хочу сюди!
 

Ірина

46 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 42-52 років

Пошук

Стрічка заміток за місяць

а ось і деталізація під'їхала . Парт ту

  • 06.08.24, 10:38
Русифікація завше брала українця залізною хваткою, але в сатиновій перчатці. Це варто проговорити і обдумати в собі. Аби ситі лжеопозиціонери із РФ десь на спільних майданчиках не вішали на тебе ярлика «травмований». А отже — думка хворих людей неважлива.

Ти не помітив, як із твого плей-листа зникла україномовна Ірина Білик. І зявились Руки вверх, Блестящие. Памятаю, я зайшла уперше на пару першого курсу, а з низки мобілок лунала «большє не забить, ето лєто» пєвіци Максім. А потім і наші масово породили тотально російськомовний продукт — Віагри всякі. І Насті з Потапами. Врємя і стєкло. Ще і в інтервю розказували, що не можуть знайти слухачів або матеріал українською мовою. Але виявилось, що українські пісні дуже пасують горлу Дорофєєвої і зробили її одною із топ-співачок. А писати матеріал можна і з чоловіком удома.

Вранці, коли ти збирався у школу — на телебаченні була програма «Подьем». Де Юра Горбунов і Маша Єфросиніна прогиналися перед дорогими гостями із Москви — Безруковими і Крутими. Як Маша, яка добре знала мову — намагалась випендритись пітєрскім акцентом, можна зняти окреме кіно.

Увечері ти дивився Голос та Х-Фактор, де українські таланти шукали як не Сосєдов — що це за особа і його компетенції достеменно невідомі. Але головне, що це був суддя із Москви. Ще траплялись Дубцова і Сєрьога. Бо метрополія має навязати колонії, що вона несамостійна і неспроможна обслужити себе сама.

У школі ти вивчав куцу українську літературу, де Лесю Українку зображали знедоленою калікою, а Шевченка нафталіновим опудалом а-ля упоротий лис — лише в рушнику. Тебе нудило від вінігрету покриток, кріпаків, суїциду і замерзання дітей в полі. На противагу — Толстой кружив тебе в елітах, балах, французькій мові і іменах Кітті та Пєр. Вибір, що ти вважав більш крутим — очевидний. Уже після ти знайдеш твори, яких не було в шкільній програмі — і офігієш від крутості Лесі, Франка і Григоровича. Генії, топи, будителі. Модники з бурхливим життям, коханками, коханцями, подорожами, дружбою з елітами і спадком на віки.

Ти рано виходив заміж. І перший танок танцював під «Сказку моей жизни». Чи під «Я люблю тебя до слез» Сашка Сєрова — українця з Миколаївщини, який став потужним русскім. І тепер на концерти лізе без трусів. Якось я знайшла його старі записи буковинського періоду — він був голосистим і модним красавчиком. Коли був у своїй ідентичності.

Твій випускний був неможливий без співів «Школьная пора», «Школьные годы чудесные», «Крылатые качели». Бо смаки вчительки музики і завучки, яка понаїхала в твою школу десь іздалеку і закінчила росфілологію — були специфічні і далекі від естетики. Про порпання в пластах українських пісень і культури якось не йшлось. А на практиці виявилось, що Квітка Цісик дуже підходить під вальс. Як і попсові «Повільно», «Обійми» та «Вітрила».

Твій батя дивився серіали про настоящих мужикофф, де був сплошний Міхаіл Пореченков та Машков. І обовязково в ролях ментів, ФСБшників і бравих радянських офіцерів. А в ролі поганців могли бути некрасиві огидні вкраїнчики. Якщо ще із прізвищем Ступка — взагалі бомба!

Твоя мама дивилась серіали про неосвічених клуш із сіл з деревяними хатами, єдиною мрією котрих було вискочити заміж по зальоту за московського бізнесмена. Бажано мільйонера. Можна з причепом.

Тоді підсовували серіали про «Ранеток» і «Кадетів», які спродюсував добрий дядя Саша Роднянський. Все це для того аби намертво привязати дитину до русского мира.

