Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Українські скотомогильники широко вічинені для усіх ху*ловців

  • 22.07.15, 20:12
Убийцу журналиста Веремия под Горловкой настигла неслучайная пуля
Ср, 22/07/2015 - 19:14

Под Горловкой ликвидирован бандит Джалал Алиев по прозвищу «Дима Дагестанец», разыскиваемый правоохранительными органами Украины по обвинению в убийстве журналиста Вячеслава Веремия.

Об этом на своей странице в Facebook руководитель общественной организации «Офицерский корпус» Владимир Рубан.

По его словам, информацию о ликвидации Алиева он получил «анонимно от подпольщиков» Донбасса.

«Владимир Владимирович! Джалал Джамалович Алиев погоняло «Дима Дагестанец», убийца журналиста "Вестей" Веремия Вячеслава ликвидирован. Если конечно родственникам будет от этого легше. Больше об этой падали никогда не услышат. Он расстрелян, тело брошено на съедение собакам в поле между Горловкой и пос. Зайцево. Вместе с ним расстрелян подельник Кравченко (Крава) ранее судимый, 12 лет отсидки. Мир стал на двух уродов чище. Об их смерти можете сообщить... Они оба мертвы ... Ликвидированы 07 .07.2015 года калибр пуль 7.62», - процитировал Рубан сообщение подпольщиков.

«Без комментариев», - добавил он.

Ранее следствие установило, что Алиев под руководством криминального авторитета Армена Саркисяна, он же – Армен Горловский, работал на Юру Енакиевского, больше известного как друг Виктора Януковича и бывший нардеп от ПР Юрий Иванющенко.

По информации следователей, именно Иванющенко отвечал за финансирование и общее руководство действиями преступных группировок во время Майдана. А его помощник Саркисян отвечал выплату денег и непосредственное руководство «титушками».

Под руководством Саркисяна находился тот самый Алиев, которого следователи считают непосредственным исполнителем убийства журналиста Вячеслава Веремия.

От следствия Алиев скрывался на оккупированной территории Донецкой области.

Домовленість двох п жоден із них не заперечив

  • 21.07.15, 20:06
Ярош прокоментував таємний «пакт Порошенка-Путіна»
Денис Марценко 21 липня 2015, 00:56
 5138
Ярош прокоментував таємний «пакт Порошенка-Путіна»

Народний депутат України Дмитро Ярош вважає, що об’єктом таємних домовленостей між президентами України та Росії Петром Порошенком та Володимиром Путіним є намагання «приборкати український народ», насамперед йдеться про добровольців та волонтерів. Про наявність непублічних угод між Києвом та Москвою днями заявив державний секретар США Джон Керрі. Ярош переконаний, що Порошенко ще не виконав усіх зобов’язань перед Путіним, адже РФ ще не пішла на конкретні кроки зі свого боку.

Новину передає «Преса України».

За словами Яроша, вимоги Кремля втілилися у тому, що «українська влада вже, фактично, відмовилася від проведення бойових дій, від використання важкого озброєння, гальмує реформування Збройних Сил, почала конституційний процес, який дозволяє із часом надати окупованим територіям будь-якого правового статусу; чисто символічно підіймає на світовому рівні питання повернення Криму, навіть не почала вводити економічні санкції проти держави-агресора, спускає на гальмах всі прогресивні реформи, плекає корупцію та із усіх сил намагається відродити стару кланово-олігархічно-кримінальну систему».

У той же час, Росія не йде на поступки зі свого боку, а лише нарощує агресію на Донбасі. Це може свідчити про те, що прийняті під час таємних зустрічей вимоги ще не виконані.

«Навіть після епохального протягування через Парламент зрадницьких за своєю антиукраїнською суттю змін до Конституції, упакованих у обгортку євроінтеграції, ми не спостерігаємо жодного рівнозначного зворотного кроку від Росії. Скоріше, навпаки, апетити загарбників ростуть, як на дріжджах, і вони постійно про це заявляють», - зазначив провідник «Правого сектора».

