Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Знай наших

  • 14.07.15, 16:56
Український "Шквал" здатний знищити будь-який танк у світі

3 березня 2015, 22:30

1115

У війська до кінця року має надійти БМП з новітнім бойовим модулем.
 
Виробництво нової машини налагоджено на «Житомирському бронетанковому заводі», де робітники вже приступили до переоснащення БМП-1 новим озброєнням.
 
На фото із заводу, опублікованому прес-службою «Укроборонпрому», зображена бойова машина з бойовим модулем «Шквал». Саме цей модуль вже використовується для озброєння БТР-4 і показав свою високу ефективність на Донбасі, повідомляє УКРОП.
 
Головну вогневу міць «Шквал» забезпечує протитанковий комплекс «Бар'єр» з ракетами «РК-2С», які використовуються в протитанковому комплексі «Скіф». Це зброя здатна знищити будь-який танк у світі, включаючи новітні російські Т-72Б3 і Т-90. Як повідомляє виробник КБ «Луч», вражати цілі з «Бар'єру» можна на дистанції в 5 кілометрів. Це в два рази перевищує можливості розрекламованого американського Javelin. Особливістю української розробки стала система наведення на ціль по лазерному променю, який опромінює противника тільки в останні миті польоту.
 
Час опромінення настільки мало, що навіть у новітніх танків не встигає спрацювати система запуску перешкод.
 
Українська розробка пробиває 800 міліметрів танкової броні. При цьому динамічний захист танка ігнорується завдяки тандемом боєприпасів.
 
Для знищення легкоброньованої техніки і піхоти бойовий модуль «Шквал» озброєний 30-мілімметровой автоматичною гарматою. Вона здатна вести вогонь на 4 кілометри, за хвилини з неї вилітає 400 снарядів. Крім того, у розпорядженні навідника є й автоматичний гранатомет АГС-17.
 
Високу ефективність бойового модуля забезпечує і його тепловізійний приціл, а також комп'ютеризована система ведення вогню. Так оператор бойового модуля сидить перед монітором, на якому в будь-який час доби прекрасно видно не тільки мета, але і вся необхідна інформація для її знищення, яка розрахована комп'ютером.
 
Варто зазначити, що використання вже існуючого бойового модуля "Шквал" значно здешевило розробку нової модифікації і скоротило витрати на випуск нових БМП.
 
Машина може перевозити десант, зберегла маневреність і прохідність, а також здатність плавати.

Лайно у ГПУ прикривали Мукачево, здається, невдалося

  • 14.07.15, 13:59
Шокін намагається "замнути" справу прокурорів-хабарників – активістиВівторок, 14 липня 2015, 12:45 
оновлено
Версія для друкуКоментарі17

Генпрокурор Віктор Шокін у Печерському райсуді Києва особисто намагається отримати дозвіл на обшук у молодих прокурорів ГПУ, які затримували корупціонерів з ГПУ та прокуратури Київської області.

Про це сказано у заяві "Центру протидії корупції", наданій "Українській правді".

Крім Шокіна, за даними активістів, тиск здійснюють його заступники Володимир Гузир і Юрій Столярчук. Останній також є керівником Головного слідчого управління – саме його заступника впіймали на хабарі 5 липня.

Факти тиску підтвердив і заступник генпрокурора Віталій Касько.

"Керівництво ГПУ продовжує тиснути на команду слідчих та прокурорів. Лунають погрози звільнення процесуального прокурора, який давав дозволи на всі арешти та обшуки", – заявив він.

За словами Каська, минулого тижня у слідства вилучили справу без дозволу прокурорів і повернули тільки в понеділок.

"Заступник генпрокурора Юрій Столярчук, безпосередньо під керівництвом Гузиря, проводить паралельне розслідування законності дій процесуальних керівників та слідчих, збирають про них інформацію. Я можу розцінити цей тиск як спробу розвалити всю доказову базу по справі прокурорів-хабарників, намагання дискредитувати команду слідчих та прокурорів, що повстали проти системи", – додав він.

У повідомленні "Центру протидії корупції" на Facebook активісти також додали, що про тиск заявив і заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе, який керував операцією з затримання корупційних прокурорів.

У свою чергу депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм озвучив цю ситуацію у Верховній Раді і закликав парламент викликати Шокіна в залу засідань для пояснень.

