. Гастроентеролог Джеймс Серда в Центрі медичних наук Університету у Флориді виявив, що грейпфрутовий пектин, який є в м'якоті і шкірці, знижує холестерин в середньому на 7,6% за 8 тижнів. Їжте багато інших фруктів. Якщо ви, наприклад, з'їсте половину грейпфрута на сніданок, яблуко на другий сніданок, кілька часточок апельсина на обід, то, можливо, зумієте значно знизити рівень холестерину.

  • Овес і ячмінь виводять холестерин і жири. Бета глюкан - розчинна клітковина, що міститься в вівсі та ячмені. Він знижує рівень холестерину і ризик хвороб серця, передає The Star. З'єднання бета глюкан якраз зменшує концентрацію шкідливого холестерину, не впливаючи на корисний. Він розчиняється в шлунково-кишковому тракті, утворюючи в результаті щільний гель. Цей гель прив'язується до надлишків холестерину і насичених жирів. Таким чином, вони не поглинаються організмом, а виводяться природним шляхом. Експерти вважають, що оптимальний обсяг споживання бета глюкана - мінімум 3 грами в день. Ефект можна спостерігати вже через шість тижнів.

  • Покличте на допомогу моркву. «Морква також знижує холестерин, тому що містить пектин, - запевняє Пітер Д. Хоагланд, доктор філософії Східного науково-дослідного центру Міністерства сільського господарства США у Філадельфії, Пенсільванія. Насправді людям з високим холестерином досить з'їдати 2 морквини в день, щоб знизити його на 10-20% ».

  • Виконуйте вправи. Кардіолог з Род-Айленда Поль Д. Томпсон, доцент медицини в Університеті Брауна, вважає за можливе, що фізичні вправи зменшують накопичення в артеріях холестеринової блокади. «Один з кращих способів підняти рівень захисного ЛВП, - запевняє він, - це інтенсивні фізичні вправи, які також трохи знижують рівень небажаного ЛНП».

  • Не паліть. Ось вам ще одна причина кинути курити. У дослідженні новоорлеанського вченого доктора медицини Девіда С. Фрідмона у хлопчиків-підлітків, які викурювали всього 20 сигарет в тиждень, спостерігалося значне збільшення рівня холестерину в крові. Крім того, дослідження показало, що курці мають низький рівень корисного ЛПВЩ-холестерину. Однак, коли група закоренілих курців кинула палити, у всіх швидко і значно підвищилася концентрація ЛПВЩ.

Щоб не загубитися за віртуальними масками...

...не треба їх одягати взагалі. Тоді не доведеться виправдовуватись, брехати й вигадувати.
Бути собою простіше й цікавіше.

Весна!

  • 13.04.24, 16:16
Ну, так. 
Вкотре спробувала додати нову листівку на свою сторінку. Й знову у мене нічого не вийшло.
Отже, не зможу нікому нічого надіслати.

Констатую факт.
Хоча сама маю можливість отримувати.
Якісь дивні зміни на сайті, дивні обмеження......

Всім гарної днини)
Тепла та сонечка. Квітів і гарного настрою.


Сторінки:
1
2
3
попередня
наступна