«Саме необхідність приборкати народ України і є, по суті, об’єктом всіх таємних домовленостей між Путіним, Порошенком, європейцями та американцями. Саме український народ, квінтесенцією волі і прагнень якого стали добровольчий та волонтерський рухи, є єдиною силою, котра може не допустити зради державних інтересів, втрати суверенітету та територій», - заявив військовий парламентар.

Нагадаємо днями держсекретар США Джон Керрі заявив, що між президентами України та Росії існує угода, яка доповнює Мінські домовленості. 

«Є угода, яка доповнює мінські домовленості. Вона досягнута на подальших переговорах між президентом Порошенком і президентом Путіним, в якій вони домовилися про певні терміни щодо деяких речей», - зазначив Керрі.

УПЦ МП = п"ята колона рашистів

  • 20.07.15, 16:09
Олег МедведєвПоліттехнолог, віце-президент Української PR-Ліги
''Однажды отец Онуфрий, обходя окрестности Онежского озера, обнаружил...''18 липня 2015, 13:42

"Митр. УПЦ МП Онуфрій офіційно вважає події на Донбасі "громадянською війною". Про це він прямо говорить в своєму відео-інтерв'ю, яке можна побачити за цим посиланням.

Досить розлого відповідаючи на поставлені питання, очільник УПЦ МП прямо говорить (на 5:13 хв.), що вважає події на Донбасі "громадянською війною" та порівнює події після Революції Гідності з громадянською війною, яка сталася після повалення монархії в Росії в 1917 р.

Протягом майже 20 хвилин розмови митр. Онуфрій жодного разу не згадує про російську агресію проти України, про окупацію військами РФ Криму та частини Донбасу, як причину конфлікту.

Також митрополит не заперечує кілька раз зазначеної журналістом назви очолюваної ним конфесії як "Украинская Православная Церковь Московского Патриархата".

Для не дуже обізнаного з реаліями війни на сході України і недосвіченого в церковній історії та вченні слухача інтерв'ю митрополита Онуфрія може здатися дійсно словами миротворця і особи, яка проповідує "Царство не від світу цього" всупереч тиску української влади і грішного народу, які намагаються втягнути "святу людину" у "братовбивчий конфлікт".

Насправді ж владика з самого початку маніпулює слухачем, приховуючи (або свідомо відкидаючи) три важливі аспекти:

1. Український і російський народи – два окремих народи, а не один. Кожен з народів має окрему, незалежну державу.

2. Тому конфлікт Росії з Україною, вторгнення військ РФ на українську територію в порушення міжнародного права та міждержавних угод, окупація частини суверенної країни – це не громадянська війна, а зовнішня агресія, напад однієї країни на іншу.

Очевидно, що під час агресії дуже часто окупант прагне заручитися підтримкою місцевого населення окупованої території. Явище співпраці з агресором має чітке визначення "колабораціонізм", тобто співпраця населення або громадян держави з ворогом в інтересах ворога-загарбника на шкоду самій державі чи її союзників.

Колабораціонізм був розповсюдженим явищем в окупованих Третім рейхом країнах Європи, але навряд чи хтось притомний наважиться заявляти не про окупацію Німеччиною частини Франції у 1940-44 роках, а про "громадянську війну у Фанції, внаслідок якої утворилася Французька держава" (офіційна назва режиму Віші).

3. Спотворення зазначених вище фактів дає підставу для м. Онуфрія наводити спотворені аналогії, переносячи на події в Україні традиційну модель ставлення Церкви до громадянських заворушень і конфліктів, а не ставлення до збройної боротьби з агресором.

* * *

Хоча цих тем м. Онуфрій прямо не торкаєтья в інтерв'ю, з інших його інтерв'ю та заяв відомо, що він вважає (так само як патр. Кирил та В. Путін): українці та росіяни "по суті один народ", а Україна – частина "русского мира". З цієї тези логічно випливає думка, що незалежна Україна є не державою українського народу, а плодом діяльності "сепаратистів", які відірвали від велико-російської цілісності "Юго-Западный край". Тому агресія Росії проти України – не агресія, а "боротьба із сепаратистами". А якщо глянути глобальніше – то це взагалі "захист русского мира від агресії Заходу" (США та Європи). Тобто, в тій світоглядній картині, яка, здається, є в думках м. Онуфрія, Україна, як цілком незалежна держава, є продукт "австрійського генштабу", "вашингтонського обкому" та "безбожного Заходу", створений для боротьби з "русским миром" і "поневолення Росії". А, відповідно, єдність з Росією – омріяний ідеал.