На своїй сторінці у Facebook Найєм додав, що Столярчук в Печерському суді вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давида Сакварелідзе, а Шокін в Апеляційному суді особисто вимагає визнати незаконними обшуки у затриманих прокурорів.

У свою чергу депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що проти слідчих і прокурорів, підпорядкованих Сакварелідзе і Касько, відкрито кримінальне розслідування за звинуваченням у внесення недостовірних фактів матеріали кримінального провадження.

"У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Касько вважає це спробою розвалити справу проти людей Гузыря", – повідомив він.

За даними депутата, президент Петро Порошенко вже в курсі цієї ситуації і від його рішення буде залежати її результат.

У зв'язку з цією ситуацією у вівторок під Генпрокуратурою пройшов пікет, учасники якого вимагали відставки Гузиря та Шокіна.

Як відомо, заступник керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Тоді ж стало відомо, що Гузира це розлютило і він навіть наказав відкрити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе, однак пізніше він це заперечив.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

Ця сума обурила заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе, який заявив, що для таких корупціонерів вона є надто низькою і повинна складати не менше 20 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов на волю під заставу.

Українська правда

А судді, (прокурори, МВС, СБУ)...хто?

  • 14.07.15, 13:53
Все найкраще - дітям. Прокурора ГузиряМатвій Нікітін, Яніна Корнієнко, Федір Попадюк, УП _ Вівторок, 14 липня 2015, 11:08
Версія для друкуКоментарі7

Недавняя попытка первого заместителя Генерального прокурора Украины Владимира Гузыря помешать следствию в деле прокуроров-взяточников, послужила поводом проанализировать коммерческие интересы и структуру доходов самого господина Гузыря.

Самым богатым в семье оказался его зять Илья Рафаловский – совладелец достаточно спорных активов, таких как участок заповедника или земля детского садика на Печерске.

В борьбе за присвоение новых объектов, компании, имеющие отношение к господину Рафаловскому, конфликтуют и даже судятся с прокуратурой, выигрывая суды. Бизнесмен утверждает, что имеет лишь опосредованное отношение к ним – он просто управляет их ценными бумагами, и не вмешивается в их бизнес.

14 июля у здания Генеральной прокуратуры Украины состоялся митинг общественной организации "Автомайдан" и Центра Противодействия Коррупции под лозунгом "Гузыря – на нары, а не на Канары".

Митинг был вызван недавним вмешательством Владимира Гузыря в расследование деятельности БРСМ, и якобы давлением со стороны первого замгенпрокурора на следствие по делу прокуроров-взяточников.

Митингующие требовали отставки Владимира Гузыря, обвиняя его в покрывательстве коррупции в ГПУ.

 "Украинская правда" изучила вероятность сокрытия прибылей первого замгенпрокурора, проанализировав доходы его семьи.

СКРОМНЫЙ ПРОКУРОР

Первый заместитель Генерального прокурора Украины Владимир Гузырь работает в органах прокуратуры с 1983 года. Не считая перерыва – с 2011 по 2014 года, когда он вел частную адвокатскую деятельность, –   полных 29 лет.

Гузырь – лицо не публичное, в СМИ упоминаются всего несколько громких дел с его участием.

Чаще всего – один из первых политических процессов, организованный против банкираБориса Фельдмана и банка "Славянский".

Тогда Владимир Гузырь прославился фразой: "Угрозы подсудимого Фельдмана и адвоката Федура обратиться в Европейский суд, в порядочном обществе оскорбительны и вообще неуместны".

Последняя декларация  за 2013 год  выдает в господине Гузыре человека порядочного, даже скромного: заработав вместе с женой чуть больше 300 тысяч гривен, он продолжает ездить на старенькой Toyota Camry

Собственно, единственный публичный скандал, связанный с Владимиром Гузырем случился в 2010 году.

Тогда его сын Дмитрий на своей  BMW 318 врезался в Lanos, в котором ехала семья: 40-летний Владимир Ларченков, его жена и пятилетняя дочь.

Жену с дочерью увезла скорая, а Ларченков остался на месте аварии, чтобы подписать протокол.

В документе четко указано, что водитель Lanos во время удара сзади просто двигался в своей полосе, не совершая никаких маневров.

Поэтому Владимир Ларченков наверняка был удивлен, получив спустя некоторое время решение суда, гласившее, что он виновен в ДТП и должен возместить Дмитрию Гузырю 160 тысяч гривен, в том числе 20 тысяч гривен моральной компенсации.