Твоя завучка погрожувала тобі двійкою з фізики, бо ти вирішив пропетляти від свята 9 Травня з ряженими ветеранами чого попало. Але не Другої світової. Це могли бути тесть прокурора, ветеран праці СРСР і просто мужик, який пересидів війну у коханки в Москві.

В руки тобі буде попадатися глянець, де Віра Галушка «Брежнєва» буде визнана самой красівой женщіной Росії. А колишня міс Україна Інна Цимбалюк охомутає московського бізнесмена. Цей бізнесюк на практиці виявиться підстаркуватим биканом глибококримінальної зовнішності. Але багато хто мріяв про таке «жіноче щастя»?

На Інтері Настя Даугулє і Андрюша Доманський разчехляли тобі на концертах до всяких свят, як правильно Родіну любить. Общую Родіну — одну на трьох. Безумовно, там не було мови про Україну як щось окремішне.

Всі вихідні твоя родина проводила з «Кварталом». Там інтелігентні люди були в московських буклях і на вишуканому пітерському акценті, а сільські рагулі — у вишиванках, з вусами та україномовні. Володимир Зеленський таких зобразив кілотонни.

Якщо ти йшов в академію МВС чи здобувати освіту майбутнього прокурорчика — у твоєму плеєрі поселялись «Офіцєри, расєянє». І так тебе із милої маминої булочки плавило на татарівського мєнта.

Часом ти хотів просвітлитись у політиці. І аналітику тобі пропонували понаєхавші ведучі та редактори, бо своїх же журфаки не навипускали гронами. Тож умовний Кісєльов за всі гроші світу запрошував сало в шортах Бикова. І разом вони доводили пересічному глядачу, чому вулиця Антоновича — погано, а Горького дуже хорошо. Тебе привчили, що кращий політичний аналітик — син правника Сталіна, який легалізував концтабори та репресії. Часто репресії проти твоїх предків.

РПЦ у цей час розповсюджувала наративчики, що «Бог не розуміє української, і тому треба ходити в канонічну церкву». Що хрестини у інших конфесіях не дійсні. І багато хто вірив. Вірить донині.

Не дивно, що з такою повісточкою з великою ЦА та на будь-яких виборах твоє місто було обліплено біг-бордами про «защитим русский», «Томос — геть!» і «будем жить с Россией дружно». Часто все це придумував понаєхавший за всі гроші світу політтехнолог із Москви, бо це було модно в наших політиків.

Саме так би був приспаний, обманутий. І погруз обома ногами в довгій війні на виживання.

Бо сенси — важливі. І є сенс, не лише що ти кидаєш не лише в шлунок, а й в голову.

Марина Данілюк-Єрмолаєва з Фб(с)

Двуглавая змея.

  • 05.08.24, 19:58

 


Кто может подумать, что это стилизованное изображение Кадуцея, который иногда используется для замены жезла Асклепия как символа медика. 
Но это лишь при поверхностном взгляде. 

Символ смешанный и в основе лежит двухглавая змея — Амфисбена. 
Согласно Овидию, амфисбена возникла из крови, которая капала с головы Горгоны Медузы, когда Персей пролетал над Ливийской пустыней с ее головой в руке, после чего армия Катона столкнулась с ней вместе с другими змеями на марше.

Лукан в "Фарсалии" рассказывает, что "страшные, с поднятой вверх двойной головой амфисбены" питались трупами солдат, когда армия шла через пустыню.

Плиний объясняет наличие второй головы амфисбены слишком большим количеством яда, который не может выйти только через одну пасть.
 
В "Потерянном рае" Джона Мильтона, после Грехопадения и возвращения сатаны в ад, некоторые из воинства падших ангелов превращаются бесов, с телом амфисбены.

У Данте амфисбена указана как один из видов бесов, которые мучают воров в седьмой болгии.
На символ ядовитого трупоеда или падшего ангела (напомним, что они стали бесами в различных формах) наложен меч перевернутый острием вниз. 

Меч в Каббале (религиозно-мистическом, оккультном-эзотерическом течении в талмудическом иудаизме*) символизирует магическое орудие повелевающие демонами (бесами). 