Саме тому м. Онуфрій жодного разу не назвав Росію – агресором, захоплення Криму – окупацією, а називає все це "громадянською війною", наводячи російські аналогії громадянських воєн минулого – від княжих часів до ХХ ст.

На цій основі і будується його "миротворча" риторика, яка прямо суперечить широко відомим прикладам позиції його ж власної Російської Церкви у реально подібних до нинішнього конфліктах.

1. Засуджуючи братовбивчі війни як такі, Церква не засуджувала боротьбу з тиранами і узурпаторами (достатньо навести приклади боротьби св. Константина за римський престол чи боротьбу св. Ярослава Мудрого проти брата Святополка Окаянного). У таких випадках Церква дивилася на конфлікт не як на братовбивчу смуту, а як на боротьбу правдивої влади проти злочинців (що є обов'язком влади).

2. РПЦ благословляє боротьбу з іноземними інтервентами та окупантами (приклади шанованого в РПЦ як великого святого Олександра Невського в його боротьбі зі шведами і тевтонами; шанування як святого Димитрія Донського, який виступив проти хана Мамая; шанування борців з польськими окупаційними військами російських полководців Мініна і кн. Пожарського; осудження св. патр. Тихоном укладеного більшовиками "Брестського миру", що фактично означало заклик продовжувати війну проти агресора; благословення м. Сергія у 1941 р. на боротьбу з германськими окупантами і однозначне засудження колаборантів). Знаючи всі ці приклади м. Онуфрій і не бажає визнати агресію РФ проти України, бо тоді він буде зобов'язаний так само закликати свою паству до боротьби з агресорами і окупантами, чого він категорично не хоче робити.

Протягом інтерв'ю м. Онуфрій постійно підкреслює вірність Церкві та канонам, як ознаку свого патріотичного служіння. І він думає, що в аналогіях з Писання, ним наведених, він уподібнюється до Господа Ісуса Христа. Насправді ж він подібний до первосвященників і членів Синедріону, які своє розуміння виконання Закону Божого вважали справжнім служінням народу, і заради цього "виконання Божого Закону" засудили на смерть Сина Божого, "бо краще одному померти, ніж загине весь народ".

Як і фарисеї минулого, м. Онуфрій між правдою і своїм розумінням канонів обрав своє, а не Боже. Тому хоч дім його словес і здається декому красивим, але збудований він не на камені правди, а на піску омани чи самоомани. І як такий, приречений на падіння.

А сам митрополит ще раз засвідчив правдивість сказаної патріархом Філаретом про нього рік тому характеристики: "Він – не патріот України". Нині можна ще додати: він – колаборант "русского мира". Хоч і з благих, як йому здається, намірів".

Архієпископ ЄВСТРАТІЙ, УПЦ КП

Американці (Джон Керрі) заявили про таємні угоди Порошенка із ху

  • 20.07.15, 14:59
Отдают ли США Украину в обмен на Иран и Сирию?
Фото: ЕРА 
Отдают ли США Украину в обмен на Иран и Сирию?

На прошедшей неделе страны Запада при посредничестве России договорились о ядерной программе Ирана, благодаря чему с этой страны снимут многолетние санкции. Вместе с этим Верховная Рада Украины направила в Конституционный Суд проект поправок в Основной закон, в котором будет официально закреплен особый статус оккупированных территорий. Для некоторых аналитиков это послужило поводом говорить о том, что администрация Барака Обамы променяла поддержку российского президента на Ближнем Востоке на Украину. Так ли это не самом деле, об этом "ГОРДОН" спрашивал у политологов, дипломатов и политиков.