 

Объясняя свою позицию в комментарии одной из газет, Дмитрий Гузырь тогда заявил, что в результате аварии "вынужден был ездить на общественном транспорте": "Это создавало неудобства, к тому же я потер обувь".

После инцидента Дмитрий Гузырь купил себе   Toyota Land Cruiser 2011 года выпуска, о чем указал в декларации за 2013 год. На тот момент  он работал прокурором прокуратуры Соломенского района Киева. В той же декларации указан его годовой доход – 76 тысяч гривен.

Учитывая, что Land Cruiser стоит от 45 тысяч евро, работать на него Дмитрию Гузырю при его зарплате пришлось бы 14 лет.

Чтобы разобраться в этой нестыковке, корреспондент  "Украинской правды" позвонил на домашний номер по месту прописки прокурора, но на звонок ответила его мать Нина Гузырь, и попросила не беспокоить сына: "Он в отпуске и у него отключен телефон".

Относительно покупки сыном  дорогого автомобиля госпожа Гузырь пояснила: "Помог отец. Он зарабатывает, разумеется, поддерживает сына. Ребенок ничего плохого не делал".

В первых числах июля Владимир Гузырь сообщил, что его сын теперь тоже работает в Генеральной прокуратуре, в международном отделе. На вопрос, помог ли он сыну трудоустроиться, господин Гузырь ответил: "Только оплатой за хорошее образование и качественным воспитанием".

НИЧЕГО ЛИЧНОГО. ТОЛЬКО БИЗНЕС

Неосторожное вождение сына до сих пор служит поводом для возмущения общественности. Зато в ее поле зрения никогда не попадала дочь Владимира Гузыря Ирина и ее муж - бизнесмен Илья Рафаловский.

 Бизнесмен Илья Рафаловский - зять Владимира Гузыря

Интерес к семье Рафаловских и правда можно было бы считать вмешательством в личную жизнь, если бы не конфликты коммерческих интересов Ильи Рафаловского с государством в лице прокуратуры.

 В них государство занимает пассивную, если не сказать болезненно-слабую позицию.

Так, бывший начальник управления ценных бумаг банка беглого бизнесмена Сергея Курченко "Брокбизнесбанка" Илья Рафаловский – один из бенефициаров ООО "КУА"Современные финансовые инструменты"" (уставной капитал 7,5 млн грн, взнос Ильи Рафаловского – 26%).

Эта компания, в свою очередь, владеет 100% акций ООО "Курортиндустрия", планирующего строить курортно-оздоровительный комплекс на территории лесного заказника "Ворзельский".  То есть, фактически в заповеднике.

В 2013 году с заявлением против "Курортиндустрии" в суд обратился заместитель прокурора Киевской области.

Но, на первый взгляд, простое дело (строить на территории заповедника прямо запрещено законом), прокуратура проиграла уже в первой инстанции. Государство  же, в интересах которого затевался суд, выплатило "Курортиндустрии" 29 тысяч гривен, чтобы компенсировать затраты на экспертизу.

Дело дошло и до Высшего хозяйственного суда. Последнее рассмотрение состоялось 13 марта текущего года. Владимир Гузырь  на тот момент уже был назначен заместителем Генпрокурора.

С интересами государства  суд церемонился еще меньше, и постановил: вернуть кассационную жалобу истцу без рассмотрения.

Еще один объект, к которому имеет отношение Илья Рафаловский – жилищно-офисный комплекс, строящийся между домами №9-А и №11 по улице Мечникова в Киеве, –  тоже конфликтный, а позиция прокуратуры в конфликте тоже пассивная.

Соучредителем и конечным бенефициаром ООО "Георгий", компании, взявшей в аренду указанный участок, является американская фирма "АДД Коммодитиз Л.Л.С.".

Она же входит в состав учредителей сразу двух компаний, созданных ООО "КУА "Современные финансовые инструменты"".

Поскольку стройка спровоцировала оседание и трещины в прилегающих домах, их жильцы в 2011 году добились от Киевсовета расторжения договора аренды с компанией "Георгий". Впрочем, в 2013 году Киевсовет изменил свое решение, и отдал застройщику участок на ближайшие десять лет.

