Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

москалі забрехалися

  • 16.07.15, 07:03
У Росії висунули чергову версію аварії малазійського Боїнга
Володя Костик 15 липня 2015, 23:54
 1363
У Росії висунули чергову версію аварії малазійського Боїнга


Про це заявив представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, новину передає "Преса України".
Російський Слідчий комітет висунув чергову версію катастрофи малайзійського Боїнга в Донецькій області. Тепер у СК РФ стверджують, що літак був збитий ракетою системи "повітря-повітря", при чому зроблена вона була не в Росії.

"Що стосується пріоритетної версії, то у нас є дані, в тому числі, засновані на результати експертиз, що літак був збитий ракетою типу "повітря-повітря". Більш того, експерти припускають, що встановлений тип ракети і що ця ракета не російського виробництва", - заявив він.

Крім того Марков зазначив, що дані показання дав все той же "таємний свідок" Євген Агапов, який за його словами раніше служив механіком авіаційного озброєння першої ескадрильї бригади тактичної авіації ВПС України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росію усунули від розслідування катастрофи малайзійського Боїнга.

Читайте також:

ПС мав рацію щодо колаборантів у Мукачево

  • 15.07.15, 21:55
В Ужгороді пройшов Антимайдан, спонсорований Ланьом та Медведчуком (ФОТО) (ВІДЕО)
Іра Бондар 15 липня 2015, 20:59
 903
В Ужгороді пройшов Антимайдан, спонсорований Ланьом та Медведчуком (ФОТО) (ВІДЕО)


Новину передає «Преса України», посилаючись на прес-службу «Правого сектору».
Сьогодні, 15 липня, в Ужгороді пройшов мітинг біля будівлі УМВС та ОДА Закарпаття. Мітингувальники заявляли про боротьбу з «Правим сектором» та Балогою.

Повідомляється, що мітинг був приурочений трагедії, яка сталася в суботу, 11 липня, в Мукачевому на Закарпатті. Приймало участь в даному дійстві близько двохсот чоловік.

Мітингувальники стояли біля будівлі УМВС Закарпаття, яка вчора, 14 липня, була перекрита працівниками силових структур, після чого продовжили мітинг біля Закарпатської ОДА.

«Сьогодні в Ужгороді безпрецедентна подія, внаслідок трагедії що сталася на вихідних у Мукачеві активізувалися бувші тітушки з антімайдана, та особи наближені до структур Медведчука-Чубірка та екс-регіоналів Бушка та Ледиди. Всі вони виступають спонсорами закарпатського сепаратизму, та належать до кримінальних кіл краю»,- йдеться в повідомленні.

Мітингувальники заявляли про свою боротьбу проти Балоги та бійців «Правого сектору», в свою чергу про іншу сторону конфлікту ніхто не згадував.

«Жоден з них не заявляв про боротьбу з бандитами Ланя та іншими бандитськими угрупуваннями Медведчука, що становлять загрозу для державності України»,- прокоментували в «ПС».

Окрім того, у прес-службі назвали імена людей, які ймовірно фінансували мітинг.

«Відтак стає цілком зрозуміло, хто стоїть за даною акцією та чиї інтереси переслідують дані псеудопатріоти. Зрозуміло зв'язки Ледиди, Бушка та власне зодчого Медведчука на Закарпатті – Івана Чубірко, дозволяють проводити і більш масові заходи і не тільки мирні.»,- заявили у «ПС».

Нагадаємо, сьогодні, 15 липня, пройшло два судових засідання над бійцями «Правого сектору», які були причетними до стрілянини на Закарпатті.

Читайте також:

Терпець уривається не тільки в українців

  • 15.07.15, 21:17
У Вашингтоні Яценюку дали останній шанс – політолог
Олена Ярмолюк 15 липня 2015, 17:31
 2855
У Вашингтоні Яценюку дали останній шанс – політолог


Читайте також:
Союзники України з США під час чергових переговорів дали зрозуміти прем'єр-міністру Арсенію Яценюку, що від керівництва України чекають справжніх реформ і боротьби з корупцією і час очікування і порожніх розмов вже вийшов. Після приватної бесіди, в якій брав участь Віце-президент США Джозеф Байден, посол США в Україні Джеффрі Пайєт, міністр фінансів України Наталія Яресько, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і, всупереч протоколу, президент США Барак Обама – некурящий Яценюк закурив.