  • Олесь ДОНИЙ
  •  
  • Тарас СТЕЦЬКИВ
  •  
  • Владимир ОГРЫЗКО
Олесь ДОНИЙ
Экс-народный депутат Украины
Целый год дипломатия под руководством Порошенко убеждала Запад в необходимости внедрения этого плана. Главная идея была в том, чтобы убедить украинское общество, что эти предложения идут не от Украины и России, а от Запада. G

То, что сейчас происходит, готовилось давно. Напомню, что почву для этих договоренностей с Россией президент Украины начал готовить еще в июне прошлого года под видом так называемого мирного плана. Именно тогда закладывалась выгодная России идея о том, каким образом легитимировать сепаратистскую власть в Украине, да еще чтобы Украина за это и платила, и это образование исполняло функцию структур с правом вето на демократизацию, европеизацию и украинизацию Украины.

На тот момент было очевидно, что убедить украинское общество в этом будет очень сложно. Целый год дипломатия под руководством Порошенко убеждала Запад в необходимости внедрения этого плана. Все шло достаточно тяжело, но главная идея была в том, чтобы убедить украинское общество, что эти предложения идут не от Украины и России, а от Запада. Когда ситуация во внешней политике привела к тому, что США понадобились союзники со стороны России по ситуации с Ираном, это оказалось очень удобным поводом для внедрения плана по Украине.

Ситуация готовилась раньше, и сейчас для нее наступил более удобный момент во внешней политике

Теперь, с точки зрения американских внешнеполитических интересов, Украина, которая и так не находилась на первых ролях, отступает еще на более дальний план. Та настойчивость, с которой внедряется в жизнь так называемый мирный план, реализовалась не с помощью США, а решением 288 депутатов, которые запустили конституционный процесс. Это также начиналось не сейчас. Закон о специальном статусе, а фактически – автономии Луганска и Донецка, Порошенко подавал еще в прошлом году и пропихнул его через бесхребетную предыдущую Верховную Раду.

Ситуация готовилась раньше, и сейчас для нее наступил более удобный момент во внешней политике. Напомню, что именно благодаря переходным положениям Конституции Украины Россия получила возможность проводить антиукраинскую пропаганду в Крыму. В переходных положениях было очень расплывчатое упоминание о наличии на нашей территории иностранных баз, деятельность которых регламентируется отдельным законодательством. Вроде как абсолютно абстрактная и аморфная фраза, которая легитимировала наличие российского Черноморского флота в Украине.

Если бы все это подавалось исключительно с украинской стороны, это и сейчас бы не вызвало поддержку в обществе

Теперь такой же абстрактной и аморфной фразой вводится пункт о том, что оккупированные территории Донбасса будут презентованы отдельным законодательством, которое предоставляет им автономию. Все это, как и хотела Россия. Политическая победа России в Украине происходит сейчас не благодаря Ирану и другим странам, а благодаря общей договоренности между руководством России и Украины и усталостью западного мира от того, что они должны больше охранять интересы Украины, чем само ее руководство. 

Если бы все это подавалось исключительно с украинской стороны, это и сейчас бы не вызвало поддержку в обществе. Но все подается как идея запада. А если от Запада идут деньги, без которых не может Украина, если Запад – единственный сдерживающий фактор для России, то единственная возможность для того, чтобы украинское общество проглотило эти абсолютно антигосударственные соглашения  подать их как навязываемые со стороны Запада. Но если бы политические аналитики просмотрели все предложения, которые шли от Порошенко еще год тому назад, они бы увидели, что подобный договор Путина и Порошенко готовился давно именно Украиной, и уж никак не Западом.

А, Ваша думка з приводу цього інтерв"ю

  • 20.07.15, 14:05
Виктор Балога: Стрельба в Мукачево - это четко спланированная провокация по дискредитации "Правого сектора" и возможность свести счеты со мной лично 


Возможно, хотя бы сейчас, когда советник Авакова цитирует Ланя, как ценного свидетеля по делу о стрельбе в Мукачево, люди поймут, что все это была четко спланированная провокация по дискредитации "Правого сектора".А за одно - возможность свести счеты со мной лично. Об этом заявил лидер Единого Центра, народный депутат Украины Виктор Балога.

Политик надеется, что возможно, люди поймут, что слишком подозрительно, когда МВД бросает столько личного состава и техники на поиски нескольких "правосеков", но всеми силами выгораживает вооруженных фанатов марки Adidas.