 Стройка спровоцировала оседание и трещины в прилегающих домах

Жители домов, расположенных на склоне над строительной площадкой, продемонстрировали корреспонденту "Украинской правды" трещины в стенах, с трудом открывающиеся, из-за оседания зданий, входные двери, осыпавшиеся потолки, и рассказали, что регулярно просят прокуратуру провести проверку законности стройки, но в ответ "приходят отписки".

"Очевидно, этой стройкой занимаются непростые люди, –  делает вывод жительница соседнего со стройкой дома, представившаяся Татьяной Георгиевной.

Стройка на улице Мечникова 

Одна  из компаний, основанная "Современные финансовые инструменты"" в партнерстве с "АДД Коммодитиз Л.Л.С." –  ООО "Строительный союз" (уставный фонд 55,6 млн гривен).

В 2003 году эта компания беспрепятственно купила детский садик №101 по улице Лейпцигская, 3-А в Печерском районе Киева вместе с прилегающим земельным участком, площадью больше гектара.

До этого садиком ведала обувная фабрика "Киев". Сейчас в здании по Лейпцигской, 3-А расположены офисы нескольких компаний-арендаторов: ООО "Киевподзембуд", ООО "Новый Дим Плюс", ООО "Элит Буд Шти".

Этот же адрес указан, как юридический адрес компании "КУА"Современные финансовые инструменты"".

  Детский садик №101 
Территория детского садика 

В своем решении от 25 сентября 2003 года Киевсовет, возглавляемый в то время Александром Омельченко, разрешил  компании "Строительный союз" аренду на 25 лет, и строительство офисного центра.

Статус детского сада, как образовательного учреждения, там просто-напросто не упомянут – решение принято "в связи с переходом права собственности на нежилое помещение".

Правоохранительные органы сделкой не заинтересовались. Впрочем, винить в этом Владимира Гузыря нельзя – в 2003 году он работал прокурором совсем другого – Днепровского района Киева.

Да и вообще бездеятельность прокуратуры в упомянутых делах может быть не подозрительным совпадением, а системным проявлением обычного непрофессионализма или халатности.

Например, Илья Рафаловский категорически отрицает помощь Владимира Гузыря в конфликтах его бизнеса с властью и правоохранительными органами.

"Не помогает, и никогда не помогал, потому что мой бизнес никогда не был связан с такими вопросами. – объясняет господин Рафаловский. – "Современные Финансовые Инструменты" – это компания по управлению активами, мы занимаемся торговлей облигациями".

Говоря о компаниях "Курортиндустрия" и "Строительный союз", бизнесмен просил подчеркнуть, что не контролирует эти предприятия.

"Мы просто управляем их фондом за комиссию, а лично я вообще не принимаю участия в операционной части, – объясняет Рафаловский. –Может я и хотел бы, чтобы меня где-то защищал мой дорогой тесть, но получается, что я кроме проблем от него ничего не имею за 15 лет совместной жизни с его дочкой".

С Владимиром Гузырем лично связаться не удалось,  с 14 июля у него начался отпуск.

Матвей Никитин, Янина Корниенко, Федор Попадюк, У

Блиск і злидні нинішньої влади

  • 13.07.15, 21:38
Виктор Небоженко: Конфликт в Мукачево показал, что децентрализация развалит Украину
Виктор Небоженко

Виктор Небоженко

Чем бы не закончилась Мукачевская история, власть сумела отвлечь внимание общественности от провала борьбы с высокопоставленными работниками Генеральной прокуратуры Украины, которые попались на взятках.

Обратите внимание, что прибывший из отпуска генеральный прокурор Шокин не подал в отставку от стыда за своих прокуроров- коррупционеров с бриллиантами и даже не уволил их с работы. И как ни в чем не бывало, бодро создал рабочую группу по расследованию мукачевских событий, а расследования собственной коррупции в следственном управлении ГПУ. А шустрые журналисты – депутаты (Найем и Лещенко), стыдливо молчавшие во время прокурорского скандала, вдруг проявили завидную прыть и первыми оповещают стану, что творится в Мукачево. Раньше, чем СНБО ,МВД и СБУ. И если коррупционеры — прокуроры торговали шантажом и бриллиантами, то по официальной версии, мукачевские бандиты торговали сигаретами. Как говорится,- почувствуйте разницу.

Сейчас, все, кому не лень, будут использовать Мукачевскую историю. Но главное достигнуто — общество очень быстро забыло о чудовищной коррупции в Генпрокуратуре и с интересом ждет продолжения мукачевского сериала.