Про це пише у соцмережі політичний оглядач Олег Пономар, новину передає «Преса України».

«З Вашингтона з любов'ю. На вчорашньому Бізнес-Форумі Байден виголосив емоційну і жорстку промову, при цьому дивлячись на Арсенія. Основний меседж - часу у вас, Арсеній, зовсім не залишилося. Замість розмов про реформи і боротьби з корупцією потрібна справжня боротьба з корупцією. Реальні люди повинні сидіти в реальних камерах («Ukraine has a strategy and new laws to fight corruption. Now you have to put people in jail»)

Потім Джозеф люб'язно попросив піднятися нашу Залізну Леді Наталку (міністр фінансів України Наталія Яресько – ред.) і сказав, дивлячись на Арсенія: Ось людина, яка робить прекрасну роботу. Респект. Потім теж саме з Пайетом: Джеффрі - один з кращих американських дипломатів у світі на сьогодні, сказав Байден», - пише політолог.

За словами Пономаря, після цього відбулася приватна бесіда, на якій обговорювалися настільки значущі речі для України і для окремих осіб з її керівництва, що після завершення розмови некурящий Арсеній Яценюк раптом закурив. 

«Після виступу Байден пішов з Арсенієм, Наталкою і Джеффрі на приватну зустріч, під час якої до них незаплановано по протоколу приєднався Обама. Після закінчення мітингу некурящий Арсеній закурив. У жовтні в Україну приїде Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер. І тоді буде остаточно вирішено - чи шкодить куріння вашому здоров'ю», - резюмує політолог.

Раніше ми повідомляли: Голову українського Кабміну Арсенія Яценюка застукали з сигаретою в руках. Прем'єр-міністр України сидів на клумбі разом зі своїми підопічними і курив.

Мукачівський абсцес відкрили ціною життя двох патріотів

  • 15.07.15, 20:02
У Закарпатській області змінили голову СБ та МВС. Порошенко анонсує ще чисткиСереда, 15 липня 2015, 18:47

Президент Петро Порошенко повідомив, що за його дорученням буде проведена "перезавантаження" усього складу Державної прикордонної служби у Закарпатській області.

Про це він сказав під час представлення нового керівництва Закарпатської області в середу в Ужгороді.

"За моїм дорученням проведені відповідні зміни, і серед прикордонників повністю буде проведене перезавантаження", - заявив Порошенко.

За його словами, керівництво Держприкордонслужби вже почало реалізацію цього завдання, результатом якого стала заміна керівників Чопського та Мукачівського прикордонних загонів.

Крім того, Порошенко заявив, що підпише указ про призначення начальника Управління Служби безпеки України в Закарпатській області Олега Воєводіна, який приступить до роботи з 16 липня.

"Із завтрашнього дня моїм указом Олег Воєводін очолюватиме СБУ Закарпатської області", - сказав він.

Відповідну кандидатуру запропонував керівник СБУ Василь Грицак.

Також президент вважає, що в Закарпатській області потрібно провести масштабні кадрові перестановки з огляду на те, що представники влади і злочинного світу тривалий час співпрацювали між собою.

"Бандити, контрабандисти і правоохоронні органи зрослися в Закарпатті ще з початку 1990-х років, і за роки незалежності розірвати їх ні в кого не вийшло", - заявив глава держави.

При цьому він зазначив, що "всі це знають", але ігнорують.

"Так тривати далі не буде... Стартувати потрібно негайно, і стартувати треба з дуже серйозної кадрової чистки", - підкреслив Порошенко, додавши, що ситуація не зміниться на краще "без цього, також, як і без законодавчого закріплення надзвичайних прав силовиків".

Водночас міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що управління МВС у Закарпатській області очолить екс-глава Управління МВС у Донецькій області Сергій Князєв.

"Мною ухвлене рішення про призначення керівника УМВС у Закарпатській області. Це полковник Князєв Сергій Миколайович", - заявив він.

Інтерфакс-Україна

шокіна пішли, маємо вірити що й інших корупціонерів із ГПУ також

  • 15.07.15, 18:48
Профільний комітет рекомендував Раді відправити Шокіна у відставкуСереда, 15 липня 2015, 16:53

Парламентський комітет з питань боротьби з корупцією прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді висловити недовіру Генеральному прокурору Віктору Шокіну.

Про це повідомив народний депутат Мустафа Найєм на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, рішення було прийнято дев'ятьма голосами "За".