Здесь стоит отметить сакральное отношение древних евреев к barzel (железу). Демоны боятся железа, поэтому заключены в железные оковы, поэтому они строили Храм по приказу Соломона без помощи железных орудий.

У нынешних тамплиеров (мистическо-оккультная организация) символ меча означает полную покорность магу со стороны вызванной нечистой сущности или силы. 

По Францу Бардону (чешского окультиста, оказавшего влияние на западное сектанство) есть такое описание
При вызывании демонов и низших духов вместо меча или кинжала можно использовать трезубец на длинном деревянном древке. Трезубец, подобно кинжалу или мечу, — это орудие принуждения. 

Итого, символ бесов и орудие держащее их во власти.
Что же происходит? 
Задействована символическая коммуникация. 

Символическая коммуникация включает не только жесты, мимику, а и символы в печатных визуальных формах и другие физические объекты, которые могут указывать на то, чего хочет человек, без необходимости говорить. 

Символ - это все, что человек говорит или делает для описания чего-либо, и это что-то может иметь множество значений. После того, как определенная группа выучила символы, этот символ остается неизменным для объекта.
Неизменным. 



А шо там в Англии?




Был как-то видос из Лондона после избрания мэра.
А это мэры английских городов... 

Мэр Лондона – мусульманин.

Мэр Бирмингема – мусульманин.

Мэр Лидса – мусульманин.

Мэр Блэкберна – мусульманин.

Мэр Шеффилда – мусульманин.

Мэр Оксфорда – мусульманин.

Мэр Лутона – мусульманин.

Мэр Олдхэма – мусульманин.

Мэр Рочдейла - мусульманин.

Всего этого добились всего 4 миллиона мусульман из 66 миллионов жителей Англии:

Сейчас в Англии более 3 000 мечетей.

Существует более 130 исламских судов.

Существует более 50 шариатских советов.

78% мусульманских женщин не работают, получают государственную поддержку и бесплатное жилье.

63% мусульман не работают, получают государственную поддержку + бесплатное жилье.

Мусульманские семьи, находящиеся на государственном обеспечении, имеют в среднем 6-8 детей и получают бесплатное жилье.

каждая школа в Великобритании теперь обязана проводить уроки по исламу

Конец англосаксам! death


Краща програмка для пошуку на вашомк ПК..

  • 05.08.24, 17:37
Знаходить моментально за долю секунди любу інфу.....По назві...По даті змін...По обьому файлів. прямо в цій програмі можга відкривати файл...
Користусь ціею програмкою  уже багато років...одним словом вона в мене на первому місці при роботі на ПК..
Устанавлюватии програмку не потрібно...можна просто скинути ссилку на робочий стіл !!!
----------------------------------------------------
программа називаеться--Everything
================
Я іі скачував тут


звіт-ревізія 05.08.24 (переважно про рослини)


вісімсот дев'яносто четвертий день в депресії періодично занурюючись на саме дно, періодично спливаючи ближче до поверхні...
нікуди не виїжджала... з різних причин, хоча якби мене вивезли - не заперечувала б...
практично ніде не буваю (страшно), майже нічого не фотографую (а раптом в кадр потрапить щось зайве), й практично нічого не пишу у блозі - ну хіба що щось типу такого




але вже кілька місяців збираюся хоча б зробити огляд того, що залишилося з мого домашнього рослинного світу...
залишилося, бо спочатку взагалі якось було не до рослин й щось само пропало, щось перестало цікавити й пізніше віддала...
смаки змінилися, якісь рослини стали байдужі й якось раптово захотілося завести фікус й молодило... фікус завела, аж два, з молодилом складніше - колись дуже давно, мабуть з півстоліття тому, їздили з батьками до лісу й там мама знаходила зарості молодила (заяча капуста, наукова назва семпервівум)... але я вже років з тридцять не бувала у справжньому лісі... зараз ця рослина стала дуже популярна, усі влаштовують альпійські горки, виведено дуже багато різноманітних сортів, в принципі можна замовити через інтернет, але усюди "мінімальне замовлення від 400 грн", а мені нема де влаштовувати, мені б пару-трійку паростків й не найдорожчих... ну може пізніше в магазинах оффлайн з'явиться...
ну от... мій сад-город:
почесний мешканець мого житла - алое, цим екземплярам більше 5 років (щось воно зараз надто повільно росте), але вони вирощені з пагонів тих екземплярів, які вже більше ніж півстоліття мешкали в нашій родині