Кроме того, Мукачевская история позволяет власти отвести внимание общественности от другой страшной истории, которая стремительно разворачивается на другом конце Украины – в зоне АТО и Лунгадонии. Резкий поворот к теме — мукачевской сигаретной контрабанде связано с желанием киевской власти отвлечь внимание украинского общества от огромной проблемы — гигантской контрабанде, которой происходит в зоне АТО. Сейчас, сепаратистские образования- Лунгадон вместе с зоной АТО превратились в крупнейший в Европе контрабандистский хаб ,через который нелегально проходят товары, сырье, органы, оружие ,наркотики на десятки миллионы евро в день. Со стороны Украины и России в эту разрушительную работу вовлечены большие силы.. Последний раз в Европе такой огромный контрабандистский хаб превратилась бывшая Югославия. и продорлжался он около 10 лет!

Более того, сейчас, именно огромная масштабная контрабанда в зоне АТО и Лунгадонии является главным стимулом продолжения «странной войны» и позорных Минских соглашений. Мукачевские контрабандисты выглядят мелочью по сравнению с тем, что происходит сейчас в зоне АТО и Лунгадании.

Что касается мукачевского шумного конфликта. То он быстро утихнет- контрабанда не любит шума и требует непрерывности.

Зато Мукачево ясно показало, что Украина не готова к порошенковской авантюрной децентрализации. Если местная мафия, бизнес и чиновник, еще не получив в свое распоряжение местных бюджетов, полномочий, привилегий и ресурсов , и так ожесточенно воюют друг с другом, то как они начнут конфликтовать после новой конституции…

Для украинского общества становится ясным несвоевременность и уровень безответственности предложения президента Порошенко о децентрализации, в стране во время войны с сепаратизмом , в стране полной оружия, и где местная мафия, милиция и бизнес представляет еще большую опасность для местного населения, чем центральная власть Киева. Мукачевский конфликт показал, что региональные полит-экономические структуры еще не готовы к получению дополнительных полномочий и быстро развалят страну.

А Правому сектору как перспективной политической силе, предстоит сделать своевременные и мучительные выводы о будущем своей организации. И не брать пример у нашей власти — разделять полученную власть и силу от своей ответственности перед Украиной и ее гражданами.

Рекомендуем статьи «Хвилі» по теме «Шесть плохих последствий для Украины и Петра Порошенко после событий в Мукачево«, Какие уроки должны вынести Ярош и Правый сектор из столкновения в МукачевоСтрілянина в Мукачево: Чого не розуміють в Правому секторі?Мукачево как пролог штурма БанковойИли Украина введёт добровольцев в легальные рамки, или добровольцы уничтожат Украину

Facebook автора

Оперативність вражаюча!!!

  • 13.07.15, 20:21
Штаб АТО на півроку спізнився з інформацією
13 июля 2015, 16:127.7т

9 липня 2015 року заступник керівника штабу антитерористичної операції Сергій Галушко повідомив про те,що українські військові на території Російської Федерації в місті Міллерово (Ростовська область) виявили великі скупчення російських військ і військовий табір підготовки бойовиків.

"Це найманці з Росії та інших країн. На протязі декількох місяців вони проходять там підготовку", - сказав Галушко.

Можна тільки порадіти такій поінформованості заступника керівника штабу антитерористичної операції.Українські військові наочно продемонстрували,що мають повну оперативну інформацію не тільки з місць бойових дій,але й в курсі подій,що відбуваються на території держави-агресора.

А для того щоби п.Галушко мав більш детальну картину того, що відбувається на території РФ,зокрема в районі м Міллерово,я процитую йому повідомлення розвідгруп ГІ"Права Справа",яке було опубліковано в ЗМІ ще 17 грудня 2014 року.

В повідомленні йшлося про наступне:" Поблизу військового аеродрому, розташованого в 5 км на північний захід міста Міллерово (Ростовська область, РФ) зосереджені підрозділи 2-ї окремої бригади спеціального призначення ГРУ ГШ МО РФ (в \ ч44917), 76-й гвардійської десантно-штурмової дивізії (Псков), 7-ї окремої гвардійської Червонопрапорної орденів Суворова, Кутузова, Невського танкової бригади (місце постійної дислокації - Чебаркуль, Челябінська обл), 79-й гвардійської реактивної артилерійської бригади (місце постійної дислокації - Тверь), 92-ї окремої радіотехнічної бригади ОСП ГРУ (в \ ч 64845, 682351, с.Сисоївка, Приморський край) .Крім того, 6 і 7 грудня була проведена планова ротація російських військовослужбовців з Челябінська, Пскова і Мурманська, а в ніч з 8 на 9 грудня в Донецьк (Україна) увійшла колона псковських десантників."