При цьому четверо членів комітету: Віктор Чумак, Іван Мельничук, Степан Барна та Юрій Дерев'янко - утрималися.

Як відомо, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

У вівторок стало відомо, що Шокін і його заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Ввечері вівторка прес-служба президента поширила прес-реліз про його зустріч з Шокіним і Сакварелідзе, у якому всі сторони запевнили, що конфлікту немає.

Про деталі конфлікту читайте у статті "Української правди".

Українська правда

Брехун, брехливіший і найбрехливіший

  • 15.07.15, 16:57
Бійці батальйону «СІЧ» розповіли хто має відповісти за мукачівський конфлікт
Даша Павлова 15 липня 2015, 16:52
 170
Бійці батальйону «СІЧ» розповіли хто має відповісти за мукачівський конфлікт


Бійці батальйону особливого призначення МВС України «СІЧ» дали оцінку мукачівським подіям і спростували інформацію про те, що підтримали заяву начальника Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Юрія Покіньбороди проти відставки Авакова і не уповноважували нікого робити подібні заяви. Про це 15 липня вони повідомили на офіційній сторінці організації.


Новину передає «Преса України».

«Ми, бійці батальйону «СІЧ», що наразі перебуваємо на передових позиціях російсько-української війни в м. Авдіївка, заявляємо, що нікого не уповноважували робити подібні заяви від нашого імені. Натомість ми переконані, що відповідальність за ситуацію, яка склалася, мають нести перш за все керівники правоохоронних органів, що зрослися з криміналітетом та покривають контрабандистів»- сказано в заяві.

У той же час, як вважають вони, ніхто не в праві використовувати зброю, якої так не вистачає на фронті, в мирних містах.

«Ми вимагаємо притягнення до відповідальності як безпосередніх учасників конфлікту, незалежно від статусу та політичної приналежності, так і керівництво правоохоронних органів, яке своєю бездіяльністю та сприянням мафіозним структурам спричинили ці трагічні події», - заявили вони.

Як повідомлялося раніше, добровольчі батальйони спецпризначення МВС заявили про відданість Міністру внутрішніх справ і виступили проти відставки Арсена Авакова. Про це на брифінгу сказав начальник Департаменту організації діяльності підрозділів міліції особливого призначення МВС Юрій Покіньборода
.

Надіюся це не останній

  • 15.07.15, 11:54
В Ужгороді згорів джип прокурора (ФОТО) (ВІДЕО)
Лина Демчук 15 липня 2015, 10:59
 1828
В Ужгороді згорів джип прокурора (ФОТО) (ВІДЕО)


Про цей випадок на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив член Громадської ради при Ужгородській міськраді Микола Пастухов. Новину читачам  передає «Преса України»
В Ужгороді вночі згоріло дві машини, серед яких і джип прокурора обласної прокуратури. 

«Свободи, 29. У дворі підпалили автомобіль «Mitsubishi Pajero» – належить прокурору обласної прокуратури Голубу», – йдеться у повідомленні.

Очевидці розповідають, що вогонь перекинувся на інше авто «Chevrolet Lacetti», яке  було припарковане поруч. Крім того, вони стверджують, що чули вибухи.

Зазначимо, що напередодні під час перестрілці в Мукачевому було пошкоджено 7 автомобілів.

Нагадаємо також, раніше повідомлялося, що у Сумах вщент згоріло маршрутне таксі.

До цього йде...

  • 15.07.15, 07:28
Олена Білозерська: люди ще не готові відстрілювати бандюків і ментів, але вже серйозно над цим замислились
Олена Ярмолюк 15 липня 2015, 00:27
 871
Олена Білозерська: люди ще не готові відстрілювати бандюків і ментів, але вже серйозно над цим замислились


Інцидент місцевих еліт з представниками «Правого сектора» на Закарпатті підняв серйозну проблему, яка потребує термінового вирішення. Люди, втомлені від мафіозного свавілля, підтримують бійців ПС, однак у більшої частини суспільства зберігається табу на насильство щодо представників держави та закону. Це пояснює настрій суспільства, але не вирішує ситуацію і якщо її залишити в такому стані, то завтра подібні перестрілки можуть виникнути в інших регіонах України. 


Про це пише у соцмережі журналіст, снайпер ДУК «Правого Сектора» Олена Білозерська, новину передає «Преса України».