«Они действуют настолько цинично, насколько себе не мог позволить даже Янукович в свои лучшие времена.Они не стесняются строить версии относительно моей дискредитации на словах человека, у которого уже были проблемы с законом.Они уже рассчитались высокой должностью с бывшим руководителем милиции Закарпатья, которыйудачно подставил нескольких отморозков, что бросило тень на репутацию всего "Правого сектора".

И чем больше говорят такие, как Аваков и его советники, тем больше люди понимают, что это не борьба с контрабандой. Это борьба с "Правым сектором", который всем мешает, и с Балогой, чьи рейтинги в Закарпатье перед местными выборами многим не дают покоя", - считает политик.

Виктор Балога отметил, что всегда помогал закарпатцам, которые защищают нашу страну на Востоке, и будет помогать до тех пор, пока будет такая возможность.

"Когда 128-я бригада ехала на передовую, мы закупили им все, начиная с туалетной бумаги, заканчивая принтерами и тепловизорами. Потому что чиновники были заняты дерибаном бюджета. Я помогал и помогаю военным из Крыма, которые не изменили присяге и которых направили нести службу в Закарпатье. Я помогал и буду помогать тем, кто вернулся с фронта с ранениями, и на кого забило государство", - подчеркнул политик.

По его словам он действительно помогал "Правому сектору" год назад, как помогал им каждый, кто хотел перемен к лучшему.

"Когда Майдан был в двойном кольце, я привез людям больше 1000 касок и противогазов.Если это спасло хотя бы одну жизнь, значит я уже не зря хожу по этой земле.И я это делал тогда, когда Аваков и ему подобные слезали со сцены, и не могли даже подвезти дрова", - напомнил депутат.

По его мнению, сейчас эти лузеры развернули против него широкомасштабную кампанию по дискредитации. Но они не первые.

"Янукович боролся со мной два года.У нас отбирали мандаты, нас заставляли вступить в Партию регионов. Но поломали зубы. Закарпатье было единственным в Украине, где "регионалы" не чувствовали себя в комфорте.И это был тот период, который Аваков спокойно провел в Италии. Но мы не ушли, мы остались здесь и защищали каждого закарпатца", - подчеркнул Виктор Балога.

"Из тех людей, которые тогда работали против нас, один сейчас в Ростове, или где он там, другой - в Москве.Они тоже думали, что поймали Бога за бороду, но время все расставило на свои места.И если взяточники и предатели ставят мне палки в колеса - это еще одно подтверждение того, что я на правильном пути.Главное, чтобы пока я его пройду, они полностью не потеряли страну.Я из Мукачево никогда никуда не уезжал.Я здесь жил и буду жить.А у них маршруты уже давно просчитаны", - подытожил политик.

кацапстан готує новий наступ?

  • 20.07.15, 07:44
Сили АТО знайшли потужні бази техніки бойовиків: готується атака
Наталія Світанок 20 липня 2015, 05:54
 1487
Сили АТО знайшли потужні бази техніки бойовиків: готується атака


Читайте також:
Українські розвідники зафіксували, як російсько-терористичні формування упродовж останніх тижнів створюють потужні військові бази. Це відбувається вздовж всієї лінії фронту. Ймовірно, бойовики готуються до приходу потужного підкріплення у вигляді регулярних російських військ.


Про це повідомляє ТСН, новину передає «Преса України».

«Ми постійно бачимо техніку, концентрують, а ми нічого зробити не можемо у відповідь», - розповідає стрілок 72-ї бригади з позивним «Білий».

За словами бійця, безпілотники їх бригади зафіксували десятки одиниць важкої техніки в селищі Комсомольське, де знаходиться штаб так званої "першої слов'янської бригади" "ДНР". Вся техніка туди заїжджає з Росії. Проте, бронекулаки формуються не лише в Комсомольському. Це відбувається вздовж всієї лінії фронту. Розвідники вважають, що противник створює військові бази, на які повинні зайти регулярні російські війська.

«За тиждень можна забезпечити всю техніку. Техніка тут розташована, піхоту можна завезти дуже швидко і при бажанні – провести наступ», - зазначає розвідник «Маклауд».