   На жаль, цей приклад не виняток з правіл,а швидше усталена практика, коли офіційні представники силового блоку через півроку, з розумними обличчями, повідомляють інформацію, яку розвідгрупи ГІ"Права Справа" опублікували ще півроку тому.

Нагадаю, 8 червня 2015 року, заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони України (РНБО) Олександр Литвиненко в ході засідання міжпарламентської ради "Україна-НАТО" поширив інформацію про присутність на Донбасі російських комплексів радіоелектронної боротьби "Ртуть", яку я оприлюднив ще 14 грудня 2014 року.

Панове речники,радники,очільники і просто небайдужі співробітники спеціальних служб. Звертаюся до вас з проханням хоча би раз на тиждень заходити до мене на сторінку в ФБ щоби моніторити ситуацію і мати неупереджене джерело інформації безпосередньо з місця подій. Витрачені хвилини дадуть можливість оперативно, а не через півроку, реагувати на ситуацію в зоні конфлікту.

Отакої...Не можеш перемогти їх, приєднуйся до них

  • 13.07.15, 18:35
Лідер «Правого сектору» Ярош може стати губернатором Закарпаття
Саша Казимирский 13 липня 2015, 16:37
 1596  1
Лідер «Правого сектору» Ярош може стати губернатором Закарпаття


Після усіх резонансних подій в місті Мукачеве, що в Закарпатській області, де досі не закінчилася історія зі збройною сутичкою бійців «Правого сектору» та міліціонерами цієї області, в адміністрації Президента України обговорюється варіант звільнення голови Закарпатської обласної державної адміністрації Василя Губаля і призначення замість нього лідера вищевказаної політичної сили, народного депутата України Дмитра Яроша.


Про таку новину повідомляє «Преса України» з посиланням на свої власні джерела у Верховній Раді України.

Також, за інформацією одного народного депутата, у разі прийнятті такого рішення, яке зараз активно обговорюється в адміністрації Президента Порошенка, Ярошу буде виданий точно такий же «карт-бланш» у прийнятті кадрових рішень на Закарпатті, як у Міхаїла Саакашвілі в Одеській області.

Очевидно, що таким, м’яко кажучи, несподіваним кадровим рішенням з призначенням Яроша головою Закарпатської ОДА в адміністрації президента України Порошенка можуть нівелювати усі іміджеві втрати центральної та регіональної влади з триваючим досі збройним конфліктом вже в околицях Мукачевого між «Правим сектором» та МВС України.

Нагадаємо читачам «Преси України», що прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк через нещодавній скандал з контрабандою у Мукачевому, який переріс в збройний конфлікт,доручив звільнити всіх працівників Закарпатської митниці.

«Арсен Аваков має провести має провести розслідування фактів контрабанди та зловживань на Закарпатській митниці та за його результатами порушити кримінальні провадження» - заявив сьогодні прем’єр-міністр Яценюк
.

Широкино... таки здають

  • 13.07.15, 18:26
Підтвердилася інформація про відвід сил АТО з Широкиного
Оля Гузенко 13 липня 2015, 17:10
 
Підтвердилася інформація про відвід сил АТО з Широкиного


Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України».Сили АТО дійсно готуються покинути позиції в районі Широкиного. Вони будуть відведені на меншу відстань, ніж російсько-терористичні сили, але все ж стратегічно важливу висоту «У маяка» покинуть. Інформацію підтвердив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний.

Ярослав Чепурний заявив, що сили АТО готуються покинути «крайні позиції бойової охорони» і відсунутися до «основних позиціяй бойової охорони». При цьому стратегічно важлива позиція в Широкино під назвою «У маяка» буде залишена підрозділами ЗСУ.

На яку саме відстань відійдуть українські війська, Чепурний поки не може сказати, але переконує, що вона буде меншою, ніж та, на яку відійшли бойовики - тобто менше двох кілометрів. Сили АТО ж відійдуть на коротку відстань, щоб відразу зайняти колишні позиції, якщо в так званій «ДНР» вирішать піти в атаку в цьому районі.