циперус, теж дуже давній, час від часу оновлюю його





цієї весни він навіть порадував цвітінням



хлорофітум, щось чахне не росте
мій й дочка свій принесла





аспарагус


нарешті розцвів, я вже подумувала позбутися його, але хотіла про всяк випадок залишити насіння... але насіння так й не зав'язалося(((



улюбленці: красула овата - 5 років, три роки майже не росла (тут є фото, якою вона була https://blog.i.ua/user/886749/2340380/ ... https://blog.i.ua/user/886749/2372676/)



її нащадок



в компанії з сансев'єрою



ще одна сенсев'єра (сансев'єрія) - найневибагливіша рослина, за що дуже вона мені подобається
а ще в неї дуже ароматні квіти, ось тут є фото https://blog.i.ua/user/886749/2303527/   https://blog.i.ua/user/886749/2294181/



красула голем



й ще один маленький големчик



з нових уподобань - кілька ехеверій й можливо якихось інших сукулентів



вони ж іншого ракурсу



на укоріненні, бо щось занадто витягнулося



впала, поламалася(((



дитячий садочок - з уламків



трохи занедбаний інжир... минулого року, коли захотілося завести фікус, з'ясувала, що інжир є родичем фікуса - з'їла інжир, насіння посіяла... він вже був таким красивим, аж настала та шалена спека, й я якось забула його вчасно полити... 



а був він таким




а от і фікус, бенджаміна
восени вкоренила гілочку, майже не виріс - старі листочки втратив, нові наростив



а цього придбала з тиждень тому



й ще улюблені рослинки - герань пахуча, 2 штуки, росте шалено, час від часу оновлюю - легко вкорінюється, але за багато років жодного разу не цвіла





аіхрізон... дерево кохання... все думаю, чи не позбутися його, але якось... 
навіть цвіло колись, може в попередніх звітах є фото квітів



хавортія... теж давно думала позбутися, але теж, якось вона не хоче... це вже якийсь її нащадок в третьому покоління мабуть



те, що залишилося від жасміна... щось теж набрид він мені...



цвів напочатку літа



залишки кактусів





цьому вже більше 20 років



рипсаліс, більше 15 років йому, щорічно цвіте, в попередніх звітах є фото квітів (ось тут він цвіте https://blog.i.ua/user/886749/2382536/ тут фото його квітів та інших моїх кактусів https://blog.i.ua/user/886749/2292407/)
хотіла віддати його, але щось бажаючих немає



ще один рипсаліс у двох екземплярах, йому більше 5 років, але не цвів, теж віддала б
цього року якось залила його й коріння пропало, то переукорінювала - вийшло 2 вазони





залишки каланхое, два сорти (на випадок, якщо знову захочеться його вирощувати)



залишки лимона - йому вже хрінзнаєскільки років, листя пішли на заварку чаю, щось пропало, щось вкорінене з гілки, але щось ще є...



учора придбала, як альтернатива молодилу, пошук у інтернеті ідентифікував цю рослину як анакампсерос







ще одна спроба завести троянду... колись дуже давно була у мене троянда, яка жила багато років, цвіла, добре росла, легко укорінювалася, але якось вона пропала... після того усі інші троянди гинули протягом року, більше того - щойно з'являлася в квартирі троянда, як на ній з'являвся павутинний кліщ... на цій теж вже з'явився, обприскала, наче вилікувала, але стоїть зараз на балконі й щось мабуть не буду я її заносити у кімнату...



це портулак... той що усюди на вулиці росте... от чомусь захотілося його додому принести...


ну й звичайна петунія на балконі... 



подивилася свої попередні звіти... о... я вже й забула про деякі рослинки, що у мене були... здається зараз ще багато лишилося, а раніше - невже на все у мене вистачало місця й часу??? а ще в доінтернетні часи було дуже багато усього...
звіт 2019 року https://blog.i.ua/user/886749/2322602/ - там вперше з'явилася красула овата