На думку військових, однією з найбільш ймовірних цілей противника може стати шахта Путилівська. Тут бойовики розташувалися з трьох сторін, а з четвертої - знаходиться Авдіївський Коксохім і пряма дорога в український тил. Тут терористи щодня застосовують артилерію та руйнують споруди.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що ситуацію в районі Донецька виходить із під контролю й існує загроза виникнення серйозного збройного конфлікту.

Відмітати зерно від полови

  • 20.07.15, 07:21

Сергій Лещенко
Не бути Ципрасом. Про "зради" та "перемоги" Верховної Ради20 липня 2015, 02:41

Минулого тижня сталося три голосування, які впливатимуть багато років на життя України.

Парламент проголосував за направлення до Конститиційного суду змін до Конституції в частині децентралізації та виконання Мінських домовленостей. Ця подія сколихнула інтернет, що стало наслідком пересмикування, вчиненого руками політиків.

Парламент не голосував за зміни до Конституції, а лише за процедурне рішення. При цьому немає гарантій що ті, хто зараз тиснули кнопку "за", віддадуть голос у другому читанні. Але вже зараз це голосування дає Україні додатковий простір для маневру на міжнародній арені.

Фракції коаліції зіграли на почуттях людей, які досі вірять, що життя колись повернеться в становище "до 21 лютого 2014 року". Це велика ілюзія. І цього ніколи більше не буде.

Тому особливо неочікуванною була санкція, накладена фракцією "Самопоміч" на Ганну Гопко – єдиного депутата, який проголосував за це процедурне рішення. Її вирішили відкликати з посади голови комітету Верховної Ради в закордонних справах.

Рішення тим більш дивне, оскільки Гопко була першим номером списку на виборах, і частина депутатів фракції, які голосували за це стягнення, мали би їй завдячувати своїм мандатом. Тим більше Гопко не могла вчинити інакше, бо очолює профільний комітет парламенту – тобто перебуває в постійному контакті з європейськими та американськими дипломатами, а, відповідно, знає про реальну вагу такого голосування для посилення української переговорної позиції.

Водночас у мене є своє пояснення, чому "Самопоміч" настільки підняла градус дискусії щодо формального рішення. Партія Андрія Садового буде прагнути використати це як маркер свого позиціонування. Річ у тім, що рік перебування у владі не минається дарма. "Самопоміч", будучи частиною коаліції, несе відповідальність за події в державі. Брендування "молоді" та "незаплямовані" вигорає на політичному сонці. Тому вони шукають спосіб заявити про себе як про "інших", і знаходять цю "точку неповернення" в голосуванні за направлення до Конституційного суду.

При цьому в розмовах про "зраду" ніхто не вникає в суть змін до Конституції. В рамках виконання мінських угод Україна вводить до перехідних положень Конституції пункт про те, що особливості місцевого самоврядування окупованих на сьогодні територій визначаються законом. По-перше, такий закон вже є – і "Самопоміч" голосувала за нього. По-друге, в Києві особливості самоврядування також визначаються законом.

План Путіна був зовсім інший – "Боснізація" України, коли один суб'єкт – окуповані території – накладають вето на розвиток решти України. Формула, що зробила Боснію failed state, яке не здатне розвиватися, оскільки одна частина країни залежить від рішення іншої, і кожна з частин федерації має право вето на розвиток всієї держави. Цього точно немає в конституційних змінах.

Закон про вибори

Окрім того, парламент минулого тижня проголосував за закон про вибори – в другому читанні та в цілому. Тут ризиків набагато більше, хоча публічний ажіотаж навколо цього голосування несправедливо менший. При чому це рішення вже набуває законної сили. Моє пояснення – великі партії та особливо їхні лідери не зацікавлені у тому, щоб суспільство зрозуміло справжній підтекст закону, схваленого всіма фракціями коаліції – і БПП, і Народним фронтом, і Самопоміччю, і Ляшком, і Батьківщиною.

Чому я не голосував у вівторок закон про місцеві вибори? Не кажу навіть, що це робилося без остаточної редакції на руках.