Що стосується капонірів ЗСУ, то Чепурний наголосив, що ніякого відношення до батальйону «Донбас» вони не мають, а є частиною фортифікаційних робіт по зміцненню обороноздатності міста. 

Нагадаємо, бійців батальйону «Донбас» готують до виведення з першої лінії в Широкино. Захисники припускають, що керівництво планує здати окупантам чергову територію. Про це повідомив командир батальйону спецпризначення НГУ «Донбас» Анатолій Віногродський.

Береза має рацію, не знищимо корупцію, вона знищить Україну

  • 13.07.15, 18:16
Береза прогнозує чергове повстання у разі подальшого свавілля влади
Аня Бондар 13 липня 2015, 11:10
 2307
Береза прогнозує чергове повстання у разі подальшого свавілля влади


Про це нардеп написав у соціальній мережі. Новину повідомляє «Преса України».
Народний депутат Борислав Береза наголосив на необхідності викорінення корупції та незаконної торгівлі в Україні. Політик розповів про злочинні схеми, які вийшли на поверхню внаслідок мукачівського конфлікту, а також про їхнє існування і в інших регіонах країни.

Як зазначає Береза, на поверхню мукачівського конфлікту вийшла контрабанда сигарет, з якою наразі всі пообіцяли боротися. 

«А раніше про неї ніхто не знав? Ні керівництво області, ні голови закарпатської прокуратури, СБУ та міліції? Навіть керівництво місцевої митниці про це не знало? І звичайно ніхто з покровителів у Києві про це не знав! А зараз на всіх знайшло масове прозріння. Ок! Раз знайшло масове прозріння, то може пора визнати і те, що в регіоні все про все знали, були задіяні у злочинних схемах і отримували з цього дивіденди?» - зазначає народний депутат.

Він наголошує, що в інших областях України відбувається аналогічна ситуація і відрізняються злочинні схеми лише місцевою специфікою. А тому зараз повинна пройти масова чистка у всіх структурах Закарпаття. 

«Я часто повторюю чиновникам, що у влади і суспільства є паритетний договір - влада зобов'язана дотримуватися законів і дбати про комфорт проживання, а суспільство підпорядковується владі. Якщо ж влада не виконує свої зобов'язання перед товариством і сам порушує закони, то суспільство має право розірвати цей договір і змінити владу», - розповідає політик.

Береза зазначає, що на даний момент владі вже не довіряють, але не можна перетворювати Україну на Дикий Захід, де верховенство права відходить перед революційною доцільністю, а панує «закон Лінча». 

«Керівництво держави повинно перейти від обіцянок і словесних тирад до фактичних справ. А значить влада зобов'язана припинити розмовляти про боротьбу з корупцією з задобрювання місцевої влади і повинна перейти до наведення порядку, припинення тотального беззаконня», - наголошує народний депутат.

За його словами, пора припинити призначати на керівні місця з принципу особистої відданості київської влади і місцевим князькам, а керуватися принципами професіоналізму. 

«Необхідно відновити монополію на насильство, відновити довіру до судів та припинити дерибанити Україну. Без цього недовіра до влади переросте у чергове повстання, яке не переживе ні владу, ні Україна», - вважає Береза.

Також політик нагадав, що ми всі у відповідальні за Україну, яку отримали після втечі Януковича. 

«Відповідальність за майбутнє нашої держави вище будь-яких особистих амбіцій. Пора припинити внутрішню війну всіх проти всіх і перейти до наведення порядку і усунення всього того, що розриває нашу державу. Україну необхідно зберегти!» - резюмує Береза.

Нагадаємо, керівництво «ЛНР» заробляє на торгівлі російськими продуктами на території самопроголошеної республіки. Перевезення продовольчих товарів із Росії здійснюється через Луганськ і контролюється «особистою гвардією» глави терористичної організації Ігоря Плотницького.