Деякі думки з приводу подій на Закарпатті. Виношувала їх з першої хвилини конфлікту, але не наважувалась написати.

Ситуація - більш ніж резонансна. Члени і прихильники ПС, усі бажаючі «довести революцію до кінця» і просто люди, втомлені від мафіозного бєспрєдєлу, одвічної спайки (не лише на Закарпатті) бандитів і силовиків - однозначно на боці бійців ПС. Але є ще й інша частина суспільства - безумовно, на сьогодні це більша частина - яка шокована самим фактом стрілянини у мирному місті і наявності за багато кілометрів від лінії фронту людей зі зброєю. Безумовно, бандити жили у Мукачевому мало не споконвіку, і зброя у них з'явилася теж не вчора. Але поки не виник збройний конфлікт між бандитами і ПС, пересічні громадяни її не бачили і жили собі спокійно.

Я пильно спостерігаю за реакцією громадськості. Минуло три доби, перший шок минувся, і люди звернули увагу на серйозну, ніким досі не вирішувану проблему, яку, свідомо чи ні, підняли хлопці з ПС, втягнувшись у збройний конфлікт з місцевим криміналом. Люди ще не готові сказати однозначно й безкомпромісно, що бандюків і кришуючих їх ментів треба відстрілювати, але вже серйозно замислились, що з ними таки щось треба робити.

Всі ці дні у мене в голові аналогія: події 1 грудня на Банковій, коли після побиття студентів, у перший день справжнього, багатотисячного, але ще цілком мирного Майдану молоді націоналісти спробували перевести ситуацію у силову площину. Тоді від них відмежувалися і обізвали провокаторами не лише політики (які завжди відмежовуються від будь-яких радикальних дій), а й переважна більшість майданівців. Проблема назріла, люди це розуміли, але були готові виключно до мирних шляхів її розв'язання. Трохи більше ніж через півтора місяці, коли усі побачили, що мирне стояння на морозі і розмахування ліхтариками призвело лише до прийняття законів про заборону великих шапок, а політики, офіційні лідери протестів, ніякої альтернативи не пропонують - ті самі хлопці почали робити те саме, що робили 1 грудня на Банковій. Але цього разу їх усі підтримали. І ми перемогли.

У свідомості переважної більшості людей - табу на силові дії серйозніші за легкий мордобій, а особливо - на насильство по відношенню до представників держави і закону. Але табу на канібалізм ще сильніше - але й воно часто зникає, якщо альтернативою для людини є голодна смерть.

Коротше кажучи, якщо зараз усі зусилля кинути - не на те, щоб упіймати кількох ПСівців, а на те, щоб розв'язати проблему, зруйнувавши спайку між державними органами і мафіозними кланами (почати можна з Мукачевого, але обмежуватись ним не можна), то ситуація розрядиться, ескалації насильства не буде. Якщо ж цього не зробити - не виключено, що за півтора-два місяці «Мукачівський ексцес» охопить інші українські міста, а двоє загиблих 11 липня у бою з бандитами і ментами ПСівців, імен яких я наразі навіть не знаю, будуть на устах суспільства, як Нігоян і Жизневський.

Наступна теза - спеціально для тих, хто вважає, що хлопцями або їхніми командирами керував фінансовий інтерес - бажання самим отримувати прибутки від контрабанди. Особисто я так не вважаю, але з огляду на популярність цієї думки, зупинюся і на ній.

Люди, ви погано знаєте історію. Усі народні герої, від Робін Гуда і Кармелюка починаючи, з якого боку не поглянь, були розбійниками. Так, Робін Гуд грабував «поганих» і допомагав «хорошим». А в кого стріляли бійці ПС - в дрібних беззахисних сиріток? І на що витрачаються усі, в тому числі фінансові, ресурси ПС - хіба не на перемогу у Визвольній війні? Втім, навіщо нам давні, легендарні часи? Чи не всі відомі історичні діячі минулого століття, одними з яких захоплюємось ми, іншими - наші вороги, починали з речей, які можна кваліфікувати як звичайнісінький бандитизм. Сталін та інші більшовики до того, як прийшли до влади, грабували банки і займалися «ексами». ОУНівці Білас і Данилишин, оспівані Ольжичем і Телігою, були повішені за те, що вчинили збройний наліт на пошту, щоб дістати для ОУН гроші. Нагадаю, що під час таких акцій під загрозу передусім потрапляли зовсім не озброєні бандити та їхня «криша», а звичайні мирні громадяни - поштарі, касири, випадкові відвідувачі. А знаєте, хто з відомих добував гроші на свою діяльність виключно легальними шляхами? - Адольф Гітлер. Він не грабував банки і пошти, не рекетирив багатіїв. Він брав гроші у спонсорів. У заможних людей, що співчували його ідеям.