Отже, перше. Аплодуючи запровадженню гендерних квот (за недотримання яких немає покарання!), ми втратили з фокусу уваги головне – цей закон не є ніякими "відкритими списками". Виборець не матиме права обрати з кількох кандидатів від партії одного, якого він делегує в раду. Відповідно, в межах округу не буде контролю депутатів від однієї партії один за одним.

Друге. Все ще гірше ніж ми думаємо – закон закріплює імперативний мандат. Тобто керівництво партій може відкликати депутатів рад усіх рівнів за надуманими підставами. Поводишся не так, як хоче Порошенко, Тимошенко чи Садовий – все, до побачення. Для цього достатньо зібрати мінімальну кількість підписів у окрузі.

Третє – закон про вибори консервує нинішню політичну еліту. Бо молодій партії, щоб обратися на виборах, треба виставити сильних кандидатів у всіх округах та скрізь набирати пристойний результат. Тоді як зазвичай молоді партії мають в резерві лише декілька кандидатів. Які втратили можливість обратися за мажоритаркою – і не потраплять тепер до місцевих рад.

Четверте. Закон про вибори порушує Конституцію в частині рівності всіх кандидатів – оскільки перший номер в партії, яка подолає бар'єр, зможе обратися до ради незалежно від результату. Інші мають вкалувати, але будуть суперкандидати, які зайдуть на привілейованих засадах.

Ось за таке проголосувала Рада, в тому числі фракції, які зараз намагаються постати головними поборниками української демократії та незалежності.

Закон про фінансування партій

Також минулого тижня парламент проголосував у першому читанні закон про запобігання політичній корупції. Це особливо важливо для мене, оскільки я був головою робочої групи з підготовки законопроекту та витратив чимало зусиль на його просування – спочатку підготовку, а потім на переговори з урядом, аби вони відкликали свій проект та дали дорогу депутатському.

Фінансування партій з бюджету – це те, що прийнято називати "інституційними змінами", тобто наслідки від запровадження цієї практики відчуватимуться на покоління вперед.

Цей законопроект входить до пакету Європейського Союзу щодо запровадження безвізового режиму, а також з 2011 року є складовою вимог ГРЕКО (Групи держав Ради Європи проти корупції), а також рекомендацій Україні в рамках Стамбульського плану дій з боротьби проти корупції Організації економічної співпраці та розвитку.

Державне фінансування партії з бюджету – це та сама норма, яка діє у всіх європейських країнах (окрім України, Молдови, Латвії, Кіпру та Мальти), і яка дозволить партіям отримати альтернативне фінансування від коштів олігархів.

Пропонується, що гроші щорічно з 2017 року будуть виділятися для партій, які на останніх виборах подолали тривідсотковий бар'єр – тобто парламентським силам, а також тим, які мають перспективи для проходження. Але передумовами для державного фінансування є тотальна прозорість партій, які будуть зобов'язані щоквартально звітувати про всі приватні внески, які вони будуть отримувати.

В пакеті з цим іде обмеження на фінансування партій з боку фізичних та юридичних осіб – для "фізиків" ліміт приблизно складатиме 100 тисяч гривень, а для юридичних осіб – трохи більше 400 тисяч гривень.

Важливо не те, що партії отримають джерело коштів, альтернативне до олігархічного. І не те, що закон зобов'яже політиків до прозорості своїх надходжень та видатків.

Фінансування партій з бюджету в довшій перспективі має призвести до зламу суспільної свідомості. Коли громадяни почнуть по-справжньому цікавитися політичним життям, адже політики будуть утримуватися їхнім коштом. Коли контролювати партійні каси будуть десятки журналістів по всій країні, що, в свою чергу, змушуватиме партії відповідально ставитися до стосунків з олігархами. Коли будь-яке зловживання з партійними коштами буде кримінально карним діянням та обертатиметься катастрофою для рейтингів. Коли правила європейської політики нарешті запрацюють в Україні.