Читайте також:

Під шумок Мукачево влада здає Широкино

  • 13.07.15, 18:03
Командування наказало бійцям покинути звільнені позиції у Широкиному 13.07.2015 17:28 Сили АТО дійсно готуються покинути позиції в районі Широкиного. Вони будуть відведені на меншу відстань, ніж російсько-терористичні сили, але все ж стратегічно важливу висоту «У маяка» покинуть. Інформацію підтвердив прес-офіцер сектору «М» Ярослав Чепурний. Новину повідомляють місцеві ЗМІ, передає «Преса України». Ярослав Чепурний заявив, що сили АТО готуються покинути «крайні позиції бойової охорони» і відсунутися до «основних позиціяй бойової охорони». При цьому стратегічно важлива позиція в Широкино під назвою «У маяка» буде залишена підрозділами ЗСУ. На яку саме відстань відійдуть українські війська, Чепурний поки не може сказати, але переконує, що вона буде меншою, ніж та, на яку відійшли бойовики - тобто менше двох кілометрів. Сили АТО ж відійдуть на коротку відстань, щоб відразу зайняти колишні позиції, якщо в так званій «ДНР» вирішать піти в атаку в цьому районі. Що стосується капонірів ЗСУ, то Чепурний наголосив, що ніякого відношення до батальйону «Донбас» вони не мають, а є частиною фортифікаційних робіт по зміцненню обороноздатності міста. Нагадаємо, бійців батальйону «Донбас» готують до виведення з першої лінії в Широкино. Захисники припускають, що керівництво планує здати окупантам чергову територію. Про це повідомив командир батальйону спецпризначення НГУ «Донбас» Анатолій Віногродський. Експрес онлайн
Читайте більше тут: http://expres.ua/news/2015/07/13/143329-komanduvannya-nakazalo-biycyam-pokynuty-zvilneni-pozyciyi-shyrokynomu

Аваков, - українські патріоти це бандити

  • 13.07.15, 08:37
Наливайченко заступився за «Правий сектор»: неприпустимо називати патріотів терористами та розгортати проти них АТО
Наталія Світанок 13 липня 2015, 07:15
 1295  1
Наливайченко заступився за «Правий сектор»: неприпустимо називати патріотів терористами та розгортати проти них АТО

Ситуація в Мукачевому є наслідком бездіяльності влади у розв’язанні нагальних проблем людей, імітації боротьби з корупцією та невирішеності питань добровольчих батальйонів. А називати патріотів терористами – неприпустимо, тим більше розгортати проти них антитерористичну операцію.

Про це заявив екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, новину повідомляє «Преса України».

Колишній очільник СБУ вважає, що ситуація в Мукачевому є наслідком бездіяльності влади у розв’язанні нагальних проблем людей, імітації боротьби з корупцією та невирішеності питань добровольчих батальйонів.

«Люди і в Києві, і на місцях обурені брехнею, якою влада намагається прикрити свою байдужість і бездіяльність, зрощенням влади і криміналітету, «процвітанням» корупційних схем», - говорить Наливайченко. 

Екс-глава СБУ переконаний, що конфлікт у Мукачевому має бути негайно вирішений виключно мирним шляхом.

«Неприпустимим є підганяти ситуацію під лекала Януковича-Якименка, визнаючи патріотів терористами, розгортаючи проти них антитерористичну операцію», - наголошує Валентин Наливайченко.

Також колишній очільник СБУ зазначає, що влада має негайно надати результати розслідування протиправної діяльності депутатів, місцевої влади та їхніх "патронів" у Києві. У зв’язку з цим Наливайченко закликає в понеділок, 13 липня, негайно провести спеціальне засідання Верховної Ради України та прийняти рішення про позбавлення депутатської недоторканості депутатів, які можуть обґрунтовано підозрюватися у здійсненні злочинної діяльності, зокрема «кришуванні» злочинності в регіоні. 

«Це гарантія, яка дасть можливість провести об'єктивне розслідування та притягнути винних, хто б це не був, до відповідальності», - стверджує екс-глава СБУ.

Окрім того Наливайченко вважає, що необхідно надати можливість Проводу стабілізувати ситуацію в «Правому секторі» під відповідні гарантії Верховної Ради України та за результатами розслідування.

Зазначимо, міністер внутрішніх справ України Арсен Аваков коментуючи події в Мукачевому називає представників «Правого сектору» бандитами, а Президент Петро Порошенко – злочинцями, при цьому про іншу сторону конфлікту – людей нардепа Михайла Ланьо, як один, так і інший подібно не називають.

Нагадаємо, спікер 13-го запасного батальйону ДУК «Правий сектор» Олексій Бик повідомив, що глава міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков наказав знищити представників ДУК «Правого сектора», які брали участь у перестрілці з силовиками в Мукачевому.