Ви переконані, що згодом він проявив себе принципово кращим, ніж згадані вище «політичні розбійники»? Думаю, тих, хто так вважає - принаймні, не більшість.

Подумайте, які колосальні гроші потрібні на те, щоб зламати систему - байдуже навіть, якими шляхами зламати. І чи дозволить система своїм конкурентам здобути ці гроші - теж байдуже, якими шляхами здобути.

Не піддавайтеся на загальну істерику. Думайте власним розумом
.

Коли своїх функцій не виконує держава, їх виконує суспільство

  • 14.07.15, 18:57
Меморіальна дошка Бузині у Києві провисіла менше доби
Саша Казимирский 14 липня 2015, 17:31
 804
Меморіальна дошка Бузині у Києві провисіла менше доби


У Києві з будинку, де проживав один з найвідоміших українофобів України Олесь Бузина, не провисівши і доби, було демонтовано меморіальну посмертну табличку в його честь.


Про таку новину повідомляє «Преса України».

Меморіально-пам’ятна дошка Бузині була демонтована сьогодні українськими патріотами Юрієм Ходарєвим, Максимом Баженовим та Артемом Захарченком, про що останній і повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Щойно ми з Yuriy Khodariev та Maxim Bazhenov демонтували незаконно встановлену дошку Бузині на Дегтярівській, 58», - повідомив громадський діяч та журналіст Артем Захарченко

Нагадаємо читачам «Преси України», що 13 липня 2015 року на будинку, де мешкав убитий проросійський діяч Олесь Бузина, встановили меморіальну дошку на його честь. 

Проукраїнські активісти стверджують, що дошка встановлена незаконно, тобто без узгодження з КМДА і вже тоді погрожували знести пам’ятний знак українофобу. 

13 липня Бузині виповнилося б 46 років. Його вбили 16 квітня 2015 року у дворі своєї багатоповерхівки.

«Відомий історик, письменник журналіст. Загинув за правду», - написано на дошці. Уночі біля будинку навіть чергували кілька осіб, щоб не допустити її знищення. 

Також нагадаємо, у вбивстві Бузини підозрюють Дениса Поліщука, Андрія Медведька та третього співучасника, якого затримали нещодавно.
 

Стар-хер дійсно з глузду з"їхав

  • 14.07.15, 18:49
Волох про Шокіна: старий зірвався з ланцюга
Олена Ярмолюк 14 липня 2015, 17:24
 1107
Волох про Шокіна: старий зірвався з ланцюга


Президент Петро Порошенко повинен звільнити від займаної посади генпрокурора Віктора Шокіна і його заступника Володимира Гузыря у зв'язку з фактичною війною, яку вони оголосили прокурорам, що проводили обшуки у чиновників-корупціонерів. Однак нинішню відсутність реакції президента можна розцінити як розрахунок на вдалий «вихід» до громадськості, під час якого і буде оголошено президентське рішення щодо дій Генпрокурора.


Таку думку висловив у соцмережі блогер і активіст, член громадської ради з питань люстрації Карл Волох, новину передає «Преса України».

«Я абсолютно не уявляю ситуації, при якій президент в нинішніх умовах зможе зберегти Шокіна - старий зірвався з ланцюга. Хоча ще вчора можна було пожертвувати тільки Гузирем (якщо позбавлення від явного та неприкритого лайна можна вважати жертвою). І якщо це так (а президент розклад напевно розуміє), то чого він чекає? Або ж, чим довша пауза, тим ефектніше вихід героя в білому?», - дивується Волох.

Раніше ми повідомляли: Генпрокурор Віктор Шокін разом з заступником здійснює «в чистому вигляді» держпереворот – він почав справжню війну проти співробітників прокуратури, які проводять роботу з очищення влади від продажних чиновників в країні. Проти заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе і його колег, відкриті кримінальні справи. Заступник глави ГПУ Юрій Столярчук має намір отримати дозвіл і провести обшуки у всіх слідчих і інших офіційних осіб, які причетні до обшуків у кабінетах прокурора Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця
.