Патріот залишиться паріотм, бандит - бандитом

  • 19.07.15, 13:06
У нас ніхто не забере право на останній бій, – ЯрошПровідник «Правого сектору» Дмитро Ярош заявив про те, що у бійців, які наразі знаходяться на Закарпатті, ніхто не забере право на останній бій.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Як сказали хлопці з лісу, ніхто не забере у нас право на останній бій… Закликаю всіх своїх Братів по зброї із ЗСУ, Добробатів, Нацгвардії, СБУ, МВС, Погранслужби не виконувати злочинних наказів владних бариг. У той час, коли ми проливаємо свою кров захищаючи Батьківщину, вони наживають собі мільярдні статки і роблять все, щоб ця війна тривала якомога довше. Разом зупинимо зрадників з високих кабінетів на Банковій, які хочуть дестабілізувати ситуацію в тилу, здати ворогу наші території, знищити добровольчий і волонтерський рухи…», – написав він.

Крім того Ярош анонсував Всеукраїнське віче в Києві на Майдані Незалежності, яке відбудеться 21 липня об 19.00.

Мінські угоди у дії

  • 18.07.15, 21:58
Сектор «Б» в очікуванні наступу – Дейдей
Лина Демчук 18 липня 2015, 19:50
 2099
Сектор «Б» в очікуванні наступу – Дейдей


Про це Дейдей повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі. Новину читачам передає «Преса України».
Народний депутат та координатор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей заявив, що сектор «Б» в очікуванні наступу. Крім того, за його словами, ситуація загострюється.

Він також додав, що бойовики закрили блок-пост в Олександрівці та не пропускають людей у бік Мар’їнки.

При цьому, за даними розвідувальної групи, у цей район активно стягується ворожа важка техніка, а також найманці. 

«Концентрація арти і танків на квадратний метр зашкалює. Все в повній бойовій готовності. Ворог не пройде!!! Мар’їнка – це Україна!» – наголосив Дейдей.

Нагадаємо, раніше координатор батальйону «Київ-1» Євген Дейдей висловив думку, що через страх втратити владу Порошенко забув про війну.

Штрих до портрету нинішньої влади

  • 18.07.15, 19:56
Екс-начальника УМВС Закарпаття підвищили і переводять у Київ
Наталія Світанок 18 липня 2015, 18:00
 1163  2
Екс-начальника УМВС Закарпаття підвищили і переводять у Київ


Читайте також:
Екс-начальник УМВС Закарпаття Сергій Шаранич отримав підвищення по службі та переводиться до столиці. Тепер він працюватиме в Центральному апараті УМВС на посаді першого заступника начальника управління карного розшуку кримінальної міліції.


Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, новину передає «Преса України».

Сьогодні, 18-го липня, під час представлення нового начальника закарпатської міліції Сергія Князєва, Арсен Аваков розповів, що попередній начальник закарпатської міліції Сергій Шаранич отримав підвищення і переводиться в Київ до Центрального апарату УМВС на посаду першого заступника начальника управління карного розшуку кримінальної міліції.

Такий розвиток подій шокував політичного експерта Юрія Палійчука, котрий не стримався від коментаря:

«Маски скинуті. Ще не завершилося офіційне розслідування бійні в Мукачеві, а екс-начальник міліції Закарпаття, який фактично є однією зі сторін конфлікту, уже пішов на підвищення. За що такий бонус? Значить поставлене йому завдання було виконано на 5 балів», - зазначає експерт.

Юрій Палійчук припускає, що події у Мукачевому були спланованими задля провокації.
«Після цього важко не повірити у версію, що це все була добре спланована провокація. Призначення Шаранича - тому підтвердження», - говорить політичний експерт.

«До речі, вітаю Віктора Медведчука. Тепер у нього буде своя людина у центральному апараті МВС», - додав Юрій.

Зазначимо, днями стало відомо про ліквідацію нарколабораторії на Закарпатті. Проте виявили її ще у травні місяці. Зробили це не міліціонери під керівництвом тодішнього начальника УМВС у Закарпатській області Сергія Шаранича, а київські СБУшники. Інформація про цю надзвичайну подію упродовж майже двох місяців чомусь не оприлюднювалася.

Нагадаємо, правоохоронці затримали п’ятьох осіб, причетних до закарпатської нарколабораторії. Проте підозрювані внесли заставу і наразі перебувають на волі.